X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zaliczyłam pierwszą pobudke dzisiejszej nocy :-)
    Wczoraj mąż kupił pyszne 4 kremówki na biszkopcie jedna zjadłam od razu po zakupie A druga wyciągnęłam teraz hehe nie ma to jak jedzenie ciasta w nocy ;-)

karolcia87, easymum, Gusiak, Kasiarzynka, Lady Savage lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaaaaac :(

relgzbmhh8tsviez.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczy jak pieciozłotówki.. sen to chyba jakaś przereklamowana dziwna czynność.. eh o dziwo śmiać mi sie chce z tego powodu, że spać nie mogę :-) trzyam w takim razie kciuki od rana za wszystkie dzisiejsze rodzące się bąbelki i ich mamusie :-)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wy spac nie moglyscie a ja , spalam elegancko tylko źle sie ułożyłam i prawe ramie boli .
    Miłego dnia

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę Was poczytałam. Gratuluję nowym mamusią, jak tylko się ogarnę to wpiszę na pierwszą stronę. Dziękuję, że zapisujecie w jednym miejscu. Później opiszę mój poród, powiem Wam tylko, że od 2 skurcze, z każdą chwilą mocniejsze, o 7 już ledwo wtoczyłam się na porodówkę z 1 cm rozwarciem! A mnie tak już bolało...o godzinie 9 po oksy pełne rozwarcie. Skurcze parte trwały ponad dwie godziny, tzn. ja nie mogłam przeć ale to było ode mnie silniejsze. Na całe szczęście moja położna poszła na przerwę i zastąpiła ją inna, która stwierdziła, że młody ma źle główkę wstawioną, tak na ukos i co ja prę, to ona się cofa. Na całe szczęście postanowili w końcu, że cc i o 11:43 na świat przyszedł przez cc Mikołaj. Strasznie psioczyli na tą położną, że mnie tak wymęczyła...Gdyby ta główka była dobrze ułożona, to by poszło szybciutko, bo już od dłuższego czasu mówili, że ją widać i ma czarne włoski;) Cieszę się, że już po, tylko rana strasznie ciągnie, przed chwilą wstałam tylko zęby umyć i ledwo chodzę. Mam nadzieję, że dzisiaj się trochę bardziej ogarnę, bo Mikuś już będzie cały czas ze mną. Kocham go nad życie, jest cudowny:)Jak mnie usłyszał, to od razu otworzył woje brązowe oczka:)

Dominka92, KathleenPL, karolcia87, Misi@, Luna1, marlenak_me, diatomka, Anitka201, adzia, kasig, easymum, anulka20, Gusiak, Czarna_88, Kasiarzynka, snoopy_etka, skabarka, Lady Savage, agatka196, monaaa85 lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie nie wyspalam :(
    A taki pracowity dzien nas czeka z ta przeprowadzka.
    Najwyzejvw dzien poloze sie spac a M bedzie latal sam ze szmata i sprzatal :D
    Milego dnia :)

relgzbmhh8tsviez.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Troszkę Was poczytałam. Gratuluję nowym mamusią, jak tylko się ogarnę to wpiszę na pierwszą stronę. Dziękuję, że zapisujecie w jednym miejscu. Później opiszę mój poród, powiem Wam tylko, że od 2 skurcze, z każdą chwilą mocniejsze, o 7 już ledwo wtoczyłam się na porodówkę z 1 cm rozwarciem! A mnie tak już bolało...o godzinie 9 po oksy pełne rozwarcie. Skurcze parte trwały ponad dwie godziny, tzn. ja nie mogłam przeć ale to było ode mnie silniejsze. Na całe szczęście moja położna poszła na przerwę i zastąpiła ją inna, która stwierdziła, że młody ma źle główkę wstawioną, tak na ukos i co ja prę, to ona się cofa. Na całe szczęście postanowili w końcu, że cc i o 11:43 na świat przyszedł przez cc Mikołaj. Strasznie psioczyli na tą położną, że mnie tak wymęczyła...Gdyby ta główka była dobrze ułożona, to by poszło szybciutko, bo już od dłuższego czasu mówili, że ją widać i ma czarne włoski;) Cieszę się, że już po, tylko rana strasznie ciągnie, przed chwilą wstałam tylko zęby umyć i ledwo chodzę. Mam nadzieję, że dzisiaj się trochę bardziej ogarnę, bo Mikuś już będzie cały czas ze mną. Kocham go nad życie, jest cudowny:)Jak mnie usłyszał, to od razu otworzył woje brązowe oczka:)
    Jejku wzruszylam się opisem :) Nancy cieszę się, że jest ok. Faktycznie Cię wymeczyli biedactwo... Trzymaj się dzielnie i ucaluj Mikusia od forumowych ciotek!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy Zazdroszcze, ze masz juz malego przy sobie..mi moze uda sie do przyszlego tygodnia ;) mam nadzieje, ze szybko wrocicie do domku :D

Dzis mam termin razem z marlenak :)...ja nie czuje zadnych zblizajacych sie objawow. Tzn. Cos tam boli, twardnienia sa, ale to nic takiego mam tak juz
    Od jakiegos czasu.
    Myslalam, ze jak pospaceruje to moze dzis sie cos ruszy, ale chyba Antos woli byc blisko mnie ;)
    Dzxis w planach , zakupy, sprzatanie, pieczenie tortu ur dla siostry. Staram sie byc aktywna i najdziwniejsze jest to, ze z kazdym dniem mam wiecej energi :)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, też się witam w terminie ehhhh niby jakieś skurcze są, ale nieregularne .. pokiblujemy jeszcze :-)tez jade dzis na zakupy i jakąs pizze, teraz sprzątanie i mocna kawa, miłego dnia !!

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja mam nadzieje ze dziś wyjdziemy do domku. W pierwszej dobie mała miała podwyższone Crp w drugiej w normie i dziś znowu jej pobrali krew, musi być dobrze. W pierwszej dobie nastraszyli mnie też ze ma szmery na serduszku a w drugiej dobie mówią ze jest okej. Lilka śpiocha właśnie zbadali jej słuch ma w normie. A ja leżę i mam tak wielkie i przepełnione mlekiem piersi ze chyba wybuchna a ona zamiast jeść to śpi no i dodam że karmienie piersią mega ból na początku coś okropnego no ale cierpię dla niej i choć okropnie boli to nie pozwalam na mm :-)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy tak czulam ze przez szyjke , o ktorej juz wczesniej pisalas mozesz skonczyc cc:/ jakos mi to w glowie utkwilo na tyle innych wpisow. Dobrze ze masz juz swoje Sloneczko obok;) gratulujee!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora z nas jest juz przeterminowana?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej dziewczyny czy do szpitala na nfz jak chce sie isc zbadac bo mnie np boli brzuch to przyjma mnie bez problemu?

l22nqps6zs1m82ws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Ktora z nas jest juz przeterminowana?
    Hehe ja jeszcze nie...dzis mam termin ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    ej dziewczyny czy do szpitala na nfz jak chce sie isc zbadac bo mnie np boli brzuch to przyjma mnie bez problemu?
    Jesli masz ubezpieczenie, to pewnie, ze Cie przyjma.
    Tylko jedz do takiego, gdzie jest oddzial ginekologiczny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. A ja sie wyspalam. Ogolnie dobrze sypiam, i tylko pobudki do wc mnie wyrywaja ze snu. Wcxoraj walczylam z bolami okresowymi i skurczami, pocichu liczyla ze cos sie rozkreca. Poszlam spac bo jak ma sie rozkrecic to przeciez mnie wybudza. No i byly moze ze 3 w nocy i tyle. Ale od rana znowu brzuch mnie boli. Za dwa dni zaczynam 39 tc i wtedy mlodzieniec ma podwojne zielone swiatlo. Albo wychodzi w poniedzialek albo czeka do piatku, bo w czwartek mam zebranienu syna w szkole :-) Zreszta w kazdym tygodniu wrzesnia mam.cos waznego do zrobienia wiec ciezko by bylo trafic z terminem.

• Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u Nancy kolejne cc. Zaczynam się bać, że i mnie to spotka. To nie jakaś tragedia, ale jednak dłużej się dochodzi do siebie, a dwulatek tego nie zrozumie. Będzie się domagał jeszcze większej uwagi po moim pobycie w szpitalu, no i przywiezieniu niemowlaka...

Dzisiaj zaczynam 39 tydzień. Mam nadzieję dotrwać to terminu.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie opisać jak odczuwa się te pierwsze skurcze? W nocy mnie złapało i trzyma do teraz. Ogólnie nagle napina mi się brzuch i czuje tak mocny ciągnący ból od pachwin w stronę brzucha. Trwa to od kilkunastu do 30 sekund. Powtarza się co 10 min. Nie chce za szybko jechać do szpitala bo boje się ze to fałszywy alarm i odesla mnie do domu.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się nie bała, że odeślą mnie do domu tylko że przetrzymają już do porodu, który może się zacząć za dwa tygodnie...

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ja bym się nie bała, że odeślą mnie do domu tylko że przetrzymają już do porodu, który może się zacząć za dwa tygodnie...
    To tez fakt..dlatego czekam na wyciszenie lub rozwój akcji.

‹‹ 2309 2310 2311 2312 2313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ