X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Mega jest to łóżeczko. Mogę zapytac gdzie zarezerwowane? I czy sa jakieś inne wersje kolorystyczne? Może bardziej spokojne?

Pan bardzo miły w Ulanowie mieszka i zajmuje się stolarką, moja kuzynka która spodziewa się 4 dziecka zamawiała u niego 2 takie łóżeczka i sobie chwali, nawet bardzo chwali robotę. Mówi że łóżeczko jest solidne, bardzo ładnie wykonane, proste w składaniu, i bardzo dobrze zabezpieczone na czas podróży.

http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik-kolyska-w-1-wercia-140x70-i5042177784.html

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:44

• eM Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Em sprawdze jak wroce do domu. Ja do tej pory kierowalam sie wynikami testow adac. Mam w prawdzie nosidelko od wozka ale nie bylam z niego zadowolona i mimo ze jest w stanie idealnym to kupimy nowy

Facet głównie zajmuje się w sumie fotelikami tymi większymi, ale zacytuję go wam:

"Adac mierzy siły działające na szyję dziecka i doskonale wie, że w fotelach montowanych przodem są one zbyt wysokie i mogą skutecznie pozbawić wasze dziecko głowy. Ale ma to w dupie. Gdybym mógł być przez 5 minut szefem tej gildii poszedłbym do kierownika testów i wyjechał z taką propozycją: "Hans, skończyły nam się manekiny, przyprowadź swoje dziecko. Wolałbyś testować te z widokiem na 5* czy raczej tyłem, których nie potrafimy montować?" Pewnie w odwecie zbombardowałby kilka naszych miast, jednak byłaby szansa na zmianę sposobu oceniania i zaniechania promowania różnego rodzaju konstrukcji, To, że fotelik ma pierdyliard gwiazdek daje wam pewność, że nie rozleci się w puch przy wypadku. Ale, że dziecku nic się nie stanie to już niekoniecznie. Najbliżej takich gwarancji jest Test Plus, którego jak dotąd nie przeszedł żaden fotelik montowany przodem do kierunku jazdy."

Szczerze mówiąc zanim trafiłam na tego bloga nawet nie wiedziałam że istnieją takie większe foteliki montowane tyłem.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam lozeczko przesliczne.

Lady moje dziecko w niezamierzony sposob sluchac bedzie w brzuchu j. niemieckiego. Ale nie sadze ze to sie przelozy na jego zdolnosci jezykowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasi mężowie i partnerzy też planują następne dziecko? Uśmiałam sie rano bo co roku jeździliśmy na pole namiotowe i dzisiaj mowie do swojego ze w tyn roku odpuscimy a za rok z dzieckiem może pojedziemy i uslyszalam ze wtedy ba majowce zrobimy sobie drugie hehe

• Ursa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spróbuję zrobić krupnik bez mięsa. Nie zniosłabym tego zapachu gotującego się mięsa, a przy szumowaniu chybabym umarła.

Lady Savage po prostu super to wygląda. Musze sobie zapisac tego użytkownika na allegro i chyba też coś takiego kupię. Mi się zawsze marzyła kołyska ale ze względów finansowych pewnie kupilibyśmy łóżeczko bo na dłużej starczy. A tu taka miła niespodzianka :D

Ja generalnie jestem ścisłowcem, nigdy nie miałam problemów z naukami ścisłymi i to zarówno jeśli chodzi o zadania jak i o teorie. Najlepsza zawsze byłam z Chemii. Wprost bawiło mnie to, że nawet nauczyciele musieli napisać reakcje i dopiero potem uzupełniać współczynniki stechiometryczne a ja pisałam od razu całą reakcję ze współczynnikami z głowy. Za to do języków nie mam za grosz talentu. Nie chodzi o to, że nie znam słówek czy gramatyki. Znam. Tylko mam jakąś blokadę w głowie i zbyt długo trwa przetłumaczenie tego co chcę powiedzieć z języka polskiego na angielski czy niemiecki, by można to było nazwać płynną konwersacją. Używam też kalek językowych co jak wiadomo w angielskim byewa kompletnie nie zroumiałe.

Dobrze chociaż, że mój mąż mówi perfekt po angielsku, niemiecku, zna też włoski i trochę rosyjskiego. Mam nadzieję, że to on się zajmie edukacją dziecka w tej materii :D

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wasi mężowie i partnerzy też planują następne dziecko? Uśmiałam sie rano bo co roku jeździliśmy na pole namiotowe i dzisiaj mowie do swojego ze w tyn roku odpuscimy a za rok z dzieckiem może pojedziemy i uslyszalam ze wtedy ba majowce zrobimy sobie drugie hehe

Ja planuję trójkę, :) taka u nas rodzinna tradycja, ja mam brata i siostrę, moja mama ma również brata i siostrę, i jej mama a moja babcia też, prababcia też, :) ale co z tego wyjdzie to się okaże.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Ja dzisiaj spróbuję zrobić krupnik bez mięsa. Nie zniosłabym tego zapachu gotującego się mięsa, a przy szumowaniu chybabym umarła.

Lady Savage po prostu super to wygląda. Musze sobie zapisac tego użytkownika na allegro i chyba też coś takiego kupię. Mi się zawsze marzyła kołyska ale ze względów finansowych pewnie kupilibyśmy łóżeczko bo na dłużej starczy. A tu taka miła niespodzianka :D

Ja generalnie jestem ścisłowcem, nigdy nie miałam problemów z naukami ścisłymi i to zarówno jeśli chodzi o zadania jak i o teorie. Najlepsza zawsze byłam z Chemii. Wprost bawiło mnie to, że nawet nauczyciele musieli napisać reakcje i dopiero potem uzupełniać współczynniki stechiometryczne a ja pisałam od razu całą reakcję ze współczynnikami z głowy. Za to do języków nie mam za grosz talentu. Nie chodzi o to, że nie znam słówek czy gramatyki. Znam. Tylko mam jakąś blokadę w głowie i zbyt długo trwa przetłumaczenie tego co chcę powiedzieć z języka polskiego na angielski czy niemiecki, by można to było nazwać płynną konwersacją. Używam też kalek językowych co jak wiadomo w angielskim byewa kompletnie nie zroumiałe.

Dobrze chociaż, że mój mąż mówi perfekt po angielsku, niemiecku, zna też włoski i trochę rosyjskiego. Mam nadzieję, że to on się zajmie edukacją dziecka w tej materii :D

Zazdroszczę talentu z chemii :( ja właśnie zawsze bardzo dobra byłam z języków, biologii i historii, natomiast chemia matematyka i fizyka to były katorga ale się uparłam, chciałam iść na weterynarza, bardzo chciałam ale pomimo korków z tych przedmiotów moje oceny były zawsze 2 2 2 2 ;/ na korkach bez problemu rozwiązywałam zadania, a na sprawdzianie 2, mój korepetytor się dziwił, to był starszy Pan uczył mnie starymi metodami i na starych podręcznikach, i chyba to był błąd ;/

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:33

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te łóżeczko ma dla mnie tylko 1 wadę. W tej wersji bez przednich barierek brakuje takiej listwy żeby dziecko nie spadło jak się będzie wierciło w nocy. A poza tym to śliczne :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weterynaria i mnie się marzyła. Niestety dwa lata z rzędu nie dostałam się do Wrocławia. Dostałam się do Olsztyna dopiero dwa lata temu, ale byłam już na 2 roku Zootechniki i trochę mi było szkoda to zostawiac. Zwłaszcza, że właśnie przyznali mi stypendium rektora.
    Biologia była bardzo ok, dla mnie. Ale historia to był dramat, wos to samo. Jezyk Polski? Ortografia i Interpunkcja? Ogromny problem. Zasady kompletnie dla mnie bez sensu. No ale najpoważniejszy problem mam właśnie z językami obcymi.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:44

eM lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :( nie rozumiem angielskiego, jestem francuskojęzyczna. A właśnie jeśli już o języku mówimy, czy planujecie uczyć swoje dzieci drugiego języka, ja np tak, już mówię do brzuszka po polsku i po francusku.
    Co do języków, to moje dziecko ma trzy lata, do tej pory nie mówiliśmy do niego po włosku, ale ostatnio po wizycie babci z Włoch stanął na środku pokoju i idealnie akcentując i wymawiając zaśpiewał piosenkę po włosku :D Mój mąż był od początku dwujęzyczny i niestety miał z tego powodu pewne problemy w szkole, więc na razie mówimy do dziecka tylko po polsku, żeby porządnie opanowało pierwszy język :) A wystarczyło kilka dni z babcią i już coś załapał ;)

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw, dziś mam pierwszą "terminową" wizytę i gina, i po cichu liczę na zobaczenie lokatora z bijącym serduszkiem, bo połowa 8 tyg to już chyba czas, co? Stresik jest, ale pozytywny :)

skabarka, agatka196, kasig, Sigma lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:45

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się jeszcze kilkoma rzeczami pochwalę :)
    Apaszka z smerfem
    igvvh2.jpg
    kołnierzyk z kaczuszkami
    11aevex.jpg
    szydełkowe buciki
    2j1n406.jpg
    A to są moje pierwsze skarpetki jakie zrobiła moja babcia dla mnie kiedy się urodziłam :0)
    m96lif.jpg

no i to jest na razie wszystko co mam :)

skabarka, Dżuls lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:45

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kiepsko z matematyki, fizyki chemia byłam dobra z polskiego. Z matmy 6razy zdawałam maturę i w końcu się udało :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Ja też kiepsko z matematyki, fizyki chemia byłam dobra z polskiego. Z matmy 6razy zdawałam maturę i w końcu się udało :-)

Ja się ogromnie cieszę z tego, że byłam tym rocznikiem bez matmy na maturze, bo pewnie zdawałabym ją do dzisiaj.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls trzymam mocno kciuki! Daj znac jak tam było na wizycie.

Lady Savage te skarpetki to przepiękna pamiątka :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ