Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja wam nie powiem jak wygląda moje mieszkanie, mój robi tylko to co uważa, jak mu szczególowo nie napiszę na kartce, to zwali robotę, normalnie ręce mnie świerzbią by posprzątać ten bałagan, ale kurde nie wiem co w moim stanie mogę zrobić, ograniczyłam się do robienia prania i prasowania, ale jak widzę kuchnię i toaletę do szlak mnie trafia.
-
Lady ja robię wszystko oprócz mycia toalety i ubierania kołdry, bo nie chcę się szarpać. A toaleta wiadomo...sama chemia. Nawet jak nie byłam w ciąży to ten domestos mi wyżerał wszystko w środku. Idę zaraz na zakupy i zrobię leczo, bo za mną chodzi:)
-
nick nieaktualnyUrsa
http://www.smyk.com/cool-club-kombinezon-chlopiecy-1-czesciowy-rozmiar-68,p1099011407,ubranka-dla-dzieci-p# - kombinezon jest taki, pewnie dla wielu typowo chłopięcy (wg producenta dla chłopaka ), ale ja sama bym taką kurtkę ubrała, więc myślę, że i dla dziewczyny się nada Mankament jest taki, że nie ma rękawic i stópek/bucików, ale coś tam się dobierze
Chętnie w ogóle pokażę co już mam (uwielbiam te ubranka! ), ale muszę porobić fotki, a chwilowo zamarzam pod 2ma kołdrami Znowu mam napady zimna i gorąca -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dziś zrobiłam karkówkę i muszę wywietrzyć mieszkanko bo mi smierdzi
Do tego kopytka i surówka z białej kapustki.
Mięsa na pewno nie zjem, ale kopytka z surówką chętnie
Mój mąż sprząta toalete, a ja w zasadzie reszte oprócz odkurzania podług tym zajmuje się mąż. Choć on zawsze się tym zajmował
teraz dodatkowym jego zajęceiem jest mycie toalety. Ale ja nigdy nie lubiłam sprzątać łazienki i czesto zostawiałam to mojejmu lubemu
Ja sprzątam ale powolutku nie nadwyr e zam się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 14:22
-
nick nieaktualnyCo do sprzątania - odkurzanie i takie solidne szorowanie podłóg zostawiam mężowi (przecieranie mopem np. po psiej cieczce albo świeżego śladu po bucie ogarniam sama), podobnie jak noszenie ciężkiej miski z mokrym praniem (suszarkę chwilowo trzymamy w salonie, więc trzeba z łazienki przenieść w misce). Resztę robię, ale też nie wszystko naraz, tyle ile mam siły, i dzielę obowiązki z mężem. Z tym, że ja w ogóle jestem leniwa i np. w kuchni używam mokrych ściereczek - na co dzień przecieram nimi blaty, stół, lodówkę i kuchenkę - i tyle. Do kurzów też mam inne mokre chusteczki do luster płyn i poleruję mikrofibrą - w sumie tyle z takiego codziennego sprzątania.
Aaa łazienka i toaleta to też mokre ściery łazienkowe + domestos (nie żałuję go, szybciutko schodzi), ale nie szoruję, tylko zalewam starając się nie wdychać oparów, zamykam drzwi i wyłażę. Za godzinkę nie trzeba nic szorować, wystarczy dobrze spłukać i to robi mążWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 14:33
-
Bardzo fajny ten kombinezonik. Ja nie rozumiem dlaczego nie wolno dziewczynki ubrac w niebieski Ja nie znoszę różowego... generalnie jesli chodzi o kolory to tylko beże, brązy, biel i właśnie takie zimne błękity. Nie sądzę by jeśli urodzi nam się dziewczynka, latała dzień i noc w pościelowym różu
Misi@!!!! Aleś mi narobiła smaka na kopytka!! O matko chyba umrę! Trzeba coś zadziałac.
Ja ostatnio wpadłam na głupi pomysł by upiec kuraka. To jakim było to błędem zrozumiałam dopiero gdy zaczął rozchodzic się zapach. Tragedia ależ mnie mdłości szarpały. Zrobiłam też ogórkową na żeberkach. Zupe jakoś zdjadłam ale wszystkie żeberka dostały się moim pieskom.
A u nas teraz wszystko myjemy wodą z octem nawet podłogi bo ja mam zawroty głowy od chemicznych zapachów. Nie jestem w stanie znieśc nawet zapachu kremu do rąk, który po prostu uwielbiałam (Mery Kay brzoskwiniowy). -
Sigma wrote:Ursa
http://www.smyk.com/cool-club-kombinezon-chlopiecy-1-czesciowy-rozmiar-68,p1099011407,ubranka-dla-dzieci-p# - kombinezon jest taki, pewnie dla wielu typowo chłopięcy (wg producenta dla chłopaka ), ale ja sama bym taką kurtkę ubrała, więc myślę, że i dla dziewczyny się nada Mankament jest taki, że nie ma rękawic i stópek/bucików, ale coś tam się dobierze
Chętnie w ogóle pokażę co już mam (uwielbiam te ubranka! ), ale muszę porobić fotki, a chwilowo zamarzam pod 2ma kołdrami Znowu mam napady zimna i gorąca
Kurcze znalazłam tam jeden który mi się nawet podoba, ale na 90% nie trafię z rozmiarem...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualnyeM - ja wychodzę z założenia, że nie stracę na tym, za 30 zł kupiłam (reszta poszła z pkt payback, które miałam leżące odłogiem na karcie) i w razie czego myślę, że za 3 dyszki spokojnie sprzedam,gdyby rozmiar nie pasował myślę, że jeśli kombinezon, który wpadł Ci w oko też jest sporo przeceniony, to warto
-
nick nieaktualny
-
Sigma wrote:eM - ja wychodzę z założenia, że nie stracę na tym, za 30 zł kupiłam (reszta poszła z pkt payback, które miałam leżące odłogiem na karcie) i w razie czego myślę, że za 3 dyszki spokojnie sprzedam,gdyby rozmiar nie pasował myślę, że jeśli kombinezon, który wpadł Ci w oko też jest sporo przeceniony, to warto
Mąż mnie z domu przez Ciebie wyrzuci Ciekawe ile ja mam tych punktów payback... ty brałaś rozmiar 68?Sigma lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
kurcze kurcze kurcze
Prawie przed drzwiami mojej pracy, siedza chłopcy i grają na bębnach od kilku godzin ! łep mnie napie***a na tekst ze maja isć gdzieś dalej powiedzieli mi wypie**alaj, a straz miejska nic nie moze zrobić super super super zarał głowa mi pęknie -
Ze sprzątanem to u mnie kłopot, mój mąż w domu nigdy nie robił za wiele. On jest majsterkowicz i inżynier, dłubie różne rzeczy w garażu, dużo rzeczy do domu, np sam kładł podłogi, obudował kominek, teraz robi poręcze do schodów. Jedyne co udaje mi sie wyegzekwować to rozładowanie zmywarki no i ostatnio 2 razy odkurzył cały dom. Reszta po mojej stronie, ale od tygodnia nawet nie kiwnęłam palcem. Kuchnia z grubsza ogarnieta, ale już bez podłóg i łazienki też już błagają o cifa. Tylko kibelki zalewam domestosem, zostawiam na pół godziny, wracam z buzią zatkaną ręcznikiem zeby nie wdychać, przecieram spłukuję i wietrzę. Ale na kurze już nie mogę patrzeć, wiec jak tylko trochę mi się poprawi, to zrobie małą "wiosnę ludów")) szczególnie, że ostatnio dużo słońca wpada do domu i to wszystko tak widać! Brrrr
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8ec9c982d76.jpg
Przepraszam za jakość zdjęcia, coś tam już odstaje muszę zacząć porządnie dokumentowaćLady Savage, Ursa, Misi@, la_lenka, skabarka lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Z tym sprzątaniem to jest dramat, nie mam na nic siły. Co prawda z mężem mamy podział obowiązków, ale ja nawet swojej połowy nie jestem w stanie zrealizować
Kupiłam ostatnio taki zapach do łazienki - egzotyczny granat. W sklepie wydawał mi się ciekawy, a w domu musiałam go odstawić nie mogę używać swoich dwóch perfum, bo dostaję bólu głowy lub mdłości. Ach te zapachy....
Koleżanka zabrała mnie w sb do sklepu ze wszystkimi akcesoriami, ciuszkami i nie wiadomo czym jeszcze dla dzieci i mam. Tak mi się podobało, już chciałam coś wybierać, ale dopadły mnie takie zawroty głowy, że musiałam wyjść na świeże powietrze. Nie ścierpię chodzenia po wielkich sklepach teraz, od tłumu i natłoku produktów też mi niedobrze
eM, u mnie podobny brzuszek , choć czasem znika (szczególnie z rana).eM lubi tę wiadomość
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
Hej,miałam dzisiaj wizytę, i z tego co pamiętam kilka dziewczyn też miało wyznaczone wizyty dzisiaj:)
u mnie jak na ten etap wszystko dobrze,serduszko bije ładnie, płód jest wielkości 7,5 mm -
to troszkę mało,ale miałam dłuższy cykl prawdopodobnie,zresztą czas pokaże jak się sytuacja rozwinie. Trzymam kciuki za resztę i współczuję straty tym, którym niestety nie wyszło:(eM, Misi@, kasig lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
nick nieaktualnyeM - tak, 68
no ja właśnie z tego paybacku nigdy nie korzystałam, punkty się zbierały, a teraz okazuje się, że 20 zł z nich miałam gratis fajnie, muszę częściej ją nosić przy sobie
mam dla Was fotki słabej jakości, bo siedzę w łóżku i się lenię po egzaminie mam w sypialni średnie światło do focenia, więc bądźcie wyrozumiałe
Wózek powystawowy, wylicytowany za 200 zł. Wczoraj właśnie mąż go przytargał z piwnicy, bo będę go czyścić/prać materiał i "łatać" rączkę - pianka na niej jest przecięta (widać na fotce), zamierzam obszyć ją eko-skórą (taką, jak na kierownice samochodowe jak ktoś lubi motoryzacyjne gadżety, to wie ocb ). Wózek jest 2w1, ma też spacerówkę, ale podejrzewam, że spacerowy będziemy kupować osobno jak będzie potrzebny - i na nim już nie będziemy oszczędzać, bo wygodna spacerówka to podstawa.
Być może trzeba będzie kupić inny wózek, jeśli ten tani się nie sprawdzi, ale zobaczymy - mam nadzieję, że dziecko będzie bardziej chustowe, niż wózkowe
Pudełko z ciuszkami
Na pierwszy rzut 4 otulacze PUL, bo zamierzamy spróbować pieluch wielorazowych
Kubusiowe pajace do spania
Body z długim, męża wysłałam na zakupy spożywcze i wrócił z ciuszkiem
A tym razem ja nie mogłam się powstrzymać
2 bawełniane cienkie czapy kupione za 6 zł razem
Takie buciki pewnie się do niczego nie nadają, kupione w celu zakomunikowania mężowi, że będzie tatą dostał je razem z testem pod choinkę
Bodziaki z krótkim - planuję uczynić je podstawą stroju malucha :p body + półśpiochy/spodenki na szerokiej, nieuciskowej gumce + kaftaniki albo sweterki. Myślę, że się sprawdzi
Rampers. Nie wiem, czy się przyda, kupiony głównie dlatego, że ładny
Śpiworek do spania w domu, zamiast kołderki
eM, la_lenka lubią tę wiadomość