X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Staraczka, zobacz sobie tą bezkofeinową. Wiem, ze została stworzona właśnie z myślą o kobietach w ciąży.
    A w innym sklepie znajde? Bo tego pawla nie ma u mnie :/

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Lady Savage - kurczę, mocno oberwałaś? Jak faktycznie całym ciałem facet Ci spadł na brzuch (a mówiłaś, że sporo waży partner), to może na wszelki wypadek podjedź do szpitala, niech Ci zrobią USG i upewnią się, że wszystko gra?

Myślałam nad tym, ale nie krwawię, więc może poczekam do 9 lutego do wizyty, no będzie co będzie :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak was tak czytam o tych kombinezonach itd to aż nie umiem doczekać się września :D dlaczego to jeszcze tyle czasu zanim będziemy ubierać nasze maluchy? A tak na marginesie to ja też w sumie planuje popytać znajomych, może ktoś coś będzie miał do sprzedania, albo może na olx coś pooglądam. Takie kombinezony dla maluszka moim zdaniem wcale nie muszą być nowe, bo przecież ile to będzie zniszczone ;)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, nie wiem. Ja widziałam tylko w Piot i Paweł. Ale widzę też, że jest na allegro jako produkt ściągany z niemiec.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę się doczekać września a to tyle czasu jeszcze tak dużo , a ja kupywać będę chyba dopiero w sierpniu :) przez internet narazie czekam az mi mdlosći przejdą jutro idę badania zrobic na czczo jak ja to wytrzymam jak mdlosci na czczo jeszcze gorsze :( chyba reklamowke foliowa wezme sobie na wszelki wypadek. Jak tam wam mija niedziela? U mnie z nauką przy języku niemieckim :/

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Oj jak was tak czytam o tych kombinezonach itd to aż nie umiem doczekać się września :D dlaczego to jeszcze tyle czasu zanim będziemy ubierać nasze maluchy? A tak na marginesie to ja też w sumie planuje popytać znajomych, może ktoś coś będzie miał do sprzedania, albo może na olx coś pooglądam. Takie kombinezony dla maluszka moim zdaniem wcale nie muszą być nowe, bo przecież ile to będzie zniszczone ;)

Oj można się przejechać, kuzynka kupiła kiedyś worek ciszków od jakieś laski z małopolski, i okazało się że 3/4 wora było do wyrzucenia, bo ciuszki tak niezaniedbane, z plamami, albo źle uprane, zmechacone.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa taa zani
    dojdzie z allegro to wiesz ile litrów juz wypije hehe spróbuję sie powstrzymać ;)

Ja z ciuszkami nie bede szalala na dzień dobry kupie to co najpotrzebniejsze poniewaz wiem iz dostane od kuzynki po jej córce juz mowila oczywiście w zamian jej córka coś dostanie ;)

Mi niedziela szybko leci chyba dlatego ze leze caly dzien jak nigdy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bym miala brac cos z internetu po kims to wolala bym osobiście odebrac bo właśnie są takie cyrki czasami jak lady wspomina a nie ma u was miastowych grup ze sprzedażą ciuchow na fb?

• eM Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Oj można się przejechać, kuzynka kupiła kiedyś worek ciszków od jakieś laski z małopolski, i okazało się że 3/4 wora było do wyrzucenia, bo ciuszki tak niezaniedbane, z plamami, albo źle uprane, zmechacone.

Nie kupuję na olx z wysyłką, jeśli znajdę coś w miarę blisko podjadę, zobaczę i jak będzie ok to kupię :) Ostatnio sobie nawet biurko kupiłam :D Choć ja mam teraz naprawdę sporo znajomych którym się dopiero co urodziło, więc na początek popytam znajomych ;)

Maks - ur 08.09.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    jejkuuu... zmienil sie termin... czy stalo sie to co nie powinno...???przepraszam, ze pytam.. ale nie jestem pewna czy dobrze zrozumialam..

Kochana, niestety tak. Ale czuję się silniejsza, staram się myśleć po mimo wszystko pozytywnie. Beta hcg od początku nieprawidłowo przyrastała,nie miałam za bardzo objawów ciążowych, miałam plamienia i byłam na duphastonie. 20.01 byłam u ginekologa na nfz on nie widział nic złego, betę miałam ok.3 tysięcy w 7/8 tygodniu... po wizycie zaczełam plamić żywią krwią, i znalazłam się w szpitalu, okazało się że serduszko nadal nie bije, zarodek 4 mm a pęcherzyk 9mm, ciąża się nie rozwija... wypisałam się w czwartek a w niedzielę zaczęło się coś koszmarnego, w poniedziałek znów ginekolog a później zabieg. Wierzę że jeszcze wszystko będzie dobrze, przede wszystkim doradzam nie przejmować się ''na zapas'', nie wyolbrzymiać wszystkiego, to co widziałam w szpitalu, pozwoliło mi ujrzeć w innej perspektywie moją stratę, co bardzo mi pomogło.

• eM Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko strasznie mi przykro :( trzymaj się kochana :(

Maks - ur 08.09.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM , najwyraźniej tak miało być, naprawdę te dramaty kobiet które widziałam w szpitalu pozwoliły mi inaczej sobie to poukładać , fakt że nie widziałam bijącego serduszka, nie miałam objawów ciążowych, ten ogromny ból fizyczny ... przez to patrzę na ten koszmar całkiem inaczej, co nie znaczy że chcę o moim Aniołku zapomnieć , po prostu dzięki temu wszystkiemu jestem silniejsza !

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka90 tulę mocno

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko widać że jesteś bardzo silną i stabilną osobą, a to bardzo dobrze. Będę się modlić, by już więcej to was nie spotkało :* Powodzenia słońce :*

Maks - ur 08.09.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Marynka90 tulę mocno

Dzięki, będę dalej zaglądać na wrześnióweczki i was wspierać ! Po mimo że nie pisałam( szczerze to się bałam bo przeczuwałam ), to o tyle starałam się być na bieżąco :) Lady co do Ciebie, super że masz podejście " Co ma być to będzie" :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka przykro mi. Trzymaj się mocno! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka przykro nam ale grunt to sie nie poddawać

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się martynka wiem co to znaczy to samo przechodziłam w październiku 2013 roku :( będzie dobrze. A teraz podchodzę co ma być to będzie nie nastawiamy się z mężem zbytnio, ale z drugiej strony cieszymy się że jest .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 18:56

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Marynka przykro nam ale grunt to sie nie poddawać

Nie mam zamiaru ! Silna baba ze mnie, co mnie nie zabija to mnie wzmocni :) Łatwo się nie poddam , dążę uparcie do wyznaczonych przeze mnie celów :)

Staraczka23, Misi@, eM, Anitka201, Terazsięuda:-) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak ma byc! ;)

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ