X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:45

• chabasse Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi.. kurcze tak mi przykro. Nie powinno tak być. Trzymaj się kochana!!!

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Wizytę mała czwartek bo moja gin powiedziała że wcześniej nie Bedzie nic widać martwi mnie ten ból w plecach może za dużo leze

Spróbuj więcej leżeć na boku :) jeśli masz termofor to możesz też rozgrzać sobie krzyż - powinno Cię mniej boleć :)
    Mojej siostrze tak gin zalecił :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj wystraszyłam, nic nie jadłam nei chciało mi się ..
    juz myslałam ze cos nei tak bo nie chce sie jesc i niechce, zmeczenie mi tez odpuściło, mówie kurcze coś sie dzieje
    Ale jak teraz przycisło do jedzenia to az mi sie dzwigło z niejedzenia :D

oar8skjod4lwslof.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi tak mi przykro :( trzymaj się kochana

• ceska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam ze mnie teraz zaczeło brac przerazenie... chyab gdzies pojade zeby upewnic sie ze dzidzius zyje :S

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi tulę mocno <3

• easymum Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, bardzo współczuję... Trzymaj się

Lady, to łóżeczko jest świetne. Pokażę Mkowi, moze sam takie zrobi, bo ma talent w tym kierunku.
    Ja jeszcze zupełnie nie myślę o ciuszkach i rzeczach dla dziecka, ale przyjdzie czas:)

Mnie od ponad tygodnia męczyły nudności, na początku słabe, kilka razy w ciągu dnia, a od paru dni muli mnie nimal przez cały dzień no i dzisiaj zaliczyłam pierwsze spotkanie z kibelkiem. Koszmar ... nie poszłam do pracy, ale nie wiem czy jutro dam radę. Nie chcę brać urlopu, bo szkoda, a nie wiem czy mi lekarz da L4 z powodu samopoczucia ... Od kiedy jesteście na L4?

I mam jeszcze jedno pytanie: co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży? Ja jestem od paru lat siwiuteńka - rodzinne niestety. I już widzę, że jeszcze kilka dni, a zadne kombinacje z włosami nic nie dadzą - odrost bedzie bił po oczach. A ja pracuję z klientami, muszę wyglądać, zresztą to jest kwestia mojego samopoczucia. Nie zniosłabym tego wzroku wbitego w moje dotąd zadbane włosy, teraz z kilkucentymetrowym odrostem... co robić?

gg64rl68s121551a.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej.. ile to już ddziewczyn nas pożegnał? Z 10 będzie. ..a coś za dużo tych nieszczęść

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno można farbowac w dobrze przewietrzanym pomieszczeniu. Ale zapyta jeszczze swojego ginekologa, Easymum.

Ceska ja też mam zmienne objawy. Nic sie nie bój :) Raz mi się chce jeśc, ra nie, raz mnie bolą piersi a raz nie tylko takie są napięte przy dotyku, z mdłościami tak samo raz są a raz nie.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • ceska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja praktycznie tylko mam ;
    jak nei zjem nic rano to mdli , jak zjem to nie
    jestem zmeczona o 19 juz leze w łózku i podsypiam
    i jestem nerwowa ale to u mnei normalka ze chciałabym cały dom wysadzić w powietrze i ejszcze bym sie cieszyła :D ( to raczej psychicznośc) :D:D:D:D
    a dzisiaj wstałam jak nowo narodzona , ejsc mi sie nie chciało i tak siedziałam siedziałam i myślałam mowie sobie kurcze cos jest nie tak za chwile ciach zemdliło zjadłam i po problemie :D:D:D:D

L4 -- a gdzie tam l4 ja dopeiro w czerwcu je bede miała :D

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum, ja farbowałam dwa tygodnie temu. Ważne, żeby nie było amoniaku.
    Ja obejrzałam sobie na player O Matko, który prowadzi Bosadzka i ona też mówiła, że przez włosy nic nie dotrze do krwioobiegu. Chodzi o szkodliwy zapach amoniaku.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    powiem wam ze mnie teraz zaczeło brac przerazenie... chyab gdzies pojade zeby upewnic sie ze dzidzius zyje :S

Spokojnie, znowu pada na dziewczyny strach, przecież to nie idzie lawinowo, to nie jest jak epidemia grypy, że jedna to nie znaczy że wszystkie, i nie 10 dziewczyn tylko 5, wyolbrzymiacie, sprawdzanie co 3 dni też nic nie da, bo nic nie zmienicie, będzie co będzie dziewczyny, cieszcie się każdym dniem a nie panikujcie.

adzia lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie tylko sie zastanawiam czy gdzies nie ejchac sprawdzić bo jakoś sie za dobrze czuje ale to z jednej strony jak wszystko jest ok to abrdzo dobrze :) w srode mam wizyte ale usg mi nie zrobi..
    Bo u niej osobno na wizyte osobno na usg i tak chodze co dwa tygodnie do lekarza paranoja myślą ze mam czas chodzic co chwile czekać w kolejce i zawalać prace

marynka90 lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Trzeba też pamiętać, że chwilowy stres powoduje wydzielanie adrenaliny do krwioobiegu i nie jest groźny ale umartwianie się nieustanne stawia organizm w stanie gotowości. Wtedy wydzielany jest kortyzol, który może utrzymywać się nawet tydzień i obniża wydzielanie innych hormonów w tym również tych wspomagających ciążę.

Troska tak, premamenty stres nie. To nie jest czcze gadanie, że stres szkodzi dziecki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 12:51

eM, Sigma lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 12:51

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniając trochę temat, jak mi się nic nie chce!!! Mąż ma za 4 dni 30che!!! Fakt, musi zorganizować to sam bo mi gin kazała się oszczędzać przynajmniej do końca 1 trymestru, więc niby nic nie muszę robić :P ale z 1 strony denerwuje mnie że tak mało jest zrobione a z 2 strony i tak mi się nie chce robić :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nie mów, eM. Ja muszę łazienką się zając bo mój pan mąż kibelka nie tknie. Nawet sobie roztwór octu zrobiłam ale nie mogę się podnieść. W zasadzie powoli zaczynam czuc się trochę lepiej, już mi sie jest tak niedobrze więc chyba to zwykłe lenistwo a nie przypadłość ciążowa.

No i zupę muszę zrobić.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od 3 dni wymiotuje czasami czesto a czasami jest to ok 5 razy w ciagu dnia :( ah kiedy te mdłości mina. Ja chodziłam do gimnazjum nr 2 na studekiej i do szkoły na leśną a udało mi się zdać maturę w 2012 roku :) a w 2010 roku zdawałam i kończyłam normalnie szkołe :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Nic mi nie mów, eM. Ja muszę łazienką się zając bo mój pan mąż kibelka nie tknie. Nawet sobie roztwór octu zrobiłam ale nie mogę się podnieść. W zasadzie powoli zaczynam czuc się trochę lepiej, już mi sie jest tak niedobrze więc chyba to zwykłe lenistwo a nie przypadłość ciążowa.

No i zupę muszę zrobić.
    Hehe to mój właśnie umył i nie mogę z niego :D myje proszkiem do szorowania, a potem zalewa domestosem i jak go pytam czemu nie myje od razu domestosem to mi mówi bo on drogi jest :D ale że używa jedno i drugie to taniej nie ma :D ale jakoś to do niego nie dociera :P kazał się nie wtrącać i już :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 13:50

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ