Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My po wizycie i po h.. kazał mi przychodzić skoro tylko małej tentno sprawdził. Poprosiłam aby zetknął jak tam wszystko wygląda to stwierdził, że nie ma potrzeby. Nic nie wiem. Zwolnienie mam do 10 i jak nie urodzę mam przyjść po skierowanie do szpitala. Dupek jeden. Umówiłam się na poniedziałek do lekarki która pracuje na dyżury w szpitalu gdzie chcę rodzić i z tego co pamiętam 11 ma dyżur może coś uda się coś wykombinować.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
KathleenPL wrote:Do bikini kupiłam takie specjalne zyletki w rossmanie. Tak się przyszykowalam ładnie... A przed cesarka i tak mnie jeszcze raz po swojemu ogolili
KathleenPL lubi tę wiadomość
-
Nancy87 wrote:Możliwe, że i zostawią ale wywoływać zaczną gdzieś dopiero w poniedziałek:( Dobrze tylko, że malutki będzie pod kontrolą.
Będzie dobrze , a może wyjdzie jeszcze dzisiajnajważniejsze , że będziecie pod kontrolą dokładnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 17:20
-
MadziaRatMed wrote:A jaki lekarz?
Nie pamiętam kętrzyńska czy jakoś tak jutro ci powiem dokładnie bo idziemy do nie pierwszy raz ale została nam polecona przez 3 osoby.MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
A tak dziewczyny z innej beczki - pytanie do budujących niedawno dom i posiadających kredyty hipoteczne
1. Jakie są mniej więcej koszty przyłączenia mediów do działki (prąd, woda, gaz, kanalizacja), jeśli media te są już doprowadzone do ulicy, ale jeszcze nie do działki?
2. Czy pieniądze z kredytu hipotecznego możemy przelać na konto oszczędnościowe do czasu, kiedy będą potrzebne nam na inwestycję? Mówię o sytuacji np. takiej, że bierzemy teraz kredyt, żeby kupić działkę, ale reszta pieniędzy na budowę domu będzie nam potrzebna dopiero na przyszły rok na lato - można by skorzystać przecież z konta oszczędnościowego i uzbierać na raty, prawda?Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
A tak w ogóle to zapomniałam się pochwalić! Piszę do was już z domu.
Lilla My, KathleenPL, Misi@, snoopy_etka, kasig, 4me, adzia, chabasse, .ona., Gusiak, easymum, aldonaa, Lady Savage, paula2013, anula1990, Czarna_88, Kasiarzynka, Carolline, trix, Kucykowa lubią tę wiadomość
-
la_lenka wrote:A tak w ogóle to zapomniałam się pochwalić! Piszę do was już z domu.
A w ogole jak u Was z pokarmem? Kiedy sie zaczęła masowa produkcja? I czym sutki smarujecie? -
Lilla My wrote:A tak dziewczyny z innej beczki - pytanie do budujących niedawno dom i posiadających kredyty hipoteczne
1. Jakie są mniej więcej koszty przyłączenia mediów do działki (prąd, woda, gaz, kanalizacja), jeśli media te są już doprowadzone do ulicy, ale jeszcze nie do działki?
2. Czy pieniądze z kredytu hipotecznego możemy przelać na konto oszczędnościowe do czasu, kiedy będą potrzebne nam na inwestycję? Mówię o sytuacji np. takiej, że bierzemy teraz kredyt, żeby kupić działkę, ale reszta pieniędzy na budowę domu będzie nam potrzebna dopiero na przyszły rok na lato - można by skorzystać przecież z konta oszczędnościowego i uzbierać na raty, prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 18:21
-
Lilla My wrote:A tak dziewczyny z innej beczki - pytanie do budujących niedawno dom i posiadających kredyty hipoteczne
2. Czy pieniądze z kredytu hipotecznego możemy przelać na konto oszczędnościowe do czasu, kiedy będą potrzebne nam na inwestycję? Mówię o sytuacji np. takiej, że bierzemy teraz kredyt, żeby kupić działkę, ale reszta pieniędzy na budowę domu będzie nam potrzebna dopiero na przyszły rok na lato - można by skorzystać przecież z konta oszczędnościowego i uzbierać na raty, prawda?
Na pierwsze pytanie nie odpowiem, ale kredyt hipoteczny uruchamiany jest w transzach zgodnie z harmonogramem przedstawionym w banku. Bank nie wypłaci całej kwoty na Twoje konto, tylko stopniowo w miarę postępu prac. Jeśli deklarujesz wkład własny np na zakup działki, to bank uzupełni ci tylko kwotę do zamknięcia zakupu. Potem wypłaci transzę zgodnie z harmonogramem prac (czas i zakres) np na fundamenty i stan surowy. Kolejną transzę wypłaci dopiero po zakończeniu tego etapu (potwierdza to inspenkcja z banku). Itd, aż do wykorzystania całego kredytu. Do czasu uruchomienia całej kwoty będziecie spłacać odsetki od tych uruchomionych transz.