WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Lady, Ty to cierpliwa jestes :P. Juz dawno kazalabym sie szanownej 'mamusi' ewakuowac.
    Narzekasz, ale cos w ogole robisz, zeby pojechala do siebie? Czy czekasz az sama wezmie d**e w troki i sie wyniesie? To sie mozesz nie doczekac. Szkoda tez waszego zwiazku, bo relacje sie tylko psuja. Ja w ogole nie dopuszczam do takich sytuacji, zeby ktos mi na glowie x czasu siedzial, a szczegolnie po porodzie - absurd!

Na szczęście jutro jedzie, moja mama przyjezdza 23 września. Lepsze ma relacje z rafałem niż ja z jego mamą.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady teściowa, jak teściowa ale to jaki ma wpływ na Twojego R jest przerazajace :/ mam nadzieje, ze to nie jeden z tych typów mężczyzn, którzy nawet nieświadomie ale strasznie sa pod wpływem mamusi... Kurcze nie życzę Ci tego. Moim zdaniem życie z takim facetem nie wróży nic dobrego. Przepraszam za szczerość i nie mowie, ze Twój taki jest- nie wiem jaki jest ;)
    Musisz chyba z nim poważnie pogadać- bo to, ze jest inny, lepszy jak nie ma mamusi to nie wystarczy :(

.ona. lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    No to zdążę z wynikiem do szpitala, bo za tydzień mam ktg i ostatnie duże usg z opisem u mojego prowadzącego. No właśnie, czy któraś z Was ma jeszcze zaplanowane usg, takie jak w np to po 30 tygodniu ? Bo mi doktor wczoraj w szpitalu potwierdziła, że jeszcze się takie ostatnie robi. Nie wiem czy to dotyczy tylko, tak jak u mnie, ryzyka zakrzepicy i innych przyczyn, czy robi się je standardowo.

Ciekawe jak tam Dżuls?

Mi lekarka zapowiada takie USG w 38. tygodniu, żeby ocenić moje wymiary i wymiary dziecka :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta poloznej za mna, diagnoza porod w wrzesniu najprawdopodobnie nawet bede przenoszone dzieciatko miec. Ucze sie cierpliwosci-kazdego dnia wiecej :-)

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do usg na końcu ciąży- możnaby powiedzieć, ze wczoraj miałam coś w tym rodzaju, bo ginka długo sprawdzała pępowinę, przepływy, oceniała wydolność łożyska, mierzyła miednicę wewnętrzną, ale nie ważyła dziecka, bo powiedziała, że na tym etapie granica błędu pomiaru jest ogromna mimo dobrego sprzętu, a wszystkie wyniki podawała ustnie- nie dostałam żadnego papierka na to.

720fbe94f2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ale to co piszecie o pomiarach dróg rodnych to jest interesujące. Musze swojego podpytać ;) nic nie mowil ostatnio aby takie badania robił. moze dlatego, ze nie chce mnie zalamywac- hehe :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, mnie w nocy zlapaly skurcze, poczekalam do rana, rano przycichly, ale za to boli mnie podbrzusze i plecy. Z zapisu ktg wynika ze skurczy brak, polozyli mnie na patologii, najpierw chceli wywolywac jutro, teraz chca w weekend porobic badania i wywolac w poniedzialek. Ogolnie mam spedzac aktywnie czas na zapierniczaniu po schodach, chodzeniu na spacery itd, bo gin uwaza, ze sama sie powinnam rozpakowac bo juz bardzo niewiele brakuje. Czuje jakby mi cos mialo zaraz wypasc z pomiedzy nog, plus bole okresowe. Zapowiada sie powtorka z rozrywki, czyli 4 dni wyganiania bachora :> no i mloda na usg wazy tyle samo co tydzien temu, czyli 3300g, bedzie mniejsza od braciszka. I BOGU DZIEKI :) Tyle u mnie. A, rozwarcie na 2 palce, czyli jakies 4 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 11:10

Paulinek, Lady Savage, Nancy87, monaaa85, Wonderland, Bruma, trix, Kasiarzynka, diatomka, wiaraczynicuda, Dominka92, Lilla My, Sigma, chabasse, KathleenPL, snoopy_etka, kasig, .ona., Anitka201, Czarna_88, 4me, easymum, Gusiak lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te pomiary są dość ważne u osób, które mają w drugą stronę niż ja- za ciasne drogi rodne, bo to wskazanie do cesarki, a jak jest to pominięte, to można się męczyć kilka godzin bez efektu- jak Skrabarka chyba pisała, że u niej było w 1 ciąży

720fbe94f2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Lady teściowa, jak teściowa ale to jaki ma wpływ na Twojego R jest przerazajace :/ mam nadzieje, ze to nie jeden z tych typów mężczyzn, którzy nawet nieświadomie ale strasznie sa pod wpływem mamusi... Kurcze nie życzę Ci tego. Moim zdaniem życie z takim facetem nie wróży nic dobrego. Przepraszam za szczerość i nie mowie, ze Twój taki jest- nie wiem jaki jest ;)
    Musisz chyba z nim poważnie pogadać- bo to, ze jest inny, lepszy jak nie ma mamusi to nie wystarczy :(

Powiem tak, ja sądziłam że nie jest, bo bronił mnie tutaj cały czas, zanim urodziłam, ale nie wiem co się zdarzyło gdy leżałam w szpitalu, ale tak jakby mi go ktoś zamienił ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, wychodzimy dzisiaj do domku! Strasznie się cieszę, że będziemy mogli zacząć układać sobie codzienność ze Stasiem. W ogóle hormony mi buzują, patrzę sobie na niego jak je i same łzy mi lecą, jest idealny!

wiaraczynicuda, Dominka92, la_lenka, Nancy87, Lilla My, Sigma, chabasse, KathleenPL, monaaa85, snoopy_etka, kasig, Paulinek, AniaM, magdalenkaihelenka, Misi@, Mozjaka, skabarka, .ona., Anitka201, Czarna_88, 4me, karolcia87, Kasiarzynka, adzia, easymum lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wielka dupa, skurcze ustały prawie całkiem. :( I teraz nie wiadomo czy zostanę do rozwiązania i będą monitorować te jej niemrawe ruchy czy mnie puszcza do domu. Ech zła jestem przez takie zawieszenie. Skoro już jestem w tym szpitalu i coś się zaczęło dziać to mogłoby raz a dobrze. Córa, wyłaź!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    te pomiary są dość ważne u osób, które mają w drugą stronę niż ja- za ciasne drogi rodne, bo to wskazanie do cesarki, a jak jest to pominięte, to można się męczyć kilka godzin bez efektu- jak Skrabarka chyba pisała, że u niej było w 1 ciąży
    W pierwszej tak miała i teraz w zasadzie tak samo...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:

Dokładnie o to chodzi - może się okazać, że główka dziecka jest na tyle duża albo nasze drogi rodne na tyle małe, że poród SN nie ma absolutnie sensu, bo wymęczymy się i my, i dziecko. Ale podobno to mierzą też przy przyjęciu do szpitala - przynajmniej taka jest wersja mojej lekarki. Pewnie wszystko zależy od szpitala i od lekarza.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrany GBS - nie wyhodowano ;)

la_lenka, Anitka201, easymum, Gusiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, ja mam biodra wielkie i pomiary cudowne, nawet już na porodówce położna mówiła, że takie jak ja są stworzone do rodzenia, że zwykle rach ciach i już... Ale kanał kanałem, miednica miednicą, a szyjka uparta... :P

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mnie wielka dupa, skurcze ustały prawie całkiem. :( I teraz nie wiadomo czy zostanę do rozwiązania i będą monitorować te jej niemrawe ruchy czy mnie puszcza do domu. Ech zła jestem przez takie zawieszenie. Skoro już jestem w tym szpitalu i coś się zaczęło dziać to mogłoby raz a dobrze. Córa, wyłaź!
    Zgadzam sie w 100%. Z drugim mialo pojsc szybciej, a tu lipa. Jedyne pocieszenie, ze tym razem organizm ewidentnie daje znac, ze cos sie rozkreca, bo poprzednio byla cisza i wjehali mi od razu z oksą.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj macie fazy księżyca :)
    http://www.kalendarz-365.pl/ksiezyca/fazy-ksiezyca.html

• diatomka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady musisz cos pomyslec bo cae zycie przed wami a szkoda zeby tesciowa psula ci mp kazde swieta

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls a ja myślałam że ty juz po akcji ehhh uparciuch

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie juz cos trafia :/
    W nocy ani na lewym boku bo niewygodnie, na prawym to samo, lazilam pol nocy po domu bo tak mi bylo najwygodniej :D no masakra jakas.. Mam nadzieje ze jak w pon sciagnie mi pessar to ide od razu rodzic :D
    A teraz objadam sie slodyczami i chipsami i popijam to spritem
    , a co! Na pocieszenie, aa waga niech rosnie mam to gdzies ;)

KathleenPL lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
‹‹ 2208 2209 2210 2211 2212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ