WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Historie z teściowa ;/ pranie -> dobre rady, wszystkie ciuszki dziecięce prać razem! Ja: No ale te są ciemne, a te są jasne. Teściowa: nie ważne, one były już prane, dziecięce nie farbują, i można prać razem. Wyprała, i co dziś, przed chwilą, teściowa: i widzisz jaka brzydka się zrobiła ta czapka, mówiłam że białych się nie pierze z kolorowymi ;/
    Lady za delikatna jestes. Powaznie. Nie obchodz się z nią jak z jajkiem bo potem do końca zycia będziecie mieć jazdy. A pamiętaj, że ludzie im starsi tym się robią gorsi...

4me, .ona. lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień, witam się po śniadanku. Odsypiałam nockę, wiec dopiero teraz jakoś dochodzę do żywych.

Wczoraj poprawiałam po sobie sprzątanie, poszłam po zakupy, upiekłam szarlotkę sypaną, odbębnipłam dłuższy spacer i w nocy obudziły mnie skurcze. Chyba to skurcze. Bolało jak na okres i brzuch przy tym się spinał także potraktowałam to jako skurcze i łaziłam po mieszkaniu. Za mną pies, krok w krok xD Chyba wyczuwał, że panci źle..
    Na spodenkach od spania mokra plama, tak jakby od wodnisteg śluzu, a liczyłam na spektakularne odejście wód... Oczywiście dodatkowo mnie przeczyściło, ale wróciłam do łóżka i po jakimś czasie wszystko się uspokoiło.

Mamo.... Mam schizy, że nie będę wiedziała czy to już, że pojadę do szpitala i mnie wyśmieją, że nic przecież się nie dzieje, że mi wody odejdą pod prysznicem i nie zauważę :/

Co do gbs - wynik jest po kilku dniach 3-4 chyba w momencie jak nic nie wyhodują, w pozostałych przypadkach potrzebują więcej czasu. Ponoć jak jest dodatni to trzeba szybciej udać się do szpitala, jak akcja się zacznie żeby podali antybiotyk

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady czemu nic nie powiesz teściowej... Ja bym nie wytrzymala Na twoim miejscu to jest tylko teściowa z nią sobie życia nie ukladasz... Ale dobrze ze już nie długo wyjeżdża jak dobrze pamiętam .

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Historie z teściowa ;/ pranie -> dobre rady, wszystkie ciuszki dziecięce prać razem! Ja: No ale te są ciemne, a te są jasne. Teściowa: nie ważne, one były już prane, dziecięce nie farbują, i można prać razem. Wyprała, i co dziś, przed chwilą, teściowa: i widzisz jaka brzydka się zrobiła ta czapka, mówiłam że białych się nie pierze z kolorowymi ;/ Ty umiesz w ogóle prać?

W pon przyszła położna, schowała się w łazience, i nie wyszła w ogóle do nas, jeszcze nam zamknęła drzwi do pokoju. Nawet jej dzień dobry nie powiedziała. Wczoraj rano powiedziałam że koleżanka do mnie wpadnie. Wpadła, gadałyśmy, piłyśmy wodę i jadłysmy jej domowej roboty rogaliki. Przyjechał Rafał i do mnie z tekstem: Dlaczego ja nie przedstawiłam jego mamie mojej koleżanki, że jest zła o to do mnie ;/ Noż kurw.. zachowuje się jak dzikus przy jednych, to przy drugich mam jej zaproszenie wysyłać ;/ nie wiem jak się zachowywać. To powiedziałam R że w zależności o jej widzimisie w różnych sytuacjach jest różna, i co bym nie zrobiła to jest źle. I niech mi da święty spokój.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Hehe Anulka niestety nie. Dzisiaj jest pełnia czy jutro?

Jutro

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja mam takie USG na kazdej wizycie ;) oj lekarz na kazdej- sprawdza wszystkie przeplywy, AFI, mierzy co sie da i ciągle opowiada czego on wlasnie nie sprawdza ale tego jest tyle, ze ja nie ogarniam- najwazniejsze, ze mowi, ze maly zdrowy i wszystko ok :)

No właśnie ja na każdej wizycie też mam usg, wszystko mierzone, liczone, oceniane, itd, ale nie dostaję papieru na to. A teraz mam umówione osobne usg, gdzie dostanę na papierze dokładny opis.

gg64rl68s121551a.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Hehe Anulka niestety nie. Dzisiaj jest pełnia czy jutro?

jutro

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Juz widzę ten hardcore w nocy w Zośce XD

Oj Kathleen moze poczekaj do poniedzialku :-)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Historie z teściowa ;/= historia nr 2

W pon przyszła położna, schowała się w łazience, i nie wyszła w ogóle do nas, jeszcze nam zamknęła drzwi do pokoju. Nawet jej dzień dobry nie powiedziała. Wczoraj rano powiedziałam że koleżanka do mnie wpadnie. Wpadła, gadałyśmy, piłyśmy wodę i jadłysmy jej domowej roboty rogaliki. Przyjechał Rafał i do mnie z tekstem: Dlaczego ja nie przedstawiłam jego mame mojej koleżance, że jest zła o to do mnie ;/ Noż kurw.. zachowuje się jak dzikus przy jednych, to przy drugich mam jej zaproszenie wysyłać ;/ nie wiem jak się zachowywać. To powiedziałam R że w zależności o jej widzimisie w różnych sytuacjach jest różna, i co bym nie zrobiła to jest źle. I niech mi da święty spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:20

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    pełnia 29.08 ;) ale ponoć od dzisiaj do niedzieli można odczuwać...ja tam już 2 dni spać nie mogę przez cholerny księżyc;/ zawsze tak mam
    Ja też przez księżyc spać nie mogę :( ale jestem ciekawa czy faktycznie przybędzie u nas dzieciaczków ze względu na pełnię :D

A tak w ogóle to dzień dobry :D z rana!!! U mnie nocka taka sobie najpierw nie mogłam zasnąć a potem nie mogłam wstać :) Jak zwykle brak jakichkolwiek objawów zbliżającego się porodu :) Dołączam do grona Nancy i Kathleen, których dzieciaczki nie śpieszą się z przyjściem na świat :)

Kathleen a o której zaczyna się ten festiwal foodtrucków??? Może się wybiorę :)

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Oj Kathleen moze poczekaj do poniedzialku :-)
    We wtorek mloda ma ropoczecie roku, więc wolałabym szybciej niz później XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Info od Gusiak "Hej nie mam dostępu do neta, żeby napisać jak tam po wizycie, więc przekazuje info smskiem. Głowka małej jest już niżej, ogólnie szyjka trochę znów skrócona, ale póki co zamknięta. Jeśli chodzi o te bóle/ćmienie jak na okres to jest to ponoć naturalne i ćwiczy sobie macica do porodu, nic już na to żadnych rozkurczowych nie brać i pozwolić jej pracować ;) Generalnie lekarz powiedział, że z tych ćwiczeń może jeszcze długo nic nie wynikać, a może być i tak, że z dnia na dzień zaczną przybierać na sile skurcze, trzeba spokojnie to obserwować" ;)
    No wlasnie... Ja miałam skurcze BH juz chyba z miesiac temu a teraz kompletna cisza. W sumie to ja sie chyb czuje lepiej niż miesiac temu :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma wrote:
    Kathleen a o której zaczyna się ten festiwal foodtrucków??? Może się wybiorę :)

Od 12. Znowu będę miała dylemat co jeść XD Może się spotkamy jakoś? :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Od 12. Znowu będę miała dylemat co jeść XD Może się spotkamy jakoś? :)
    Byłoby super :) Może uda nam się wypędzić tych naszych chłopców :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:27

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jeszcze jutro i ona pojedzie , cos mowilaas ze twoja mama przyjedzie , jestem ciekawa czy twoj r przy niej bedzie zajmowal sie małą bo mowilas ze nic nie pomaga .
    Na twoim miejscu robila bym po swojemu w sumie bede tak robic jak u mamy bede siedziala :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    No właśnie ja na każdej wizycie też mam usg, wszystko mierzone, liczone, oceniane, itd, ale nie dostaję papieru na to. A teraz mam umówione osobne usg, gdzie dostanę na papierze dokładny opis.
    No wlasnie ja tez nie. Lekarz sobie skrupulatnie zapisuje cos tam w komputerze ale nie drukuje. Tylko po połówkowym dostalam. No cóż, ze to prywatnie to mam nadzieje, ze jak poproszę w razie potrzeby to dalby jakies bardziej szczegółowy opis z ostatnich USG. W każdym bądź razie ja sie juz nigdzie poza moje miasto do porodu nie wybieram wiec raczej bede rodzic tam, gdzie zaplanowałam, gdzie on pracuje i bedzie dostęp do info. Jak zacznie sie poród mam go poinformować wiec am nadzieje, ze będzie dbal o swoja pacjentkę ;) w sumie dlatego go wybrałam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cos czuje, ze dzuls rodzi :) za dlugo sie nie odzywa :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Historie z teściowa ;/= historia nr 2

W pon przyszła położna, schowała się w łazience, i nie wyszła w ogóle do nas, jeszcze nam zamknęła drzwi do pokoju. Nawet jej dzień dobry nie powiedziała. Wczoraj rano powiedziałam że koleżanka do mnie wpadnie. Wpadła, gadałyśmy, piłyśmy wodę i jadłysmy jej domowej roboty rogaliki. Przyjechał Rafał i do mnie z tekstem: Dlaczego ja nie przedstawiłam jego mame mojej koleżance, że jest zła o to do mnie ;/ Noż kurw.. zachowuje się jak dzikus przy jednych, to przy drugich mam jej zaproszenie wysyłać ;/ nie wiem jak się zachowywać. To powiedziałam R że w zależności o jej widzimisie w różnych sytuacjach jest różna, i co bym nie zrobiła to jest źle. I niech mi da święty spokój.

Lady, Ty to cierpliwa jestes :P. Juz dawno kazalabym sie szanownej 'mamusi' ewakuowac.
    Narzekasz, ale cos w ogole robisz, zeby pojechala do siebie? Czy czekasz az sama wezmie d**e w troki i sie wyniesie? To sie mozesz nie doczekac. Szkoda tez waszego zwiazku, bo relacje sie tylko psuja. Ja w ogole nie dopuszczam do takich sytuacji, zeby ktos mi na glowie x czasu siedzial, a szczegolnie po porodzie - absurd!

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No wlasnie... Ja miałam skurcze BH juz chyba z miesiac temu a teraz kompletna cisza. W sumie to ja sie chyb czuje lepiej niż miesiac temu :/

Ja tez, zdecydowanie :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady jeszcze jutro i ona pojedzie , cos mowilaas ze twoja mama przyjedzie , jestem ciekawa czy twoj r przy niej bedzie zajmowal sie małą bo mowilas ze nic nie pomaga .
    Na twoim miejscu robila bym po swojemu w sumie bede tak robic jak u mamy bede siedziala :D

Wczoraj po prosiłam go o wykąpanie i ubranie małą. I zrobił :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2207 2208 2209 2210 2211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ