X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witam się i ja ze szpitalnego łóżka ;) Noc koszmarek, o północy ktg, o 4:30 ktg, po drodze pobudka na mierzenie tętna, o 6 leki, 8 śniadanie, a w tzw międzyczasie skurcze, niektóre nawet dość mocne ale raczej bezbolesne. Duszno i głośno, ale nie narzekam ;) Pośpię w dzień :)

Nancy, bidulko - kolejna wymęczona SN. Zastanawiam się skoro na zachodzie tak mało cesarek, to co robią w takich przypadkach jak Nancy, Sigma i inne z nas?

W każdym razie super, że mały Mikołajek już jest obok mamusi :) Nancy dochodź szybko do siebie :)

gg64rl68s121551a.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    To tez fakt..dlatego czekam na wyciszenie lub rozwój akcji.

Spróbuj wziąć prysznic i zobacz, czy się wyciszy.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum wiesz na za chodzie wszedzie jest zniieczulenie i pewnie kobiety daja rade dluzej pociagnac a dwa ze bardzo inwazyjne sa te porody wg mnie . Czesto ogladan porodowke z UK czu USA i tam proznociag jest w uzyciu , prsekrecanie dziecka itd. Takie sa moje spostrzezenia ale ja sie nie znam , nie moja dzialka.

Dziewxzyny ale mi serducho wali , chyba zwariuje przed ta wizyta.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogole tam kobiety rodza na czwoaraka na boku i w innyh pozycjach, sporo porodow domowych czy w wodzie. U nas to rzadkosc wrecz patrzy sie jak na zjawisko. Idzie powoli swoim tempem. Aczkolwiek dla mnie to ryzkykowne w domu ale co kto woli:)

easymum lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja doczekałam do ciąży donoszonej :)
    i rano na ktg nędzne skurcze, mała chyba się rozmyśliła i nie chce wychodzić ;P

Gusiak, Kasiarzynka, agatka196, Misi@ lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Spróbuj wziąć prysznic i zobacz, czy się wyciszy.
    Juz brałam 2 razy..na chwilkę wycisza się i po chwili wraca. Do tego ewidentne czyszczenie jelit ale to mam już od kilku dni a dzisiaj jest szczyt. Ból jest taki ze jak na moment zasypiam to mnie budzi.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja jutro termin porodu, skurcze mam co jakiś czas ale nieregularne tak jak zawsze i raz z pleców raz z brzucha i narazie nic poza tym jak będą mocne, że płakać będę to znaczy ze poród się zaczął narazie są słabe takie jak mam od jakiegoś czasu. Zaraz wstaje na śniadanie, noc przespana ;-) Nancy biedna się wymeczylas ale ważne, że masz Mikołaja przy sobie ;-) teraz odpoczywaj :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka witaj w klubiue, razem z Misią zastanawiamy się, kiedy TO wkońcu nastąpi ehhh

720fbe94f2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Juz brałam 2 razy..na chwilkę wycisza się i po chwili wraca. Do tego ewidentne czyszczenie jelit ale to mam już od kilku dni a dzisiaj jest szczyt. Ból jest taki ze jak na moment zasypiam to mnie budzi.
    Lepiej żeby Cię odeslali niz żebys miala się stresowac. Ja czekałam do boli co 6 minut.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dziś ciąża donoszona, yuppi!

Anitka201, Gusiak, Czarna_88, agatka196, easymum lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka a mierzysz czas pomiędzy skurczami? Coś jest na rzeczy :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Lepiej żeby Cię odeslali niz żebys miala się stresowac. Ja czekałam do boli co 6 minut.
    Też myślałam żeby czekac do boli co 5-6 min. Młody się rusza. Czekam aż mąż wróci z pracy. Ogólnie widzę ze u wielu dziewczyn po kilku godz te skurcze się wyciszyly.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Anitka a mierzysz czas pomiędzy skurczami? Coś jest na rzeczy :)
    Tak, widzę ze występują coraz częściej co 8-10 min. Czasami upływa max 15 min.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, Kathleen dobrze pisze lepiej zeby odeslali niz zebys np dojechala juz na partych. Z tego co pamietam jestes bardzo wysportowana kobiera, a te maja zdecydowanie latwiejsze i szybsze porpdy (podobno). Jesli skurcze sa regularne i nie minely po kapieli to ja bym jechala. Nam na sr mowili zeby najdluzej czekac do skurczy co 8 min, a najlepiej sie zbierac jak sa co 10.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Anitka, Kathleen dobrze pisze lepiej zeby odeslali niz zebys np dojechala juz na partych. Z tego co pamietam jestes bardzo wysportowana kobiera, a te maja zdecydowanie latwiejsze i szybsze porpdy (podobno). Jesli skurcze sa regularne i nie minely po kapieli to ja bym jechala. Nam na sr mowili zeby najdluzej czekac do skurczy co 8 min, a najlepiej sie zbierac jak sa co 10.
    No i z tymi latwiejszymi porodami to nie do końca tak jest XD Czasem jak mniesnie sa za bardzo wycwiczone to tez nie dobrze bo sa zbyt sztywne... Generalnie nigdy nie nożna przewidzieć niczego...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum, przede wszystkim fajnie, że masz już tuż tuż!!! I że nie odczuwasz skurczy, które ładnie się piszą, szczęściara! :)

Co do mojej cesarki - nie wiem, co zrobiliby na zachodzie, ale myślę, że można byłoby spróbować jej uniknąć - przede wszystkim skoro chcieli mi podać sterydy w odstępie 48h i chcieli, żebym w tym czasie nie urodziła, to trzeba było od razu dać leki rozkurczowe w dużej dawce i na tym mnie trzymać. Poza tym w razie dalszego bólu zzo, może jakiś głupi jaś, żebym mogła się przespać i zebrać trochę sił. Nie powinni byli mi zabraniać jeść i pić, skoro i tak chcieli, żebym nie rodziła przez 48h... Po tych 48h powinni byli odstawić rozkurcze i zrobić próbę wywołania zanim mnie pokroili. Wypoczęta być może jakoś bym urodziła, o ile szyjka poddałaby się oksytocynie...

easymum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka kciuki!!! :D

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, zadzwoń po męża żeby przyjechał i jedzcie na IP. Podepną pod Ktg i będziesz wiedziała ma czym stoisz, najwyżej cię odeślą do domu :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc do kitu, skórcze mnie wzbudzały, ale tylko straszaki nic regularnego. Teraz wszystko mnie boli krzyż, brzuch, życie. Na szczęście psychicznie nie jest najgorzej.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
‹‹ 2310 2311 2312 2313 2314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ