WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka gratulacje! Dużo zdrówka dla Ciebie i Łucji :)

U mnie pomimo pełni noc przespana super, tylko jedno wstawanie :) Dziś idziemy z M na jakiś dobry obiad, potem na kawę i deser i na spacer. Nie wiadomo kiedy potem będzie na to czas ;)

Czarna_88 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka cudowna księżniczka. ☺Mała blondyneczka. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka ekstra! zazdraszczam!ja się obudziłąm dziś w nocy z napadem lękowym- zaczęłam myśleć, czy sobie z tym wszystkim poradze- porodem a poźniej opieką nad taim malusziem i z nerów nie mogłam zasnąć. Kaja urodź się już bo matka zaczyna świrowac..eh
    wyruszam na spacer z psami póki nie jest zbyt gorąco,
    miłej niedzieli!

720fbe94f2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka Gratulacje!!

Dzieciaczków przybywa z dnia na dzień :-) Już się mojej córci doczekać nie mogę...

Ja idę robić naleśniki na śniadanie bo obudziłam się jakaś strasznie głodna.

Udanego dnia!

sRUqp2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem laseczki, jestem i dalej z brzucholerm. Natomiast ewidentnie Tym powoli chyba znudzil się brzuchem. Od wczoraj mam sporo śluzu, dość gesty i przezroczysty. A dziś obudziły mnie juz nie tylko bóle z kręgosłupa, ale tez takie jak na okres i to dość porządne... A do tego nacisk na jakis nerw bo boli mniencala jedną noga, zaczynając od pachwiny kończąc na stopie. A przy okresie często takie bóle nóg tez miałam. Z mloda bóle pierwsze byly wlasnie takie jak na okres więc wierzę, że Tym powoli postanawia pójść jednak po rozum do głowy. Wczoraj strasznie wierzgal mi w brzuchu i to tak dość nerwowo, może próbował się przekręcić...

Z dobrych wiadomości. Wyspalam się!!!! Jedną pobudka na siku i prawie nieprzerwany, twardy sen :D I jakoś tak od razu człowiekowi lepiej jak się wyspi :D

Bruma lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • ziółek Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Dziewczyny czy Wy tez czujecie sie tak beznadziejne psychicznie? Ja juz nie wyrabiam nijt mnie nie rozumie kazdy tylko mowi ze juz ttlko miesiac a dla mnie to az 30dlugich dni... Maz mnie nie rozumie, jaknmu mowie, ze czuje sie wiezniem w domu bo siedze tu od lutego.. Mowi ze przeciez bylismy tydzien temu w zoo no ale on codziennie widuje mnóstwo ludzi a ja tylko sasiadow non stop. On jezdzi samochodem do pracy a ja nie pojade autobusem do centrum bo co chwile sikam oczywiście a podroz troche by trwala no i ten brsk kondycji... Juz nie wiem co mam robic, zaczynam zalowac, ze tak chcialam byc w ciazy :( wiem, ze jak juz sie urodzi to wszystko sie zmieni,ale jeszcze te 30dni :( przepraszam, ze tak smece ale nikt mnie nie rozumie :(

Ja rozumiem - zostało 14 dni do terminu porodu a ja czuję że już nie mogę mimo , że mogę wychodzić i nic mnie w domu nie trzyma. Ale co to za przyjemność wyjść z domu jak ledwo chodzę z powodu bólu pleców i brzucha ,a do toalety muszę chodzić co 15 minut

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

nowicjuszka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka - gratulacje dla Ciebie i Łucji! Niech rośnie zdrowa! :)

melenaxoxox lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:31

KathleenPL lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka gratulacje, wszystkiego dobrego dla Ciebie i Łucji :)No i zazdroszczę całkiem fajnego porodu
    ( jeśli poród można nazwać fajnym hehe ) :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    La lenka gratulacje! Chociaż jedna z nas nie zawiodla księżyca ;)

Ja zaczynam miec bole jak na okres - nie mialam tak w ciąży ani razu do,tej pory. Przypomina mi sie moj caly okresowy koszmar.... A u mnie nigdy latwo nie bylo w te dni- łącznie ze zwalnianiem sie do domu:/ brrrrrr jak sobie przypomnę.... Szczerze to mialam/mam nadzieje, ze mi to,przejdzie po porodzie ;) a tu za to wszystko mi sie przypomina...

Misi@, Carolline lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis tez super spalam , wstalam co prawda na siusiu dwa razy ale do 7 ciurkiem:)

Ona a dlaczego zle wspominasz pierwszy porod?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie nudno w tym szpitalu, tylko sie pociac. Dopiero przyjechalo sniadanie, obchod moze byc nawet o 12.30 i do tego czasu trzeba siedziec na dupie na oddziale, nie mozna nigdzie sie urwac :> a ze dzis niedziela, to i tak z obchodu nie dowiem sie zadnych rewelacji. Btw, odn porodu Sweet (btw, ciekawe co u niej i Kosmy...) to ja chyba wole odczekac do poniedzialku, zeby wrocili wszyscy najstarsi lekarze, w tym i moj, bo tak to jest sama gowniarzeria, ktora obsadzaja weekendy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 09:25

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me na pocieszenie u mnie przeszly wszelkie bole menstruacyjne , czasem przez dyskomfort polknelam pol apapu ale co to jest przy ketonalu;) niestety jak wkradla mi sie endometrioza to bol wrocil ale tez inny niz na okres.

4me lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls no wlasnie tak jest ze niewiadomo kogo wsadzaja na weekend na dyzur :/ nic jie zrobia nic nie zdzialasz. Jak lezalam rok temu na laparoskopii i mialam dren to przez to ze byla sobota kazali mi tzn lekarz dyzurny , czekac do poniedzualku jak wroci obsada oddzialu bo ona jest tylko na dyzurze, ale nie odpuscilam i trulam tylek az mi wyjeli ten dren.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sie melduje mega zmęczona po wczorajszym festynie rodzinnym...masakra jakaś od 14stej do 20stej dałam rade-myślałam,że plecy mi pękną od siedzenia !
    Co miłego mnie spotkało?Główny właściciel firmy mojego męża-facet który przyjechał tylko na otwarcie nowej filii podszedł do naszego stolika z krzesełkiem,które ma oparcie i coś po niemiecku ,że to dla mnie ...Boże jakie to miłe :)
    Takie wypady to niestety nie na 9miesiąc już...czyłam sie jakbym z 90 lat miała :P

74disg18xt1q3yyo.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:42

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jakis pozytywnych newsow, to dokoptowali nam do pokoju Włoszkę, więc przynajmniej sobie pogadamy :)
    Diatomka - dlatego przestalam sie spinac na porod i czekam na mojego gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 09:45

Carolline lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny przestańcie się spinać - któraś już napisała, że jak się tak mocno nastawiacie na poród już teraz w tej chwili, to z każdym dniem, kiedy to się nie dzieje, narasta w was frustracja. I się robicie marudy :)

Także z uśmiechem na twarzy czekamy i nie doszukujemy się każdego możliwego objawu :)

4me, Staraczka23, Anitka201, kapturnica, Carolline, diatomka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mimo tych ostatnich dni ,które dają sie we znaki myśle ,że będe tęsknić za brzuszkiem:P

74disg18xt1q3yyo.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt lepiej nie rodzic podczas świąt i weekendow- mam trochę znajomych lekarzy i wszyscy potwierdzają, ze zawsze takie dni obsadzane sa świeżym narybkiem i musza przez kilka lat w weekendy kiblować na dyżurach ;)

Diatomka na to licze- mojej mamie przeszlo wlasnie po porodach- no ale ona urodziła czwórkę :) endometrioze juz tez u siebie podejrzewałam przez te bole ale to nie bylo jednak to- ot taka uroda... Powinno sie nam to wynagradzać podczas lekkiego porodu :D
    Bole przeszly- wstaje chociaż jestem padnieta po wczorajszej imprezie. Szkoda mi jednak niedzieli- trzeba sie chyba gdzies wybrac bo to pewnie ostatnie dni lata :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2230 2231 2232 2233 2234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ