WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    hej,

Nancy - rozumiem Cię kochana. Musimy cierpliwie czekać. To, że mały jeszcze się nie urodził to nie znaczy, że trzeba będzie wywoływać. Też mam takie obawy,ale się pocieszam, że pierwszy urodził się 3 dni po terminie. Wcześniej też nie było ani jednego przepowiadacza. A jak u Ciebie było na pierwszych usg z terminem? Bo mój teraz był do 13 tyg zawsze o 4-5 dni młodszy, dlatego myślę, że te kilka dni jeszcze będzie chciał dłużej posiedzieć.
    Ja się właśnie zbieram na wizytę i czuje, że to samo usłyszę co ty-szyjka długa, twarda i zamknięta;)

Wg pierwszego usg termin mam na dzisiaj.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sierpniowkach tez jeszcze kilka dziewczyn zostało :)

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my po wizycie U położnej mały leniwy podczas ktg smacznie spał serduszko ładnie bije i tak jak tydzień były skurcze tak teraz ani jednego :-) wiec mój mały raczej się nie spieszy. A tak w ogóle to od dzisiaj mam ciąże donoszona według mojego ginka :-)

Nancy za to co ci siostra powiedziała to powinna dostać kopniaka od nas wszystkich ! Takich rzeczy nie mówi się ciężarnej czekajacej na poród ! Nie słuchaj takich rzeczy. Głową do góry kochana już nie długo przytulisz maluszka i bedzie wszystko dobrze zobaczysz :-)

Gusiak lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Hej. A ja jestem smutna. Bylam u lekarza i doktor zmienil termin cc. Ba, nie tylko zmienil, on go nienustalil konkretnie. Mam zalozona dokumentacje do szpitala i jak sie zacznie mam przyjezdzac a jak nie to dopiero 17 mam do nie przyjechac z torba i wtedy bedzie decydowal. Fakt ze stwierdzil ze raczej nie bede na tej wizycie ale kto wie.Zreszta wg niego to juz od poniedzialku moge rodzic bo bedzie donoszona. Smutno mi bo juz sie napalilam na ten termin. Wiec jak wy czekam az mnie zlapie znienacka. Ogolnie szyjka zamknieta i jeszcze dosc dluga, doktorek macal glowke malego. Jak maz sie dowiedzial ze ona juz nisko to powiedzial ze koniec z bara bara :-) ta napewno, teraz to ja planuje do konca haha :-)
    A przypomnij mi, czemu masz mieć Cc?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    A moje dziecko chce mnie pozbawić dolnych żeber , wyraźnie chce mi je wypchnąć na zewnątrz. Boli jak nie wiem, nie mogę oddychać ...
    Dżuls, to Ty jutro cc? Czy dopiero szpital i się okaże co i kiedy?

Nie nie, na razie nie ma mowy o żadnym cc :) Gin w zeszłym tygodniu kazał już się wykluwać, a jak nie, to przyjść dzisiaj po skierowanie na jutro do szpitala, gdzie przez kilka dni będę pod obserwacją i podejrzewam że po weekendzie będa wywoływac, gdyby nic samo się nie wydarzyło do tej pory. A to wszystko przez cukrzycę, wagę młodej i stare łożysko. Powiedział po prostu, że trzymanie jej w brzuchu przy takich wynikach już nie niesie dla niej żadnych korzyści.
    Btw, dziś zaczynam 38 tydzień :)

easymum lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktorym zle- pamiętajcie, ze zawsze moze byc gorzej.
    Mnie pokrecilo- cos mi przeskoczylo w szyi- nie mogę ruszać glowa, leżenie to permanentny bol a wstawanie z lozka to juz hardcore do potęgi drugiej:/ hardcore byl tylko z brzuchem. Z brzuchem i chór szyja... Tragedia :(
    Wlasnie leze i nie wie jak sie samemu podnieść :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy wody mi nie zaczęły odchodzić... Wstałam po badaniu i nagle gatki mokre, jakbym się posiusiała. Mam teraz podkład i mam sprawdzać czy to wody czy coś innego.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka no widzisz a jako jedna z nielicznych nie miała skurczy, twardnienia itp,itd tak to bywa ;) trzymam kciuki

Dziewczyny z cesrakami- tak to jest lekarze obiecują a pozniej różnie bywa- czasem trzeba niezle Siena te cesarkę nczekac ;) to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ze cesarka ma,życzenie to tylko prywatne za 6-8 tysiaczkow ;)))))))

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Zastanawiam się czy wody mi nie zaczęły odchodzić... Wstałam po badaniu i nagle gatki mokre, jakbym się posiusiała. Mam teraz podkład i mam sprawdzać czy to wody czy coś innego.
    Czwartek należy do was :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obiorę ziemniaki, przyprawię kotlety wcześniej włosy wysuszę i przejadę się na ktg :) także do później :) a później zajdę do sklepu po szynki jakieś :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, udzieliły mi się wasze sny o porodach i dzisiaj sama miałam taki, heh nic nie bolało :D
    dzisiaj na zajęciach fizycznych uczyłam się parcia, kurcze żeby podczas porody było to takie proste...

u mnie brzuch zamiast opadać poszedł jeszcze bardziej w górę, przynajmniej tak stwierdziła dzisiaj położna... a gdzie mi tam do porodu, mażenia ;) czyli na jakieś obrzęki, opuchnięcia pijecie herbatkę z pokrzywy? ale nie takiej sklepowej z torebek tylko ze sklepu zielarskiego? ile razy dziennie?

ciekawe co tam u Sweet?

a tak przy okazji u mnie 39tc (38+0) :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze wiele z nas lubi czwartki

Czarna_88 lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam czy nospe wziąć ,brzuch boli na okres i podbrzusze

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wole poniedziałki :P

74disg18xt1q3yyo.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki: zapisałam własnie mojego pierworodnego na zajęcia z nauki pływania, takie dla 4-5latków, bo lubi wodę, uwielbia basen i szkoda, żeby tego dalej nie pociągnąć :D
    Rany, dopiero co go rodziłam, a już chodzi na jakieś zajęcia dodatkowe :D Jak ten czas leci.

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls my w poniedz na lekcje tenisa idziemy , az cieakawa jestsm

KathleenPL lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dzień dobry ;)

Czy mogę drugi dzień z rzędu wypić tą herbatę z pokrzywy? W nocy wstawałam co godzinę na siku, a nogi dalej słoniowate, niby 0,5 kg na wadze mniej ale nadal mi źle :/

moka pijesz herbatę zaparzaną z torebki taką sklepową czy zielarskiego?
    i ile wypiłaś takich naparów?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    A przypomnij mi, czemu masz mieć Cc?

Lekarz stwierdzil ze po cc i przy cukrzycy tak bedzie lepiej. Myslal ze jeszcze duza waga dzidzi dojdzoe le akurat tu jest ok.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Dzuls my w poniedz na lekcje tenisa idziemy , az cieakawa jestsm
    A to śmiesznie będzie :D Grałam 5 lat, od 7go roku życia, mam jeszcze mojej stare rakiety, rozmiar mikro :D Ale jestem zdania, że na zajęcia fizyczne nigdy nie jest za wcześnie.

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    moka pijesz herbatę zaparzaną z torebki taką sklepową czy zielarskiego?
    i ile wypiłaś takich naparów?
    Mąż mi wczoraj kupił w aptece taką w saszetkach z herbapolu Pokrzywa fix. Wypiłam jedną ok 17/18 wczoraj na to ok 2 L płynu (woda, kubek kawy i hebaty do kolacji)

Dzisiaj zrobiłam sobie z 2 saszetek, taką mocniejszą i mam nadzieję, że pomoże

julita lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2190 2191 2192 2193 2194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ