X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Łał u nas dzis w ciagu dnia maksymalna temp odczuwalna to 10C :( buuuuu-jesień idzie- ja nie chcę:( specjalnie nie narzekałam na upały, abym teraz mogła;)

P.S. Anitka- na pocieszenie- wielkie zakupy coraz blizej Ciebie :D tak mi sie skojarzyło jak pomyślałam, ze by mi sie ciuchy na te jesień przydały nowe :D
    No na pocieszenie..mój brzuch jest płaski. Dosłownie nie spodziewałam się tego.
    A jesień po prostu uwielbiam :-) to chyba moja ulubiona pora roku :-)

Misi@, easymum, Lilla My, 4me, Gusiak lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka gratuluję później będę przy kompie to wpisze w Worda a mnie zalewa takim sluzem wodnistym od wczoraj strasznie dużo go mam. Witam się z rana w dniu terminu porodu narazie nic się nie dzieje :-(

Anitka201 lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Anitka :-)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja mam podobnie i czop mi znów odchodzi z krwią. Do tego w nocy ból, ale troszkę inny, jakby mi miednica miala peknąć, plus bóle krzyża. Czekam z niecierpliwością na rozwój akcji, bo oczywiście od rana ustało ;p
    Zaraz ide pod prysznic, zrobie śniadanko i jade do rodziców 40 km od szpitala...bede dziś kusić los :)

Marlenak a jak u Ciebie?
    Miłej niedzieli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 07:47

• kasig Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka gratulacje :) no i szybkiego powrotu do formy
    My mamy dziś z mężusiem pierwszą rocznicę ślubu, chcieliśmy żeby mały zrobił nam prezent, ale jak tak wczoraj myślałam to odpadłyby wtedy romantyczne weekendy na rocznice spędzane tylko we dwoje, bo przecież byśmy dzieciaka w urodziny nie zostawili, a tak gdyby się tak urodzil dopiero za tydzień to każdy będzie miał swoje święto, kobieta w ciąży to jest jednak niezdecydowana :) miłego dzionka mamusie :)

Anitka201, Carolline lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Anitka!
    KathleenPL wrote:
    Ja dietę tez wolę trzymać. Raz, że cisne, żeby schudnac, a dwa, że mamusia mi gotuje. To jak chce niech gotuje :D
    Ja też chcę schudnąć, ale ta dieta u mnie to taka nie do końca na chudnięcie - np. strasznie mnie ciągnie do słodkiej herbaty (której ani przed, ani w ciąży nie piłam). Ogólnie przez karmienie jestem ciągle głodna i spragniona, jakaś studnia bez dna.
    Jedno dobre, że ja naprawdę lubię tego mitycznego "kurczaka z marchewką, na parze", bardzo często robiłam sobie coś takiego dla przyjemności jedzenia - bo mi to zwyczajnie smakuje. Smażonych, ciężkostrawnych rzeczy to i tak na co dzień nie jadałam, więc to żadna zmiana.
    Największą nieśmiałość mam do surowych warzyw i owoców, ale myślę, że powoli i do tego się przekonam.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    39tc!!! ;) 14 dni;) juhuuuuu ;)

la_lenka, easymum, Lilla My, Lady Savage, Gusiak, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Anitka głupio im chyba musialo byc w szpitalu jak wrocilas na porod, tempo ekspres!!! Gratulacje :)) ja dzis znow nie moge spac i od 6juz oczy jak 5zl.

relgio4pxlxziakh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    No Anitka głupio im chyba musialo byc w szpitalu jak wrocilas na porod, tempo ekspres!!! Gratulacje :)) ja dzis znow nie moge spac i od 6juz oczy jak 5zl.
    Zmieniły się położne i ta która była przy mnie to dosłownie anioł. Najlepsze ze trafiłam na dyżur mojego gina. A jak ta położna usłyszała ze poprzednia mnie odeslala to się dosłownie za głowę złapała.

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za długo to Ty w domu nie byłaś hehe, odpoczywaj:)

relgio4pxlxziakh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka gratulacje :)

Miłej niedzieli :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w dwupaku, narazie nic się nie dzieje, ale mała w nocy tak buszowała, że myślałam, że po prostu sobie dołem wyjdzie. Jutro rano wizyta ☺

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka gratulacje .

Dziewczyny z tym chodzeniem boso to jak sie zastanowic wcale glupie nie jest , okna otwarte cala noc i ja spacerujaca bez kapci po zimnych panelach a w kiblu kafle , dzisiaj spalam w skarpetkach .
    Bola te plecy jak diabli mysle czy nie wziac urofuraginum i nie wysikac tego co mi siedzi w nerkach :/

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    ja równiez w 2paku, u mnie żaden czop nie odchodzi,choć w noy też skurcze mnie męczyły i przeszły;
    więc dziś postanowiliśmy z mężem wybrać się na dzwon Zygmunta do Krk (dużo schodów), a mnie na szczęście zeszła opuchlizna stóp przez brak upałów:-)
    zabieram sie za wywar z malin i mam nadzieję, że coś się ruszy..
    jutro ktg w klinice
    życze jakiegoś porodu dziś, oczywiście lekkiego, może Ty Misia lub ela? :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka furaginy nie można ponoć w ciąży. A co do łażenia na boso, to chyba faktycznie zależnie od tego czy organizm jest podatny, ja mam podobnie - jak łażę na boso, zmarznę od stóp to pęcherz naparza...

Duuużo wody pij z cytryną albo z żurawiną bo to wypłukuje te bakterie i witamina C bardzo pomaga. Ciepła kąpiel też pomaga i termofor na pęcherz, ale nie wiem czy termofor w ciąży jest wskazany żeby brzuch rozgrzewać.

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze pochwale się "pocieszającą wiadomością" od belly na kolejny tydzień:

Nie denerwuj się, jeśli Twoje dziecko nie spieszy się z przyjściem na świat. O ile lekarz nie zdecyduje inaczej może ono jeszcze zostać w swoim przytulnym, ciepłym mieszkanku nawet przez kolejne dwa tygodnie. “Normalna”, bezproblemowa ciąża może bowiem trwać aż do 42 tygodnia....

no kurna wiedza jak humor poprawić

Misi@, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • paula2013 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny o 00.20 urodziłam. Filip waży 4020 i 58 cm długi. Caly prod od odejścia wód trwał 4 godz

Super gratuluję szybkiego porodu :-)

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Staraczka furaginy nie można ponoć w ciąży. A co do łażenia na boso, to chyba faktycznie zależnie od tego czy organizm jest podatny, ja mam podobnie - jak łażę na boso, zmarznę od stóp to pęcherz naparza...

Duuużo wody pij z cytryną albo z żurawiną bo to wypłukuje te bakterie i witamina C bardzo pomaga. Ciepła kąpiel też pomaga i termofor na pęcherz, ale nie wiem czy termofor w ciąży jest wskazany żeby brzuch rozgrzewać.

Tylko patrz ja mialam 2lata temu zapalenie pęcherza , bolalo jak sikalam a tu tylko te plecy .
    Zaraz wywale meza po zurawine i cytryne , a kąpać to chyba odpada bo stan podgoraczkowy dalej mam

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka gratulacje :-) duzo zdrowia dla was :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka bo pewnie to różnie może być. Może przez ciążę inaczej przechodzisz. To pod ciepła kołdrę i grzej plecy i pęcherz;)

‹‹ 2318 2319 2320 2321 2322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ