Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moze teraz jest inaczej, bo to już jednak 10 lat minęło, ale pamiętam, że wtedy było ciężko dostać w zwykłym sklepie takie maluteństwa. Pewnie się skończy tym, że kupię dwie wyprawki.
Choć moj mąż jest bardzo wysoki, ja też jak na kobietę nie mała, więc pewnie jednak na 62 się głównie skupię. -
PannaB wrote:ja to kupiłam na 56 i 62 i 68 juz:P ja jestem malutka 160cm to po mnie moze byc male, za to chłop moj 188 cm takze ten... moze byc gigant baby
Co do imion to mamy propozycje wybrane od dawna, Patryk dla chłopaka i Łucja lub Justyna dla dziewczynki. -
nick nieaktualnyDżuls, idź koniecznie prywatnie. Beznadzieja ;/
Ja też się zastanawiam nad gratisowym USG, bo mam najbliższe na 20.02, a to trochę długo...
Co do fotek: trzeba wstawić adres http w znaczniki: [IMG]http://adres.jpg[/I M G] Uwaga, IMG bez spacji A co do imion - też dawno wybrane Jakub Antoni, Lena Maria/Zoja Maria. I skłaniam się ku Zoi, jeśli mąż nie zaprotestuje[/img]Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 17:17
-
Ja na usg ide się podglądać już pojutrze. To, że ciąża zagrożona to nic fajnego, ale to, że usg robia co 2 tygodnie albo mniej, to już mi pasuje.
Ja za swoje badania dalam 160zl, bez grupy krwi i hiv, za to z TSH. I bez podstawowej krwi i moczu, ale to już grosze. -
Ja właśnie tak robię, chodzę na nfz głównie po skierowania na badania, a ciąże prowadzę prywatnie, bo tak jak w przypadku dżuls na nfz nie chcieli mi nawet usg zrobić, też powiedzieli że w 12 tyg dla mnie to paranoja, bo co by było gdyby dzidziuś jednak nie umiejscowił się prawidłowo. Dlatego chodze też prywatnie, płace 90 zł, wiec raz w miesiącu to do przeżycia, a zawsze mam usg, jestem traktowana po ludzku a nie na odczepnego, a ostatnio lekarz dał mi nawet skierowanie na bezpłatne prenatalne, troszkę tam pościemniał w opisie żeby refundacja była, tak więc naprawdę dobrze trafiłam. Nie rozumiem tylko po cholerę płace tyle lat wcale nie małe składki, żeby potem i tak nic z tego nie mieć
Dżuls lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Z tych najdroższych badań to głównie toxo, różyczka, itp alloprzeciwciała, hiv i inne zakaźne też tanie nie są i trochę się zbiera. Ale niestety to że pójdziecie na nfz nie daje gwarancji że przepisze wam ginka z nfz wszystkie badania, bo na nfz to różnie bywa.
Co do imion my wiemy jakie dla chłopca Maksymilian jesteśmy w tym imieniu z mężem zakochani od dawna problem mamy z dziewczynką... Natalia? Patrycja? Mężowi się podoba Ola, ale mi nie bardzo...agatka196 lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Dokładnie dżuls należą nam się, ale co zrobisz, chory system, nie powinno tak być, że o wszystko się prosisz a ostatecznie i tak musisz iść prywatnie i płacić dodatkowo.
Em mi też podoba się Maksymilian, piękne imię, ale niestety za grosz nie pasuje do nazwiska, tak więc u nas będzie Aleksander lub Nadia, ale jeśli sprawdzą się moje przeczucia to jednak NadiaeM lubi tę wiadomość