Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
4me wrote:Łał u nas dzis w ciagu dnia maksymalna temp odczuwalna to 10C
buuuuu-jesień idzie- ja nie chcę
specjalnie nie narzekałam na upały, abym teraz mogła;)
P.S. Anitka- na pocieszenie- wielkie zakupy coraz blizej Ciebietak mi sie skojarzyło jak pomyślałam, ze by mi sie ciuchy na te jesień przydały nowe
A jesień po prostu uwielbiamto chyba moja ulubiona pora roku
Misi@, easymum, Lilla My, 4me, Gusiak lubią tę wiadomość
-
Anitka gratuluję później będę przy kompie to wpisze w Worda a mnie zalewa takim sluzem wodnistym od wczoraj strasznie dużo go mam. Witam się z rana w dniu terminu porodu narazie nic się nie dzieje
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnulka ja mam podobnie i czop mi znów odchodzi z krwią. Do tego w nocy ból, ale troszkę inny, jakby mi miednica miala peknąć, plus bóle krzyża. Czekam z niecierpliwością na rozwój akcji, bo oczywiście od rana ustało ;p
Zaraz ide pod prysznic, zrobie śniadanko i jade do rodziców 40 km od szpitala...bede dziś kusić los
Marlenak a jak u Ciebie?
Miłej niedzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 07:47
-
Anitka gratulacje
no i szybkiego powrotu do formy
My mamy dziś z mężusiem pierwszą rocznicę ślubu, chcieliśmy żeby mały zrobił nam prezent, ale jak tak wczoraj myślałam to odpadłyby wtedy romantyczne weekendy na rocznice spędzane tylko we dwoje, bo przecież byśmy dzieciaka w urodziny nie zostawili, a tak gdyby się tak urodzil dopiero za tydzień to każdy będzie miał swoje święto, kobieta w ciąży to jest jednak niezdecydowanamiłego dzionka mamusie
Anitka201, Carolline lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Anitka!
KathleenPL wrote:Ja dietę tez wolę trzymać. Raz, że cisne, żeby schudnac, a dwa, że mamusia mi gotuje. To jak chce niech gotuje
Jedno dobre, że ja naprawdę lubię tego mitycznego "kurczaka z marchewką, na parze", bardzo często robiłam sobie coś takiego dla przyjemności jedzenia - bo mi to zwyczajnie smakuje. Smażonych, ciężkostrawnych rzeczy to i tak na co dzień nie jadałam, więc to żadna zmiana.
Największą nieśmiałość mam do surowych warzyw i owoców, ale myślę, że powoli i do tego się przekonam.Anitka201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MadziaRatMed wrote:No Anitka głupio im chyba musialo byc w szpitalu jak wrocilas na porod, tempo ekspres!!! Gratulacje
) ja dzis znow nie moge spac i od 6juz oczy jak 5zl.
-
nick nieaktualnyAnitka gratulacje .
Dziewczyny z tym chodzeniem boso to jak sie zastanowic wcale glupie nie jest , okna otwarte cala noc i ja spacerujaca bez kapci po zimnych panelach a w kiblu kafle , dzisiaj spalam w skarpetkach .
Bola te plecy jak diabli mysle czy nie wziac urofuraginum i nie wysikac tego co mi siedzi w nerkachAnitka201 lubi tę wiadomość
-
hej!
ja równiez w 2paku, u mnie żaden czop nie odchodzi,choć w noy też skurcze mnie męczyły i przeszły;
więc dziś postanowiliśmy z mężem wybrać się na dzwon Zygmunta do Krk (dużo schodów), a mnie na szczęście zeszła opuchlizna stóp przez brak upałów:-)
zabieram sie za wywar z malin i mam nadzieję, że coś się ruszy..
jutro ktg w klinice
życze jakiegoś porodu dziś, oczywiście lekkiego, może Ty Misia lub ela?Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaraczka furaginy nie można ponoć w ciąży. A co do łażenia na boso, to chyba faktycznie zależnie od tego czy organizm jest podatny, ja mam podobnie - jak łażę na boso, zmarznę od stóp to pęcherz naparza...
Duuużo wody pij z cytryną albo z żurawiną bo to wypłukuje te bakterie i witamina C bardzo pomaga. Ciepła kąpiel też pomaga i termofor na pęcherz, ale nie wiem czy termofor w ciąży jest wskazany żeby brzuch rozgrzewać. -
a i jeszcze pochwale się "pocieszającą wiadomością" od belly na kolejny tydzień:
Nie denerwuj się, jeśli Twoje dziecko nie spieszy się z przyjściem na świat. O ile lekarz nie zdecyduje inaczej może ono jeszcze zostać w swoim przytulnym, ciepłym mieszkanku nawet przez kolejne dwa tygodnie. “Normalna”, bezproblemowa ciąża może bowiem trwać aż do 42 tygodnia....
no kurna wiedza jak humor poprawićMisi@, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulinek wrote:Staraczka furaginy nie można ponoć w ciąży. A co do łażenia na boso, to chyba faktycznie zależnie od tego czy organizm jest podatny, ja mam podobnie - jak łażę na boso, zmarznę od stóp to pęcherz naparza...
Duuużo wody pij z cytryną albo z żurawiną bo to wypłukuje te bakterie i witamina C bardzo pomaga. Ciepła kąpiel też pomaga i termofor na pęcherz, ale nie wiem czy termofor w ciąży jest wskazany żeby brzuch rozgrzewać.
Tylko patrz ja mialam 2lata temu zapalenie pęcherza , bolalo jak sikalam a tu tylko te plecy .
Zaraz wywale meza po zurawine i cytryne , a kąpać to chyba odpada bo stan podgoraczkowy dalej mam -
nick nieaktualny