X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Mój ma zakaz na wychodzenie jutro, bo mąż chce jechać po samochód. Tak się zastanawiam czy z nim jechać czy nie...odległość, to 100 km. Myślę, że dwie godzinki w jedną stronę, dwie w drugą no i tam z godzinkę. Hmmm trochę igranie z ogniem...

Bierz torbę i jedź. Sprawdź tylko czy jakieś szpitale sa po drodze albo na miejscu :)

No P jutro do pracy, a ja kuzwa mam stresa... Wygląda na to, że sławny czko postanowił sobie wyjść, nawet nie wiem kiedy... I mnie dzisiaj śluz zalewa. Ale takie ilości, że aż sie przerazilam... Co prawda bez krwi itp tylko bezbarwny... Ale naprawdę strumienie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 20:59

Nancy87, trix, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy jedź, dłuższe podróże potrafią wywołać skurcze, a nuż coś trasa pomoże :)

Nancy87 lubi tę wiadomość

• trix Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kthleen - jak nie urodzisz do wtorku to idziesz na rozpoczęcie roku?? Ja mam ochotę, ale wiem, że będę tam musiała odstać 1,5 godziny. Będę juz po terminie i nie chciałabym, żeby w takich okolicznościach odeszły mi wody ;)

Matko...mój starszak jest dziś nieznośny. wrrrrr

atdcwn154po83a78.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żadnego nowego dzieciaczka podczas tej pięknej pełni księżyca? :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do doświadczonych mamusiek i nie tylko
    Słyszałyście o czymś takim jak plan dnia niemowlaka i małego dziecka?
    Kiedy coś takiego wprowadzić? Myśle właśnie nad wprowadzaniem takiego planu jak mała miesiąc skończy, ale czy to nie za szybko? Albo może za późno. Jak myślicie?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy jedź tylko weź może torbę ile sprawdź po drodze najbliższe szpitale, no chyba, że się boisz to zostań w domu. Mój mąż ma popoludniowki w tym tygodniu, jutro jadę na ktg dziś trochę pochodzilam po galerii, a później zakupy zrobiliśmy w biedronce. Zjadłam pizze wypiłam Lecha free z sokiem malinowym bo bez soku nie przejdzie i głowa mnie rozbolala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 21:24

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Kiedy coś takiego wprowadzić? Myśle właśnie nad wprowadzaniem takiego planu jak mała miesiąc skończy, ale czy to nie za szybko? Albo może za późno. Jak myślicie?

Chodzi o wprowadzenie rutyny w życiu dziecka i nam położna mówiła, że robi się to od razu jak dziecko się urodzi. Wprowadzasz pewne rytuały do życia maluszka, np. cały dzień używasz normalnego tonu głosu, telewizor jest włączony, ale wieczorem w okolicy kąpieli zaczynasz mówić ciszej, robisz półmrok i wyciszasz maluszka - "uczysz go", że jest już wieczór i wtedy czas na dłuższą drzemkę. Nie wiem, czy to zadziała, ale chcemy spróbować.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • ela Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia też ma zakaz wychodzenia do wtorku, po akademii rozpoczęcia roku - gdzieś do 12tej, a najlepiej pasuje mi☺ piątek, mąż ma wolny weekend, chłopaki też wolne no i logistycznie prościej. Poza tym to byłby 4dzień miesiąca, a chłopcy są z 6 i 8 łatwe to zapamiętania ☺nieźle to wymyśliła co

KathleenPL, trix, Kasiarzynka, easymum lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam od wczorajszej nocy skurcze i takie jakby coraz częstsze i nie wiem czy to już czy tylko moja nadzieja ;/
    ale żadnych wód, czopa, nic... :(

tb734z17s9scq0zt.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja polecam krzeselko uczydełko z fisher price, swietna zabawka.

Laady my wprowadzilismy taki plan dnia , wlasciwie przed skonczeniem miesiaca. do tej pory staramy sie zeby bylo dpsc przewidywalnie, maly dzieki temu byl latwy w obsludze. byl czas na zabawe , jedzenie i spanie. wieczorna kąpiel. w okolicy 2 miesiaca juz bedziesz mogla montowac karuzele na lozeczko zobaczysz jaki szal bedzie. mata tez pojdzie w ruch, dziecko sie bardzo ciekawe robi.
    my postepowalismy tak jak tracy hogg polecala:)

Koalka lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas chyba pelnia odwrotnie podzialala:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesli chodzi o plan dnia, to przy noworodku trzymalismy sie stalych por kapieli, bo taki maluch raczej sam narzuca plan dnia, ktory moze sie sto razy jeszcze zmienic. Potem jak weszly stale poslki to pod nie ustalalismy plan dnia, oczyeiscie o stalych porach itd. Dziecko potrzebuje takiego stalego rytmu, u mnie w domu swietnie to widac po naszym przedszkolaku :) moja mama, taki maly fuhrerek, jest mistrzem w regulowaniu dziecku dni na wakacjach i mlody juz nawet robi sie spiacy dokladnie o tej samej godzinie itd, oddaje go nam potem wyregulowanego jak szwajcarski zegarek i widac, ze mu z tym dobrze :)

diatomka, bento, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Kthleen - jak nie urodzisz do wtorku to idziesz na rozpoczęcie roku?? Ja mam ochotę, ale wiem, że będę tam musiała odstać 1,5 godziny. Będę juz po terminie i nie chciałabym, żeby w takich okolicznościach odeszły mi wody ;)

Matko...mój starszak jest dziś nieznośny. wrrrrr
    Pójdę pójdę, a co mam w domu siedzieć i się denerwować :) I tak mąż do pracy idzie jutro i pojutrze, pojadę z moja mama najwyżej.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jaki upał we wrocku jeszcze do środy tem do 34 stopni obym nie urodziła w ten upał! Już powoli zaczynam mieć kryzys tuszy i ilości płynów w organizmie.Teraz naprawdę dużo pije żeby Jagoda tętno nie miała za wysoki i znowu puchne :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 22:20

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No teoretycznie mówią, zeby dla takiego malucha wszystko robić o tej samej godzinie. Jedzenie, kąpiel, spanie itp. Ja nic takiego nie robiłam szczerze mowiac. Kapalam co drugi dzień, karmilam na żądanie... Ale spacerki itp to i tak wychodziły w praniu o różnych porach. W zasadzie to chyba tylko kladlam zawsze o podobnej i stawalam na rzesach, żeby wieczorne karmienie było punkt 12 bo potem do 5 był spokoj.
    Teraz mloda bedzie miala rytm wg. szkoły, ale nigdy nie robiłam jej dokladnego planu, to dziecko w koncu, niech tez ma coś z tego życia :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy narzekacie, żenic się u Was nie dzieje a ja muszę kisić się w szpitalu i czekać aż się coś samo zacznie :( Wolałabym ten czas spędzić w domu a na IP pojechać z regularnymi skurczami, więc naprawdę Wam zazdroszczę dziewczyny...

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, zycie na odleglosc jest do dupy :(
    Ledwo M wczoraj rano przyjechal i dzis juz pojechal..
    Tak mi sie juz teskni.. Nie zdazam sie nim nawet nacieszyc.
    Jeszcze jutro mam miec sciagany krazek i boje sie ze urodze od razu :D bo tak niunke nisko czuje i szyjka mnie kluje, wiec moze nast weekend spedzimy juz we 3 :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    a ja mam od wczorajszej nocy skurcze i takie jakby coraz częstsze i nie wiem czy to już czy tylko moja nadzieja ;/
    ale żadnych wód, czopa, nic... :(
    Może tak być, ja miałam same skurcze po oksy, a cala reszta juz w trakcie. Pęcherz przebijali itp. W tej ciąży wszystko na odwrót XD Obserwuj, jak będą bardzo nie do zniesienia to jedź na IP. Lepiej wyjść na panikare niz potem sobie w brodę pluc.

Wlasnie mi kumpela opowiadała, że jej siostra jechala na poród przed terminem to stwierdziła, że z nią pojedzie, to sprawdzi od razu bo juz była w okolicy terminu i nic się w sumie nie dzialo. I co... Razem na jednej sali leżały, zasłonięte parawanem XD
    Ooo... A koło mnie pioruny walą, bez deszczu itp tylko same pioruny w wisle trzaskają XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie wyleciał czop ten słynny i jestem pewna, że to on był nie ma możliwości że to coś innego co prawda bezbarwny bez krwi (choć mogłam nie zauważyć bo antybiotyk biorę dopochwowo i po nim budzę na żółto)

trix, easymum lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Pamiętasz może nazwę,albo moglabyś wstawić link?

kupiłam dokladnie ten http://allegro.pl/stoliczek-edukacyjny-fisher-price-i5631110105.html ale teraz patrze że jest strasznie drogi i w ogóle mało jest tych stoliczków na allegro, ja zaplaciłam dużo mniej, aż tyle bym chyba teraz nie dała, ale może znajdziesz jakąś lepszą ofertę, albo z innej firmy pewnie też coś podobnego się znajdzie

Koalka lubi tę wiadomość

‹‹ 2237 2238 2239 2240 2241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ