X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Madzia ja tak bylam uziemiona w poprzedniejn ciazy co sie przelozylo na depresje po:( maz w pracy 10h , ja sama, nie mam swojej rodziny na miejscu, znajomi w pracy:( katastrofa dla psychiki doslownie:( jedynie z mama sie wysmecalam , a po ciazy psycholog mi byl potrzebny. Ja Ci sie nie dzieie bo zwariowac mozna przez to siedzenie w domu. Za chwile masz ciaze doboszona . Mi tez twardnieje brzuch na spacerze i skurcz konczy die parciem na pecherz ale robie przystanek i jakos przechodzi.

Ale mam zgage ja pitoleeeeeeee znowu
    No to własnie u mnie tak wygląda rodzina daleko maz w pracy...

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zgage to juz zjadlam milion tabletek ranigast na szczescie pomagaja co prawda czasami trzeba je jesc co chwile, ale daja ulge

relgio4pxlxziakh.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka - jesteś bohaterką :) Olcia za to jest nagrodą!

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o godzinie 21 pojawiła się na świecie nasza Łucja, 52cm długości, 2900g wagi, 10 punktów. Poród sn, bez znieczulenia. Był bardzo dziwny, długo nie działo się nic, a potem od razu poszło piorunem. Przez cały poród na ktg nie zapisał się żaden sensowny skurcz, czułam je tylko w dole brzucha, reszta się zupełnie nie spinala więc ktg nic nie lapalo. Wszyscy sie mnie pytali dlaczego jeczę skoro nie mam skurczów - tyle, że cóż ja wiedziałam lepiej co czuję. Dopiero potem wielkie zdziwienie lekarza - przecież pani rodzi! Po lekkim masażu szyjki 6cm rozwarcia, a za 1,5h mała już była na świecie. :)

ela, Nancy87, MadziaRatMed, chabasse, Bruma, Czarna_88, Paulinek, karolcia87, 4me, Wonderland, Sigma, adzia, Dominka92, Dżuls, Anitka201, trix, .ona., monaaa85, agatka196, diatomka, easymum, kapturnica, bento, Luna1, julita, snoopy_etka, Kasiarzynka, wiaraczynicuda, Carolline, anula1990, Carmen, aldonaa, Kucykowa, kasig, Lady Savage, skabarka, Misi@, Gusiak lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ale niespodzianką, gratulacje.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka gratulacje:) Ciekawe czy ktoś dzisiaj w nocy urodzi:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka Wieelkie gratulacje..!! Super, że tak Ci wszystko w miarę gładko poszło.
    Skabarka.. Ty z kolei musiałaś się nieźle nagimnastykować. Kurcze, no współczuję przeżyć. Jejku.. jak to dziwnie, że jedne mają porody jak z bajki a inne przeżywają takie katusze. Chyba na prawdę lepiej by było gdyby to bociany nam te dzidziusie przynosiły..:)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka gratulacje dla Was i dużo zdrówka :-)

My właśnie z mężem i z psiakiem wróciliśmy przed chwilą ze spaceru :-D pojechaliśmy po 19 do mojej teściowej na chwilę i jak wróciliśmy to poszliśmy na spacer po drodze zachaczylismy o moich rodziców na jakieś piciu A później do domku :-)

Księżyc pięknie świeci :-)

Dotlenieni zmęczeni wiec można iść spać ;-)
    Kolorowej brzuchatki

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz dzis ciaza donoszona;))( no i 1 rocznica slubu ♥ wlasnie wrocilqm z baru; p ostatni barowy wypad w ciazy ;)

Czarna_88, Anitka201, .ona., monaaa85, diatomka, adzia, snoopy_etka, Kasiarzynka, Gusiak lubią tę wiadomość

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka gratulacje :-)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dziś o godzinie 21 pojawiła się na świecie nasza Łucja, 52cm długości, 2900g wagi, 10 punktów. Poród sn, bez znieczulenia. Był bardzo dziwny, długo nie działo się nic, a potem od razu poszło piorunem. Przez cały poród na ktg nie zapisał się żaden sensowny skurcz, czułam je tylko w dole brzucha, reszta się zupełnie nie spinala więc ktg nic nie lapalo. Wszyscy sie mnie pytali dlaczego jeczę skoro nie mam skurczów - tyle, że cóż ja wiedziałam lepiej co czuję. Dopiero potem wielkie zdziwienie lekarza - przecież pani rodzi! Po lekkim masażu szyjki 6cm rozwarcia, a za 1,5h mała już była na świecie. :)
    Gratulacje!!!

No ja ze skurczami mialam to samo przez cały poród tak naprawdę. Na KTG nic, a mnie zwijalo z bólu, takie miałam skurcze z kregoslupa.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka gratuluję. A ja się obudziłam i pospane gorąco a dodatkowo jacyś siobie imprezę zrobili muzyka gra głośno i śmiechy i dra się im śpiewają pod blokami, że nikt jeszcze nie zadzwonił na policję to się dziwię.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka gratulacje. Życzę dla Was dużo zdrówka. Oraz tobie szybkiego powrotu do formy. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka, ale super! Gratulacje :D Czyli u Ciebie ta pelnia sie potwierdzila ;) ja nadal w dwupaku i oprocz sluzu wskazujacego na rozwieranie sie szyjki totalna cisza... no nic, czekam na poniedzialek i mojego gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 05:44

KathleenPL lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la lenka gratuluję!!!

ja się melduję w dwupaku.

atdcwn154po83a78.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka - ale szybka akcja :). Gratuluję!

A u nas ostatni weekend we trojke i w dwupaku! Hej ho! Cieszy mnie to i troche przeraza :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka gratulacje!

Skabarka dzięki kochana za wsparcie <3
    Dziś nam udało się nakarmić z dwóch cycow bez żadnego ale także krok do przodu.
    U mnie wkradła się anemia i dostaje to nie dobre żelazo. Czekamy na obchod i mam nadzieje że pójdziemy do domku :-)

Jeszcze z dobrych wiadomości miałam napisać ze ZGAGA moja przyjaciółka odeszła :-), cukry się unormowaly także super.

A mała ur się 53cm i wszystko jest za duże. Wczoraj tatuś był na zakupach po ciuszki z rozm 50 bo w tych to wygląda jak wiesniarka :-) nawet najmniejsze 56 jest za duże :-) rl]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:51

karolcia87, Czarna_88, Dżuls, easymum, adzia, bento, KathleenPL, Anitka201, Luna1, .ona., snoopy_etka, Kasiarzynka, wiaraczynicuda, diatomka, chabasse, Carolline, anula1990, aldonaa, Dominka92, Kucykowa, trix, kasig, Lady Savage, Misi@, Bruma, Wonderland, Gusiak lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

La lenka ale niespodzianka! Gratulacje

Kathlen moze u Ciebie sie ruszylo?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Również melduje się w dwupaku:( Idę jeszcze pospać:(:( Mój syn nie był ciekawy, jak wygląda super księżyc:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki :-) my również dalej w 2paku wiec pełnią na nas też nie zadziałała Ale za to się super wyspalam i teraz leżę i kombinuje co by tu dzisiaj robić bo mąż ma jeszcze wolne :-) ostatki weekend urlopu :-(

Miłej niedzieli i powodzenia podczas dzisiejszych porodów ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 2229 2230 2231 2232 2233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ