Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguś nie czytaj tych bzdur! Straciłam dwie ciąże i nigdy nie bolały mnie plecy. Podczas ronienia miałam regularne bardzo silne skurcze i krwawiłam żywą krwią, wydalałam błoniaste strzępy (nie mylic ze skrzepami, które mogą się pojawiac też przy krwiakach). Jeśli nie masz takich objawów nie daj się zwariowac! Zadzwoń może do gina, umów się na wizytę to Cię na pewno uspokoi.
-
Mnie plecy nie bolą, brzuch tez nie, czasem lekko kujnie w okolicach jajników, ale np. nigdy nie miałam bóli jak na okres, skurczy itp. A przecież moja ciąża liczy się jako zagrożona.
Każdy ma inaczej i nie ma co na siłę doszukiwać się złych rzeczy. Możesz przy okazji popytać ginekolog, powinien Cię uspokoić. -
Boże napiszę jeszcze raz bo tel mi zmieniał większość wyrazów. Tylozgiecia raczej nie mam bo w listopadzie byłam na badaniach kontrolnych i nic mi nie mówiła. Plamien nie mam tylko kłucie po bokach na wysokosci jajników i ten pradowy ból w plecach jak za długo jestem w jednej pozycji
-
Aguś26 wrote:Raczej nie mam bo w listopadzie byłam na badaniach kontrolnych i nic o tysiącleciu mi nie mówiła... kursie bo w necie piszą łaski ze jak ich tak bolało to ciąża była obumarla
Nie czytajcie netu! Tam są bzdety, tylko się denerwujecie, mało kto mówi o tym że ma cię tyłozgięcie a nie tysiąlecie, ginekolodzy sami na pierwszy rzut o tym nie wiedzą, trzeba mieć albo b. dobrego ginekologa albo samemu się o to zapytać. Słuchaj jeśli cię boli krzyż najprawdopodobniej masz tyłozgięcie macicy jak ja.
Powiedz mi jeszcze czy masz bolące miesiączki ? -
nick nieaktualnyAdzia, widaaaać super!!! To aż takiego brzuszka ja jeszcze nie mam
Poszłam na to USG, stwierdziłam, że lepiej pójść na nadprogramowe, niż nie pójść i za tydzień żałować, że nie poszłamlekarz był innego zdania, bo mówił, że USG nie jest do końca obojętne dla płodu - kurna, z tego co wiem, to jest obojętne, jedynie dopplerowskie fale uderzeniowe w nadmiarze są szkodliwe, a my dopplera robiliśmy dzisiaj pierwszy raz (i nie zamierzam więcej).
Usłyszeliśmy pierwszy raz bicie serduszkawcześniej tylko widzieliśmy
Niby fajnie, aczkolwiek lekarz mógłby uprzedzić, że włączy dopplera, bo gdybym wiedziała, to chciałabym nagranie tego bicia (a jest to możliwe w Luxmedzie), a tak to nie będę miała nagrania, bo na kolejnym USG będę prosić o nieodsłuchiwanie - wystarczy, że widać serce.
2,31 cm, 9t0d wg USGwg OM 9t1d
serducho 170 ud/min i tak jak pisałam, usłyszeliśmy jeszkoda, że nie mam nagrania
adzia, Misi@, eM, SweetCherryPie, Dżuls, wiaraczynicuda, Anitka201, kasig lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny