Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenka gratulacje! Dużo zdrówka dla Ciebie i Łucji
U mnie pomimo pełni noc przespana super, tylko jedno wstawanieDziś idziemy z M na jakiś dobry obiad, potem na kawę i deser i na spacer. Nie wiadomo kiedy potem będzie na to czas
Czarna_88 lubi tę wiadomość
-
La_lenka ekstra! zazdraszczam!ja się obudziłąm dziś w nocy z napadem lękowym- zaczęłam myśleć, czy sobie z tym wszystkim poradze- porodem a poźniej opieką nad taim malusziem i z nerów nie mogłam zasnąć. Kaja urodź się już bo matka zaczyna świrowac..eh
wyruszam na spacer z psami póki nie jest zbyt gorąco,
miłej niedzieli!
-
Jestem laseczki, jestem i dalej z brzucholerm. Natomiast ewidentnie Tym powoli chyba znudzil się brzuchem. Od wczoraj mam sporo śluzu, dość gesty i przezroczysty. A dziś obudziły mnie juz nie tylko bóle z kręgosłupa, ale tez takie jak na okres i to dość porządne... A do tego nacisk na jakis nerw bo boli mniencala jedną noga, zaczynając od pachwiny kończąc na stopie. A przy okresie często takie bóle nóg tez miałam. Z mloda bóle pierwsze byly wlasnie takie jak na okres więc wierzę, że Tym powoli postanawia pójść jednak po rozum do głowy. Wczoraj strasznie wierzgal mi w brzuchu i to tak dość nerwowo, może próbował się przekręcić...
Z dobrych wiadomości. Wyspalam się!!!! Jedną pobudka na siku i prawie nieprzerwany, twardy senI jakoś tak od razu człowiekowi lepiej jak się wyspi
Bruma lubi tę wiadomość
-
MadziaRatMed wrote:Dziewczyny czy Wy tez czujecie sie tak beznadziejne psychicznie? Ja juz nie wyrabiam nijt mnie nie rozumie kazdy tylko mowi ze juz ttlko miesiac a dla mnie to az 30dlugich dni... Maz mnie nie rozumie, jaknmu mowie, ze czuje sie wiezniem w domu bo siedze tu od lutego.. Mowi ze przeciez bylismy tydzien temu w zoo no ale on codziennie widuje mnóstwo ludzi a ja tylko sasiadow non stop. On jezdzi samochodem do pracy a ja nie pojade autobusem do centrum bo co chwile sikam oczywiście a podroz troche by trwala no i ten brsk kondycji... Juz nie wiem co mam robic, zaczynam zalowac, ze tak chcialam byc w ciazy
wiem, ze jak juz sie urodzi to wszystko sie zmieni,ale jeszcze te 30dni
przepraszam, ze tak smece ale nikt mnie nie rozumie
Ja rozumiem - zostało 14 dni do terminu porodu a ja czuję że już nie mogę mimo , że mogę wychodzić i nic mnie w domu nie trzyma. Ale co to za przyjemność wyjść z domu jak ledwo chodzę z powodu bólu pleców i brzucha ,a do toalety muszę chodzić co 15 minutMadziaRatMed lubi tę wiadomość
nowicjuszka -
nick nieaktualny
-
Hejka.
La lenka gratulacje! Chociaż jedna z nas nie zawiodla księżyca
Ja zaczynam miec bole jak na okres - nie mialam tak w ciąży ani razu do,tej pory. Przypomina mi sie moj caly okresowy koszmar.... A u mnie nigdy latwo nie bylo w te dni- łącznie ze zwalnianiem sie do domu:/ brrrrrr jak sobie przypomnę.... Szczerze to mialam/mam nadzieje, ze mi to,przejdzie po porodziea tu za to wszystko mi sie przypomina...
Misi@, Carolline lubią tę wiadomość
-
Ale u mnie nudno w tym szpitalu, tylko sie pociac. Dopiero przyjechalo sniadanie, obchod moze byc nawet o 12.30 i do tego czasu trzeba siedziec na dupie na oddziale, nie mozna nigdzie sie urwac :> a ze dzis niedziela, to i tak z obchodu nie dowiem sie zadnych rewelacji. Btw, odn porodu Sweet (btw, ciekawe co u niej i Kosmy...) to ja chyba wole odczekac do poniedzialku, zeby wrocili wszyscy najstarsi lekarze, w tym i moj, bo tak to jest sama gowniarzeria, ktora obsadzaja weekendy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 09:25
-
Dzuls no wlasnie tak jest ze niewiadomo kogo wsadzaja na weekend na dyzur
nic jie zrobia nic nie zdzialasz. Jak lezalam rok temu na laparoskopii i mialam dren to przez to ze byla sobota kazali mi tzn lekarz dyzurny , czekac do poniedzualku jak wroci obsada oddzialu bo ona jest tylko na dyzurze, ale nie odpuscilam i trulam tylek az mi wyjeli ten dren.
-
A sie melduje mega zmęczona po wczorajszym festynie rodzinnym...masakra jakaś od 14stej do 20stej dałam rade-myślałam,że plecy mi pękną od siedzenia !
Co miłego mnie spotkało?Główny właściciel firmy mojego męża-facet który przyjechał tylko na otwarcie nowej filii podszedł do naszego stolika z krzesełkiem,które ma oparcie i coś po niemiecku ,że to dla mnie ...Boże jakie to miłe
Takie wypady to niestety nie na 9miesiąc już...czyłam sie jakbym z 90 lat miała -
Z jakis pozytywnych newsow, to dokoptowali nam do pokoju Włoszkę, więc przynajmniej sobie pogadamy
Diatomka - dlatego przestalam sie spinac na porod i czekam na mojego gina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 09:45
Carolline lubi tę wiadomość
-
W ogóle dziewczyny przestańcie się spinać - któraś już napisała, że jak się tak mocno nastawiacie na poród już teraz w tej chwili, to z każdym dniem, kiedy to się nie dzieje, narasta w was frustracja. I się robicie marudy
Także z uśmiechem na twarzy czekamy i nie doszukujemy się każdego możliwego objawu4me, Staraczka23, Anitka201, kapturnica, Carolline, diatomka lubią tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
To fakt lepiej nie rodzic podczas świąt i weekendow- mam trochę znajomych lekarzy i wszyscy potwierdzają, ze zawsze takie dni obsadzane sa świeżym narybkiem i musza przez kilka lat w weekendy kiblować na dyżurach
Diatomka na to licze- mojej mamie przeszlo wlasnie po porodach- no ale ona urodziła czwórkęendometrioze juz tez u siebie podejrzewałam przez te bole ale to nie bylo jednak to- ot taka uroda... Powinno sie nam to wynagradzać podczas lekkiego porodu
Bole przeszly- wstaje chociaż jestem padnieta po wczorajszej imprezie. Szkoda mi jednak niedzieli- trzeba sie chyba gdzies wybrac bo to pewnie ostatnie dni lata