X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • eM Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigmuś nikt tu nie piętnuje pozytywnego nastawienia, ja uważam że pozytywne nastawienie to błogosławieństwo, na które nie każdego niestety stać. Co do tych twoich statystyk, niestety to tylko jeden z powodów zatrzymania rozwoju, ale nie mówmy już o tym bo to jest bez sensu :) nic żadnej z nas to dobrego nie przyniesie :)

Jeżeli chodzi o ukrywanie się z ciążą, powiem wam że ja się ukrywam i nie dlatego że uważam że nie powinnam o tym mówić co przeszłam, czy dlatego że boję się zapeszyć. Ja nie powiedziałam, bo gdy zaczynam łapać schizy to to myśl o tym że znów będzie trzeba poinformować najbliższą rodzinę mnie dobija, co nie znaczy że bym im tego nie powiedziała ostatecznie. Ciężko to wyjaśnić :P W każdym bądź razie fakt że świat stara się zamieść sprawę pod dywan i dawać złote rady w stylu "nie myśl o tym, to tak jak w telewizji jak nie chcesz czegoś oglądać zmieniasz kanał". Masz rację że przez żałobę trzeba przejść, ale gniew i żal też jest częścią żałoby i wtedy może dojść do pewnych zniszczeń.

Tak czy siak :) mnie cieszą dobre nastroje i wiara każdej z was :) ja też wierze że tym razem się uda z całych sił :) Buziaki :*

Ursa lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nie nie XD dziecku się odbija xD, pulsowanie to też rośnąca macica :P za wcześnie by czuć dzidzię.
    Hahaha źle napisalam z tym odbijaniem hahaha
    patrz widzisz przez bluzkę jak ci serce bije a u mnie widac tak jak by na brzuchu nie jest specjalnie tlusty ale pomyslalam ze to dzidziola serce bije i widze na brzuchu no inaczej nie umiem wyjasnic hehe
    a na ruchy to za wcześnie to wiem ;)

• Ursa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, optymizm nie jest piętnowany. Bez optymistów i ludzi pełnych empatii takie wątki jak ten nasz szybko zamieniłyby się w ogniwa paniki. Piętnowane natomiast jest lekceważące traktowanie trosk innych.

Ja myślę, że bez względu na to jak każda z nas podchodzi do ciąży... czy racjonalnie czy optymistycznie, bardzo kocha swoje maleństwo i szczerze pragnie by pojawiło się na świecie. Troska o maluszki jest najnormalniejszą, najzdrowszą rzeczą na świecie. Oczywiście nie chodzi o umartwianie się dzień i noc a np. dreszczyk niepewności przed wejściem do ginekologa.
    Nie trzeba łapac każdej wyprzedazy ciuszków od dnia wykonania testu by się cieszyc ciążą. Wydaje mi się, że to co napisała La Lena o cieszeniu się z każdego kroczku, każdego dnia, który nas zbliża do zobaczenia naszego maleństwa jest opisem prawdziwego szczęścia ze stanu błogosławionego :)

la_lenka, Staraczka23, kapturnica, eM lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • adzia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dziewczyny każda z Nas indywidualne podchodzi do swego stanu. I nie ważne czy się jest w 5tyg 10 czy po porodzie. Nie powiem ja swoje poronienie strasznie przeżyłam i chociaż minęło 7 lat i zbliża się 15 luty bo taki termin porodu miałam to zawsze pomyślę o moimi aniołku.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poratujcie czym zastąpić ochotę ba pepsi wiem ze to szkodliwe a ja gdybym mogla to litry bym wypijala a po sokach typu kubus zgaga uciążliwa

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pier .... właśnie oberwałam drugi raz w brzuch ;/ leżeliśmy sobie na łóżku tuląc świnie, i mój facet wstał by świnkę zanieść, zachwiał się i całym cielskiem spadł na mnie, umierałam przez 20 min z bólu, przeszło, nie krwawię, boli mnie tylko głowa mocno ale to chyba z płaczu i strachu,

ja mam jakiegoś pecha :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 16:48

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:43

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady trzeba uwazac ja np juz swojego psa wyganiam bo jak lezalam to na mnie sie kladl moze wazy 3kg ale zawsze cos.
    Kasia imienniczko haha trzeba wynaleźć cos mój wczoraj kupil zwykłą z hopa zebym nie piła ale to nie pomaga chyba kolor tak na mnke wplywa

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma a jaki kupiłaś rozmiar tego kombinezonu? bo ja sie wlasnie zastanawiam czy kupic ale nie wiem jaki rozmiar czy 68 bedzie dobre?

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:04

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda - 68 cm jest na standardowe 3-6 mcy, więc taki wzięłam :) Powinien być ok na pierwszą zimę, a nawet jeśli nie będzie, to odsprzedam, 3 dyszki to nie majątek :) a jaki masz na oku? :) też w smyku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage - kurczę, mocno oberwałaś? Jak faktycznie całym ciałem facet Ci spadł na brzuch (a mówiłaś, że sporo waży partner), to może na wszelki wypadek podjedź do szpitala, niech Ci zrobią USG i upewnią się, że wszystko gra?

• Ursa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest np. w piotr i paweł kola bezkofeinowa :)

Kasiarzynka, eM lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady faktycznie masz pecha. Ja już jestem taka przewrażliwiona, że jak ktoś się kręci koło mnie, to ja pierwsze co kładę rękę na brzuch i uciekam od tego kogoś albo mówię: UWAŻAJ! Może przesadzam ale jeżeli na coś mam wpływ to wolę się ustrzec, nawet jeżeli wychodzę na świruskę:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Wiaraczynicuda - 68 cm jest na standardowe 3-6 mcy, więc taki wzięłam :) Powinien być ok na pierwszą zimę, a nawet jeśli nie będzie, to odsprzedam, 3 dyszki to nie majątek :) a jaki masz na oku? :) też w smyku?

tak wlasnie w smyku taki brazowy z bialym futerkiem na kapturku z napisem I'M YETI :)Zastanawiam sie czy kupowac bo taka przecena:) a potem juz chyba nie bedzie tak tanio co? jak myslisz?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:44

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    wszystko zalezy od tego jakie dzieciątko urodzisz, ale myślę że 68 na zimę będzie za małe

wlasnie sie zastanawiam no bo listopad grudzien styczen to co bedzie mialo malenstwo 2-4 miesiace to powinien byc chyba dobry obawiam sie ze 74 bedzie za duze... no wlasnie i tu jest ten dylemat czy kupowac i ryzykowac z rozmiarem czy nie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    daj sobie spokój z próbą zastąpienia, ja też wiem że niezdrowe, ale w pierwszej ciaży tylko po tym nie rzygałam jak kot ;-/ więc piłam colę i jadłam białe buły z masłem ;) na szczęście to nie trwa wiecznie :) a wierz mi że tragedii nie będzie jak przez tydzień będziesz to pić bo masz ochotę, nie ma co popadać w jakieś skrajności :)
    Nic bym nie mowila gdybym wypila 2 szklanki ale ja sama wczoraj i dziś skończyłam 2L ciągle suszy a wtedy ręką w str coli a co za duzo nie zdrowo

• Ursa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, zobacz sobie tą bezkofeinową. Wiem, ze została stworzona właśnie z myślą o kobietach w ciąży.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ