X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa mojemu już też z półtora tygodnia urlopu zleciało:(:( Echh, załamana jestem.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś rano bolał brzuch okresowo, czasem w szyjce zakłuje i to wszystko. Boję się środy, bo zostaję sama w domu na cały dzień, P. ma spotkanie w Warszawie. Wszystko byłoby ok, bo w razie czego mama mieszka 14 km od nas, sasiad jeździ taryfą, albo mogę wezwać karetkę, ale boję się że coś się zacznie, zadzwonię do P. i będzie pędził na wariata. 350 km :/ ehh
    Jutro wizyta, pewnie usłyszę, że wszystko pozamykane na 4 spusty

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej z kręgosłupa nieregularne skurcze, ale slabiaki. Trochę rano było tez z przodu. Pojechaliśmy na zakupy, a tam jak mnie zgięło... I tak mam co jakiś czas, ale Tymo tez dzisiaj szaleje wiec trochę zwalam, że to przez te jego szaleństwa.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka - ja jutro mam termin i nawet czop mi nie odszedł. Brzuch nie boli, za to mam więcej energii i lepiej mi się chodzi, jakby młody podszedł do góry;) Też siedzę sama w domu, tzn ze starszakiem. Wakacje się kończą i wszyscy wracają do pracy, a tak to koleżanka była w pogotowiu, że przyleci do starszego, żebym mogła pojechać do szpitala. Jak się zacznie to będzie jedna wielka improwizacja, szukanie kogoś kto jest gdzieś w pobliżu i może przyjść. Chyba, że będzie akurat w szkole.

Nancy - widzę, że u Ciebie podobny nastrój, jak u mnie. Lekko już zwątpiłam, że wkrótce urodzę. Wcześniej więcej zapowiadało poród niż teraz

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    U mnie dalej z kręgosłupa nieregularne skurcze, ale slabiaki. Trochę rano było tez z przodu. Pojechaliśmy na zakupy, a tam jak mnie zgięło... I tak mam co jakiś czas, ale Tymo tez dzisiaj szaleje wiec trochę zwalam, że to przez te jego szaleństwa.
    Może się w końcu u Ciebie rozkręci:)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix dokładnie tak. U mnie zero objawów, czuję, że ja nigdy sama nie urodzę, jak go nie wyciągną:( Znowu upały wróciły i nie mam już siły:( Pamiętam, że tydzień temu w niedzielę miałam nadzieję, że dzisiaj będziemy już rozpakowani i co...nic:( Ciekawe czy kolejna niedziela będzie nadal w dwupaku...

KathleenPL, easymum lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma wrote:
    la_lenka GRATULACJE! Śliczny ten Twój cukiereczek :-)

Cześć dziewczyny. Ja wczoraj wylądowała na IP z silnym bólem podbrzusza. Po 4 godz. czekania zostałam przyjęta. Zrobili mi ktg i zbadał mnie gin. Okazuje się, że szyjka w połowie skrócona rozwarcie na opuszek ale skurczy brak, tak więc jeszcze nie radzę :-). Bardziej zaniepokoiło ich tętno młodego, bo skakał od 140 ÷180ud/min. Zastanawiali się czy aby mnie nie zatrzymać :-/ Po konsultacji stwierdził gin. że mogę iść do domu ale muszę się stawić w pon. w przychodni przy szpitalnejnej na ktg aby obserwować młodego. Moim bólem podbrzusza się nie przejęli, podobno tak może być a ja miałam wrażenie jakbym miała cały dół brzucha w zakwasach.
    Tak więc dzisiaj odpoczywam i cieszę się z przyjazdu mojej mamy i synka :-)
    Trzymaj się tam kochana :)

Bruma lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Trix dokładnie tak. U mnie zero objawów, czuję, że ja nigdy sama nie urodzę, jak go nie wyciągną:( Znowu upały wróciły i nie mam już siły:( Pamiętam, że tydzień temu w niedzielę miałam nadzieję, że dzisiaj będziemy już rozpakowani i co...nic:( Ciekawe czy kolejna niedziela będzie nadal w dwupaku...
    Mi się śniło, że była taka ulewa, że mi cala kuchnię zalalo. Z sufitu się lało, ze ścian... Po prostu wszędzie. Opowiedzialam mężowi, a ten się ze mnie śmiał, że może wody mi wreszcie odejdą...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest Nancy jak sie nie roraz zpakujesz do 41 tyg to dostaje się skierowanie do szpitala tak?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, dziewczyny, ja pękam. Zjadłam mega obiad w restauracji, potem mega mus czekoladowy na spodzie czekoladowym z wiśniami, do tego szklanica kawy mrożonej z bitą śmietaną, szklanica lemoniady i szklanica wody z cytryną. Mąż patrzył na mnie jak na kosmitę, w trakcie jedzenia mała przestawiała mi brzuch z prawa na lewo. Myślałam, że nie dam rady wstać od stolika, ale to wszystko było tak pyszne, że nie byłam w stanie sobie odmówić. Takie mini pożegnanie wakacji ;) Dzisiaj do wieczora nic nie tknę, no chyba, żebym zgłodniała ;)

La_lenka - śliczna dziewczynka, ciuszki troszkę za duże, ale to standard chyba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 17:41

karolcia87 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM mam stawić się po tygodniu do szpitala. Ja chyba już w środę pójdę, może coś wcześniej zaczną działać. W szpitalu niby od razu też nie wywołują, cały czas robią ktg i jak jest ok, to chyba po tygodniu dopiero. Martwię się o małego, że tyle tam będzie siedział:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    AniaM mam stawić się po tygodniu do szpitala. Ja chyba już w środę pójdę, może coś wcześniej zaczną działać. W szpitalu niby od razu też nie wywołują, cały czas robią ktg i jak jest ok, to chyba po tygodniu dopiero. Martwię się o małego, że tyle tam będzie siedział:(
    Mi kazali się pokazać w szpitalu w terminie, a potem dopiero powiedzą co i jak...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie u nas w szpitalu ponoć od razu nie wywołują, mój ma tydzień na Wyjście, jak do niedzieli nie wyjdzie to mam stawić się do 11 do szpitala czyli w ciągu 5 dni. tez miałam nadzieję, że wyjdzie z każdym bólem skurczem mam nadzieję, że to już a tu zawiedziona jestem, że mija zamiast się rozkręcić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 18:09

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałyście schody ale tak poważnie na 10 piętro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 18:16

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Ja z Taska próbowałam wszystkiego... Mycie okien, firanki, podłoga na kolanach... Mity, same mity! Nic nie pomaga...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:

Schody na 4 piętro raz dziennie wchodzę po dwa czasami dwa razy dziennie, co drugi dzień mycie podłóg na kolanach no i okna tez mylam a w tym tygodniu umyje razem z wymianą firanki no i serduszkowanie codziennie.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś wierze w schody i skakanie na piłce bo jakby nie patrzeć ma to jakiś wpływ na szyjkę no ale z drugiej strony ze zgładzą szyjką do zera tez można chodzić kilka dni/tygodni :/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy bidulko, dasz radę, wiem że mi to łatwo mówić, też się nie mogłam doczekać. Ale na pewno się urodzi :) A z tymi objawami to ty wiesz :P u mnie też mało co było objawów, troszke skurczy, które z okresem się nie równały, i co :P jedna porządna depresja przedporodowa i chlup wody poszły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 18:30

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała żeby synek sam zechciał wyjść, bez żadnych wywolywaczy, wprawdzie ma jeszcze tydzien, ale u mnie też zupełnie nic się nie dzieje, oprócz skurczy ktore mam gdzieś od ponad miesiąca i które nie robią żadnego wrażenia na mojej szyjce..;(
    Mam jednak nadzieję, że akcja rozkręci się sama..

Ach te chłopaki, dobrze im się siedzi w brzuszkach:)

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Tak, w pamietny piatek gn powiedzial "wroci pani do odmu, zrobi schodami 10 pieter i urodzi". Schody byly grane w domiu i w szpitalu, a ja ciagle w dwupaku.

8pdp47e.png
‹‹ 2235 2236 2237 2238 2239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ