Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
wiaraczynicuda wrote:Urodziłam
Lilia przyszła na świat o 12;05 poród naturalny bez znieczulenia w sumie poszło szybko
57cm i 3680g
Gratulacje!
To się nazywa ekspresowy poród....oby więcej takich
Jak dojdziesz Kochana do siebie to poprosimy o więcej szczegółow, a tymczasem odpoczywaj i ciesz się maluszkiem -
marlenak_me wrote:laski zobaczycie, co będzie, jeśli zostanie Wam kilka dni do terinu i nic... ja już glupieje ze zniecierpliwienia i nawet mi się sprzątać nie chce ;/
Wiaraczynicuda gratulacje!! Pozazdrościć tak szybkiego porodu!zdrówka życzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:29
-
Pannab na mnie w takich sytuacjach fajnie działa bardzo słaba kawa z dużą ilością mleka... co do syropow czopkow to nie pomogę bo nie stosowalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:32
-
Kasiarzynka wrote:Wiara, gratuluję
.
Wróciłam po wizycie i sama już nie wiem kiedy urodzę. Oczywiście wszystko pozamykane i się nie zapowiada na nic. Gin. każe mi się stawić wg terminu OM 12.09. do szpitala - mówi, że tam zdecydują po badaniu czy mam zostać, czy stawiać się co ileś tam na KTG. Mało tego, dała mi zwolnienie tylko do terminu porodu. Potem mam wziąć ze szpitala zaświadczenie, że np. każą mi się stawić za 4 dni na KTG - i ona na podstawie czegoś takiego da mi zwolnienie na kolejne 4 (itd., itd.). Spotkała się któraś z Was z czymś takim? Już widzę jak mi dadzą takie zaświadczenie
.
A tak w ogóle to ordynator szpitala po moich problemach zmienił mi termin porodu na 17-24.09. i tak mam wpisane w kartę ciąży. Ale nic, pójdę jak idiotka na tę izbę przyjęć i będę żądała aby mnie przyjęli na oddział 12.09.. Śmiech na sali.
dziwnie troszkę kasiarzynka, ja mam termin na 9 września a l4 dał mi lekarz do 20 września, no ale co lekarz to różne praktyki -
PannaB na zaparcia czopki proctoglyvenol i tabletki cyclo3fort 4 dziennie- 2 rano, 1 w poludnie i 1 wieczorem /wszystko bez recepty/- mnie to pomogło plus mycie zelem do hig. intymnej z wyciągeim z kory dębu, bo działa ściągająco.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:33
-
Kasiarzynka wrote:Wiara, gratuluję
.
Wróciłam po wizycie i sama już nie wiem kiedy urodzę. Oczywiście wszystko pozamykane i się nie zapowiada na nic. Gin. każe mi się stawić wg terminu OM 12.09. do szpitala - mówi, że tam zdecydują po badaniu czy mam zostać, czy stawiać się co ileś tam na KTG. Mało tego, dała mi zwolnienie tylko do terminu porodu. Potem mam wziąć ze szpitala zaświadczenie, że np. każą mi się stawić za 4 dni na KTG - i ona na podstawie czegoś takiego da mi zwolnienie na kolejne 4 (itd., itd.). Spotkała się któraś z Was z czymś takim? Już widzę jak mi dadzą takie zaświadczenie
.
A tak w ogóle to ordynator szpitala po moich problemach zmienił mi termin porodu na 17-24.09. i tak mam wpisane w kartę ciąży. Ale nic, pójdę jak idiotka na tę izbę przyjęć i będę żądała aby mnie przyjęli na oddział 12.09.. Śmiech na sali.
O jacie ;/ znając nasze szpitale pewnie będą robić problmy, ale cię osadzili z tymi terminamiKasiarzynka lubi tę wiadomość
-
marlenak_me wrote:PannaB na zaparcia czopki proctoglyvenol i tabletki cyclo3fort 4 dziennie- 2 rano, 1 w poludnie i 1 wieczorem /wszystko bez recepty/- mnie to pomogło plus mycie zelem do hig. intymnej z wyciągeim z kory dębu, bo działa ściągająco.
Ale to wszystko jest na hemoroidy, nie na zaparcia...Staraczka23 lubi tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Misi@, dziękuję bardzo za informację
My chcemy w Św. Rodziny, choć teraz koleżanka leży na ginekologii i mówi, że nie za fajnie...Jest po terminie i opieka z łaski, oksy nie chcą podać, mimo, że ma skurcze co 10 min. No zobaczymyLiczę na to, że trafimy na fajnych ludzi i szybko pójdzie.
Wiaraczynicuda, GRATULACJE!! Pięknie i szybko
Ależ pięknie jak nie ma upału..
Misi@ lubi tę wiadomość
Córcia
-
U mnie 31 sierpnia lekarz wypisał zwolnienie aż do 2 października, choć termin mam na 26 września... Mnie to akurat odpowiada, bo jestem na zasiłku zdrowotnym z ZUS-u i im dłużej zwolnienie, tym większy zasiłek
Wydaje mi się Kasiarzynka, że twój lekarz albo jest jakiś zachowawczy albo ma jakiś własny kodeks zasad
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:48
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
wiara - wielkie gratulacje!!!
kasiarzynka - ja miałam termin na 31 sierpnia, a lekarka mi wystawiła zwolnienie do 8 września. Powiedziała, że jak do tego czasu nie urodzę, to mam zadzwonić i mi wystawi dalsze. Ten termin 8 września wydawał mi się tak abstrakcyjny, że aż śmieszny. A teraz cykam, że faktycznie będę musiała jechać do miasta po to zwolnienie. Nie wiem tylko, co sytuacji, jak będą chcieli w tym czasie już wywoływać i będę w szpitalu. tam mi wypiszą zwolnienie?
Nancy - przytulam mocno... pomyśl, że razem sobie kiblujemy. Dobija mnie, że 100 razy dziennie słyszę - jeszcze nie urodziłaś?? Najchętniej bym się zamknęła w domu, ale trzeba dziecko zaprowadzić i odebrać ze szkoły i po drodze wytłumaczyć się wszystkim z tego, że jeszcze chodzę z brzuchem ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 14:01