Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySporo, wiem a pomyśleć, że bodziaków z długim nie mam prawie wcale, pajaca welurowego jakiegoś cieplejszego też nie (przydałby się choć 1 myślę), żadnego sweterka ani kaftanika, tetry i wkładów chłonnych do pieluch wielo nadal brak, podkładów i innych atrakcji okołoszpitalnych dla mnie też. Skarpetek nie ma, łóżeczka, materaca, komody na te pierdółki, śpiworka do wózka ani kocyka, co najważniejsze - fotelika... Jeszcze masa rzeczy do kupienia i do zrobienia, bo planuję zrobić przemeblowanie w sypialni, żeby dziecko miało fajny kącik, odmalować ściany... od dawna planuję urządzić balkon, bo mamy stare meble na nim... wszystko naraz - to jest wbrew pozorom masa wydatków i roboty
Powoli się rozglądam za fotelikiem, mam samochód z systemem ISOFIX, zastanawiam się, czy warto w to iść? Cena fotelika z bazą ISOFIX jest znaacznie wyższa, niż cena dobrego fotelika bez takiego systemu. Czy różnica w bezpieczeństwie jest istotna?
P.s. Pierwsze ciuszki i wózek kupowałam w sierpniu 2014 było dla nas jasne, że kiedyś w ciążę zajdziemy, jak nie teraz to za rok albo dwa, a jak nie zajdziemy, to będziemy się starali o adopcję ze wskazaniem - także kupowaliśmy z myślą, że ubranka będą leżećWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:45
-
nick nieaktualnyNie wiedziałam, że aż tak! W takim razie będziemy szli w ISOFIX. A co myślicie o używanych fotelikach? Dla mnie w większości używane rzeczy są ok (poza bardzo osobistymi typu bielizna), ale z drugiej strony spotkałam się z argumentem, że używany fotelik mógł przejść np. wypadek i jego konstrukcja mogła zostać naruszona. Jak sądzicie, warto?
Lady Savage - no już nie przesadzaj! bardzo ładny brzuszek, i wcale nie ma się czego wstydzićWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:49
-
Mi się marzy ten:
http://osiemgwiazdek.pl/besafe-izi-sleep.html
Chyba jedyny na rynku który jest też rozkładalny do pozycji leżącej, muszę ogarnąć czy moje auto i baza będzie kompatybilne, ale chyba tak no i trza się przejechać do jakiegoś sklepu i najpierw zamontować w aucie i zobaczyć czy to zagra ...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Sigma wrote:Nie wiedziałam, że aż tak! W takim razie będziemy szli w ISOFIX. A co myślicie o używanych fotelikach? Dla mnie w większości używane rzeczy są ok (poza bardzo osobistymi typu bielizna), ale z drugiej strony spotkałam się z argumentem, że używany fotelik mógł przejść np. wypadek i jego konstrukcja mogła zostać naruszona. Jak sądzicie, warto?Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
nick nieaktualnyeM, bardzo fajnie wygląda tylko baza do isofixu to dodatkowe 300-500 zł i razem się robi ponad 1000. A może używana baza z allegro + nowy, bezpieczny fotelik? Muszę przemyśleć. Bardzo mi się podobają foteliki maxi cosi, ale tak jak mówiłam, jeszcze nie robiłam takiego gruntownego rozeznania w temacie, a wydaje mi się, że akurat fotelik trzeba wybrać bardzo roztropnie, żeby był naprawdę bezpieczny i dostosowany do dziecka
Dziewczyny. Mam lenia dzisiaj i chciałabym obiad z mrożonki. Mam w zamrażalce gotowe danie z Lidla - makaron penne na patelnię ze szpinakiem i gorgonzolą. I pytanie, czy mogę, bo ta gorgonzola... ale myślicie, że z mrożonki też odpada? Tak sobie myślę, że sery pleśniowe są odradzane ze względu na możliwą obecność bakerii, a po głębokim mrożeniu chyba nie powinno być ryzyka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:56
-
Sigma wrote:eM, bardzo fajnie wygląda tylko baza do isofixu to dodatkowe 300-500 zł i razem się robi ponad 1000. A może używana baza z allegro + nowy, bezpieczny fotelik? Muszę przemyśleć. Bardzo mi się podobają foteliki maxi cosi, ale tak jak mówiłam, jeszcze nie robiłam takiego gruntownego rozeznania w temacie, a wydaje mi się, że akurat fotelik trzeba wybrać bardzo roztropnie, żeby był naprawdę bezpieczny i dostosowany do dziecka
No i tak, niestety zdaje sobie sprawę z tego ile to wyjdzie z bazą, ale ja myślę też że to będzie inwestycja dla 2 dzieci więc jakoś łatwiej mi to znieść No ale na to jeszcze jest czas i muszę się doinformować też i pooglądać jak ten fotelik wygląda zamontowany u mnie i męża w aucie. A ten fotelik mnie urzeka głównie na razie z praktyczniej strony, bo skoro potem spacerując po sklepie dzidzia może leżeć, a tak jej wygodniej to lepiej dla dzidzi.Sigma lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
nick nieaktualny
-
Lady Savage ja mam wiekszy, a na pewno bardziej odstajacy (nie od ciąży, ot tak) nie ma się czego wstydzić.
Sigma, ciuszki ze słoniami są cudne!
Ja się nie umiem określić z rozmiarem, wszedzie radza kupować na 62, a np. moja chrzesnica, urodzona w terminie miała 52cm i nawet w 56 się topila, pamiętam jak w panice szukaliśmy mniejszych ubranek po wszelkich sklepach.Sigma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny