X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co macie dziś na obiad? Moze mnie ktos zainspiruje ja już nie wiem co wymyślać dla tego mojego faceta :/ musi byc męska porcja i musi byc mięcho ;) ehhh

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć pod koniec ciąży AFi maleje ja i tak mam kolo 9 wiec nie za dużo też brzuszek mam Nie Duży

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Łooo zasnęła, ufff. Chwila na odsapnięcie,
    Mój dzień wygląda teraz tak XD
    ok 2 w nocy pobudka ja ją budzę na mleko. Do 4 mordujemy się z karmieniem zaśnięciem, tzn 5 min possie, zasypia, próby pobudki, łóżeczko -> oczy jak 5 zł i płacz -> cyc -> 5 min possie i znowu zasypia, znowu łóżeczko i kółko się zamyka. O 4, 4.30 zasypia i śpi do 9. Od 9 do 12. cyc 5min, łóżeczko, cyc 5 min łóżeczko ;/ i w między czasie 30 min leżenia na brzuszku. Teraz śpi, i pewnie jakbym jej nie obudziła o 15 na mleko, to spała by do 18 a nawet i dłużej. O 15 będziemy się budzić na mleko i powtórka z rozrywki, 5min cyc, łóżeczko by ją obudzić, cyc. I tak do 19, bo wtedy bierzemy kąpiel. Po kąpieli cyc, i do 21 męczy. O 21 zasypia kamiennym snem i znowu, o 2 pobudka na mleko.
    Masakra! Mi chyba brakuje jakis hormonów odpowiedzialnych za uczucie, ze najwazniejsze jest dziecko ;) wykoncze sie jak tak bede miec ;) musze poważnie zabrać się do Tracy Hogg, żeby zobaczyć co ona na to ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mały coś dzisiaj niemrawy jakiś i zaczynam się martwić po słodkim i kawie chwilę się poprzekręcał, raz kopnął i poszedł spać w nocy nic ,nad ranem koło 6 dopiero zaczął chwilę lekko się poprzekręcał i nic już zaczynam się martwić jak po obiedzie tak dalej będzie to pojadę na szpital bo zaczynam się martwić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 13:02

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Łooo zasnęła, ufff. Chwila na odsapnięcie,

Myślałam, że piszesz o teściowej :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Co macie dziś na obiad? Moze mnie ktos zainspiruje ja już nie wiem co wymyślać dla tego mojego faceta :/ musi byc męska porcja i musi byc mięcho ;) ehhh

Ja mam steki rybne Frosta i do tego frytki :)

4me lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też matką polką nie zamierzam być nie wiem czy to mi wyjdzie,ale cały świat nie będzie się kręcić w okół Jagody.Musze mieć chyoćby godziny dwie dla męża żeby pobyć razem.ale jął to będzie to się dowiem :)

Carolline lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja mam kotlety schabowe :) jutro też będą schabowe ale z piekarnika :) do tego ziemniaczki i pomidorek :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, masz donoszoną, zdrową córkę o masie ciała w normie - po co ją wybudzasz na karmienie? :P Daj jej zgłodnieć, to zje ładnie ile potrzebuje, a nie co 5 minut kilka łyków, w takim systemie nic dziwnego, że nie jest głodna i jedzenie trwa większość doby ;)

4me - i jak Ci ta Tracy pasuje? ;) pytam, bo to taki nurt dość obcy mojemu myśleniu i krytykowany w moim środowisku za próby wytresowania dziecka. Ale może u Ciebie się sprawdzi :)

.ona., Carolline lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Myślałam, że piszesz o teściowej :D

Haha :P
    Ale jak ja ją kocham :3 cały czas śpi obok mnie :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Lady, masz donoszoną, zdrową córkę o masie ciała w normie - po co ją wybudzasz na karmienie? :P Daj jej zgłodnieć, to zje ładnie ile potrzebuje, a nie co 5 minut kilka łyków, w takim systemie nic dziwnego, że nie jest głodna i jedzenie trwa większość doby ;)

4me - i jak Ci ta Tracy pasuje? ;) pytam, bo to taki nurt dość obcy mojemu myśleniu i krytykowany w moim środowisku za próby wytresowania dziecka. Ale może u Ciebie się sprawdzi :)

Bo położna w wtorek ją zważyła i powiedziała że tak nie może być że ona w pon przy wypisie miała 2880 a w wtorek 2840. I mam ją budzić na cyca co 3 godziny, tylko że ona 3 godziny też je mi z cyca.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie mam taki okres że przeraża mnie nie poród a ta odpowiedzialność. Zastanawiam sie czy będę dobrą matką, mam milion obaw czy nie przygniotę malutkiego jak np przysnę podczas karmienia, czy będę umiała go uspokoić jak będzie płakał, czy nie będę się wkurzać jak mi będzie płakał w nocy itp itd. To pierwsze dziecko więc wielka niewiadoma jak będzie, mam nadzieję że obawy będą bezpodstawne i dam radę

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:41

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Tak w temacie obiadu to stwierdzam, że ja najwyraźniej jestem mutantem. Bo dla mnie właśnie obiady to jeden z niewielu plusów pobytu w szpitalu. Po prostu uwielbiam! Dziś była rybka, ziemniaki i pikantne warzywka plus krupnik. Mniam.
    A nawet u mnie na sali mam babkę, która nic z tego obiadu nie je i stwierdza, że fuj. A ja bym chętnie podwójną porcję wciągnęła (pewnie bym pękła, ale teoretyczną ochotę mam :P)

Carolline lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    ja narazie mam taki okres że przeraża mnie nie poród a ta odpowiedzialność. Zastanawiam sie czy będę dobrą matką, mam milion obaw czy nie przygniotę malutkiego jak np przysnę podczas karmienia, czy będę umiała go uspokoić jak będzie płakał, czy nie będę się wkurzać jak mi będzie płakał w nocy itp itd. To pierwsze dziecko więc wielka niewiadoma jak będzie, mam nadzieję że obawy będą bezpodstawne i dam radę

Dasz sobie radę :) już się 2 razy zezłościłam na nią. Powiedziałam: no moja panno przesadzasz. Mama nie może cię ciągle przy cycu trzymać ani na rękach. Odkładam do łóżeczka i się drże z 10 min. Czasem sie czymś zajmie, a czasem nie i biorę ją na ręce :P Normalne. Damy radę :) Złymi mamami są te mamy co tłuką swoje dzieci, porzucają, albo zabijają. Na pewno ty do nich nie należysz. Będziesz cudowną mamą.

kasig, ziółek lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki..
    Ja odnośnie tych wód płodowych.. Wy piszecie, że pod koniec ciązy ilośc maleje, ale czy jest jakaś norma o ile może zmaleć i jak szybko, aby nadal była to bezpieczna ilość?? Bo zastanawia mnie, że na ostatniej wizycie (we wtorek) moja ginka powiedziała, że ilośc wód mi się zmniejszyła.. Nie mam pojęcia jaka była dotychczas , wiem tylko, że była w normie wg niej. A teraz ponoć Afi wynosi 6-7. Nie zleciła mi wizyty w szpitalu ani nic takiego.. Po prostu.. stwierdziła to i tyle. I teraz czytam , że u Was takie duże te wartości, że zaczęłam się martwić.. Co prawda ufam jej.. ale wiadomo.. jakiś dystansik zawsze jest. Na poród sie jeszcze nie zapowiada, mimo iż termin za tydzień.. Nie wiem co myśleć..

kasig.. mam dokładnie takie same odczucia jak Ty.. też jeszcze nie umiem tego mentalnie ogarnąć. Ale to chyba dość normalne przy pierwszym dziecku. Mam nadzieję..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziewczyny mają tak mało wód i mówią, że jest ich mnóstwo podczas wylatywania, to ja chyba wszystko zaleję.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrabarka pamiętaj ze zawsze możesz z nami pogadać jak tylko będziesz czuła potrzebę się wyzalic.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse, ja mam wody właśnie podobnie. I w szpitalu stwierdzili, ze to szału nie ma, ale jeszcze bez paniki. Że dobrze byłoby rodzić wkrótce, ale to nie wymaga jakiejś pilnej interwencji.

chabasse lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dzięki za słowa otuchy az mi łezka poszla :)
    chabasse dobrze że ktoś ma podobne odczucia, przynajmniej czuję się normalna

A co do wód nie mam pojęcia o ile mogą zmaleć ale jak widzisz u mnie zmalały juz o 8 jednostek a więc sporo. Afi 6-7 to wciąż norma tak więc nie stresuj się na zapas, norma jest od 5-20 tak więc sama widzisz że te widełki są szerokie, część z nas ma wyższe część niższe Afi, na pewno gdyby było coś niepokojącego to lekarka by tego tak nie zostawila

chabasse lubi tę wiadomość

‹‹ 2210 2211 2212 2213 2214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ