X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Nancy tylko z tego co widzę to u Ciebie troszkę wcześniej :)

Mój się zabunkrował chwilowo i nic nie wskazuje na to żeby przed CC się pojawił na tym świecie.. a cierpliwość nie jest moją mocną stroną:)

A tak poza tym to jestem z Bielska Białej i lubię panikować (w temacie bąbla oczywiście) :)

No mojemu też się nie spieszy na świat, chyba ma za dobrze w brzuszku.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me musisz pomyśleć jakby zorganizować czas , co możesz zrobić żeby nie przytłoczyło Cię to życie tzw. kury domowej, przecież nie musisz nią być jak nie chcesz. Ja dzięki temu że mam jeszcze rok studiów czyli 2 razy w miesięcy weekendy będę na uczelni oprócz tego zamierzam tez chodzić na jakieś fitnessy, tańce i wiem że mój R zajmie się wtedy małą. Poza tym R jeździ na biegi po całej Polsce więc będziemy jeździć wspólnie z mała, w sumie chyba sporo będziemy jeździć z małą bo mamy mała firmę z wyrobami z metalu i będziemy jeździć właśnie na jakieś imprezy po Polsce i ja reklamować także myślę że się nie zanudzę i nie przytłoczą mnie domowe obowiązki :)

Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu no ale trzeba starać się tak dysponować czasem żeby być szczęśliwym i znaleźć złoty środek pomiędzy byciem mamą i byciem też kobieta spełniającą się w innych dziedzinach życia:)

4me lubi tę wiadomość

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że młody będzie dobrze znosił podróże, bo nas to raczej nosi i stacjonarny tryb życia jest zdecydowanie nie dla nas..

A co do wód to ja dziś właśnie spanikowałam,że mi kapie i byłam na badaniu u mojej gin, ale okazało się że fałszywy alarm.. W środę kolejna wizyta..

Carolline lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me mnie poniekąd tez to wszysko przeraża ale myślę że trzeba się skupić na pozytywnych. W moim przypadku chce bardzo angażować męża w wychowanie syna tak aby mieć czas na swoje hobby. Co do pracy to cały czas jestem z nią w kontakcie wiec pod tym względem trochę mi lżej. Jeśli chodzi kupki itp itd to już powiedziałam znajomym ze jeśli mnie doszczętnie temat pochłonie (na tyle ze będę uciążliwa dla środowiska ) to mają mi o tym otwarcie powiedzieć. Znając ich szczerość to mam to jak w banku :-)
    Myślę że ten pierwszy rok warto poświęcić swojemu dziecku.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam ten test ph i nie wiem na ile jemu ufać ale wychodzi ze ph mam idealne.

trix lubi tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix włsnie nikt mi nie zleca zadnych badań a sama widze ze jak sie kłuje czy jak pobieraja krew to leci jak woda, dr niby twierdzi ze morfologia i ob sa ok wiec nie ma c sie martwić>ale sama widze ze jak sie skaleczę t leci krew dlugo a co dopiero przy porodzie...

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix mi tez plytki spadly. Właściwie przez cala ciaze spadaly. Norma dla ciezarnych to chyba 100-300tys. Teraz mam 150. Jak cala reszta super, tak te płytki tak sobie :/
    A jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:27

karolcia87 lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Czy i ja mogłabym się jeszcze dołączyć na sam koniec?:) Podczytuje Was od jakiegoś czasu, i tak mnie wciągnęło forum, że codziennie sprawdzam co u Was słychać,:) Spodziewamy się synka, jest to nasza długo wyczekiwana i wychuchana ciąża, termin mamy na 7 września. Pozdrawiam!:)

adzia, trix, easymum, Carolline, NATULKA, Gusiak lubią tę wiadomość

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    A ile dni miała przy wypisie i ile we wtorek? Miała fizjologiczny spadek masy?
    Dziecko może spasc nawet do 10% masy urodzeniowej, a nadrabia zwykle po tygodniu, ale czasem i po 2.

Ona w niedziele miała najniższy spadek w szpitalu - niedziela 23 - 2850, potem przybrała na wadze i w pon 24 miała 2880, ale przez niedziele i pon dokarmiałam ją mm, w pon przestałam po wyjściu ze szpitala przestałam dokarmiać i w wtorek położna 25 sierpnia odnotowała spadek z 2880 do 2840.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmanie dostałam dzisiaj do zakupów skoczka lovi po pokazaniu karty rossne. A... No i w rossmanie dla starszakow sa koszulki endo za 3.50. Kupiłam Tasce wszystkie jakie były :D

bento, trix lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS - czyli moim zdaniem podciagnelas jej na chwilke wage przez mm, a potem odstawilas i spadek wrocil ;) pewnie gdyby nie mm, to waga bylaby niska nieprzerwanie az do niedzieli i dopiero po tygodniu zaczelaby mala wracac od masy spadkowej do masu urodzeniowej. Masz mozliwosc ja wazyc sama?
    Ja bym zrobila tak: Karmilabym na zadanie, chyba, ze przerwy robilyby sie bardzo dlugie (ponad 4 godziny), wtedy proponowalabym piers i przystawialabym, ale nic na sile. Gdyby przy takim postepowaniu nie tyla, to wtedy pilnowalabym jedzenia co 3 godziny, ale moim zdaniem troche za szybko polozna zawyrokowala, bo ten spadek najprawdopodobniej byl jeszcze fizjologiczny.

p.s. jeśli masz dokładną wagę kuchenną, to waż malutką na niej :) np.połóż miskę, w misce pieluchę tetrową, wytaruj wagę, na pieluszce połóż małą i zważ :) waży się bez pieluchy, bo pielucha w zależności od zawartości może mieć różną wagę- chyba, że każdorazowo po ważeniu zważysz też samą pieluchę i sobie odejmiesz.
    My mamy wagę noworodkową babyono, kupiliśmy za 160 zł ze względu na wcześniactwo małego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 16:02

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Nowe czekające mamusie :-)

Nancy Mikołaja będziecie mieli super :-)

My dalej nie wybraliśmy hehe zdecydujemy chyba jak zobaczymy małego i albo Kacper albo Mikołaj :-)

Ja dzisiaj robiłam porządki trochę jeszcze miałam w planach zakupy Ale jakoś siły opadły wiec zakupy jutro :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady opis dnia z cycem w tle dla mnie masakryczny, u mnie dodatkowo z cztertolatkiem w domu nierealne, dlatego czuje ze albo od razu albo szybko ma butle z mm ptzejdziemy.,Tym jadl co 3 godz , szybko nam sie utuczyl haha.

Ona ja tez sie zdziwilam hemoglobina z wczoraj 12,5 ! Wszystkie bwyniki mam supcio!

Ania M a robilas jakies badania czemu taka wodnista krew?

Mmalutka witaj. A masz wskazania do cc czy na zyczenie? Ja sie baardzo zastanawiam nad wykombinowaniwem cc.ą

Kathlen musze przez ciebie dzis do rosmana isc!

KathleenPL lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ma rację.U mnie było podobnie W sobotę nas wpisali z wagą 3260. Położna była we wtorek 18. 08 i waga wynosiła 3230. Był to po prostu spadek fizjologiczny.

Moja Lenka je co 4 godz.A ja coraz bardziej poznaję swoje dziecko. Wiem że jest najedzona jak dostaje cyca jednego na 20 min potem drugiego na tyle samo. I widzę efekty w piątek 21. 08 byłam w przychodni ją zwazyc waga 3300. A wczoraj wizyta położnej i waga 3455.
    Więc LS tak jak Sigma mówi nie męcz siebie i małej karm ją na żądanie. A zobaczysz sama że po tych 3, 4 godz sama będzie się domagać pokarmu.

Sigma, Lady Savage, trix, Gusiak lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz kurde, poszlabym do Rossmanna poprzepuszczac troche kasy, ale mnie uziemili. Jak w tum szpitalu strasznie nudnoooo.... przelecialam dzis trzy razy wszystkie pietra po schodach, przedreptalam z 300 razy caly korytarz patologii glaszczac sie po brzuchu, a kurna skurcze na srednim poziomie 20%. W weekend nic im sie nie bedzie chcialo ze mna robic, tylko beda obserwowac. Druga ciekawa obserwacja z pobytu jest taka, ze co trzecia pacjentka to Azjatka. Im tez cos Duda naobiecywal, czy co?

8pdp47e.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka: niestety mam wskazania. Mam wadę wzroku -4,0 D i moja lekarka wysłała mnie dla spokoju do okulisty. A tam jak mi zajrzeli do oka to się okazało, że mam cieńką siatkówkę i bardzo duże ryzyko odklejenia- nawet miałam od razu robione zabiegi laserem, bo i bez parcia w trakcie porodu było duże ryzyko odklejenia.
    Jeszcze gdyby dziecko było małe może bym ryzykowała po laserze, ale na USG 36+5 Hbd młody miał prawie 3300, więc moja gin zupełnie rozwiała moje nadzieje..

tb734z17s9scq0zt.png
  • NATULKA Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benuś już czeka na swojego małego pana ;)

2nw29n7.jpg

adzia, mmalutka, lila1983, trix, wiaraczynicuda, chabasse, KathleenPL, 4me, easymum, anula1990, Lady Savage, Czarna_88, Carolline, Gusiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Nosz kurde, poszlabym do Rossmanna poprzepuszczac troche kasy, ale mnie uziemili. Jak w tum szpitalu strasznie nudnoooo.... przelecialam dzis trzy razy wszystkie pietra po schodach, przedreptalam z 300 razy caly korytarz patologii glaszczac sie po brzuchu, a kurna skurcze na srednim poziomie 20%. W weekend nic im sie nie bedzie chcialo ze mna robic, tylko beda obserwowac. Druga ciekawa obserwacja z pobytu jest taka, ze co trzecia pacjentka to Azjatka. Im tez cos Duda naobiecywal, czy co?

Dzuls ale jutro pelnia wiec sie samo rozkreci :-) w poniedzialek nawet juz nie bedziesz pamietac porodu :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    4me - na pewno masz jakieś hobby poza pracą :)
    Moje hobby jest trywialne takie jak we wszystkich cv... Podróże :D takze wiesz ciezko bedzie od razu je zacząć realizować ;)
    Kurcze planowanie wakacje, podróży w nowe miejsca daje mi takiego powera, ze mogę dzieki temu przetrwać kazda jesień czy zime- knujac nowy kierunek, opracowując plan podróży czy siedząc na blogach podróżniczych i czytając opowieści innych. To akurat bede mogla robic z młodym pod pacha ale musze miec realna wizje wyjazdu ;)
    Nawet dzis bylam w empiku bo stara książkę wojciechowskiej- przesunąć horyzont- ale nie bylo :(

KathleenPL, Sigma, Carolline lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me też uwielbiam myśleć o wakacjach, te myśli zawsze pomagają przetrzymać smutny czas jesieni i zimy i dają nadzieje na lepsze 'jutro' :-) kiedy urlopu nie widać, bo jest tak odległy

4me lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
‹‹ 2212 2213 2214 2215 2216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ