WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka śliczna ♡

Jejku jak u nas dzisiaj znowu gorąco jest :-/ A wczoraj wieczorem tak fajnie chłodno było A teraz oddychać się nie da normalnie :-/ wyciagne zaraz męża chyba na lody jakieś :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak patrzę na Wasze cudne dzieciaczki to dalej nie mogę uwierzyć w to ze w brzuchu mam takie maleństwo... Że ono tam się mieści i wygląda tak słodko i cudownie jak Wasze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:26

• .ona. Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    ONA boszeee masz tak podobny tok myslowy i doswiadczenia jak ja ze sie czasem nadziwic nie moge ze to mozliwe:) nawet czesto nie pisze swojego zdania bo Ty je wyrazasz:) powiedz mi czy syn urodzil sie sn?

Milo mi ;). Tak, sn. Dlatego teraz cc ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie!:) Aale duchota na dworze, oddychać się nie da..
    La_lenka Serdecznie gratuluje! Śliczne te Wasze maluszki, już nie mogę się doczekać swojego misia:) ciekawa jestem jak wygląda, bo na każdym usg 3d albo buzię zasłaniało mu łożysko albo odwracał głowe tyłem.

Co do karmienia, to też bardzo chciałabym karmić piersią, mam nadzieję, że mi się uda, mniej więcej od 25 tygodnia leci mi z piersi więc myślę, że to dobry znak:)
    Miłego popołudnia życzę!:)

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ale sie wkurzylam, od czwartku walcze z przeziebieniem, dopadl mnie kryzys dzis,siedze i rycze jak dziecko ze mi ciezko, ze brzuch boli, ze kłuje, ze upal ze dusi mnie kaszel, goraczke mam i ze mam dosc juz wszystkiego,uryczana w samych gatkach meza i t shircie on przy mnie cos probuje pocieszac burdel wszedzie w goscinnym bo nwet mi sie nie chce nic ogarnac, a tu tesciowa z meza bratem wpadaja....no nie mogli choc esa puscic?ze jada czy cos?pranie na komodzie, wszedzie moje chusteczki jakies leki no rozgardiasz bo olalismy i mamy dzien lenia pizam i pizzy w lozku, ja w kryzysie hormony buzuja a tu wizyta, no powiedzcie nie mogli puscic tylko esa?powinnam olac a zla jestem i mi wstyd ze taki balagan zwlaszcza ze zwykle jest ogarniete E:( chyba mam totalny kryzys ratunku :(((((((((((((((((((

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen - oby dobry. Mnie w 1 ciąży lecialo od 5 mies.a potem musialam sie ostro namachac i sporo czasu poswiecic, zeby miec choc 30 ml. Teraz za to susza. Ciekawe, moze po porodzie nagle mnie zaleje ;).

Dzuls - punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Ale to jak ze wszystkim ;).

• Carmen Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Carmen - oby dobry. Mnie w 1 ciąży lecialo od 5 mies.a potem musialam sie ostro namachac i sporo czasu poswiecic, zeby miec choc 30 ml. Teraz za to susza. Ciekawe, moze po porodzie nagle mnie zaleje ;).
    No właśnie, mojej siostrze w ciąży też nic nie leciało, a po porodzie mogłaby pół oddziału wykarmić bez najmniejszego problemu, No nic przekonamy się już niedługo:)

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:34

Kucykowa, Czarna_88, bento, anula1990, easymum, MadziaRatMed, Paulinek, chabasse, Gusiak lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, troszke pospałyśmy obie, La lenka śliczny bąbel :P jeszcze sie rpzrusza jak moja :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen - czyli jest szansa, że moje nastawienie co do kp moze ulec zmianie ;). No ciekawe.

• Carmen Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona.- pewnie , że jest szansa, tak jak mówię chciałabym kp, i w sumie nie dopuszczam do siebie myśli, że mogłoby być inaczej, ale wiadomo nie zawsze jest tak jak się chce, życie zweryfikuje:)

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka Śliczna córcia :-)

Syna karmiłam przez rok i teraz też nastawiam się na kp. Początki nie były łatwe, nie przez brak pokarmu, ale przez ciągłe dostawianie do piersi. Po jakimś czasie wszystko się unormowało i było ok.
    Jeżeli teraz z jakiegoś powodu nie uda się karmić piersią włosów z głowy sobie rwała nie będę. Nie potępiam też mam które wybierają mm, myślę że to ich decyzja i nie wolno w nią ingerować.
    Na pewno kp jest lepsze w końcu wymyśliła to sama matka natura ;-) ale znam pełno dzieciaków wychowanych na mm, też są zdrowe i szczęśliwe.

Carmen lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdeczne gratulacjie dla wszytskich man a via przyszlych mam Kilogramm cierpliwosci :-)
    Nie moge sie juz doczekac

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka GRATULACJE! Śliczny ten Twój cukiereczek :-)

Cześć dziewczyny. Ja wczoraj wylądowała na IP z silnym bólem podbrzusza. Po 4 godz. czekania zostałam przyjęta. Zrobili mi ktg i zbadał mnie gin. Okazuje się, że szyjka w połowie skrócona rozwarcie na opuszek ale skurczy brak, tak więc jeszcze nie radzę :-). Bardziej zaniepokoiło ich tętno młodego, bo skakał od 140 ÷180ud/min. Zastanawiali się czy aby mnie nie zatrzymać :-/ Po konsultacji stwierdził gin. że mogę iść do domu ale muszę się stawić w pon. w przychodni przy szpitalnejnej na ktg aby obserwować młodego. Moim bólem podbrzusza się nie przejęli, podobno tak może być a ja miałam wrażenie jakbym miała cały dół brzucha w zakwasach.
    Tak więc dzisiaj odpoczywam i cieszę się z przyjazdu mojej mamy i synka :-)

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la lenka - ale śliczna ta Twoja malutka :)

magdalenkaihelenka - trzymam kciuki, żeby Helenka posiedziała jeszcze w brzuszku

Anitka - my ostatnio też myśleliśmy nad pobraniem krwi pępowinowej. Szukałam jakiś informacji, statystyk ilu ludziom udało się w ten sposób pomóc i praktycznie nic nie ma. Jedynie piękne ulotki firm, które się tym zajmują. Czytałam opinie niezależnych lekarzy i po nich odpuściłam temat

Anitka201 lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że mój dzidziol siedzi w moich majtkach, brakuje tylko żeby zaczęła strzelać gumką :/
    Mąż stwierdził, że mi się brzuch obniżył, ma kilka cm mniej w obwodzie niż kilka dni temu.. Ale czy to prawda?
    Mama za to powitała mnie słowami, że na twarzy spuchnięta jestem... Mam wrażenie, że każdy chce mnie pocieszyć, że to niby jakiej objawy zbliżającego się porodu. A mnie nawet kawałek czopa nie odszedł..

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nakręciłam się na poród niesamowicie... nawet nie wiem dlaczego, ciągle o tym myślę.

sRUqp2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:43

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 2234 2235 2236 2237 2238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ