Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Anitka201 wrote:To ja mam dopiero gbs pobierany na wizycie we wtorek..późno trochę no ale co tam.
Moim zdaniem GBS im pozniej tym lepiej. Leczenie i tak jest dopiero tuz przed porodem. Ja mialam robione 4 tygodnie temu...a co jak przez te 1,5 miesiąca cos złapie i nie będziemy wiedziec- lipawiec wolalbym miec teraz
Edit: Pewnie robią wczesniej gdyby sie ktoras miala rozpakować wczesniejWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 09:00
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Diamonta ja będę miała wynik dopiero we wtorek lub w środę... Ale znając moje szczęście to też będzie dodatni bo ja od kąt pamiętam to łapie wszystkie infekcje itp
-
nick nieaktualny4me wrote:Przepis na placuszki- super- do zapisania- dzieki
Moim zdaniem GBS im pozniej tym lepiej. Leczenie i tak jest dopiero tuz przed porodem. Ja mialam robione 4 tygodnie temu...a co jak przez te 1,5 miesiąca cos złapie i nie będziemy wiedziec- lipawiec wolalbym miec teraz
Edit: Pewnie robią wczesniej gdyby sie ktoras miala rozpakować wczesniej
A dowiadywalas sie czy uznaja ten wynik? Bo rozumiem ze byl robiony przed skonczonym 35 tc? U nas np takie wyniku nie uznaja wlasnie przez to ze mozna cos jwszcze zlapac. I dopiero te po 35 sa traktowane jako prawidlowe. -
4 ma wlasnie z racji tego ze poprzednio nie zdarzylam odebrac wyniku i maly sie urodzil! A wzrost byl obfity,to gin mi juz pobral gdyby historia sie miala powtorzyc.
Mam cykora bo glownym lekiem jest penicylina a ja mam ucxulenie,no i szkoda mi malej ze od razu antybiotyk musi dostac,dlatego nad cc sie zaczelam zastanawiac. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydiatomka wrote:4 ma wlasnie z racji tego ze poprzednio nie zdarzylam odebrac wyniku i maly sie urodzil! A wzrost byl obfity,to gin mi juz pobral gdyby historia sie miala powtorzyc.
Mam cykora bo glownym lekiem jest penicylina a ja mam ucxulenie,no i szkoda mi malej ze od razu antybiotyk musi dostac,dlatego nad cc sie zaczelam zastanawiac.
Diatomka a teraz masz ujemny?? Bo gdzies czytalam ( ale wiesz tylko czytalam) ze jak juz w jakiejs ciazy byl dodatni to juz zawsze w nastepnych ciazach daja antybiotyki kobiecie.
-
Czarna_88 wrote:Mi powiedziano ze wynik po 5 dniach
No to zdążę z wynikiem do szpitala, bo za tydzień mam ktg i ostatnie duże usg z opisem u mojego prowadzącego. No właśnie, czy któraś z Was ma jeszcze zaplanowane usg, takie jak w np to po 30 tygodniu ? Bo mi doktor wczoraj w szpitalu potwierdziła, że jeszcze się takie ostatnie robi. Nie wiem czy to dotyczy tylko, tak jak u mnie, ryzyka zakrzepicy i innych przyczyn, czy robi się je standardowo.
Ciekawe jak tam Dżuls? -
lila1983 wrote:A dowiadywalas sie czy uznaja ten wynik? Bo rozumiem ze byl robiony przed skonczonym 35 tc? U nas np takie wyniku nie uznaja wlasnie przez to ze mozna cos jwszcze zlapac. I dopiero te po 35 sa traktowane jako prawidlowe.
przypiol go juz do karty nawet wiec raczej nie zamierza poprawiać.
Zresztą pamiętam,ze kilka dziewczynmialo nawet znacznie wczesniej niż ja aż się dziwiłam, ze to juz
-
Diamontka moja koleżanka miała gbs dodadni i mówiła mi ze podczas porodu dostała dwa razy antybiotyk dozylnie i to wszystko. Ona zdrowa mały też zdrowy.
-
nick nieaktualny