X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Łał u nas dzis w ciagu dnia maksymalna temp odczuwalna to 10C :( buuuuu-jesień idzie- ja nie chcę:( specjalnie nie narzekałam na upały, abym teraz mogła;)

P.S. Anitka- na pocieszenie- wielkie zakupy coraz blizej Ciebie :D tak mi sie skojarzyło jak pomyślałam, ze by mi sie ciuchy na te jesień przydały nowe :D
    No na pocieszenie..mój brzuch jest płaski. Dosłownie nie spodziewałam się tego.
    A jesień po prostu uwielbiam :-) to chyba moja ulubiona pora roku :-)

Misi@, easymum, Lilla My, 4me, Gusiak lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka gratuluję później będę przy kompie to wpisze w Worda a mnie zalewa takim sluzem wodnistym od wczoraj strasznie dużo go mam. Witam się z rana w dniu terminu porodu narazie nic się nie dzieje :-(

Anitka201 lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Anitka :-)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja mam podobnie i czop mi znów odchodzi z krwią. Do tego w nocy ból, ale troszkę inny, jakby mi miednica miala peknąć, plus bóle krzyża. Czekam z niecierpliwością na rozwój akcji, bo oczywiście od rana ustało ;p
    Zaraz ide pod prysznic, zrobie śniadanko i jade do rodziców 40 km od szpitala...bede dziś kusić los :)

Marlenak a jak u Ciebie?
    Miłej niedzieli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 07:47

• kasig Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka gratulacje :) no i szybkiego powrotu do formy
    My mamy dziś z mężusiem pierwszą rocznicę ślubu, chcieliśmy żeby mały zrobił nam prezent, ale jak tak wczoraj myślałam to odpadłyby wtedy romantyczne weekendy na rocznice spędzane tylko we dwoje, bo przecież byśmy dzieciaka w urodziny nie zostawili, a tak gdyby się tak urodzil dopiero za tydzień to każdy będzie miał swoje święto, kobieta w ciąży to jest jednak niezdecydowana :) miłego dzionka mamusie :)

Anitka201, Carolline lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Anitka!
    KathleenPL wrote:
    Ja dietę tez wolę trzymać. Raz, że cisne, żeby schudnac, a dwa, że mamusia mi gotuje. To jak chce niech gotuje :D
    Ja też chcę schudnąć, ale ta dieta u mnie to taka nie do końca na chudnięcie - np. strasznie mnie ciągnie do słodkiej herbaty (której ani przed, ani w ciąży nie piłam). Ogólnie przez karmienie jestem ciągle głodna i spragniona, jakaś studnia bez dna.
    Jedno dobre, że ja naprawdę lubię tego mitycznego "kurczaka z marchewką, na parze", bardzo często robiłam sobie coś takiego dla przyjemności jedzenia - bo mi to zwyczajnie smakuje. Smażonych, ciężkostrawnych rzeczy to i tak na co dzień nie jadałam, więc to żadna zmiana.
    Największą nieśmiałość mam do surowych warzyw i owoców, ale myślę, że powoli i do tego się przekonam.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    39tc!!! ;) 14 dni;) juhuuuuu ;)

la_lenka, easymum, Lilla My, Lady Savage, Gusiak, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Anitka głupio im chyba musialo byc w szpitalu jak wrocilas na porod, tempo ekspres!!! Gratulacje :)) ja dzis znow nie moge spac i od 6juz oczy jak 5zl.

relgio4pxlxziakh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    No Anitka głupio im chyba musialo byc w szpitalu jak wrocilas na porod, tempo ekspres!!! Gratulacje :)) ja dzis znow nie moge spac i od 6juz oczy jak 5zl.
    Zmieniły się położne i ta która była przy mnie to dosłownie anioł. Najlepsze ze trafiłam na dyżur mojego gina. A jak ta położna usłyszała ze poprzednia mnie odeslala to się dosłownie za głowę złapała.

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za długo to Ty w domu nie byłaś hehe, odpoczywaj:)

relgio4pxlxziakh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka gratulacje :)

Miłej niedzieli :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w dwupaku, narazie nic się nie dzieje, ale mała w nocy tak buszowała, że myślałam, że po prostu sobie dołem wyjdzie. Jutro rano wizyta ☺

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka gratulacje .

Dziewczyny z tym chodzeniem boso to jak sie zastanowic wcale glupie nie jest , okna otwarte cala noc i ja spacerujaca bez kapci po zimnych panelach a w kiblu kafle , dzisiaj spalam w skarpetkach .
    Bola te plecy jak diabli mysle czy nie wziac urofuraginum i nie wysikac tego co mi siedzi w nerkach :/

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    ja równiez w 2paku, u mnie żaden czop nie odchodzi,choć w noy też skurcze mnie męczyły i przeszły;
    więc dziś postanowiliśmy z mężem wybrać się na dzwon Zygmunta do Krk (dużo schodów), a mnie na szczęście zeszła opuchlizna stóp przez brak upałów:-)
    zabieram sie za wywar z malin i mam nadzieję, że coś się ruszy..
    jutro ktg w klinice
    życze jakiegoś porodu dziś, oczywiście lekkiego, może Ty Misia lub ela? :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka furaginy nie można ponoć w ciąży. A co do łażenia na boso, to chyba faktycznie zależnie od tego czy organizm jest podatny, ja mam podobnie - jak łażę na boso, zmarznę od stóp to pęcherz naparza...

Duuużo wody pij z cytryną albo z żurawiną bo to wypłukuje te bakterie i witamina C bardzo pomaga. Ciepła kąpiel też pomaga i termofor na pęcherz, ale nie wiem czy termofor w ciąży jest wskazany żeby brzuch rozgrzewać.

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze pochwale się "pocieszającą wiadomością" od belly na kolejny tydzień:

Nie denerwuj się, jeśli Twoje dziecko nie spieszy się z przyjściem na świat. O ile lekarz nie zdecyduje inaczej może ono jeszcze zostać w swoim przytulnym, ciepłym mieszkanku nawet przez kolejne dwa tygodnie. “Normalna”, bezproblemowa ciąża może bowiem trwać aż do 42 tygodnia....

no kurna wiedza jak humor poprawić

Misi@, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • paula2013 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny o 00.20 urodziłam. Filip waży 4020 i 58 cm długi. Caly prod od odejścia wód trwał 4 godz

Super gratuluję szybkiego porodu :-)

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Staraczka furaginy nie można ponoć w ciąży. A co do łażenia na boso, to chyba faktycznie zależnie od tego czy organizm jest podatny, ja mam podobnie - jak łażę na boso, zmarznę od stóp to pęcherz naparza...

Duuużo wody pij z cytryną albo z żurawiną bo to wypłukuje te bakterie i witamina C bardzo pomaga. Ciepła kąpiel też pomaga i termofor na pęcherz, ale nie wiem czy termofor w ciąży jest wskazany żeby brzuch rozgrzewać.

Tylko patrz ja mialam 2lata temu zapalenie pęcherza , bolalo jak sikalam a tu tylko te plecy .
    Zaraz wywale meza po zurawine i cytryne , a kąpać to chyba odpada bo stan podgoraczkowy dalej mam

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka gratulacje :-) duzo zdrowia dla was :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka bo pewnie to różnie może być. Może przez ciążę inaczej przechodzisz. To pod ciepła kołdrę i grzej plecy i pęcherz;)

‹‹ 2318 2319 2320 2321 2322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ