X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mykam spać :) Dobranoc mamusie :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko, każdy niech sobie sam decyduje o własnej ciąży i dziecku :) bo pisanie "nie kupujcie" czy "róbcie" to nie jest dobra droga. Każdy w innym momencie poczuje gotowość do przygotowania wyprawki, Ty możesz czekać do porodu, Sigma kupuje już teraz, ja czekam aż poczuję, że to ten moment. Nie ma ogólnego momentu "za wcześnie", każda z nas musi sama rozważyć kiedy dla niej jest ten właściwy czas.

adzia lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 6 tygodniu i 1 dniu

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Lady Savage śliczności! Ile chcesz za takie buciki?

Wiesz co frywolitka jest cholernie trudna i droga, ja bym sprzedała za 40 zł ale wiem że bym dostała po głowie od mojej nauczycielki frywolitki, która takie buty sprzedaje za 90 a te drugie za 120 zł. Ale ja w ogóle za niskie ceny daje, za co dostaję po głowie od swojego faceta i od marańciaków (są to kobietki które co miesiąc się spotykają w Poznaniu na robótkowaniu)

kapturnica lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wiesz co frywolitka jest cholernie trudna i droga, ja bym sprzedała za 40 zł ale wiem że bym dostała po głowie od mojej nauczycielki frywolitki, która takie buty sprzedaje za 90 a te drugie za 120 zł. Ale ja w ogóle za niskie ceny daje, za co dostaję po głowie od swojego faceta i od marańciaków (są to kobietki które co miesiąc się spotykają w Poznaniu na robótkowaniu)
    Powiem Ci szczerze rozumiem skąd ta cena i że to naprawdę pracochłonne bo też się bawię w ręczne rzeczy, ale ja osobiście więcej niż 50zł za takie buciki nie dam. Bo może i są przecudne, ale to do kartonika schowam i tyle :) Ale podziwiam talent bardzo!!!

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Sigma nie musisz być taka dosadna skoro wiesz (tak mysle) o czym napisala. Bez obrazy ale dzisiaj zauważyłam ze hormony nieźle ci skaczą bo miałaś kilka zgrzytow i nawet jak któraś dobrze tłumaczyła o co chodzi w wypowoedzi to i tak upieralas sie przy swoim, rozumiem ze są różne charaktery ale nawet w internecie wydaje mi sie ze kultura obowiązuje

U mnie już hormony nie szaleją, i szczerze powiem szczerze że popieram Sigmę bo tak naprawdę nie wiemy co,gdzie,kiedy może się nam stać. Ok jedna dziewczyna straciła dzidzię w 17tc, bardzo to przykre, ale każda strata boli, ale jakby logicznie spojrzeć to jest np.1:70 kobiet która stąd w danym miesiącu straci dziecko, ale te 70 kobiet donosi szczęśliwie ciąże. Niestety taka bywa natura, przesądy to tylko odpowiedź którą sobie dajemy gdy nie odnajdujemy np. medycznego usprawiedliwienia. Zdecydowanie popieram la_lenkę , każdy dojrzewa prędzej czy później do kupowania, jedni kupują pod koniec ciąży bo chwilowo nieużywane rzeczy zajmują miejsce, inni kupują "ratami" żeby nie nadwyrężać domowego budżetu, inni się boją kupować i cieszyć się z obecnego stanu i się zamartwiają (a co jeśli mnie strata również spotka ? Co zresztą jest niepotrzebną paniką), inne kupują bo dzięki temu mogą bardziej poczuć się już mamusią, lub robią takie cudeńka jak Lady Savage :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 20:46

eM, chabasse, Sigma lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady śliczne buciorki:) Zazdroszczę talentu:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czyli was też pobolewal w Tym
    tygodniu brzuszek jakniki krzyz?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wyciągnięcie macicy można wykryć przed ciąża czy dopiero w ciazy?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nie chodzi mi o to abyscie przestały kupowac jeśli chcecie kupujcie tyljo to sie odbije na psychice po stracie z reszta temat rzeka...
    Rozumie Cię kochana doskonale. Moja kuzynka urodziła córkę w listopadzie dostała 9 punktów cieszyła się córeczką godzinę. Po godzinie erka wiozla ja do kliniki niedotlenienie i zakrzepica. Przez 2 miesiące spędziła z małą każdą chwilę serce jej pekalo jak widziała tyle rurek aparatów. Malenka po 2 miesiącach zmarła wdarla się Sepsa. To jest tragedia 2 tych temu był jej pogrzeb. A teraz kuzynka ma załamanie i jest w szpitalu. Tragedia straszna. Więc cieszmy się dniem dzisiejszym, bo nie warto odbiegać w przyszłość.

easymum lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiłaś badania beta hcg ? tj.jego przyrost ? Myślę że wszystko w porządku u Ciebie , rozciąga Ci się, generalnie Twój organizm przystosowuje się do tego że jesteś w ciąży i zachodzą zmiany w Twoim ciele.

• Ursa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny! Tyle nas łączy! A my się skupiamy na tym co nas dzieli! Nie narzucajmy sobie co robić, czy mamy chodzić do ginekologa czy nie, czy mamy kupować ciuszki czy nie, jak mamy przezywać żałobę a jak jej nie przeżywać.

LadyS po prostu cudowne te buciki <3

Sigma a może pokażesz nam ten kombinezonik, który kupiłaś? W ogóle dziewczyny może chcecie pokazac to co już macie? Ciuszki dziecięce są meeega słodkie.

eM, Lady Savage, Sigma lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam bo u nas nie robią takich badan

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje do swoich ciuszków zajrzeć po genetycznych i jak zniknie krwiak. :)
    Nowe prawdopodobnie zaczne kupować po połówkowym albo nawet później chyba, że coś bardzo okazyjnie w ręce wpadnie. Na pewno poszaleje w ciucholandach, w moich okolicach jest cała mase genialnych, ubranka jak spod igły za grosze.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa dokładnie te dziewczyny które już coś mają pochwalcie sie, a kupowanie kiedy zaczyna sie to jest sprawa indywidualna kazdy robi tak jak chce.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady te Twoje buciki śliczności :) przesłodkie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się ktoś nie zgadza z poglądami drugiej osoby, to najprościej jest powiedzieć, że hormony szaleją (bo dojrzewa, bo ma PMS, bo w ciąży, bo menopauza, i tak dalej) ;-)

Lady - cudowne buciki! :) śliczne :-)

Co do mojego kupowania rzeczy "po kawałku" - to jest moja "przypadłość" nie tylko jak chodzi o dziecko. Dzięki temu nie wzięliśmy żadnego kredytu czy pożyczki na ślub, po prostu rozłożyliśmy wydatki (a rodzice nie pomagali). Suknię ślubną miałam w domu gotową już na 7-8 mcy przed ślubem. Mąż garnitur miał na pół roku przed. Obrączki również kilka miesięcy :) Alkohol 2-3 mce przed. I tak dalej :) To jest mój sposób na uniknięcie długów, dzięki niemu nigdy nie musieliśmy brać żadnych kredytów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 21:09

• eM Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dla rozluźnienia atmosfery ja zacznę :) my już z mężem mamy body:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e29692411f62.jpg
    Zakupione na długo przed pozytywnym testem specjelnie dla męża, bo on mówi na mnie często mały inżynier :) więc to dopiero będzie mały inżynier :D

A dostał to ode mnie w komplecie pod choinkę z expanding boxem :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7adf9db97c82.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf534e3776da.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15360cfe029a.jpg

chabasse, Sigma, Nancy87, Lady Savage, Kucykowa lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu nienawidze niczego robić na raty, jak miałam jakieś duże zlecenie z pracy to siadalam na dwa-trzy dni i pracowałam od rana do 3-4 w nocy. A potem mialam kilka dni swietego spokoju.

Tak samo z rzeczami dziecinnymi, jak sie w końcu namyśle to w tydzień skompletuje wszystko i będzie z głowy :P

eM lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady piękne buciki :-) masz talent.

oar8dqk316wccxxh.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ