X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:45

• chabasse Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi.. kurcze tak mi przykro. Nie powinno tak być. Trzymaj się kochana!!!

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Wizytę mała czwartek bo moja gin powiedziała że wcześniej nie Bedzie nic widać martwi mnie ten ból w plecach może za dużo leze

Spróbuj więcej leżeć na boku :) jeśli masz termofor to możesz też rozgrzać sobie krzyż - powinno Cię mniej boleć :)
    Mojej siostrze tak gin zalecił :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj wystraszyłam, nic nie jadłam nei chciało mi się ..
    juz myslałam ze cos nei tak bo nie chce sie jesc i niechce, zmeczenie mi tez odpuściło, mówie kurcze coś sie dzieje
    Ale jak teraz przycisło do jedzenia to az mi sie dzwigło z niejedzenia :D

oar8skjod4lwslof.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi tak mi przykro :( trzymaj się kochana

• ceska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam ze mnie teraz zaczeło brac przerazenie... chyab gdzies pojade zeby upewnic sie ze dzidzius zyje :S

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi tulę mocno <3

• easymum Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, bardzo współczuję... Trzymaj się

Lady, to łóżeczko jest świetne. Pokażę Mkowi, moze sam takie zrobi, bo ma talent w tym kierunku.
    Ja jeszcze zupełnie nie myślę o ciuszkach i rzeczach dla dziecka, ale przyjdzie czas:)

Mnie od ponad tygodnia męczyły nudności, na początku słabe, kilka razy w ciągu dnia, a od paru dni muli mnie nimal przez cały dzień no i dzisiaj zaliczyłam pierwsze spotkanie z kibelkiem. Koszmar ... nie poszłam do pracy, ale nie wiem czy jutro dam radę. Nie chcę brać urlopu, bo szkoda, a nie wiem czy mi lekarz da L4 z powodu samopoczucia ... Od kiedy jesteście na L4?

I mam jeszcze jedno pytanie: co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży? Ja jestem od paru lat siwiuteńka - rodzinne niestety. I już widzę, że jeszcze kilka dni, a zadne kombinacje z włosami nic nie dadzą - odrost bedzie bił po oczach. A ja pracuję z klientami, muszę wyglądać, zresztą to jest kwestia mojego samopoczucia. Nie zniosłabym tego wzroku wbitego w moje dotąd zadbane włosy, teraz z kilkucentymetrowym odrostem... co robić?

gg64rl68s121551a.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej.. ile to już ddziewczyn nas pożegnał? Z 10 będzie. ..a coś za dużo tych nieszczęść

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno można farbowac w dobrze przewietrzanym pomieszczeniu. Ale zapyta jeszczze swojego ginekologa, Easymum.

Ceska ja też mam zmienne objawy. Nic sie nie bój :) Raz mi się chce jeśc, ra nie, raz mnie bolą piersi a raz nie tylko takie są napięte przy dotyku, z mdłościami tak samo raz są a raz nie.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • ceska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja praktycznie tylko mam ;
    jak nei zjem nic rano to mdli , jak zjem to nie
    jestem zmeczona o 19 juz leze w łózku i podsypiam
    i jestem nerwowa ale to u mnei normalka ze chciałabym cały dom wysadzić w powietrze i ejszcze bym sie cieszyła :D ( to raczej psychicznośc) :D:D:D:D
    a dzisiaj wstałam jak nowo narodzona , ejsc mi sie nie chciało i tak siedziałam siedziałam i myślałam mowie sobie kurcze cos jest nie tak za chwile ciach zemdliło zjadłam i po problemie :D:D:D:D

L4 -- a gdzie tam l4 ja dopeiro w czerwcu je bede miała :D

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum, ja farbowałam dwa tygodnie temu. Ważne, żeby nie było amoniaku.
    Ja obejrzałam sobie na player O Matko, który prowadzi Bosadzka i ona też mówiła, że przez włosy nic nie dotrze do krwioobiegu. Chodzi o szkodliwy zapach amoniaku.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    powiem wam ze mnie teraz zaczeło brac przerazenie... chyab gdzies pojade zeby upewnic sie ze dzidzius zyje :S

Spokojnie, znowu pada na dziewczyny strach, przecież to nie idzie lawinowo, to nie jest jak epidemia grypy, że jedna to nie znaczy że wszystkie, i nie 10 dziewczyn tylko 5, wyolbrzymiacie, sprawdzanie co 3 dni też nic nie da, bo nic nie zmienicie, będzie co będzie dziewczyny, cieszcie się każdym dniem a nie panikujcie.

adzia lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie tylko sie zastanawiam czy gdzies nie ejchac sprawdzić bo jakoś sie za dobrze czuje ale to z jednej strony jak wszystko jest ok to abrdzo dobrze :) w srode mam wizyte ale usg mi nie zrobi..
    Bo u niej osobno na wizyte osobno na usg i tak chodze co dwa tygodnie do lekarza paranoja myślą ze mam czas chodzic co chwile czekać w kolejce i zawalać prace

marynka90 lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Trzeba też pamiętać, że chwilowy stres powoduje wydzielanie adrenaliny do krwioobiegu i nie jest groźny ale umartwianie się nieustanne stawia organizm w stanie gotowości. Wtedy wydzielany jest kortyzol, który może utrzymywać się nawet tydzień i obniża wydzielanie innych hormonów w tym również tych wspomagających ciążę.

Troska tak, premamenty stres nie. To nie jest czcze gadanie, że stres szkodzi dziecki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 12:51

eM, Sigma lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 12:51

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniając trochę temat, jak mi się nic nie chce!!! Mąż ma za 4 dni 30che!!! Fakt, musi zorganizować to sam bo mi gin kazała się oszczędzać przynajmniej do końca 1 trymestru, więc niby nic nie muszę robić :P ale z 1 strony denerwuje mnie że tak mało jest zrobione a z 2 strony i tak mi się nie chce robić :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nie mów, eM. Ja muszę łazienką się zając bo mój pan mąż kibelka nie tknie. Nawet sobie roztwór octu zrobiłam ale nie mogę się podnieść. W zasadzie powoli zaczynam czuc się trochę lepiej, już mi sie jest tak niedobrze więc chyba to zwykłe lenistwo a nie przypadłość ciążowa.

No i zupę muszę zrobić.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od 3 dni wymiotuje czasami czesto a czasami jest to ok 5 razy w ciagu dnia :( ah kiedy te mdłości mina. Ja chodziłam do gimnazjum nr 2 na studekiej i do szkoły na leśną a udało mi się zdać maturę w 2012 roku :) a w 2010 roku zdawałam i kończyłam normalnie szkołe :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Nic mi nie mów, eM. Ja muszę łazienką się zając bo mój pan mąż kibelka nie tknie. Nawet sobie roztwór octu zrobiłam ale nie mogę się podnieść. W zasadzie powoli zaczynam czuc się trochę lepiej, już mi sie jest tak niedobrze więc chyba to zwykłe lenistwo a nie przypadłość ciążowa.

No i zupę muszę zrobić.
    Hehe to mój właśnie umył i nie mogę z niego :D myje proszkiem do szorowania, a potem zalewa domestosem i jak go pytam czemu nie myje od razu domestosem to mi mówi bo on drogi jest :D ale że używa jedno i drugie to taniej nie ma :D ale jakoś to do niego nie dociera :P kazał się nie wtrącać i już :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 13:50

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ