X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, właśnie przed chwilą odłączono mi ostatnie ktg, siostra patrzy na zapis i mówi "jakie piękne skurcze, czuje pani? "A mnie boli jak na okres I tyle, trochę brzuch, trochę krzyż. Nie wiem jak mam mierzyć odstępy między skurczami...

Sigma lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    U mnie kurczenie się macicy bolało, odczuwałam typowe skurcze, a przy odciąganiu laktatorem początkowo stawały się mocniejsze - ale tym skurczom do porodowych było baaardzo daleko.
    Porownuje z porodowymi, bo mniej wiecej takie umiejscowienie i natezenie mialam przy pierwszych bolesnych skurczach. No i nie sa takie typowo miesiaczkowe, raczej wbijanie szpili tak symetrycznie, jakby jajniki. Miesiaczkowo to obkurczala mi sie macica po pierwszym porodzie, dlatego dziwie sie tym bolom teraz. No nic, jak jutro bedzie sie to utrzymywac, to spytam przy obchodzie co oni na to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 21:35

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka moze cos jednak cie bierze, otganizm sie oczyszcza. Mnie przy biegunce zawsze plecy bola.

Jutro wazny dzien , pierwszy raz bede u tego gina az mi glupio bo to koniec ciazy

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum nie strasz mnie masz już skurcze? Mamy ten sam termin porodu...

Te bóle skurczowe nie są ciągłe. Boli, przestaje, boli itd. Co nieco pamiętam z poprzedniego razu.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odkurzanie macicy strasznie bolało. Każde karmienie sprawiało mega ból i powódź w majtkach. I porównam je do skurczy które pisały mi się na ktg przed cc.

U nas pionizuja po 12h. Pić można od razu ale jeść następnego dnia mogłam.
    Dla mnie niezbędne były majtki siateczkowe i podkłady oraz woda w butelkach takich litrowych bez dziubka bo z jak się przysłałam to strasznie butelka szeleszczala, a sama na sali nie byłam.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Easymum nie strasz mnie masz już skurcze? Mamy ten sam termin porodu...

Te bóle skurczowe nie są ciągłe. Boli, przestaje, boli itd. Co nieco pamiętam z poprzedniego razu.

No wiesz, ja czuję od jakiegoś czasu bóle okresowe, rano i wieczorem, ale takie normalne, a dzisiaj na ktg te bóle właśnie położna określiła jako piękne skurcze, więc wiesz ... ja tam bym jeszcze w ciąży pochodziła, ale skoro już jestem w szpitalu ... ;)

Pola Irene lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A powiedzcie mi to zawsze po cesarce dostaje się te zastrzyki?
    Koleżance z pokoju nie dawali, a ona 3 cesarke miala i przy dwóch dostawala, a teraz nie...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Kathleen, a robisz samą tę zastrzyki? Ja biorę clexane od 4 miesiąca i można nabrać wprawy. Nawet siniaków niewiele, a zrostów wcale. Ważna jest technika ☺
    Mama moja jest pielęgniarka więc mi robi XD

easymum lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz w domu.

Co do obkurczania macicy to ja po cc wylacznie przez nie musialam brac ketonal bonnie moglam wytrzymac. Sama rana po ciecu tak nie bolala jak skurcze macicy podczas karmienia piersia.

Mala to smok. Piersi mam pokaleczone ale warto to przetrzac bo ladnie ssie a ja juz na drugi dzien mialam pokarm. Przy izie czekalam 7 dni.

Kciukasy zacisniete za kolejne szczesliwe narodziny

agatka196 lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny po cc powiedzcie mi kiedy Was pionizowali po ilu godzinach i kiedy mozna jesc?a moze dacie jakies rady co zabrac co sie przydalo?jestem coraz bardziej przerazona :(
    Mnie pionizowali po 8h, skabarke bodajże po 12 dopiero. Pić mozna jak juz się wstanie. Na początku małe lyki, jak się nie zrobi niedobrze to mozna juz pić normalnie. Jedzenie sami Ci dają, ją na sniadanie dostałam kleik i suchary. Jak się przyjęło to juz mozna na obiad normalnie jeść.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    My juz w domu.

Co do obkurczania macicy to ja po cc wylacznie przez nie musialam brac ketonal bonnie moglam wytrzymac. Sama rana po ciecu tak nie bolala jak skurcze macicy podczas karmienia piersia.

Mala to smok. Piersi mam pokaleczone ale warto to przetrzac bo ladnie ssie a ja juz na drugi dzien mialam pokarm. Przy izie czekalam 7 dni.

Kciukasy zacisniete za kolejne szczesliwe narodziny
    Ja juz musiałam dzisiaj ściągać laktatorem bo młody śpi wlasnie prawie 3 godzinę i cycki jak kamienie.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen to super bo problemy z karmieniem to jedna z konsekwencji cc.

Mi pozwolono wstac dopiero nastepnego dnia po cc. Wieczorem moglam sie przewracac z boku na bok. Jesc dostalam dopiero nastepnego dnia, a pic moglam w dniu cc ok 15. wiec co szpital to inny obyczaj.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie obkurczanie bolało moze z dobę, podobnie jak na okres.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    News jest taki, że zostaję do porodu, po weekendzie się do mnie dobiorą ;) pomyśleć, że wracam do domu z dzieckiem na ręku :)

Carolline, Gusiak, adzia, agatka196, Misi@, Sigma, Kasiarzynka, Lady Savage lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie bardzo się ciesze bo dostałam l4 do 21.09 czyli Tydzień po terminie jak nie urodzę do 21 to wywołują ogólnie umałej ok w 39 tygc wazy 3200 wiec idealnie jak dla mnie :)

easymum, Gusiak lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja mam termin na pazniernik ale cos czuje ze jeszcze we wrześniu urodze :p

easymum lubi tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój synek zamiast myśleć o wyjściu to bach mamie z główki w pęcherz, a to sobie dupkę powypinam , żeby mamę zabolało :D

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:36

• easymum Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka, a jak Olcia i Twój starszak? Jest chemia ?

gg64rl68s121551a.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te sucharki i kleik to była najlepszą rzecz na świecie. Byłam taka glodna, obolala itp... Do tej pory wciagam sucharki sobie jak zglodnieje :)
    No i polecam Zelazna bo mają naprawdę spoko jedzonko :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 2308 2309 2310 2311 2312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ