Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
KathleenPL wrote:Ja mam 5 bodziakow i 5 pajacow. Pierwszego dnia zaraz po cesarce to siedział owiniety recznikami itp. Wieczorem dopiero go ubrali jak juz na poloznictwie lezelismy. A teraz szybko wyganiaja. Takie maluchy to tez się tak nie brudza.
-
trix wrote:powodzenia. Czekamy na dobre wieści
Ja nadal w dwupaku i nic się nie dzieje. Może i ja zakupię te liście malin.hmm
U mnie ogólnie chyba podzialaly, bo mimo, ze pierwsze skurcze miałam o 3 w nocy, a urodziłam o 21, to tak naprawdę dopiero od około 16-17 były prawdziwie kiepskie, wcześniej jeszcze takie bardziej okresowe, do wytrzymania. -
Tez melduje sie w dwupaku...ale do piatku
po obchodzie, na ktorym jakis gin orzekl, ze owszem, wywolujemy ale w przyszlym tygodniu i mimo to nie zamierzaja puscic mnie do domu, wyryczalam sie prowadzacemu w mankiet, ze w tym cholernym szpitalu panuje jakies rozdwojenie (roztrojenie? Bo lekarzy jest trzech...) jaźni, i nie moge tu kiblowac w nieskonczonosc, bo mam male dziecko w domu. Przyszedl wiec na ochod profesorski, zabajerowal profa i wpisano mi indukcje na piatek, "w zwiazku z 5cm rozwarciem". I git. I tak kursuje po calym szpitalu, bo mimo wszystko chcialabym porod naturalny bez oksy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:43
Gusiak, Czarna_88, Sigma, Lady Savage, snoopy_etka, Kasiarzynka, trix, easymum lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja:)
Wiaraczynicuda Powodzenia, szybkiego i bezbolesnego porodu!
Adzia nie mogę się napatrzeć na tą Twoją kruszynę, ślicznotka!!
Ja też zaczęłam pić ten napar z liści malin, ale czy coś da- zobaczymy.
Ja mam skurcze, są nawet bolesne, ciągnie mnie przy tym dół brzucha strasznie ale są nieregularne więc coś czuje, że syn mnie przetrzyma..
Miłego dnia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:51
adzia lubi tę wiadomość
-
aldonaa ja mam dziś dokładnie to samo, cały czas boli mnie podbrzusze jak na okres i to dość silnie i też nie mogę policzyć czasu bo ból jest non stop. Generalnie nie wiem co o tym myśleć bo raptem wczoraj lekarz stwierdził że na poród się nie zanosi. No nic poleżę sobie troszkę bo uciążliwe to jest i zobaczymy z czasem
-
kasig wrote:aldonaa ja mam dziś dokładnie to samo, cały czas boli mnie podbrzusze jak na okres i to dość silnie i też nie mogę policzyć czasu bo ból jest non stop. Generalnie nie wiem co o tym myśleć bo raptem wczoraj lekarz stwierdził że na poród się nie zanosi. No nic poleżę sobie troszkę bo uciążliwe to jest i zobaczymy z czasem
kasig lubi tę wiadomość
-
Witam. Dziś wizyta, zobaczymy co tam u małej słychać, ale muszę przyznać, że czuję się mniej porodowo niż parę dni temu. Zaraz muszę po małego do szkoły, a że mąż zagrał mi samochód to drugi spacer się szykuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 11:09
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Wróciłam od neurologa z zaświadczeniem, że mogę rodzić SN. Przy okazji nasłuchałam się, że nie wolno mi dziecka nosić na rękach - tylko trzymać na leżąco lub na siedząco w fotelu i ktoś musi mi dziecko podać. Bo "jakbym dostała napad, to żeby dziecka nie uszkodzić". Tą lekarkę chyba ktoś uszkodził w dzieciństwie.
aldonaa, 4me, Carolline, Kasiarzynka, easymum lubią tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
KathleenPL wrote:No to dziewczyny po 38 rozpakowywac się, juz juz!
Młody spadł na wadze trochę za dużo więc jeszcze zostajemy. Mech
Ej po 38 nie , po 39 zgadzam się i te po terminie i te które mają zaledwie parę dni reszta niech czeka na swoją kolejWiaraczynicuda życzę szybkiego i bezbolesnego porodu
a my dalej w dwupaku i ból okropny mnie złapał raz tylko i puścił ahh ...coś czuję , że za tydzień dołączę do Nancy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 11:26
trix lubi tę wiadomość
-
Zmiana planów dziewczyny! Rozpakowujemy się jutro!!!
aaaa
bento, Paulinek, kasig, Czarna_88, Sigma, Lady Savage, paula2013, Gusiak, 4me, KathleenPL, Dominka92, snoopy_etka, Carolline, Nancy87, julita, adzia, Dżuls, Misi@, Kasiarzynka, Carmen, Pola Irene, agatka196, Anitka201, easymum, chabasse, Wonderland, monaaa85, ceska lubią tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Witamy się w południe
U nas cisza, oprócz prądów w pachwinach, ale pewnie Olka tam czymś grzebie i naciska na nerw.
Trzymam kciuki za rodzące!! Szybkiego rozwiązania Kochane
Adzia, Lenka jest tak śliczna, że nie mogę się napatrzeć
Misi@, a możesz mi przypomnieć dlaczego chcesz rodzić na Lutyckiej? Bo chyba dobrze kojarzę? Chodzisz do SR na Naramowice?
Córcia
-
A U mnie mdłości znowu ... więc już chyba tak będzie codziennie...
Mąż pojechał kupić mi herbatę z tych liści malin heheadzia lubi tę wiadomość
-
Robili małej usg, wyła masakrycznie.
Jaki to stres jak nawet nie można próbować coś zaradzić na taki żałosny płacz
Wynik w miarę ok, wyszło lekkie poszerzenie w nerce (do kontroli za 6 tyg. - już w ciąży o tym wspominali) i ma nerkę z podwójnym układem kielichowo-miedniczkowym, ale ja tak samo i nic to nie przeszkadza, więc się nie przejmuję.