WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie tu poczekam trochę na ktg jedna osoba w środku ich druga czeka przedemna :-D

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak tam Sweet...
    Takie napięcie wczoraj zrobiła, a teraz każe czekać na jakieś i informacje :D

KathleenPL lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    moka pijesz herbatę zaparzaną z torebki taką sklepową czy zielarskiego?
    i ile wypiłaś takich naparów?
    Julita można kupić sobie w aptece zwykład herbatę z pokrzywy albo samej nazbierac młoda pokrywę i ja parzyć. Myślę że maksymalnie moznacza wypić 1 herbatkę dziennie. Pokrzywa odwadania wiec trzeba przy niej pić dużo wody. Ja te herbatę pije wieczorem z tym ze wtedy w nocy odwiedzam kilka razy WC :-)

julita lubi tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak dzis wszystko wnerwia.. Chodze i sprzatam wszystko zeby sie wyzyc na czyms :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • AniaM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie napewno juz po... Ja dzisiaj miałam iść do fryzjera ale jednak wróciłam do domu bo dzisiaj brzuch naprawdę mnie boli :/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2 dzień walczę z garderobą.. musze wywieźć jakieś 8 -9 worów ciuchów. Gdzie to się pomieściLO ?? Teraz przynajmniej po ciąży będzie miejsce na nowe ubrania :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    SweetCherryPie napewno juz po... Ja dzisiaj miałam iść do fryzjera ale jednak wróciłam do domu bo dzisiaj brzuch naprawdę mnie boli :/
    Łączę sie w bólu.

Jestem chyba głodna , niewiem czy chce jakieś mięso cxy coś słodkiego :/
    Podchodzę do lodówki patrzę mięso i nie chce mi sie go , otwieram szafkę patrzę na słodycze i to samo

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    A mnie tak dzis wszystko wnerwia.. Chodze i sprzatam wszystko zeby sie wyzyc na czyms :P
    Witam w klubie. U mnie niestety ssprzatanie juz nie pomaga i gdy juz wybuchne obrywa sie corce i mezowi. Zasadniczo staram sie zaciskać zeby ale nie zawsze mi sie to udaje.

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz z ciuchami nie daje rady, dzis cos jest ok a 2tygodnie pozniej za krotkie na brzuchu, przez co juz pol szafy spakowane w lozku lezy i czeka, a mi sie koncza ubrania, modle sie zeby sie nagle nie ochlodzilo bo nie bede miala co na siebie ubrac, tak bardzo chce juz wrocic do normalnych ciuchow!!

relgio4pxlxziakh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Lekarz stwierdzil ze po cc i przy cukrzycy tak bedzie lepiej. Myslal ze jeszcze duza waga dzidzi dojdzoe le akurat tu jest ok.
    Przy cukrzycy to fakt... Ale po Cc mozna spokojnie rodzic naturalnie tylko polozna musi być naprawdę dobra...
    A z tym że nie dał terminu... Oni teraz wolą żeby się samo zaczęło, mi to samo powiedzieli, że nic na razie przyspieszac nie będą...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    hej dziewczyny, udzieliły mi się wasze sny o porodach i dzisiaj sama miałam taki, heh nic nie bolało :D
    dzisiaj na zajęciach fizycznych uczyłam się parcia, kurcze żeby podczas porody było to takie proste...

u mnie brzuch zamiast opadać poszedł jeszcze bardziej w górę, przynajmniej tak stwierdziła dzisiaj położna... a gdzie mi tam do porodu, mażenia ;) czyli na jakieś obrzęki, opuchnięcia pijecie herbatkę z pokrzywy? ale nie takiej sklepowej z torebek tylko ze sklepu zielarskiego? ile razy dziennie?

ciekawe co tam u Sweet?

a tak przy okazji u mnie 39tc (38+0) :)

zaparzona zwykla zerwana pokrzywa, 2 razy dziennie:)

julita lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls mloda bedzie miała basen w ramach wfu w szkole :) Za to tak jej się podobały polkolonie że pewnie ja na tenisa tez zapiszemy. No i angielski jakiś obowiązkowo...

Ten czas leci szybko... Moja do pierwszej klasy idzie, chlip... Zaraz się za chłopakami zacznie oglądać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:42

Dżuls lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa!!!!! U mnie 39+0 dzisiaj!!!! Wychodz synu!!

julita, Lady Savage, Bruma, easymum lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc jestem w 38 tygodniu i poraz pierwszy snil mi sie porod i to jak moje dzieciatko wyglada, najfajniejsze ze i moj maz wstal i mowi porazpierwszy snilem o ciazy i dziecku, jak myslicie jest Tod przepowiednia wczesnego rozwiazania:-)

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że to jednak nie wody. Badał mnie właśnie lekarz i nic nie widać. Choć ja pewności nie mam nadal, jednak coś tam poleciało. Teraz się uspokoiło i prawie sucho jest. Dziwne trochę, zobaczymy co dalej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wypróbuję i ja pokrzywę, waga z dnia na dzień pokazała +1,5kg także woda zatrzymana na bank!

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Wygląda na to, że to jednak nie wody. Badał mnie właśnie lekarz i nic nie widać. Choć ja pewności nie mam nadal, jednak coś tam poleciało. Teraz się uspokoiło i prawie sucho jest. Dziwne trochę, zobaczymy co dalej.
    Mi się zdążą popuszczac. Dzisiaj w nocy tez sie zastanawiałam czy P nie budzić bo takie dziwne uczucie miałam... Ale to jednak nie to.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Przy cukrzycy to fakt... Ale po Cc mozna spokojnie rodzic naturalnie tylko polozna musi być naprawdę dobra...
    A z tym że nie dał terminu... Oni teraz wolą żeby się samo zaczęło, mi to samo powiedzieli, że nic na razie przyspieszac nie będą...

No wlasnie. Obie bedziemy rodzic na zelaznej. I u Ciebie jak sie nie.przekreci bedzie cc. Czy w zwiazku z tym kazali Ci robic jakies dodatkowe badania?? Bo do cc potrzebne jest spr krzepliwosci i na 17 mam miec to badanie ze soba. A co jak sie zacznie tydzien wczesniej?? Chyba robia w szpitalu na cito?

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    No wlasnie. Obie bedziemy rodzic na zelaznej. I u Ciebie jak sie nie.przekreci bedzie cc. Czy w zwiazku z tym kazali Ci robic jakies dodatkowe badania?? Bo do cc potrzebne jest spr krzepliwosci i na 17 mam miec to badanie ze soba. A co jak sie zacznie tydzien wczesniej?? Chyba robia w szpitalu na cito?
    Nic mi w szpitalu nie mówili że mam coś robić. Może miałam juz to badanie i nawet nie wiem XD Kazali się po prostu stawić w terminie, albo jak się coś zacznie dziać i tyle...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Mi się zdążą popuszczac. Dzisiaj w nocy tez sie zastanawiałam czy P nie budzić bo takie dziwne uczucie miałam... Ale to jednak nie to.

Nie lubie tego. Wkladnie u mnie schodza hurtowo. Jeszcze jak pamoetam i cwicze kegla codziennie to jest lepiej ale pare dni przerwy i znowu ciagle mokro. Nawet na noc juz zakladam wkladki. Jak po ciazy nie.minie to sie wezme za to bo nie wyobrazam sobie tak do konca zycia.

‹‹ 2191 2192 2193 2194 2195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ