X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja mam 5 bodziakow i 5 pajacow. Pierwszego dnia zaraz po cesarce to siedział owiniety recznikami itp. Wieczorem dopiero go ubrali jak juz na poloznictwie lezelismy. A teraz szybko wyganiaja. Takie maluchy to tez się tak nie brudza.
    No i że dwie part skarpetek (zalozylam my na rece no niedrapki sciaga) I że dwie czapeczki, ale jest tak goraca, że raz mu zalozylam po kąpieli tylko i to na parę minut dosłownie

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    powodzenia. Czekamy na dobre wieści :)

Ja nadal w dwupaku i nic się nie dzieje. Może i ja zakupię te liście malin.hmm
    One nie są na wywołanie, raczej na poprawę ukrwienia macicy i skrócenie porodu, więc teraz to już za późno. Dlatego trzeba pić kilka tygodni. No i mogą zwiększać /powodować krwawienie, więc raczej ostrożnie.

U mnie ogólnie chyba podzialaly, bo mimo, ze pierwsze skurcze miałam o 3 w nocy, a urodziłam o 21, to tak naprawdę dopiero od około 16-17 były prawdziwie kiepskie, wcześniej jeszcze takie bardziej okresowe, do wytrzymania.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:44

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez melduje sie w dwupaku...ale do piatku :) po obchodzie, na ktorym jakis gin orzekl, ze owszem, wywolujemy ale w przyszlym tygodniu i mimo to nie zamierzaja puscic mnie do domu, wyryczalam sie prowadzacemu w mankiet, ze w tym cholernym szpitalu panuje jakies rozdwojenie (roztrojenie? Bo lekarzy jest trzech...) jaźni, i nie moge tu kiblowac w nieskonczonosc, bo mam male dziecko w domu. Przyszedl wiec na ochod profesorski, zabajerowal profa i wpisano mi indukcje na piatek, "w zwiazku z 5cm rozwarciem". I git. I tak kursuje po calym szpitalu, bo mimo wszystko chcialabym porod naturalny bez oksy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:43

Gusiak, Czarna_88, Sigma, Lady Savage, snoopy_etka, Kasiarzynka, trix, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)
    Wiaraczynicuda Powodzenia, szybkiego i bezbolesnego porodu!
    Adzia nie mogę się napatrzeć na tą Twoją kruszynę, ślicznotka!!:)
    Ja też zaczęłam pić ten napar z liści malin, ale czy coś da- zobaczymy.
    Ja mam skurcze, są nawet bolesne, ciągnie mnie przy tym dół brzucha strasznie ale są nieregularne więc coś czuje, że syn mnie przetrzyma..
    Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:51

adzia lubi tę wiadomość

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • kasig Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa ja mam dziś dokładnie to samo, cały czas boli mnie podbrzusze jak na okres i to dość silnie i też nie mogę policzyć czasu bo ból jest non stop. Generalnie nie wiem co o tym myśleć bo raptem wczoraj lekarz stwierdził że na poród się nie zanosi. No nic poleżę sobie troszkę bo uciążliwe to jest i zobaczymy z czasem

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    aldonaa ja mam dziś dokładnie to samo, cały czas boli mnie podbrzusze jak na okres i to dość silnie i też nie mogę policzyć czasu bo ból jest non stop. Generalnie nie wiem co o tym myśleć bo raptem wczoraj lekarz stwierdził że na poród się nie zanosi. No nic poleżę sobie troszkę bo uciążliwe to jest i zobaczymy z czasem
    Wiesz, o 18.30 żaliłam się mężowi, że położna stwierdziła, że nie wiadomo czy z tego wszystkiego u mnie to w ogóle będzie poród. O 21 mała była na świecie. Wszystkie badania żadnej pewności nie dają, czasem poród idzie w nieprzewidywalny sposób, coś się potrafi zmienić piorunem.

kasig lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny po 38 rozpakowywac się, juz juz!

Młody spadł na wadze trochę za dużo więc jeszcze zostajemy. Mech :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dziś wizyta, zobaczymy co tam u małej słychać, ale muszę przyznać, że czuję się mniej porodowo niż parę dni temu. Zaraz muszę po małego do szkoły, a że mąż zagrał mi samochód to drugi spacer się szykuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 11:09

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od neurologa z zaświadczeniem, że mogę rodzić SN. Przy okazji nasłuchałam się, że nie wolno mi dziecka nosić na rękach - tylko trzymać na leżąco lub na siedząco w fotelu i ktoś musi mi dziecko podać. Bo "jakbym dostała napad, to żeby dziecka nie uszkodzić". Tą lekarkę chyba ktoś uszkodził w dzieciństwie.

aldonaa, 4me, Carolline, Kasiarzynka, easymum lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    No to dziewczyny po 38 rozpakowywac się, juz juz!

Młody spadł na wadze trochę za dużo więc jeszcze zostajemy. Mech :(

Ej po 38 nie , po 39 zgadzam się i te po terminie i te które mają zaledwie parę dni reszta niech czeka na swoją kolej :D Wiaraczynicuda życzę szybkiego i bezbolesnego porodu :) a my dalej w dwupaku i ból okropny mnie złapał raz tylko i puścił ahh ...coś czuję , że za tydzień dołączę do Nancy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 11:26

trix lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiana planów dziewczyny! Rozpakowujemy się jutro!!! :D aaaa

bento, Paulinek, kasig, Czarna_88, Sigma, Lady Savage, paula2013, Gusiak, 4me, KathleenPL, Dominka92, snoopy_etka, Carolline, Nancy87, julita, adzia, Dżuls, Misi@, Kasiarzynka, Carmen, Pola Irene, agatka196, Anitka201, easymum, chabasse, Wonderland, monaaa85, ceska lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • bento Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda, Angelaa Trzymam kciuki za Was! Bezproblemowych porodów życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:31

sRUqp2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w południe :)
    U nas cisza, oprócz prądów w pachwinach, ale pewnie Olka tam czymś grzebie i naciska na nerw.

Trzymam kciuki za rodzące!! Szybkiego rozwiązania Kochane :)

Adzia, Lenka jest tak śliczna, że nie mogę się napatrzeć :)

Misi@, a możesz mi przypomnieć dlaczego chcesz rodzić na Lutyckiej? Bo chyba dobrze kojarzę? Chodzisz do SR na Naramowice? :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja ma dzień śpiocha, cały czas śpi

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A moja ma dzień śpiocha, cały czas śpi
    Taka pogoda. Tym za to gorzej niz wczoraj, wisialby tylko na cycku. A mleko jest bo Sprawdzalam.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A U mnie mdłości znowu ... więc już chyba tak będzie codziennie...
    Mąż pojechał kupić mi herbatę z tych liści malin hehe ;-)

adzia lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle rodzących, że nie wiem, czy poza mną ktoś się jeszcze zostanie, a termin wg OM to u mnie dopiero 26 września... a im bardziej oglądam wasze maluchy, tym bardziej mi się zaczyna dluzyc i nie wiem, co robić z wolnym czasem...

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda powodzenia, życzę bezbolesnego rozwiązania:)

Kathleen aaa daj spokój. U mnie cisza, jutro szpital:( Jak się wali, to się wali. Nie dość, że mały nie chce wyjść, to wszystko inne u nas i rodziców też pod górkę:(:( Psychicznie wysiadam.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robili małej usg, wyła masakrycznie. :( Jaki to stres jak nawet nie można próbować coś zaradzić na taki żałosny płacz :(
    Wynik w miarę ok, wyszło lekkie poszerzenie w nerce (do kontroli za 6 tyg. - już w ciąży o tym wspominali) i ma nerkę z podwójnym układem kielichowo-miedniczkowym, ale ja tak samo i nic to nie przeszkadza, więc się nie przejmuję.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2272 2273 2274 2275 2276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ