X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed, mam tak samo... depresyjna aura na dworze i mało ruchliwe dziecię :/ Przed chwilą podsłuchiwałam detektorem tętna, bo takiego leniwego mam dziś syna...

• easymum Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle to byłam świadkiem porodu - dziewczyna rodziła na IP bo na porodówce nie było miejsc. Czekałam na miejsce na patologii i siedziałam przy sali w której rodziła. Jej krzyki straszne, ale płacz maluszka - najpiękniejsza muzyka świata :) Aż się popłakałam :) No i byłam świadkiem odesłania babki ze skurczami z powodu braku miejsc. Co prawda miała swoją położną, która szybko ogarnęła sytuację, ale bez położnej musiałaby szukać innego szpitala ...

gg64rl68s121551a.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jq mimo 9godzin snu czuje sie jakbym spala 2, nie mam juz pomyslu co z tym zrobic ziewam i ziewam...

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    Chciałam poinformować że dziś o 9.30 przyszly na świat moje księżniczki Julia i Weronika ważą 2550kg i 47 cm długa oraz 2920 kg i 51 długa .

Gratulacje!! Super!!!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam juz ponad 3 godziny az mi z abry przywioza szafe. No masakra! Co troche dzwonia ze bladza, kto zatrudnia takie sieroty ktore nawet z nawigacja bladza juz tyle czasu !!
    I transport jest liczony za kilometr wiec ja sobie policzylam ile jest od ich sklepu pod moj dom a gowno mnie obchodzi ze jakas sierota bladzi,ja ze te dodatkowe km nie bede placic

relgzbmhh8tsviez.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też bardzo nie wyspana tylko ze w nocy wstawalam tak co 2h :-/ bo znowu wzdęcia dawały mi popalić i w sumie dalej dają A nienawidzę tego bo mój mały wtedy jest mało ruchliwy :-/

Moja mama zrobiła powidła ze śliwek i normalnie cały czas bym je jadła od trzech dni i ciagle głodna jestem dawno nie miałam takie napadu na jedzenie nawet w nocy jak się budzilam to pierwsze co to myślałam o jedzeniu hehe

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych dzieciaczków i dzielnych mamuś :-)

My dziś zalatwilismy wszelkie formalności po urzędach i w pracy tak więc Olivia juz jest legalną obywatelka :-).
    Jednak zeszło mi to sporo czasu i mama musiała jej dać butle z mm :-/ Nie pociesza mnie to ale głodna być nie może.

Nancy mam nadzieje ze juz tuli z swojego synka <3

adzia lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My urzędy zalatwiamy 8 września i od razu do swojej pracy skocze. Ale biorę młodego że sobą, na razie się cycki rozkrecily więc dokarmiac nie będę. Tylko, że bolą jak cholera, młody mnie gryzie okropnie :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kurcze... Miałam taka akcje w nocy jak jeszcze w szpitalu byłam. Jakas laska rodziła i nie wiem czy na korytarzu czy przy otwartym oknie, ale się darla jakby jej ktoś na zywca rękę obcinal. Spać nie mogłam przez to w nocy. W całym szpitalu było ją słychać. Mi sie wydaje, że aż tak nie krzyczałam przy Tasce, ale nie wiem...
    A no i młody miał jakieś badania na noworodkach i zaraz obok był oddział patologii. Jakie tam biednw dzidzie leżały na naswietlaniach, w inkubatorach itp. Biedne maluchy :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen, jak leżałaś na Żelaznej, to coś jest niezbędnie potrzebne? Bo muszę M listę zrobić co ma mi przywieźć, a jeszcze się nie ogarnęłam tutaj. Póki co pierwszy obiad zaliczony. Byłam tak głodna, że zjadłabym cokolwiek, ale był całkiem do rzeczy :)

Misi@ lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w 39 tc.

Gratuluje wszystkim nowym mamusiom!!!

Ja mam jakiegoś mega doła przedporodowego. Nie udzielam się zbytnio żeby nie psuć i Wam humorów. Męczy mnie zgaga rozstępy, zasrany sklep internetowy który mnie oszukał( zgłosiłam sprawe na Policji i czekam, ostatnio odezwali się czy podałam numer konta to może w koncu oddadzą mi kase!!!! ale te nerwy mnie wykoncza!!!)
    Nie spie po nocach w dzień jestem jak flak bez energii i najchetniej bym spała.
    W poniedziałek miałam wizyte maluszek ważyl 3100g, a obwód głowki 33cm. Chciałabym już urodzić bo czuje sie jak gruby popękany i obolały pulpet!!! ( zresztą nawet moj Mąż mówi do mnie "Pulpecik") Przybrałam 20 KG !!!! ledwo ruszam tymi moimi girami i chodze jak kaczka.

Zdarzają się skurcze jak na @ w nocy albo wieczorami, ale rozwarcia nie mam, ale głowke już lekarz wyczuł że jest nisko.

Jakoś nie mam weny do masażu tego krocza. Już mam to w dupie jest mi już wszystko jedno!!!

Sory za smuty i życze miłego dnia!!!!

Nancy 3mam kciuki!!

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wlasnie była połozna, tetno małego dzisiaj niskie 110-120 tak dlugo słuchała ze cala w stresie jestem ;( Umowiłam sie na KTG ale dopiero na 21;30...jak ja wytrzymam ;(

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysss
    Rozumiem Cie doskonale, ja do 7miesiaca mialam +5kg tylko a teraz mam +12!! Wiem, ze duzo wody, bo mam obrzęki qle czuje sie jak slon nie mam sie w co ubrac we wszystkim wygladam jak grubas:( tez mi sie zrobily rozstepy i to na brzuchu strasznie je przezywam, kupilam sobie dermoroller i mam nadzieje ze troche pomoze, ciagle jestem glodna a ledwo trochę zjem to juz zgaga i uczucie jakbym pochlonela 2zestawy z McDonald's
    Pisz tu do nas, mi to pomaga jak sie wygadam i woem, ze nie jestem sama z takimi problemami bo niestety mąż nie rozumie, mowi ze mam sie nie przejmować bo szybko schudne po porodzie

relgio4pxlxziakh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula może po prostu spał sobie twój maluszek spokojnie pójdziesz na ktg to sprawdzisz i będziesz spokojniejsza

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    A u mnie wlasnie była połozna, tetno małego dzisiaj niskie 110-120 tak dlugo słuchała ze cala w stresie jestem ;( Umowiłam sie na KTG ale dopiero na 21;30...jak ja wytrzymam ;(

a dużo piłaś wody ? u mnie Jagodka tydzień temu miała tetno 160-170 bo malo piłam a na nastepny dzien sie nawodniłam i było juz ok

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Moze akurat bobas spal, nie martw sie to jest tetno w normie:)

relgio4pxlxziakh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedziałek teraz ktg i wizytę u swojego ginka... miałam cichą nadzieję ze już będę rozpakowana do tej wizyty...
    A tak znowu zaczynam się powoli stresować czy tam wszystko ok u mojego babelka ...Ah...

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:

Paula, nie martw się - takie tętno jest w normie. Jeśli mały akurat spał i nie wierzgał, to jest to całkiem w porządku. Mi na KTG często zdarza się, że zaczynam od pułapu 120, a potem jak się rozbryka, to ma już około 150 - momentami nawet 180-190 jak mocno się wierci...

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj duzo nie piłam, wiem ze 12o to norma ale ona mnie nastraszyla ze zawsze 140 a dzisiaj takie niskie...;(

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenek u nas sie zaczyna 3 tyg przed terminem, co oznacza ze do wczoraj pracowałam a od dziś śpię sobie rano jak większość o ile nie wszystkie z was :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 2299 2300 2301 2302 2303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ