X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chodzi o pracę - mam tak samo :)
    tylko przy wydatkach planowanie i rozkładanie uważam za klucz do sukcesu :-)

• eM Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja bym chciała umieć kupować na raty, ale jak ja popadnę w szał zakupowy to nie ma mocnych :D Ciężko mi powiedzieć sobie, nieee to kupisz za miesiąc :P Na razie planuje szał zakupowy dla mnie, bo ciuchy ciążowe będą potrzebne duuuużo wcześniej :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak ze wszystkim. Długo planuje, sprawdzam - a potem jak juz wiem co i jak to zalatwiam hurtem.
    Zresztą wydatki mozna rozłożyć na różne sposoby - ja po prostu odkladam po kilka stowek z kazdej pensji. Finansowanie rozlozy sie w czasie, choc zakupy beda robione w mniejszym zakresie dat. Chociaż chyba jeszcze nie teraz, musze nowy tablet kupić, bo się z moim starociem zanudze w łóżku ;)

A szału dla siebie to nie planuje wcale, mam dwie torby ciuchów po lekkim schudnieciu, a i bez ciazy bardzo lubilam ciazowe kroje (np. sukienki z podniesionym stanem). Mysle, że dam rade z drobnymi zakupami, bardziej bieliznianymi - bluzki, sukienki powinny starczyc z posiadanych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 21:40

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom można różnie rozłożyć wydatki. My z mężem mamy sporo kasy odłożonej, bez większego celu. Coś pójdzie na remont, coś na dziecko :) Więc mogę sobie pozwolić na to, że jak wpadnę w szał to kupię to co będzie potrzebne :) W głowie mi ciągle siedzi jak mocno urządzać pokoik dziecinny teraz, bo chyba lepiej się wstrzymać jak już dziecko będzie miało z 2latka. Najgorsze że w tym pokoju jest akurat szafa z lustrem... coś by trzeba było zrobić z tym lustrem...
    Eh ale się przy was rozmarzyłam z planowaniem :D

Maks - ur 08.09.2015
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodkie to body! TO musiał byc na prawdę wspaniały prezent. Mój nie miał tak dobrze bo z testem wybiegłam z łazienki z płaczem. Ale dobrze mu tak...

Ale mnie przed momentem zdenerwował. Aż się spociłam ze złości.

eM lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakie ja mam wieczorami teraz wzdęcia. Dziś po raz pierwszy się zlamalam i po przeanalizowaniu połowy internetu pozwoliłam sobie na espumisan, bo miałam wrażenie, że pekne jak balonik. Nie umiem zlokalizować co mi może tak szkodzić, jem to samo co wcześniej, raczej zdrowo... Nie wiem, moze to kwestia braku ruchu? W każdym razie mi źle, czekam aż mi trochę ulzy i spróbuję spać. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja podsumowując dzisiejsze rozmowy na temat kupować już czy nie kupować, chciałam Wam pokazać filmik:)

Nie ważne jest to, kto jakie ma przekonania, ważne, że łączy nas jedno: bycie mamą:)

https://www.youtube.com/watch?v=Me9yrREXOj4

eM lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, filmik świetny:) Właśnie to jest najważniejsze -nasze dzieci, a nie przekonania.

Przy okazji - podpowiedzcie mi jak mam dodać suwaczek? Kompletnie zielona jestem ;)

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej coś tu cicho dzisiaj.
    Nie wiem jak sie odniesc do tego ' pod wpływem masowania czy drapania skutków organizm wytwarza oksytocynę, to co lekarze dają na wywołanie porodu.' slyszalyscie o tym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Nancy, filmik świetny:) Właśnie to jest najważniejsze -nasze dzieci, a nie przekonania.

Przy okazji - podpowiedzcie mi jak mam dodać suwaczek? Kompletnie zielona jestem ;)
    Wchodzisz na stronke np suwaczki.pl suwaczwk.pl
    mozesz wpisac w google suwaczki bedzie kilka stron tam sa instrukcje kopiujesz lin wchodzisz tu w ustawienia spolecznosc i tam gdzie pisze podpis na forum 'chyba' wklejasz link do utworzonego suwaka ;)
    tworząc suwak ustawia sie pierwszy dzien @ a jak znasz dojladny tydzień i dzien to ustaw pod to, moj suwak akurat spieszy sie 3dni ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Staraczka tak slyszalam o tym.
    Na przyspieszenie porodu zalecany jest taki masaz :)
    Milego dnia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dzien dobry!
    Staraczka tak slyszalam o tym.
    Na przyspieszenie porodu zalecany jest taki masaz :)
    Milego dnia:)

Czy mozliwe iz po takim masazu lub mocnych pieszczotach mozna dostać skurczy na naszym etapie i..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka nie ma raczej takich myozliwosci zeby przy prawidlowej ciazy spowodowaloby to az takie skurcze. W trakcie porodu mozna tak stymulowac skurcze.

Ja juz sobie upatrzylam nowy fotelik nosidelko i bujaczek.ale zakupy zrobie po 30 tyg. Wczesniej oczywiscie ciuszki itp.

• eM Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelików, polecam blog http://osiemgwiazdek.blogspot.com/ Facet ma dosadnie teksty, ale sporo się z jego bloga dowiedziałam dobrego :) ja już w sumie w 1 ciąży nastawiłam się na konkretny fotelik i chyba tego już nie zmienię :)

Mozjaka lubi tę wiadomość

Maks - ur 08.09.2015
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny dzień :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :) Ja jeszcze nie nastawiam się na nic konkretnego :D Poza tym nawet gdybym wybrała sobie jakiś fotelik czy wózek za 2 tygodnie zmieniłabym zdanie :D

Ależ mi dziś rano niedobrze było... oczywiście bez finalnego objęcia muszli. Czasem na prawdę się zastanawiam czy nie byłoby mi lepiej gdybym po prostu poszła i zwróciła.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em sprawdze jak wroce do domu. Ja do tej pory kierowalam sie wynikami testow adac. Mam w prawdzie nosidelko od wozka ale nie bylam z niego zadowolona i mimo ze jest w stanie idealnym to kupimy nowy

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Jeju dziewczyny! Tyle nas łączy! A my się skupiamy na tym co nas dzieli! Nie narzucajmy sobie co robić, czy mamy chodzić do ginekologa czy nie, czy mamy kupować ciuszki czy nie, jak mamy przezywać żałobę a jak jej nie przeżywać.

LadyS po prostu cudowne te buciki <3

Sigma a może pokażesz nam ten kombinezonik, który kupiłaś? W ogóle dziewczyny może chcecie pokazac to co już macie? Ciuszki dziecięce są meeega słodkie.

Tak pokazujmy co mamy :) to jest dobry pomysł, ja mam zarezerwowane łóżeczko :)

2cr1tnp.jpg
    jako kołyska,
    potem jako łóżeczko
    5v7qro.jpg
    a potem jako łóżeczko dla małego dziecka
    t80q6p.jpg

jak je zobaczyłam to się zakochałam

eM lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega jest to łóżeczko. Mogę zapytac gdzie zarezerwowane? I czy sa jakieś inne wersje kolorystyczne? Może bardziej spokojne?

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny ja podsumowując dzisiejsze rozmowy na temat kupować już czy nie kupować, chciałam Wam pokazać filmik:)

Nie ważne jest to, kto jakie ma przekonania, ważne, że łączy nas jedno: bycie mamą:)

https://www.youtube.com/watch?v=Me9yrREXOj4

:( nie rozumiem angielskiego, jestem francuskojęzyczna. A właśnie jeśli już o języku mówimy, czy planujecie uczyć swoje dzieci drugiego języka, ja np tak, już mówię do brzuszka po polsku i po francusku.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ