X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie i po h.. kazał mi przychodzić skoro tylko małej tentno sprawdził. Poprosiłam aby zetknął jak tam wszystko wygląda to stwierdził, że nie ma potrzeby. Nic nie wiem. Zwolnienie mam do 10 i jak nie urodzę mam przyjść po skierowanie do szpitala. Dupek jeden. Umówiłam się na poniedziałek do lekarki która pracuje na dyżury w szpitalu gdzie chcę rodzić i z tego co pamiętam 11 ma dyżur może coś uda się coś wykombinować.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie właśnie myślę, że dzisiaj ostatnia noc bez Mikusia w domu:) Aaa, wzruszam się:) No chyba, że mnie jutro nie przyjmą w szpitalu i karzą przyjść za kilka dni:p

anula1990, Czarna_88 lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Do bikini kupiłam takie specjalne zyletki w rossmanie. Tak się przyszykowalam ładnie... A przed cesarka i tak mnie jeszcze raz po swojemu ogolili :(
    A ja się w końcu nie zdążyłam dogolić i też mnie nie golili. Ale jest ok. Lewatywy też nie miałam. Jakoś tak z zaskoczenia to wszystko wyszło. :P

KathleenPL lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Tak sobie właśnie myślę, że dzisiaj ostatnia noc bez Mikusia w domu:) Aaa, wzruszam się:) No chyba, że mnie jutro nie przyjmą w szpitalu i karzą przyjść za kilka dni:p

Nancy ja myslę że już Cię zostawią, w końcu nadejdzie Twój czas :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Nancy ja myslę że już Cię zostawią, w końcu nadejdzie Twój czas :)

Możliwe, że i zostawią ale wywoływać zaczną gdzieś dopiero w poniedziałek:( Dobrze tylko, że malutki będzie pod kontrolą.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Możliwe, że i zostawią ale wywoływać zaczną gdzieś dopiero w poniedziałek:( Dobrze tylko, że malutki będzie pod kontrolą.

Będzie dobrze , a może wyjdzie jeszcze dzisiaj :) najważniejsze , że będziecie pod kontrolą dokładnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 17:20

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Nancy albo na badaniu :P pękną Ci wody jak mi :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ja chodze na rzeczypospolitej do pediatry
    A jaki lekarz?

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    A jaki lekarz?

Nie pamiętam kętrzyńska czy jakoś tak jutro ci powiem dokładnie bo idziemy do nie pierwszy raz ale została nam polecona przez 3 osoby.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak dziewczyny z innej beczki - pytanie do budujących niedawno dom i posiadających kredyty hipoteczne :)

1. Jakie są mniej więcej koszty przyłączenia mediów do działki (prąd, woda, gaz, kanalizacja), jeśli media te są już doprowadzone do ulicy, ale jeszcze nie do działki?
    2. Czy pieniądze z kredytu hipotecznego możemy przelać na konto oszczędnościowe do czasu, kiedy będą potrzebne nam na inwestycję? Mówię o sytuacji np. takiej, że bierzemy teraz kredyt, żeby kupić działkę, ale reszta pieniędzy na budowę domu będzie nam potrzebna dopiero na przyszły rok na lato - można by skorzystać przecież z konta oszczędnościowego i uzbierać na raty, prawda?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My najlepiej to spytaj Skabarki, one ostatnio zalatwiala takie sprawy.

Lilla My lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to zapomniałam się pochwalić! Piszę do was już z domu. :D

Lilla My, KathleenPL, Misi@, snoopy_etka, kasig, 4me, adzia, chabasse, .ona., Gusiak, easymum, aldonaa, Lady Savage, paula2013, anula1990, Czarna_88, Kasiarzynka, Carolline, trix, Kucykowa lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A tak w ogóle to zapomniałam się pochwalić! Piszę do was już z domu. :D
    Zazdroszczę. My na 99% jutro do domu. Chcieli nas wygodnic dzisiaj, ale maly trochę za bardzo spadł na wadze.
    A w ogole jak u Was z pokarmem? Kiedy sie zaczęła masowa produkcja? I czym sutki smarujecie?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Lilla My najlepiej to spytaj Skabarki, one ostatnio zalatwiala takie sprawy.

O niej głównie pomyślałam, ale teraz ma akurat mało czasu na udzielanie się na forum :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:44

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem, czy nie będzie tak, że będziemy musieli wziąć jedną pożyczkę na kupno działki, a dopiero potem kredyt hipoteczny na budowę domu... :/

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A tak dziewczyny z innej beczki - pytanie do budujących niedawno dom i posiadających kredyty hipoteczne :)

1. Jakie są mniej więcej koszty przyłączenia mediów do działki (prąd, woda, gaz, kanalizacja), jeśli media te są już doprowadzone do ulicy, ale jeszcze nie do działki?
    2. Czy pieniądze z kredytu hipotecznego możemy przelać na konto oszczędnościowe do czasu, kiedy będą potrzebne nam na inwestycję? Mówię o sytuacji np. takiej, że bierzemy teraz kredyt, żeby kupić działkę, ale reszta pieniędzy na budowę domu będzie nam potrzebna dopiero na przyszły rok na lato - można by skorzystać przecież z konta oszczędnościowego i uzbierać na raty, prawda?
    My przy kredycie na mieszkanie- nie na dom, ale mysle, ze bedzie podobnie- mielismy tak, ze kupowalismy od dewelopera praktycznie dziure w ziemi. W takim przypadku zaden bank nie daje od razu calej kwoty a wyplaca go w kilku transzach w zaleznosci od postepow budowy. Musi w koncu miec jakies zabezpieczenie pozyczonych pieniedzy-czy to w postaci mieszkania cz domu. Jestem prawie pewna, ze w przypadku domu bedzie tak samo. Kredyty hipoteczne nie dzialaja tak jak gotowkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 18:21

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katahlen u mnie pokarmu dużo. Nawet bardzo jak mała pośpi trochę dłużej to z cyrkow leci ino z kranu. A sutki smaruje "malantanem" bo nie trzeba zmywać przed karmieniem.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:44

l22nhdge5b933eoh.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

Na pierwsze pytanie nie odpowiem, ale kredyt hipoteczny uruchamiany jest w transzach zgodnie z harmonogramem przedstawionym w banku. Bank nie wypłaci całej kwoty na Twoje konto, tylko stopniowo w miarę postępu prac. Jeśli deklarujesz wkład własny np na zakup działki, to bank uzupełni ci tylko kwotę do zamknięcia zakupu. Potem wypłaci transzę zgodnie z harmonogramem prac (czas i zakres) np na fundamenty i stan surowy. Kolejną transzę wypłaci dopiero po zakończeniu tego etapu (potwierdza to inspenkcja z banku). Itd, aż do wykorzystania całego kredytu. Do czasu uruchomienia całej kwoty będziecie spłacać odsetki od tych uruchomionych transz.

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 2277 2278 2279 2280 2281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ