WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa mojemu już też z półtora tygodnia urlopu zleciało:(:( Echh, załamana jestem.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś rano bolał brzuch okresowo, czasem w szyjce zakłuje i to wszystko. Boję się środy, bo zostaję sama w domu na cały dzień, P. ma spotkanie w Warszawie. Wszystko byłoby ok, bo w razie czego mama mieszka 14 km od nas, sasiad jeździ taryfą, albo mogę wezwać karetkę, ale boję się że coś się zacznie, zadzwonię do P. i będzie pędził na wariata. 350 km :/ ehh
    Jutro wizyta, pewnie usłyszę, że wszystko pozamykane na 4 spusty

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej z kręgosłupa nieregularne skurcze, ale slabiaki. Trochę rano było tez z przodu. Pojechaliśmy na zakupy, a tam jak mnie zgięło... I tak mam co jakiś czas, ale Tymo tez dzisiaj szaleje wiec trochę zwalam, że to przez te jego szaleństwa.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka - ja jutro mam termin i nawet czop mi nie odszedł. Brzuch nie boli, za to mam więcej energii i lepiej mi się chodzi, jakby młody podszedł do góry;) Też siedzę sama w domu, tzn ze starszakiem. Wakacje się kończą i wszyscy wracają do pracy, a tak to koleżanka była w pogotowiu, że przyleci do starszego, żebym mogła pojechać do szpitala. Jak się zacznie to będzie jedna wielka improwizacja, szukanie kogoś kto jest gdzieś w pobliżu i może przyjść. Chyba, że będzie akurat w szkole.

Nancy - widzę, że u Ciebie podobny nastrój, jak u mnie. Lekko już zwątpiłam, że wkrótce urodzę. Wcześniej więcej zapowiadało poród niż teraz

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    U mnie dalej z kręgosłupa nieregularne skurcze, ale slabiaki. Trochę rano było tez z przodu. Pojechaliśmy na zakupy, a tam jak mnie zgięło... I tak mam co jakiś czas, ale Tymo tez dzisiaj szaleje wiec trochę zwalam, że to przez te jego szaleństwa.
    Może się w końcu u Ciebie rozkręci:)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix dokładnie tak. U mnie zero objawów, czuję, że ja nigdy sama nie urodzę, jak go nie wyciągną:( Znowu upały wróciły i nie mam już siły:( Pamiętam, że tydzień temu w niedzielę miałam nadzieję, że dzisiaj będziemy już rozpakowani i co...nic:( Ciekawe czy kolejna niedziela będzie nadal w dwupaku...

KathleenPL, easymum lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma wrote:
    la_lenka GRATULACJE! Śliczny ten Twój cukiereczek :-)

Cześć dziewczyny. Ja wczoraj wylądowała na IP z silnym bólem podbrzusza. Po 4 godz. czekania zostałam przyjęta. Zrobili mi ktg i zbadał mnie gin. Okazuje się, że szyjka w połowie skrócona rozwarcie na opuszek ale skurczy brak, tak więc jeszcze nie radzę :-). Bardziej zaniepokoiło ich tętno młodego, bo skakał od 140 ÷180ud/min. Zastanawiali się czy aby mnie nie zatrzymać :-/ Po konsultacji stwierdził gin. że mogę iść do domu ale muszę się stawić w pon. w przychodni przy szpitalnejnej na ktg aby obserwować młodego. Moim bólem podbrzusza się nie przejęli, podobno tak może być a ja miałam wrażenie jakbym miała cały dół brzucha w zakwasach.
    Tak więc dzisiaj odpoczywam i cieszę się z przyjazdu mojej mamy i synka :-)
    Trzymaj się tam kochana :)

Bruma lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Trix dokładnie tak. U mnie zero objawów, czuję, że ja nigdy sama nie urodzę, jak go nie wyciągną:( Znowu upały wróciły i nie mam już siły:( Pamiętam, że tydzień temu w niedzielę miałam nadzieję, że dzisiaj będziemy już rozpakowani i co...nic:( Ciekawe czy kolejna niedziela będzie nadal w dwupaku...
    Mi się śniło, że była taka ulewa, że mi cala kuchnię zalalo. Z sufitu się lało, ze ścian... Po prostu wszędzie. Opowiedzialam mężowi, a ten się ze mnie śmiał, że może wody mi wreszcie odejdą...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest Nancy jak sie nie roraz zpakujesz do 41 tyg to dostaje się skierowanie do szpitala tak?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, dziewczyny, ja pękam. Zjadłam mega obiad w restauracji, potem mega mus czekoladowy na spodzie czekoladowym z wiśniami, do tego szklanica kawy mrożonej z bitą śmietaną, szklanica lemoniady i szklanica wody z cytryną. Mąż patrzył na mnie jak na kosmitę, w trakcie jedzenia mała przestawiała mi brzuch z prawa na lewo. Myślałam, że nie dam rady wstać od stolika, ale to wszystko było tak pyszne, że nie byłam w stanie sobie odmówić. Takie mini pożegnanie wakacji ;) Dzisiaj do wieczora nic nie tknę, no chyba, żebym zgłodniała ;)

La_lenka - śliczna dziewczynka, ciuszki troszkę za duże, ale to standard chyba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 17:41

karolcia87 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM mam stawić się po tygodniu do szpitala. Ja chyba już w środę pójdę, może coś wcześniej zaczną działać. W szpitalu niby od razu też nie wywołują, cały czas robią ktg i jak jest ok, to chyba po tygodniu dopiero. Martwię się o małego, że tyle tam będzie siedział:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    AniaM mam stawić się po tygodniu do szpitala. Ja chyba już w środę pójdę, może coś wcześniej zaczną działać. W szpitalu niby od razu też nie wywołują, cały czas robią ktg i jak jest ok, to chyba po tygodniu dopiero. Martwię się o małego, że tyle tam będzie siedział:(
    Mi kazali się pokazać w szpitalu w terminie, a potem dopiero powiedzą co i jak...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie u nas w szpitalu ponoć od razu nie wywołują, mój ma tydzień na Wyjście, jak do niedzieli nie wyjdzie to mam stawić się do 11 do szpitala czyli w ciągu 5 dni. tez miałam nadzieję, że wyjdzie z każdym bólem skurczem mam nadzieję, że to już a tu zawiedziona jestem, że mija zamiast się rozkręcić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 18:09

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałyście schody ale tak poważnie na 10 piętro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 18:16

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Ja z Taska próbowałam wszystkiego... Mycie okien, firanki, podłoga na kolanach... Mity, same mity! Nic nie pomaga...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:

Schody na 4 piętro raz dziennie wchodzę po dwa czasami dwa razy dziennie, co drugi dzień mycie podłóg na kolanach no i okna tez mylam a w tym tygodniu umyje razem z wymianą firanki no i serduszkowanie codziennie.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś wierze w schody i skakanie na piłce bo jakby nie patrzeć ma to jakiś wpływ na szyjkę no ale z drugiej strony ze zgładzą szyjką do zera tez można chodzić kilka dni/tygodni :/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy bidulko, dasz radę, wiem że mi to łatwo mówić, też się nie mogłam doczekać. Ale na pewno się urodzi :) A z tymi objawami to ty wiesz :P u mnie też mało co było objawów, troszke skurczy, które z okresem się nie równały, i co :P jedna porządna depresja przedporodowa i chlup wody poszły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 18:30

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała żeby synek sam zechciał wyjść, bez żadnych wywolywaczy, wprawdzie ma jeszcze tydzien, ale u mnie też zupełnie nic się nie dzieje, oprócz skurczy ktore mam gdzieś od ponad miesiąca i które nie robią żadnego wrażenia na mojej szyjce..;(
    Mam jednak nadzieję, że akcja rozkręci się sama..

Ach te chłopaki, dobrze im się siedzi w brzuszkach:)

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Tak, w pamietny piatek gn powiedzial "wroci pani do odmu, zrobi schodami 10 pieter i urodzi". Schody byly grane w domiu i w szpitalu, a ja ciagle w dwupaku.

8pdp47e.png
‹‹ 2235 2236 2237 2238 2239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ