Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hehe ja bym chciała umieć kupować na raty, ale jak ja popadnę w szał zakupowy to nie ma mocnych
Ciężko mi powiedzieć sobie, nieee to kupisz za miesiąc
Na razie planuje szał zakupowy dla mnie, bo ciuchy ciążowe będą potrzebne duuuużo wcześniej
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Ja mam tak ze wszystkim. Długo planuje, sprawdzam - a potem jak juz wiem co i jak to zalatwiam hurtem.
Zresztą wydatki mozna rozłożyć na różne sposoby - ja po prostu odkladam po kilka stowek z kazdej pensji. Finansowanie rozlozy sie w czasie, choc zakupy beda robione w mniejszym zakresie dat. Chociaż chyba jeszcze nie teraz, musze nowy tablet kupić, bo się z moim starociem zanudze w łóżku
A szału dla siebie to nie planuje wcale, mam dwie torby ciuchów po lekkim schudnieciu, a i bez ciazy bardzo lubilam ciazowe kroje (np. sukienki z podniesionym stanem). Mysle, że dam rade z drobnymi zakupami, bardziej bieliznianymi - bluzki, sukienki powinny starczyc z posiadanych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 21:40
-
Nom można różnie rozłożyć wydatki. My z mężem mamy sporo kasy odłożonej, bez większego celu. Coś pójdzie na remont, coś na dziecko
Więc mogę sobie pozwolić na to, że jak wpadnę w szał to kupię to co będzie potrzebne
W głowie mi ciągle siedzi jak mocno urządzać pokoik dziecinny teraz, bo chyba lepiej się wstrzymać jak już dziecko będzie miało z 2latka. Najgorsze że w tym pokoju jest akurat szafa z lustrem... coś by trzeba było zrobić z tym lustrem...
Eh ale się przy was rozmarzyłam z planowaniemAniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Ale słodkie to body! TO musiał byc na prawdę wspaniały prezent. Mój nie miał tak dobrze bo z testem wybiegłam z łazienki z płaczem. Ale dobrze mu tak...
Ale mnie przed momentem zdenerwował. Aż się spociłam ze złości.
eM lubi tę wiadomość
-
Masakra jakie ja mam wieczorami teraz wzdęcia. Dziś po raz pierwszy się zlamalam i po przeanalizowaniu połowy internetu pozwoliłam sobie na espumisan, bo miałam wrażenie, że pekne jak balonik. Nie umiem zlokalizować co mi może tak szkodzić, jem to samo co wcześniej, raczej zdrowo... Nie wiem, moze to kwestia braku ruchu? W każdym razie mi źle, czekam aż mi trochę ulzy i spróbuję spać.
-
Dziewczyny ja podsumowując dzisiejsze rozmowy na temat kupować już czy nie kupować, chciałam Wam pokazać filmik:)
Nie ważne jest to, kto jakie ma przekonania, ważne, że łączy nas jedno: bycie mamą
https://www.youtube.com/watch?v=Me9yrREXOj4
eM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyeasymum wrote:Nancy, filmik świetny:) Właśnie to jest najważniejsze -nasze dzieci, a nie przekonania.
Przy okazji - podpowiedzcie mi jak mam dodać suwaczek? Kompletnie zielona jestem
mozesz wpisac w google suwaczki bedzie kilka stron tam sa instrukcje kopiujesz lin wchodzisz tu w ustawienia spolecznosc i tam gdzie pisze podpis na forum 'chyba' wklejasz link do utworzonego suwaka
tworząc suwak ustawia sie pierwszy dzien @ a jak znasz dojladny tydzień i dzien to ustaw pod to, moj suwak akurat spieszy sie 3dni -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStaraczka nie ma raczej takich myozliwosci zeby przy prawidlowej ciazy spowodowaloby to az takie skurcze. W trakcie porodu mozna tak stymulowac skurcze.
Ja juz sobie upatrzylam nowy fotelik nosidelko i bujaczek.ale zakupy zrobie po 30 tyg. Wczesniej oczywiscie ciuszki itp. -
Co do fotelików, polecam blog http://osiemgwiazdek.blogspot.com/ Facet ma dosadnie teksty, ale sporo się z jego bloga dowiedziałam dobrego
ja już w sumie w 1 ciąży nastawiłam się na konkretny fotelik i chyba tego już nie zmienię
Mozjaka lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Dzień Dobry
Ja jeszcze nie nastawiam się na nic konkretnego
Poza tym nawet gdybym wybrała sobie jakiś fotelik czy wózek za 2 tygodnie zmieniłabym zdanie
Ależ mi dziś rano niedobrze było... oczywiście bez finalnego objęcia muszli. Czasem na prawdę się zastanawiam czy nie byłoby mi lepiej gdybym po prostu poszła i zwróciła.
-
nick nieaktualny
-
Ursa wrote:Jeju dziewczyny! Tyle nas łączy! A my się skupiamy na tym co nas dzieli! Nie narzucajmy sobie co robić, czy mamy chodzić do ginekologa czy nie, czy mamy kupować ciuszki czy nie, jak mamy przezywać żałobę a jak jej nie przeżywać.
LadyS po prostu cudowne te buciki
Sigma a może pokażesz nam ten kombinezonik, który kupiłaś? W ogóle dziewczyny może chcecie pokazac to co już macie? Ciuszki dziecięce są meeega słodkie.
Tak pokazujmy co mamyto jest dobry pomysł, ja mam zarezerwowane łóżeczko
jako kołyska,
potem jako łóżeczko
a potem jako łóżeczko dla małego dziecka
jak je zobaczyłam to się zakochałameM lubi tę wiadomość
-
Nancy87 wrote:Dziewczyny ja podsumowując dzisiejsze rozmowy na temat kupować już czy nie kupować, chciałam Wam pokazać filmik:)
Nie ważne jest to, kto jakie ma przekonania, ważne, że łączy nas jedno: bycie mamą
https://www.youtube.com/watch?v=Me9yrREXOj4
nie rozumiem angielskiego, jestem francuskojęzyczna. A właśnie jeśli już o języku mówimy, czy planujecie uczyć swoje dzieci drugiego języka, ja np tak, już mówię do brzuszka po polsku i po francusku.