X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed, mam tak samo... depresyjna aura na dworze i mało ruchliwe dziecię :/ Przed chwilą podsłuchiwałam detektorem tętna, bo takiego leniwego mam dziś syna...

• easymum Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle to byłam świadkiem porodu - dziewczyna rodziła na IP bo na porodówce nie było miejsc. Czekałam na miejsce na patologii i siedziałam przy sali w której rodziła. Jej krzyki straszne, ale płacz maluszka - najpiękniejsza muzyka świata :) Aż się popłakałam :) No i byłam świadkiem odesłania babki ze skurczami z powodu braku miejsc. Co prawda miała swoją położną, która szybko ogarnęła sytuację, ale bez położnej musiałaby szukać innego szpitala ...

gg64rl68s121551a.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jq mimo 9godzin snu czuje sie jakbym spala 2, nie mam juz pomyslu co z tym zrobic ziewam i ziewam...

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    Chciałam poinformować że dziś o 9.30 przyszly na świat moje księżniczki Julia i Weronika ważą 2550kg i 47 cm długa oraz 2920 kg i 51 długa .

Gratulacje!! Super!!!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam juz ponad 3 godziny az mi z abry przywioza szafe. No masakra! Co troche dzwonia ze bladza, kto zatrudnia takie sieroty ktore nawet z nawigacja bladza juz tyle czasu !!
    I transport jest liczony za kilometr wiec ja sobie policzylam ile jest od ich sklepu pod moj dom a gowno mnie obchodzi ze jakas sierota bladzi,ja ze te dodatkowe km nie bede placic

relgzbmhh8tsviez.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też bardzo nie wyspana tylko ze w nocy wstawalam tak co 2h :-/ bo znowu wzdęcia dawały mi popalić i w sumie dalej dają A nienawidzę tego bo mój mały wtedy jest mało ruchliwy :-/

Moja mama zrobiła powidła ze śliwek i normalnie cały czas bym je jadła od trzech dni i ciagle głodna jestem dawno nie miałam takie napadu na jedzenie nawet w nocy jak się budzilam to pierwsze co to myślałam o jedzeniu hehe

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych dzieciaczków i dzielnych mamuś :-)

My dziś zalatwilismy wszelkie formalności po urzędach i w pracy tak więc Olivia juz jest legalną obywatelka :-).
    Jednak zeszło mi to sporo czasu i mama musiała jej dać butle z mm :-/ Nie pociesza mnie to ale głodna być nie może.

Nancy mam nadzieje ze juz tuli z swojego synka <3

adzia lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My urzędy zalatwiamy 8 września i od razu do swojej pracy skocze. Ale biorę młodego że sobą, na razie się cycki rozkrecily więc dokarmiac nie będę. Tylko, że bolą jak cholera, młody mnie gryzie okropnie :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kurcze... Miałam taka akcje w nocy jak jeszcze w szpitalu byłam. Jakas laska rodziła i nie wiem czy na korytarzu czy przy otwartym oknie, ale się darla jakby jej ktoś na zywca rękę obcinal. Spać nie mogłam przez to w nocy. W całym szpitalu było ją słychać. Mi sie wydaje, że aż tak nie krzyczałam przy Tasce, ale nie wiem...
    A no i młody miał jakieś badania na noworodkach i zaraz obok był oddział patologii. Jakie tam biednw dzidzie leżały na naswietlaniach, w inkubatorach itp. Biedne maluchy :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen, jak leżałaś na Żelaznej, to coś jest niezbędnie potrzebne? Bo muszę M listę zrobić co ma mi przywieźć, a jeszcze się nie ogarnęłam tutaj. Póki co pierwszy obiad zaliczony. Byłam tak głodna, że zjadłabym cokolwiek, ale był całkiem do rzeczy :)

Misi@ lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w 39 tc.

Gratuluje wszystkim nowym mamusiom!!!

Ja mam jakiegoś mega doła przedporodowego. Nie udzielam się zbytnio żeby nie psuć i Wam humorów. Męczy mnie zgaga rozstępy, zasrany sklep internetowy który mnie oszukał( zgłosiłam sprawe na Policji i czekam, ostatnio odezwali się czy podałam numer konta to może w koncu oddadzą mi kase!!!! ale te nerwy mnie wykoncza!!!)
    Nie spie po nocach w dzień jestem jak flak bez energii i najchetniej bym spała.
    W poniedziałek miałam wizyte maluszek ważyl 3100g, a obwód głowki 33cm. Chciałabym już urodzić bo czuje sie jak gruby popękany i obolały pulpet!!! ( zresztą nawet moj Mąż mówi do mnie "Pulpecik") Przybrałam 20 KG !!!! ledwo ruszam tymi moimi girami i chodze jak kaczka.

Zdarzają się skurcze jak na @ w nocy albo wieczorami, ale rozwarcia nie mam, ale głowke już lekarz wyczuł że jest nisko.

Jakoś nie mam weny do masażu tego krocza. Już mam to w dupie jest mi już wszystko jedno!!!

Sory za smuty i życze miłego dnia!!!!

Nancy 3mam kciuki!!

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wlasnie była połozna, tetno małego dzisiaj niskie 110-120 tak dlugo słuchała ze cala w stresie jestem ;( Umowiłam sie na KTG ale dopiero na 21;30...jak ja wytrzymam ;(

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysss
    Rozumiem Cie doskonale, ja do 7miesiaca mialam +5kg tylko a teraz mam +12!! Wiem, ze duzo wody, bo mam obrzęki qle czuje sie jak slon nie mam sie w co ubrac we wszystkim wygladam jak grubas:( tez mi sie zrobily rozstepy i to na brzuchu strasznie je przezywam, kupilam sobie dermoroller i mam nadzieje ze troche pomoze, ciagle jestem glodna a ledwo trochę zjem to juz zgaga i uczucie jakbym pochlonela 2zestawy z McDonald's
    Pisz tu do nas, mi to pomaga jak sie wygadam i woem, ze nie jestem sama z takimi problemami bo niestety mąż nie rozumie, mowi ze mam sie nie przejmować bo szybko schudne po porodzie

relgio4pxlxziakh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula może po prostu spał sobie twój maluszek spokojnie pójdziesz na ktg to sprawdzisz i będziesz spokojniejsza

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    A u mnie wlasnie była połozna, tetno małego dzisiaj niskie 110-120 tak dlugo słuchała ze cala w stresie jestem ;( Umowiłam sie na KTG ale dopiero na 21;30...jak ja wytrzymam ;(

a dużo piłaś wody ? u mnie Jagodka tydzień temu miała tetno 160-170 bo malo piłam a na nastepny dzien sie nawodniłam i było juz ok

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Moze akurat bobas spal, nie martw sie to jest tetno w normie:)

relgio4pxlxziakh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedziałek teraz ktg i wizytę u swojego ginka... miałam cichą nadzieję ze już będę rozpakowana do tej wizyty...
    A tak znowu zaczynam się powoli stresować czy tam wszystko ok u mojego babelka ...Ah...

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:

Paula, nie martw się - takie tętno jest w normie. Jeśli mały akurat spał i nie wierzgał, to jest to całkiem w porządku. Mi na KTG często zdarza się, że zaczynam od pułapu 120, a potem jak się rozbryka, to ma już około 150 - momentami nawet 180-190 jak mocno się wierci...

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj duzo nie piłam, wiem ze 12o to norma ale ona mnie nastraszyla ze zawsze 140 a dzisiaj takie niskie...;(

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenek u nas sie zaczyna 3 tyg przed terminem, co oznacza ze do wczoraj pracowałam a od dziś śpię sobie rano jak większość o ile nie wszystkie z was :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 2299 2300 2301 2302 2303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ