X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Nancy tylko z tego co widzę to u Ciebie troszkę wcześniej :)

Mój się zabunkrował chwilowo i nic nie wskazuje na to żeby przed CC się pojawił na tym świecie.. a cierpliwość nie jest moją mocną stroną:)

A tak poza tym to jestem z Bielska Białej i lubię panikować (w temacie bąbla oczywiście) :)

No mojemu też się nie spieszy na świat, chyba ma za dobrze w brzuszku.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me musisz pomyśleć jakby zorganizować czas , co możesz zrobić żeby nie przytłoczyło Cię to życie tzw. kury domowej, przecież nie musisz nią być jak nie chcesz. Ja dzięki temu że mam jeszcze rok studiów czyli 2 razy w miesięcy weekendy będę na uczelni oprócz tego zamierzam tez chodzić na jakieś fitnessy, tańce i wiem że mój R zajmie się wtedy małą. Poza tym R jeździ na biegi po całej Polsce więc będziemy jeździć wspólnie z mała, w sumie chyba sporo będziemy jeździć z małą bo mamy mała firmę z wyrobami z metalu i będziemy jeździć właśnie na jakieś imprezy po Polsce i ja reklamować także myślę że się nie zanudzę i nie przytłoczą mnie domowe obowiązki :)

Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu no ale trzeba starać się tak dysponować czasem żeby być szczęśliwym i znaleźć złoty środek pomiędzy byciem mamą i byciem też kobieta spełniającą się w innych dziedzinach życia:)

4me lubi tę wiadomość

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że młody będzie dobrze znosił podróże, bo nas to raczej nosi i stacjonarny tryb życia jest zdecydowanie nie dla nas..

A co do wód to ja dziś właśnie spanikowałam,że mi kapie i byłam na badaniu u mojej gin, ale okazało się że fałszywy alarm.. W środę kolejna wizyta..

Carolline lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me mnie poniekąd tez to wszysko przeraża ale myślę że trzeba się skupić na pozytywnych. W moim przypadku chce bardzo angażować męża w wychowanie syna tak aby mieć czas na swoje hobby. Co do pracy to cały czas jestem z nią w kontakcie wiec pod tym względem trochę mi lżej. Jeśli chodzi kupki itp itd to już powiedziałam znajomym ze jeśli mnie doszczętnie temat pochłonie (na tyle ze będę uciążliwa dla środowiska ) to mają mi o tym otwarcie powiedzieć. Znając ich szczerość to mam to jak w banku :-)
    Myślę że ten pierwszy rok warto poświęcić swojemu dziecku.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam ten test ph i nie wiem na ile jemu ufać ale wychodzi ze ph mam idealne.

trix lubi tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix włsnie nikt mi nie zleca zadnych badań a sama widze ze jak sie kłuje czy jak pobieraja krew to leci jak woda, dr niby twierdzi ze morfologia i ob sa ok wiec nie ma c sie martwić>ale sama widze ze jak sie skaleczę t leci krew dlugo a co dopiero przy porodzie...

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix mi tez plytki spadly. Właściwie przez cala ciaze spadaly. Norma dla ciezarnych to chyba 100-300tys. Teraz mam 150. Jak cala reszta super, tak te płytki tak sobie :/
    A jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:27

karolcia87 lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Czy i ja mogłabym się jeszcze dołączyć na sam koniec?:) Podczytuje Was od jakiegoś czasu, i tak mnie wciągnęło forum, że codziennie sprawdzam co u Was słychać,:) Spodziewamy się synka, jest to nasza długo wyczekiwana i wychuchana ciąża, termin mamy na 7 września. Pozdrawiam!:)

adzia, trix, easymum, Carolline, NATULKA, Gusiak lubią tę wiadomość

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    A ile dni miała przy wypisie i ile we wtorek? Miała fizjologiczny spadek masy?
    Dziecko może spasc nawet do 10% masy urodzeniowej, a nadrabia zwykle po tygodniu, ale czasem i po 2.

Ona w niedziele miała najniższy spadek w szpitalu - niedziela 23 - 2850, potem przybrała na wadze i w pon 24 miała 2880, ale przez niedziele i pon dokarmiałam ją mm, w pon przestałam po wyjściu ze szpitala przestałam dokarmiać i w wtorek położna 25 sierpnia odnotowała spadek z 2880 do 2840.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmanie dostałam dzisiaj do zakupów skoczka lovi po pokazaniu karty rossne. A... No i w rossmanie dla starszakow sa koszulki endo za 3.50. Kupiłam Tasce wszystkie jakie były :D

bento, trix lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS - czyli moim zdaniem podciagnelas jej na chwilke wage przez mm, a potem odstawilas i spadek wrocil ;) pewnie gdyby nie mm, to waga bylaby niska nieprzerwanie az do niedzieli i dopiero po tygodniu zaczelaby mala wracac od masy spadkowej do masu urodzeniowej. Masz mozliwosc ja wazyc sama?
    Ja bym zrobila tak: Karmilabym na zadanie, chyba, ze przerwy robilyby sie bardzo dlugie (ponad 4 godziny), wtedy proponowalabym piers i przystawialabym, ale nic na sile. Gdyby przy takim postepowaniu nie tyla, to wtedy pilnowalabym jedzenia co 3 godziny, ale moim zdaniem troche za szybko polozna zawyrokowala, bo ten spadek najprawdopodobniej byl jeszcze fizjologiczny.

p.s. jeśli masz dokładną wagę kuchenną, to waż malutką na niej :) np.połóż miskę, w misce pieluchę tetrową, wytaruj wagę, na pieluszce połóż małą i zważ :) waży się bez pieluchy, bo pielucha w zależności od zawartości może mieć różną wagę- chyba, że każdorazowo po ważeniu zważysz też samą pieluchę i sobie odejmiesz.
    My mamy wagę noworodkową babyono, kupiliśmy za 160 zł ze względu na wcześniactwo małego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 16:02

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Nowe czekające mamusie :-)

Nancy Mikołaja będziecie mieli super :-)

My dalej nie wybraliśmy hehe zdecydujemy chyba jak zobaczymy małego i albo Kacper albo Mikołaj :-)

Ja dzisiaj robiłam porządki trochę jeszcze miałam w planach zakupy Ale jakoś siły opadły wiec zakupy jutro :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady opis dnia z cycem w tle dla mnie masakryczny, u mnie dodatkowo z cztertolatkiem w domu nierealne, dlatego czuje ze albo od razu albo szybko ma butle z mm ptzejdziemy.,Tym jadl co 3 godz , szybko nam sie utuczyl haha.

Ona ja tez sie zdziwilam hemoglobina z wczoraj 12,5 ! Wszystkie bwyniki mam supcio!

Ania M a robilas jakies badania czemu taka wodnista krew?

Mmalutka witaj. A masz wskazania do cc czy na zyczenie? Ja sie baardzo zastanawiam nad wykombinowaniwem cc.ą

Kathlen musze przez ciebie dzis do rosmana isc!

KathleenPL lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ma rację.U mnie było podobnie W sobotę nas wpisali z wagą 3260. Położna była we wtorek 18. 08 i waga wynosiła 3230. Był to po prostu spadek fizjologiczny.

Moja Lenka je co 4 godz.A ja coraz bardziej poznaję swoje dziecko. Wiem że jest najedzona jak dostaje cyca jednego na 20 min potem drugiego na tyle samo. I widzę efekty w piątek 21. 08 byłam w przychodni ją zwazyc waga 3300. A wczoraj wizyta położnej i waga 3455.
    Więc LS tak jak Sigma mówi nie męcz siebie i małej karm ją na żądanie. A zobaczysz sama że po tych 3, 4 godz sama będzie się domagać pokarmu.

Sigma, Lady Savage, trix, Gusiak lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz kurde, poszlabym do Rossmanna poprzepuszczac troche kasy, ale mnie uziemili. Jak w tum szpitalu strasznie nudnoooo.... przelecialam dzis trzy razy wszystkie pietra po schodach, przedreptalam z 300 razy caly korytarz patologii glaszczac sie po brzuchu, a kurna skurcze na srednim poziomie 20%. W weekend nic im sie nie bedzie chcialo ze mna robic, tylko beda obserwowac. Druga ciekawa obserwacja z pobytu jest taka, ze co trzecia pacjentka to Azjatka. Im tez cos Duda naobiecywal, czy co?

8pdp47e.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka: niestety mam wskazania. Mam wadę wzroku -4,0 D i moja lekarka wysłała mnie dla spokoju do okulisty. A tam jak mi zajrzeli do oka to się okazało, że mam cieńką siatkówkę i bardzo duże ryzyko odklejenia- nawet miałam od razu robione zabiegi laserem, bo i bez parcia w trakcie porodu było duże ryzyko odklejenia.
    Jeszcze gdyby dziecko było małe może bym ryzykowała po laserze, ale na USG 36+5 Hbd młody miał prawie 3300, więc moja gin zupełnie rozwiała moje nadzieje..

tb734z17s9scq0zt.png
  • NATULKA Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benuś już czeka na swojego małego pana ;)

2nw29n7.jpg

adzia, mmalutka, lila1983, trix, wiaraczynicuda, chabasse, KathleenPL, 4me, easymum, anula1990, Lady Savage, Czarna_88, Carolline, Gusiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Nosz kurde, poszlabym do Rossmanna poprzepuszczac troche kasy, ale mnie uziemili. Jak w tum szpitalu strasznie nudnoooo.... przelecialam dzis trzy razy wszystkie pietra po schodach, przedreptalam z 300 razy caly korytarz patologii glaszczac sie po brzuchu, a kurna skurcze na srednim poziomie 20%. W weekend nic im sie nie bedzie chcialo ze mna robic, tylko beda obserwowac. Druga ciekawa obserwacja z pobytu jest taka, ze co trzecia pacjentka to Azjatka. Im tez cos Duda naobiecywal, czy co?

Dzuls ale jutro pelnia wiec sie samo rozkreci :-) w poniedzialek nawet juz nie bedziesz pamietac porodu :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    4me - na pewno masz jakieś hobby poza pracą :)
    Moje hobby jest trywialne takie jak we wszystkich cv... Podróże :D takze wiesz ciezko bedzie od razu je zacząć realizować ;)
    Kurcze planowanie wakacje, podróży w nowe miejsca daje mi takiego powera, ze mogę dzieki temu przetrwać kazda jesień czy zime- knujac nowy kierunek, opracowując plan podróży czy siedząc na blogach podróżniczych i czytając opowieści innych. To akurat bede mogla robic z młodym pod pacha ale musze miec realna wizje wyjazdu ;)
    Nawet dzis bylam w empiku bo stara książkę wojciechowskiej- przesunąć horyzont- ale nie bylo :(

KathleenPL, Sigma, Carolline lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me też uwielbiam myśleć o wakacjach, te myśli zawsze pomagają przetrzymać smutny czas jesieni i zimy i dają nadzieje na lepsze 'jutro' :-) kiedy urlopu nie widać, bo jest tak odległy

4me lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
‹‹ 2212 2213 2214 2215 2216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ