WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka - mnie też niestety boli na lewym boku, ale głównie biodro. Zawsze mnie bolało (już przed ciążą), dziadek i mama mają problemy ze stawami biodrowymi, więc pewnie i mnie to czeka. Próbuję wtedy spać na prawym, ale boję się, bo łożysko już 3. stopnia i nie chcę, żeby mały się nie dotleniał :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka trzymajcie się tam dzielnie! jak będzie trzeba się wygadać z okazji baby bluesa służę "uchem" ;)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Skabarka oby szybko wszysto sie unormowało.. większość z nas ma ten etap jeszcze przed sobą i oby przebiegł łagodnie

720fbe94f2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pisala o saczacych się wodach plodowych. Jak to wygląda? Dużo tego jest? Kupiłam test ph i będę musiała spróbować zrobić bo mam takie dziwne uczucie jakby mi coś wyciekalo, sorry za dosadnosc.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka na pewno z każdym dniem będzie lepiej. Głowa do góry i ucałuj Oleńkę.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Anitka201, Paulinek, 4me, Bruma, trix, adzia, Gusiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie mi ile tego Afi w ciąży powinno być?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka kupiłaś papierki lakmusowe czy typowy test?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tej chwili naciągane 7 i twierdzą, że to już szału nie ma i najlepiej by było rodzić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mnie w tej chwili naciągane 7 i twierdzą, że to już szału nie ma i najlepiej by było rodzić.

Ja właśnie zajrzałam do wczorajszych wyników i afi mam 19,26 i się wystraszyłam czy to nie za dużo.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny przypomnijcie mi ile tego Afi w ciąży powinno być?
    Nancy norma Afi to od 5 do 20, z tym że i ta dolna i górna granica to juz wskazanie do obserwacji

• kasig Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka trzymaj się tam dzielnie, hormony muszą się ustabilizować więc to normalne że nie czujesz się całkiem komfortowo, niedługo przejdzie, dobrze że masz wsparcie męża

• kasig Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja właśnie zajrzałam do wczorajszych wyników i afi mam 19,26 i się wystraszyłam czy to nie za dużo.
    nie, to dobry wynik, aczkolwiek prawie na granicy, ale gorzej by było gdybyś miała wód za mało lub sporo za dużo, takie poważne wielowodzie zaczyna się od 25 tak więc się nie martw na zapas. Na naszym etapie poziom wód systematycznie maleje więc więcej już mieć nie będziesz. Ja z dwa miesiące temu miałam Afi 24, teraz mam już 16 cały czas spada

• 4me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Któraś z Was pisala o saczacych się wodach plodowych. Jak to wygląda? Dużo tego jest? Kupiłam test ph i będę musiała spróbować zrobić bo mam takie dziwne uczucie jakby mi coś wyciekalo, sorry za dosadnosc.
    Wiesz to,chyba nie ma reguly- moze wylatywać po trochu i chyba ciezko sie zorientować. Pozostaje zatem test ph lub papierek. Ja mam non stop mokro- sorry za dosadność - ale zwalam to na ta głupia luteinę... Biorę juz ja 8 miesiac i mam serdeczne dość. Dzis na szczęście ostatni dzien i zobaczę co bedzie się dziać.
    Ja osobiście sie troche boje tych testów bo moje ph moczu wychodzilo ostatnio takie samo jak powinno być ph plynu owodniowego- i wówczas zacznę panikować...
    No chyba, żeby wypróbować sposób na sprawdzanie wydzieliny nie na wkladce a w środku w pochwie wówczas powinno sie uniknąć pomylenia z moczem, ale z drugiej strony skąd mam wiedzieć, czy ph w pochwie nie jest tez podwyższone?
    Skomplikowane to ogólnie- jak sie sączy- przekichane :/
    Mnie narazie uspokaja to, ze gin mowi iż AFI w normie czyli te saczenie to luteina, śluz i moze mocz? Ale chyba to ostatnie nie...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Anitka kupiłaś papierki lakmusowe czy typowy test?
    Test i myślę jak tu się za niego zabrać :-) jeśli wyjdzie coś nie tak to dzwonie do giną i jadę do szpitala. Tylko jak go kupiłam to oczywiście cisza i nic nie wycieka..

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    nie, to dobry wynik, aczkolwiek prawie na granicy, ale gorzej by było gdybyś miała wód za mało lub sporo za dużo, takie poważne wielowodzie zaczyna się od 25 tak więc się nie martw na zapas. Na naszym etapie poziom wód systematycznie maleje więc więcej już mieć nie będziesz. Ja z dwa miesiące temu miałam Afi 24, teraz mam już 16 cały czas spada

Dwa tygodnie temu afi miałam 15, więc wzrosło. Może dlatego moja lekarka chce mnie widzieć jeszcze raz na pomiar afi za 3 dni.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo zasnęła, ufff. Chwila na odsapnięcie,
    Mój dzień wygląda teraz tak XD
    ok 2 w nocy pobudka ja ją budzę na mleko. Do 4 mordujemy się z karmieniem zaśnięciem, tzn 5 min possie, zasypia, próby pobudki, łóżeczko -> oczy jak 5 zł i płacz -> cyc -> 5 min possie i znowu zasypia, znowu łóżeczko i kółko się zamyka. O 4, 4.30 zasypia i śpi do 9. Od 9 do 12. cyc 5min, łóżeczko, cyc 5 min łóżeczko ;/ i w między czasie 30 min leżenia na brzuszku. Teraz śpi, i pewnie jakbym jej nie obudziła o 15 na mleko, to spała by do 18 a nawet i dłużej. O 15 będziemy się budzić na mleko i powtórka z rozrywki, 5min cyc, łóżeczko by ją obudzić, cyc. I tak do 19, bo wtedy bierzemy kąpiel. Po kąpieli cyc, i do 21 męczy. O 21 zasypia kamiennym snem i znowu, o 2 pobudka na mleko.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dwa tygodnie temu afi miałam 15, więc wzrosło. Może dlatego moja lekarka chce mnie widzieć jeszcze raz na pomiar afi za 3 dni.

A to dziwne bo z racji mojego wielowodzia przeczytałam milion publikacji na ten temat i wszędzie było że po 36 tygodniu Afi spada, ale może tutaj też możliwy jest błąd pomiaru i dlatego tak Ci wyszło. W każdym bądź razie dobrze że lekarka woli to sprawdzić. Ale może w ciągu tych 3 dni to już urodzisz? tego Ci życzę :)

Nancy87 lubi tę wiadomość

‹‹ 2209 2210 2211 2212 2213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ