Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też dziś placzliwy dzień, co chwila się wybudza, chwila płaczu, cycek, 5 minut spania, czkawka i od początku.
Mnie boli brzuch, mimo, że jem zupełnie dietetycznie (niby wiem, że pokarm z krwi, nie żołądka, ale ciągle mi brakuje odwagi do normalnego jedzenia), może coś jednak nie służy nam obu. -
skabarka wrote:ha!! wiedziałam, że tu się coś konkretnego dziać będzie
miałaś ktg??
pomyśl sobie że ja miałam skurcze poza skalę przez 3 dniwszystko da się przeżyć, nagroda jest tego warta
-
Anitka201 wrote:Tak ktg miałam ale skurcze w sumie marne chociaż z drugiej strony położna dala mi te głowice wysoko a skurcze idą od pachwin w górę..i jak sama nie wiem co o tym myśleć. Teraz powtarzają mi się co 6 minut..trwa to od 3 w nocy i nie mogę się nawet na chwilę przespać bo tak boli. No nic następnym razem pojadę do nich jak juz główka będzie na wierzchu..
Mam nadzieje,mze zdazysz dojechać do szpitala na czas)
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
skabarka wrote:ha!! wiedziałam, że tu się coś konkretnego dziać będzie
miałaś ktg??
pomyśl sobie że ja miałam skurcze poza skalę przez 3 dniwszystko da się przeżyć, nagroda jest tego warta
Na pewno da się przeżyć, ale u każdego wygląda to inaczej. Ja w 35 tc miałam powstrzymywany porod skurcze były tak silne ze nie mogłam juz mówić a na KTG się nie pisały. A więc nie ma reguly -
skabarka wrote:Ola - 2 tygodnie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/601f2a620151.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/90f1e4774149.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e22834dbc322.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e5bb331657b.jpg
Olusia śliczna. Ja mam starsza Ole i to bardzo fajne dziewczyny o tym imieniu:-)Kucykowa, skabarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
adzia wrote:Dziewczyny czyli coś wisi w powietrzu. Bo moja Lencia, dzisiaj także niespokojna. Pręży się, śpi po 15 min. A ja tak uważam co jem. Już nawet mam w pogotowiu kropelki Sab Simplex na kołki. Bo nie chcę żeby malutka cierpiała.
Adzia a ile dajesz kropelek? -
Staraczka23 wrote:A te bole krzyżowe ktg pokaze ?
Ja na szpital uderzam za godzinę bo nie wyrabiam , w macicy nic nie czuje ale brzuch skała i ten dół pleców tak rwie aż promieniuje mi w nogi i rece
Krzyżowe się nie zapisują ;/ ja jak rodziłam, to lekarka mówi: niech pani tak nie krzyczy przecież pani nie rodzi i pokazuje mi ktg bez skurczy, a ja jej że mam skurcze krzyżowe, na to ona zerknęła pod puszkę i mówi że rozwarcie na 6 cm i jedziemy rodzić. -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Krzyżowe się nie zapisują ;/ ja jak rodziłam, to lekarka mówi: niech pani tak nie krzyczy przecież pani nie rodzi i pokazuje mi ktg bez skurczy, a ja jej że mam skurcze krzyżowe, na to ona zerknęła pod puszkę i mówi że rozwarcie na 6 cm i jedziemy rodzić.
Nie chce z siebie debilki zrobic , temperature mam 38,38ela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO rety Anitka to może coś na rzeczy:) ją też raz sobie musiała poprawić bo mi źle podpieli. Dziś była na wkładce mała plamka krwi może zaczyna się rozwierac szyjka:) ale nic nie boli tylko mam twardnienia i uczucie parcia na odbyt. Może coś się wkrótce zacznie
Mam nadzieję, że Wasze Dzieciaczki będą już spokojniejsze . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Staraczka, ja też się trochę dziwię, że ty z tą temperaturą nie pojechałaś do szpitala. Stres przed porodem pewnie może spowodować podwyższenie temp. ale do takiego poziomu? Szczególnie, że masz inne objawy : ten nasilający się ból pleców, miałaś dreszcze. Ja panikarą nie jestem, ale jednak wolałabym wyjść na "debilkę" i raczej wrócić do domu uspokojona.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniaM wrote:Niech mi któraś to wytłumaczy z tym ktg puki mam jeszcze czas i nie mam skurczy.Mam głowice ta dolną przesunąć sobie w razie czego na wysokość gdzie ból promieniuje a górnej nie ruszać?
u mnie ta górna była za wysoko, to ją trochę na dół zsunęłam.albo czasem położna przyczepi gdzies całkiem na boku ze nei wiadomo po co ona tak na prawdę tam jest. -
Staraczka23 wrote:A brzuch twardy mialas i w macicy czulas ?
Nie chce z siebie debilki zrobic , temperature mam 38,38
Nie wiem, tak mnie bolały te skurcze że się po brzuchu nie macałamwolałam krzyczeć