X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka wspieram!

• Ursa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka bardzo mi przykro! Ale widzę, że jesteś bardzo dzielna! A to baaardzo, bardzo dobrze wróży!

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • adzia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka90 wrote:
    Nie mam zamiaru ! Silna baba ze mnie, co mnie nie zabija to mnie wzmocni :) Łatwo się nie poddam , dążę uparcie do wyznaczonych przeze mnie celów :)
    Martynka i tak trzymaj☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka strasznie mi przykro ale widzę, że silna z Ciebie babka :)
    Trzymaj się kochana

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Jestem w 6 tygodniu ciąży jak długo leżę strasznie boli mnie w krzyżu do tego lekko ubolewa mnie brzuch i jajniki. Objawów ciąży nie mam oprócz częstego oddawania moczu i Wiecznego apetytu. Czy moje bóle i objawy są normalne? Czy któraś z was też tak ma i jest ok?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus 26 póki nie krwawisz, nie plamisz, to wszystko jest ok :P każda ciąża jest inna, każda ma inne objawy, ciesz się z nich :) a to że cię boli w krzyżu może oznaczać że masz tyłozgięcie macicy, i gdy ona rośnie zaczyna uciskać Ci na krzyż, ja tam mam i kilka razy w tygodniu mnie boli, :) co mnie cieszy bardzo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 19:58

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś byłaś już u Ginekologa? Pójdź jeśli coś Cię niepokoi :)Tutaj możemy CIę podtrzymac na duchu, napisac jakie my mamy objawy i zapewnic, że każda ciąża inna :) Wszelkie niepokoje może rozwiac tylko ginekolog :)

Żaden z Twoich objawów nie jest nienormalny w ciąży :) Też pobolewa mnie podbrzusze, czasem jajnik. Raz jestem głodna, raz mnie od jedzenia odrzuca :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Witam! Jestem w 6 tygodniu ciąży jak długo leżę strasznie boli mnie w krzyżu do tego lekko ubolewa mnie brzuch i jajniki. Objawów ciąży nie mam oprócz częstego oddawania moczu i Wiecznego apetytu. Czy moje bóle i objawy są normalne? Czy któraś z was też tak ma i jest ok?

Mnie boli od lezakowania, z moczem hm niewoem nie zwracam uwagi w dzien ale jedyne co to godzine przed spaniem nie pije bo pobudka nad ranem murowana ;)
    w sumie mAm podobnie ;)

Chcialam pomarańcze wzielam kiszonego bo kwasu mi sie zachcialo.

Dziewczyny nie chcialam tego głośno mówić ale zaglądam czasem na ostatnie wpisy przy różnych miesiacach bo tak jak my dziewczyny opisuja objawy lub dolegliwości i na lipcowych z czego baardzo mi smutno sie zrobilo dziewczyna stracila ciążę w 17tc i nawiązując do dziewczyn tutaj które kupują ciuszki nie chcę was denerwowac czy obrazac wspominalam ze jak dla mnie to za szybko ale jak tam zajrzycie lenka również miala juz ciuszki nie moze pogodzic sie ze strata i nawet nie chce zaglądać do szafy, nie życzę wam tego ale mi sie wydaje ze z tymi ciuszkami to nie sa zabobony, to jest zycie takie okrutne i jestem skłonna stwierdzić ze wlasnie takie kupowanie ciuszkow i mając je w domu kobieta która straci malenstwo znosi to baardzo źle

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mała czwartek bo moja gin powiedziała że wcześniej nie Bedzie nic widać martwi mnie ten ból w plecach może za dużo leze

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jakbym miała tysiąclecie to na badaniach jeszcze przed ciąża by to było widać?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus a z belly ktory tydzień wychodzi? Od 6tyg widac powinno serduszko zalezy od sprzetu u mnie bylo 6+3 a tutaj 6+6
    jest 3dbi roznicy

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Mnie boli od lezakowania, z moczem hm niewoem nie zwracam uwagi w dzien ale jedyne co to godzine przed spaniem nie pije bo pobudka nad ranem murowana ;)
    w sumie mAm podobnie ;)

Dziewczyny nie chcialam tego głośno mówić ale zaglądam czasem na ostatnie wpisy przy różnych miesiacach bo tak jak my dziewczyny opisuja objawy lub dolegliwości i na lipcowych z czego baardzo mi smutno sie zrobilo dziewczyna stracila ciążę w 17tc i nawiązując do dziewczyn tutaj które kupują ciuszki nie chcę was denerwowac czy obrazac wspominalam ze jak dla mnie to za szybko ale jak tam zajrzycie lenka również miala juz ciuszki nie moze pogodzic sie ze strata i nawet nie chce zaglądać do szafy, nie życzę wam tego ale mi sie wydaje ze z tymi ciuszkami to nie sa zabobony, to jest zycie takie okrutne i jestem skłonna stwierdzić ze wlasnie takie kupowanie ciuszkow i mając je w domu kobieta która straci malenstwo znosi to baardzo źle

Jedna z dziewczyn stąd straciła ciąże bodajże w 38 tygodniu, tuż przed porodem. A moi chrzestni stracili synka w drugim roku jego życia. Może nie kupujmy ciuszków wcale, niech dziecko gołe biega. Btw. my też możemy umrzeć w każdej chwili, to może nie kupujmy zapasów jedzenia ani nowych ubrań, bo szkoda kasy? ;>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 20:13

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    w sumie mAm podobnie ;)

Tak, ale czy równie źle nie będziesz znosić widoku ciszków, gdy pójdziesz do porodu i wrócisz bez dziecka? Tak ciążę można stracić w każdym tyg, dziecko można stracić w każdym roku. Dlatego jeszcze raz powtórzę zdanie które sie tu pojawiło już kilkakrotnie, CIESZMY SIĘ KAŻDĄ CHWILĄ Z MACIERZYŃSTWA, JA SIĘ CIESZĘ I NIE BĘDĘ PSIOCZYĆ NA INNE KOBIETKI Z FORUM ŻE KUPUJĄ CIUSZKI, JESLI W TEN SPOSÓB CIESZĄ SIE Z SWOJEGO MACIERZYŃSTWA TO CO INNYM DO TEGO :) ja butki będę robić, haftować podusię będę, a za kilka tyg będę kupować ciuszki. PO PROSTU BĘDĘ SIĘ CIESZYĆ.

Kucykowa lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma nie musisz być taka dosadna skoro wiesz (tak mysle) o czym napisala. Bez obrazy ale dzisiaj zauważyłam ze hormony nieźle ci skaczą bo miałaś kilka zgrzytow i nawet jak któraś dobrze tłumaczyła o co chodzi w wypowoedzi to i tak upieralas sie przy swoim, rozumiem ze są różne charaktery ale nawet w internecie wydaje mi sie ze kultura obowiązuje

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro mam wizytę u gina :D To będzie 7+4 dni. Juz chyba zobaczę serduszko...? :)
    Na poprzednim usg w 5+6 było widac jedynie pęcherzyk z kropką.

eM, Anitka201 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi mi o to abyscie przestały kupowac jeśli chcecie kupujcie tyljo to sie odbije na psychice po stracie z reszta temat rzeka...

• eM Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 rozumiem o co Ci chodzi, ale ja osobiście w przesądy nie wierzę. Teoretycznie 1 ciążę straciłam po tym, jak dostałam pierwsze prezenty ciążowe. Jakieś tam body, jakieś tam śpiochy, jakiegoś misia. Można by uznać że to właśnie dlatego, że przyjęłam te prezenty, gdyby nie fakt że dzidzia przestała się rozwijać jeszcze zanim je przyjęłam. A ciężko mi uwierzyć że jakaś inna dziewczyna w 17tc nie ma nawet 1 rzeczy dla dziecka... Dlatego nie popadajmy też w paranoję :) ktoś chce kupować niech kupuje, ktoś nie chce to nie :) osobiście uważam że z wózkiem warto czekać jak najdłużej, ale to głównie dlatego ze to dość spory wydatek i dużo miejsca zajmuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 20:23

la_lenka, Kasiarzynka, kasig, Sigma lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam :) oczywiście jak będzie chłopak to niebieska wstążka za dominuje a jak dziewczynka to różowe, na razie jeden taki jeden taki :)
    67qpkw.jpg

teraz zamierzam się zrobić takie, jakby mi się trafił chłopak jednak to któreś oddam takie buciki

2s0oj6t.jpg

eM, Dżuls, Nancy87, adzia, kasig, Sigma, Terazsięuda:-), Kucykowa, Luna1 lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady masz talenta ;)

• eM Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage śliczności! Ile chcesz za takie buciki?

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ