WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem za kp i 6 miesięcy to minimum, mi położna mówiła że kobiety które naprawdę nie mogą karmić kp to sa wyjątki i jest ich niewiele reszta kobiet po prostu popełnia błędy i stad ma mało pokarmu i się poddają. Mnie mama karmiła mm bo ponoć nie chciałam jeść jej mleka i ja mam duże problemy z układem pokarmowym i część z nich może mieć przyczynę w mm.
    No ale ja nie mam zamiaru nikogo do niczego namawiać tak jak w sprawie szczepionek tak i mleka każdy zrobi jak uważa.

Sigma lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obudziła sie i doimy cyca

Kucykowa, Sigma, Carolline lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wczoraj zjadłam budyn o 21, wcześniej z nowości to był banan. Banan albo budyń mógł zaszkodzić. Dobra pieluchę zmienię jak się obudzi to dobrze, jak nie to jeszcze dam jej 30 min
    To poczekaj, daj jej pospać, ciężka noc miala. Ty tez bys nie chciała żeby ktoś Cię budził na jedzenie. Może juz bedzie ok. A jesz normalnie produkty mleczne?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie z karmieniem na razie kicha. Mała średni zainteresowana, 3 razy possie i koniec, ja też nie bardzo cokolwiek mam. Ale się nie przejmuję, przecież to dopiero kilkanaście godzin, nie napinam się, rozkręci się. A w razie problemów będę konsultować w poradni laktacyjnej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Jezu Kathleen, no jak ktoś nie może, to nie może. Jak nie chce, to głupotę robi, ale jego biznes.
    Po prostu nie rozumiem dlaczego jak ktoś powie "nie przejmuj się kp" to taka rada jest ok, a jak ktoś powie "przejmuj się kp" to jest "terrorystką laktacyjną".
    Po prostu polecam podejście bardziej na luzie. Przy Tasce się przejmowałam jak mloda nie chciała cycka. A z perspektywy czasu wiem jakie to było beznadziejne... Płakałam, stresowalam się, mloda się stresowala... I na co mi to było? Na nic... Tak po prostu jest. Jedne dzieci jedzą, inne nie... Kumpela ma troje i pierwsza cora absolutnie cycka nie chciała i koniec. Pomoc laktacyjna stawała na rzesach i nic z tego nie wychodziło. I tak to tylko kumpele zmeczylo, wkurzylo itp. A teraz ma troje j najnowsze dziecko się cyckuje i wszystko jest ok. Po prostu mówię, żeby nie cisnac za bardzo bo to przynosi odwrotny efekt. Tak samo jak bardzo się chce zajść w ciaze i nie wychodzi. I to samo teraz z porodem. My się denerwujemy i nic to za sobą nie ciągnie. Więc po co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 11:13

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    To poczekaj, daj jej pospać, ciężka noc miala. Ty tez bys nie chciała żeby ktoś Cię budził na jedzenie. Może juz bedzie ok. A jesz normalnie produkty mleczne?

jogurt naturalny, w ciąży też mleko piłam, czasem też chleb z serem żółtym, ale budyniu w ciąży nie jadłam

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    jogurt naturalny, w ciąży też mleko piłam, czasem też chleb z serem żółtym, ale budyniu w ciąży nie jadłam
    Tak myślę, jogurt to juz mleko przetworzone więc może mleko z budyniu. To nie jedz teraz przez pare dni mlecznych rzeczy i zobacz co bedzie, a potem znowu zjedz troche. To ruletka niestety. Może tez być, że ten banan. Zjedz go za parę dni i zobacz.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:43

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka gratuluje ;)
    Agatko maludka do schrupania ;)
    Dziś mój mąż zaproponował wizytę w mcu. Oczywiście on może tylko lody i frytki, a ją mam sobie wybrać na co mam ochotę. Tylko ją nie mam ochoty bo mnie mdli ;p musialam się położyć bo kręgosłup boli strasznie. Ale za chwilę muszę wstać pod prysznic i grzecznie na obiafek do teściów.
    Miłej niedzieli ;)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Lenka gratuluję :-)
    Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z Was decyduje się na pobranie krwi pępowinowej ? Cały czas się nad tym zastanawiamy i sama już nie wiem co robić.

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    U nas noc spokojna i wstawanie tylko na siusiu:) Wczoraj <3 z Mezem i zero najmniejszego skurczyku,takze chyba kazdy Dzidzius ma swoj indywidualny czas :)
    My dzis jedziemy po moja Mame na dzialke,bo juz tam jest 3 tyg i dzis wraca do siebie do domku:) Ciesze sie bardzo,bo jestem spokojniejsza jak jest blizej mnie ;)
    Milego dzionka!

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka gratulacje!!
    Anitka,my nad tym myslelismy,ale jednak nie bedziemy sie decydowac na pobranie krwi pepowinowej.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Tak myślę, jogurt to juz mleko przetwozone więc może mleko z budyniu. To nie jedz teraz przez pare dni mlecznych rzecyzy i zobacz co bedzie, a potem znowu zjedz troche. To ruletka niestety. Może tez być, że ten banan. Zjedz go za parę dni i zobacz.

Odłoże obie rzeczy bo nie chce przeżyć drugiej takiej nocy

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Tak myślę, jogurt to juz mleko przetworzone więc może mleko z budyniu. To nie jedz teraz przez pare dni mlecznych rzeczy i zobacz co bedzie, a potem znowu zjedz troche. To ruletka niestety. Może tez być, że ten banan. Zjedz go za parę dni i zobacz.
    Ja bym właśnie obstawiala ze mleko to na biegunkę a banan na zatwardzenie. Ale mysle ze w 1 kolejnosci lepiej odstawic produkty mleczne. Jest tyle zamiennikow mleka ze na prawde mozna sie bez niego obejsc. Wiadomo każde dziecko jest inne.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    La lenka gratulacje!!
    Anitka,my nad tym myslelismy,ale jednak nie bedziemy sie decydowac na pobranie krwi pepowinowej.
    Właśnie widzicie w tym jakieś minusy poza cena oczywiście? Bo ja widzę w tym przyszłość nawet dla innych członków rodziny. Ale już sama nie wiem ile w tym bardziej naciaganych faktów a ile prawdy.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Właśnie widzicie w tym jakieś minusy poza cena oczywiście? Bo ja widzę w tym przyszłość nawet dla innych członków rodziny. Ale już sama nie wiem ile w tym bardziej naciaganych faktów a ile prawdy.
    Ja się przy Tasce zastanawiałam ale warunki finansowe nie pozwoliły... Teraz juz nawet o tym nie myślę...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja się przy Tasce zastanawiałam ale warunki finansowe nie pozwoliły... Teraz juz nawet o tym nie myślę...
    Ostatnio mój gin o tym wspominał i podobno koszt przy podpisaniu umowy to 1 tys zł i później magazynowanie -okolo 400 zł rocznie. Bo wcześniej słyszałam o kwotach powyżej 2 tys przy podpisaniu i 400-500 kosztów rocznie.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

To jest niestety głównie przyszłość dla innych członków rodziny - wiele mówi się o tym, że jeśli dziecko, od którego pobrano krew pępowinową, zachoruje np. na białaczkę, to i tak nie można mu pomóc, ponieważ jego komórki macierzyste zawierają gen odpowiedzialny za wywołanie tej choroby.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała karmić piersią, ale nie na sile jak się nie uda to trudno nic się nie stanie, wiem, że różnie z tym bywa. Ahh niech to się rozkręci, bo zwariuje a dzisiaj na obiad zamawiamy fast food jakiegoś :-) a co do krwi pempowinowej chciałbym, ale funduszy brak wiec nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 12:16

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Razem z moim K podejslimy decyzję ze nie będziemy pobierać tej krwi pempowinowej.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 2232 2233 2234 2235 2236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ