Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No na pocieszenie..mój brzuch jest płaski. Dosłownie nie spodziewałam się tego.4me wrote:Łał u nas dzis w ciagu dnia maksymalna temp odczuwalna to 10C
buuuuu-jesień idzie- ja nie chcę
specjalnie nie narzekałam na upały, abym teraz mogła;)
P.S. Anitka- na pocieszenie- wielkie zakupy coraz blizej Ciebie
tak mi sie skojarzyło jak pomyślałam, ze by mi sie ciuchy na te jesień przydały nowe 
A jesień po prostu uwielbiam
to chyba moja ulubiona pora roku
nick nieaktualny, easymum, Lilla My, 4me, Gusiak lubią tę wiadomość
-
Anitka gratuluję później będę przy kompie to wpisze w Worda a mnie zalewa takim sluzem wodnistym od wczoraj strasznie dużo go mam. Witam się z rana w dniu terminu porodu narazie nic się nie dzieje
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnulka ja mam podobnie i czop mi znów odchodzi z krwią. Do tego w nocy ból, ale troszkę inny, jakby mi miednica miala peknąć, plus bóle krzyża. Czekam z niecierpliwością na rozwój akcji, bo oczywiście od rana ustało ;p
Zaraz ide pod prysznic, zrobie śniadanko i jade do rodziców 40 km od szpitala...bede dziś kusić los
Marlenak a jak u Ciebie?
Miłej niedzieli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 07:47
-
Anitka gratulacje
no i szybkiego powrotu do formy
My mamy dziś z mężusiem pierwszą rocznicę ślubu, chcieliśmy żeby mały zrobił nam prezent, ale jak tak wczoraj myślałam to odpadłyby wtedy romantyczne weekendy na rocznice spędzane tylko we dwoje, bo przecież byśmy dzieciaka w urodziny nie zostawili, a tak gdyby się tak urodzil dopiero za tydzień to każdy będzie miał swoje święto, kobieta w ciąży to jest jednak niezdecydowana
miłego dzionka mamusie
Anitka201, Carolline lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Anitka!
Ja też chcę schudnąć, ale ta dieta u mnie to taka nie do końca na chudnięcie - np. strasznie mnie ciągnie do słodkiej herbaty (której ani przed, ani w ciąży nie piłam). Ogólnie przez karmienie jestem ciągle głodna i spragniona, jakaś studnia bez dna.KathleenPL wrote:Ja dietę tez wolę trzymać. Raz, że cisne, żeby schudnac, a dwa, że mamusia mi gotuje. To jak chce niech gotuje
Jedno dobre, że ja naprawdę lubię tego mitycznego "kurczaka z marchewką, na parze", bardzo często robiłam sobie coś takiego dla przyjemności jedzenia - bo mi to zwyczajnie smakuje. Smażonych, ciężkostrawnych rzeczy to i tak na co dzień nie jadałam, więc to żadna zmiana.
Największą nieśmiałość mam do surowych warzyw i owoców, ale myślę, że powoli i do tego się przekonam.
-
nick nieaktualny
-
Zmieniły się położne i ta która była przy mnie to dosłownie anioł. Najlepsze ze trafiłam na dyżur mojego gina. A jak ta położna usłyszała ze poprzednia mnie odeslala to się dosłownie za głowę złapała.MadziaRatMed wrote:No Anitka głupio im chyba musialo byc w szpitalu jak wrocilas na porod, tempo ekspres!!! Gratulacje
) ja dzis znow nie moge spac i od 6juz oczy jak 5zl. -
nick nieaktualnyAnitka gratulacje .
Dziewczyny z tym chodzeniem boso to jak sie zastanowic wcale glupie nie jest , okna otwarte cala noc i ja spacerujaca bez kapci po zimnych panelach a w kiblu kafle , dzisiaj spalam w skarpetkach .
Bola te plecy jak diabli mysle czy nie wziac urofuraginum i nie wysikac tego co mi siedzi w nerkach
-
hej!
ja równiez w 2paku, u mnie żaden czop nie odchodzi,choć w noy też skurcze mnie męczyły i przeszły;
więc dziś postanowiliśmy z mężem wybrać się na dzwon Zygmunta do Krk (dużo schodów), a mnie na szczęście zeszła opuchlizna stóp przez brak upałów:-)
zabieram sie za wywar z malin i mam nadzieję, że coś się ruszy..
jutro ktg w klinice
życze jakiegoś porodu dziś, oczywiście lekkiego, może Ty Misia lub ela?
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaraczka furaginy nie można ponoć w ciąży. A co do łażenia na boso, to chyba faktycznie zależnie od tego czy organizm jest podatny, ja mam podobnie - jak łażę na boso, zmarznę od stóp to pęcherz naparza...
Duuużo wody pij z cytryną albo z żurawiną bo to wypłukuje te bakterie i witamina C bardzo pomaga. Ciepła kąpiel też pomaga i termofor na pęcherz, ale nie wiem czy termofor w ciąży jest wskazany żeby brzuch rozgrzewać. -
a i jeszcze pochwale się "pocieszającą wiadomością" od belly na kolejny tydzień:
Nie denerwuj się, jeśli Twoje dziecko nie spieszy się z przyjściem na świat. O ile lekarz nie zdecyduje inaczej może ono jeszcze zostać w swoim przytulnym, ciepłym mieszkanku nawet przez kolejne dwa tygodnie. “Normalna”, bezproblemowa ciąża może bowiem trwać aż do 42 tygodnia....
no kurna wiedza jak humor poprawić
nick nieaktualny, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulinek wrote:Staraczka furaginy nie można ponoć w ciąży. A co do łażenia na boso, to chyba faktycznie zależnie od tego czy organizm jest podatny, ja mam podobnie - jak łażę na boso, zmarznę od stóp to pęcherz naparza...
Duuużo wody pij z cytryną albo z żurawiną bo to wypłukuje te bakterie i witamina C bardzo pomaga. Ciepła kąpiel też pomaga i termofor na pęcherz, ale nie wiem czy termofor w ciąży jest wskazany żeby brzuch rozgrzewać.
Tylko patrz ja mialam 2lata temu zapalenie pęcherza , bolalo jak sikalam a tu tylko te plecy .
Zaraz wywale meza po zurawine i cytryne , a kąpać to chyba odpada bo stan podgoraczkowy dalej mam -
nick nieaktualny

14 dni;) juhuuuuu