X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie i po h.. kazał mi przychodzić skoro tylko małej tentno sprawdził. Poprosiłam aby zetknął jak tam wszystko wygląda to stwierdził, że nie ma potrzeby. Nic nie wiem. Zwolnienie mam do 10 i jak nie urodzę mam przyjść po skierowanie do szpitala. Dupek jeden. Umówiłam się na poniedziałek do lekarki która pracuje na dyżury w szpitalu gdzie chcę rodzić i z tego co pamiętam 11 ma dyżur może coś uda się coś wykombinować.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie właśnie myślę, że dzisiaj ostatnia noc bez Mikusia w domu:) Aaa, wzruszam się:) No chyba, że mnie jutro nie przyjmą w szpitalu i karzą przyjść za kilka dni:p

anula1990, Czarna_88 lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Do bikini kupiłam takie specjalne zyletki w rossmanie. Tak się przyszykowalam ładnie... A przed cesarka i tak mnie jeszcze raz po swojemu ogolili :(
    A ja się w końcu nie zdążyłam dogolić i też mnie nie golili. Ale jest ok. Lewatywy też nie miałam. Jakoś tak z zaskoczenia to wszystko wyszło. :P

KathleenPL lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Tak sobie właśnie myślę, że dzisiaj ostatnia noc bez Mikusia w domu:) Aaa, wzruszam się:) No chyba, że mnie jutro nie przyjmą w szpitalu i karzą przyjść za kilka dni:p

Nancy ja myslę że już Cię zostawią, w końcu nadejdzie Twój czas :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Nancy ja myslę że już Cię zostawią, w końcu nadejdzie Twój czas :)

Możliwe, że i zostawią ale wywoływać zaczną gdzieś dopiero w poniedziałek:( Dobrze tylko, że malutki będzie pod kontrolą.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Możliwe, że i zostawią ale wywoływać zaczną gdzieś dopiero w poniedziałek:( Dobrze tylko, że malutki będzie pod kontrolą.

Będzie dobrze , a może wyjdzie jeszcze dzisiaj :) najważniejsze , że będziecie pod kontrolą dokładnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 17:20

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Nancy albo na badaniu :P pękną Ci wody jak mi :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ja chodze na rzeczypospolitej do pediatry
    A jaki lekarz?

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    A jaki lekarz?

Nie pamiętam kętrzyńska czy jakoś tak jutro ci powiem dokładnie bo idziemy do nie pierwszy raz ale została nam polecona przez 3 osoby.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak dziewczyny z innej beczki - pytanie do budujących niedawno dom i posiadających kredyty hipoteczne :)

1. Jakie są mniej więcej koszty przyłączenia mediów do działki (prąd, woda, gaz, kanalizacja), jeśli media te są już doprowadzone do ulicy, ale jeszcze nie do działki?
    2. Czy pieniądze z kredytu hipotecznego możemy przelać na konto oszczędnościowe do czasu, kiedy będą potrzebne nam na inwestycję? Mówię o sytuacji np. takiej, że bierzemy teraz kredyt, żeby kupić działkę, ale reszta pieniędzy na budowę domu będzie nam potrzebna dopiero na przyszły rok na lato - można by skorzystać przecież z konta oszczędnościowego i uzbierać na raty, prawda?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My najlepiej to spytaj Skabarki, one ostatnio zalatwiala takie sprawy.

Lilla My lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to zapomniałam się pochwalić! Piszę do was już z domu. :D

Lilla My, KathleenPL, Misi@, snoopy_etka, kasig, 4me, adzia, chabasse, .ona., Gusiak, easymum, aldonaa, Lady Savage, paula2013, anula1990, Czarna_88, Kasiarzynka, Carolline, trix, Kucykowa lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A tak w ogóle to zapomniałam się pochwalić! Piszę do was już z domu. :D
    Zazdroszczę. My na 99% jutro do domu. Chcieli nas wygodnic dzisiaj, ale maly trochę za bardzo spadł na wadze.
    A w ogole jak u Was z pokarmem? Kiedy sie zaczęła masowa produkcja? I czym sutki smarujecie?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Lilla My najlepiej to spytaj Skabarki, one ostatnio zalatwiala takie sprawy.

O niej głównie pomyślałam, ale teraz ma akurat mało czasu na udzielanie się na forum :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:44

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem, czy nie będzie tak, że będziemy musieli wziąć jedną pożyczkę na kupno działki, a dopiero potem kredyt hipoteczny na budowę domu... :/

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A tak dziewczyny z innej beczki - pytanie do budujących niedawno dom i posiadających kredyty hipoteczne :)

1. Jakie są mniej więcej koszty przyłączenia mediów do działki (prąd, woda, gaz, kanalizacja), jeśli media te są już doprowadzone do ulicy, ale jeszcze nie do działki?
    2. Czy pieniądze z kredytu hipotecznego możemy przelać na konto oszczędnościowe do czasu, kiedy będą potrzebne nam na inwestycję? Mówię o sytuacji np. takiej, że bierzemy teraz kredyt, żeby kupić działkę, ale reszta pieniędzy na budowę domu będzie nam potrzebna dopiero na przyszły rok na lato - można by skorzystać przecież z konta oszczędnościowego i uzbierać na raty, prawda?
    My przy kredycie na mieszkanie- nie na dom, ale mysle, ze bedzie podobnie- mielismy tak, ze kupowalismy od dewelopera praktycznie dziure w ziemi. W takim przypadku zaden bank nie daje od razu calej kwoty a wyplaca go w kilku transzach w zaleznosci od postepow budowy. Musi w koncu miec jakies zabezpieczenie pozyczonych pieniedzy-czy to w postaci mieszkania cz domu. Jestem prawie pewna, ze w przypadku domu bedzie tak samo. Kredyty hipoteczne nie dzialaja tak jak gotowkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 18:21

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katahlen u mnie pokarmu dużo. Nawet bardzo jak mała pośpi trochę dłużej to z cyrkow leci ino z kranu. A sutki smaruje "malantanem" bo nie trzeba zmywać przed karmieniem.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:44

l22nhdge5b933eoh.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

Na pierwsze pytanie nie odpowiem, ale kredyt hipoteczny uruchamiany jest w transzach zgodnie z harmonogramem przedstawionym w banku. Bank nie wypłaci całej kwoty na Twoje konto, tylko stopniowo w miarę postępu prac. Jeśli deklarujesz wkład własny np na zakup działki, to bank uzupełni ci tylko kwotę do zamknięcia zakupu. Potem wypłaci transzę zgodnie z harmonogramem prac (czas i zakres) np na fundamenty i stan surowy. Kolejną transzę wypłaci dopiero po zakończeniu tego etapu (potwierdza to inspenkcja z banku). Itd, aż do wykorzystania całego kredytu. Do czasu uruchomienia całej kwoty będziecie spłacać odsetki od tych uruchomionych transz.

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 2277 2278 2279 2280 2281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ