WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Wondreland...zazdroszczę takiego porodu :) I jeszcze raz gratuluje !

w szpitalu, w kt rodze nie ma opcji zoo, więc nawet o tym nie myślę. Mam nadzieję, że dam radę i coraz bardziej chce rodzić sn :)
    Ja już przechodziłam dwa lata temu zespół popunkcyny po punkcji ledzwiowej i nie mogłam ruszać głową przez praweie dwa tyg. masakryczny ból. Cola ponoć pomaga, ale ja tak nie lubie coli,więc męczyłam się strasznie. Choc teściu mi codzien jakbył w pracy przynosił swiezą dostawę...;p

Misi@, na pewno dasz radę :) Trzymam kciuki za szybki i mało bolesny poród :)

Misi@ lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Alutka, a przed cc zmniejszyłaś dawkę clexanu? Hematolog mi powiedział, że na kilka dni przed cc powinnam zejść do 0,4, tylko nie wiem o ile wcześniej. Jak było u Ciebie?

Do końca byłam na 0,8..i do końca połogu tj 6 tyg będę na 0,4 własnie i potem leki sprzed ciąży...ale przez ten clexane goi sie na mnie ta rana po cc jakby chciała a nie mogła :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Alutka, jak duża pupa musi być do dwójek? Niby są od 3 kg, ale domyślam się, że powinno byc jednak wiecej?

No nasza mala ma 3300 teraz i jak zmierzyłam jej te 2 to zapinać je muszę na "zakładkę " :P czyli zapięcia nachodzą na siebie...jednak przy pośladkach ładnie przylegają, więc nic nie powinno uciec bokiem - taka mam nadzieję :P

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:26

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wiem o tych brodawki chyba dlatego tylko jedna jest tak pogryziona.
    Ogolnie horror z KP bo mała ma w nosie ciągnięcie cyca i śpi przy nim. A ja rycze bo nie umiem jej nakarmić. Teraz była super położna która stwierdziła że mała to straszny zarlok ale jest leniwa i nerwowa bo musi troszkę popracować a to się odbija na mnie. Cóż będę się starać ale nie za wszelką cenę.

Anulka faktycznie tak jest u nas z poradami. Jak nie ma postępu to odrazu robią cc. W dniu kiedy ja byłam cięta to była już 6 cesarka.

Któraś pytała o odczucia po cc to ja stwierdzam że mam niski próg bólu i dla mnie nic fajnego.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:26

agatka196 lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrabka a jak z podaniem znieczulenia? I co z tym nie podnoszeniem glowy 24h? Wymeczylas sie biedna:(

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka Ty biedna trzy porody przeszłaś. A jak się teraz czujesz?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna ta pełnia i tyle☺

Lady Savage lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy tez czujecie sie tak beznadziejne psychicznie? Ja juz nie wyrabiam nijt mnie nie rozumie kazdy tylko mowi ze juz ttlko miesiac a dla mnie to az 30dlugich dni... Maz mnie nie rozumie, jaknmu mowie, ze czuje sie wiezniem w domu bo siedze tu od lutego.. Mowi ze przeciez bylismy tydzien temu w zoo no ale on codziennie widuje mnóstwo ludzi a ja tylko sasiadow non stop. On jezdzi samochodem do pracy a ja nie pojade autobusem do centrum bo co chwile sikam oczywiście a podroz troche by trwala no i ten brsk kondycji... Juz nie wiem co mam robic, zaczynam zalowac, ze tak chcialam byc w ciazy :( wiem, ze jak juz sie urodzi to wszystko sie zmieni,ale jeszcze te 30dni :( przepraszam, ze tak smece ale nikt mnie nie rozumie :(

relgio4pxlxziakh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia szybko zleci, zobaczysz. Co to jest te 30 dni do 250, które minęły? A poza tym nigdy nie wiesz, czy to nie 14 dni:) Musisz sobie znaleźć jakieś zajęcie, planować dni. Może generalne porządki w szafkach:)?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, to wyjdz z domu, z siusianiem można sobie poradzić zawsze się coś znajdzie, ja przy dwujce dzieci czasami muszę i nie ma myślenia czy dam radę - trzeba i już. Zrezygnowała tylko z samochodu bo mi nie wygodnie, więc korzystam z komunikacji i jest ok. Spaceruj bo kondycja psychiczna i fizyczna do porodu jest bardzo potrzebna. Moje życie bardzo się nie zmieniło, nie chodzę do pracy, ale gotuję, sprzątam, robię zakupy, tylko trochę wolniej ☺

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porzadki niestety kończa sie twardnieniem brzucha co tylko bardziej mnie doluje, ze nawet tego nie moge zrobic, dzisiqj poszlam nq spacer to po 10minutach juz bylo po bo brzuch jak beton :/
    Nancy patrzac na Ciebie to moze byc ich i 44...

relgio4pxlxziakh.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka,chyle czola <3

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka, bardzo Ci współczuję, ale też podziwiam <3

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To usiądz na ławce albo zwolnij i idź dalej, zapytaj oczywiście lekarza czy te twardnienia nie są groźne. Wiem, że to brzydki zabrzmi, ale tylko przy pierwszej ciąży tak się że sobą cackamy później po prostu się nie da (mamo pić, mamo co mam robić, mamo a on mi zepsuł)☺

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia - trzeba spiąć poślady jeszcze na te 4 tygodnie. Nancy ma rację - co to jest 30 dni w porównaniu do 250. Będzie dobrze, minie nam bardzo szybko.

Spróbuj może gotować. Wiele osób radzi, żeby przygotować zamrożone posiłki na pierwsze tygodnie po porodzie, więc takie zapasy będą w sam raz.

Jeśli lubisz puzzle, to polecam taką stronkę dla zabicia czasu: http://www.ipuzzle.pl

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka - podziwiam i gratuluję, że dałaś radę przez to przejść. Jak się czujesz dzisiaj? Kathleen wspominała, że byłaś wczoraj w szpitalu, bo źle się czujesz... :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za porady, sprobuje gdzieś się wyrwać no i może rzeczywiście zacznę gotować obiady, tylko teraz trzeba wymyślić co:)

relgio4pxlxziakh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja tak bylam uziemiona w poprzedniejn ciazy co sie przelozylo na depresje po:( maz w pracy 10h , ja sama, nie mam swojej rodziny na miejscu, znajomi w pracy:( katastrofa dla psychiki doslownie:( jedynie z mama sie wysmecalam , a po ciazy psycholog mi byl potrzebny. Ja Ci sie nie dzieie bo zwariowac mozna przez to siedzenie w domu. Za chwile masz ciaze doboszona . Mi tez twardnieje brzuch na spacerze i skurcz konczy die parciem na pecherz ale robie przystanek i jakos przechodzi.

Ale mam zgage ja pitoleeeeeeee znowu

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 2228 2229 2230 2231 2232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ