X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Dziewxzyny jak to jest z macierzysnkim? Ile czasu jest na zgloszenie?

14 dni po porodzie.

Misi@ lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila ja w środę miałam 140/100 i małej wyższy puls ale juz w czwartek wszystko wróciło do normy i wyniki perfekcyjne, życzę ci tego samego. A staraczka co ma chodzenie na boso do czegokolwiek? Ja na boso cały rok pomykam w domu a na dworze nadal chodzę w sandałach a mamy jakies 13 stopni i nic mi sie z tego nie robi, ja to myśle ze to jakies bujdy :p

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory mialam ok. Ale w 1 ciazy w 37 wyszlo nadcisnienie i teraz okazuje sie ze w tym samym tc. Moze jutro sie unormuje, oby :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Staraczka hit nad hitami z tymi golymi stopami.... ze tez lekarz po studiach takie pierdoly opowiada :D a nie kazał Ci zakladac takich ciepłych kapci góralskich z futerkiem? ;) jesli tak to podjedz do nas do Gdyni na hali targowej takie sprzedają ;)

P.S. Dobrze, ze wszystko ok....

easymum, Carolline lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie to nie glupie z tym chodzeniem na boso. Zalezy od wrazliwosci organizmu wg mnie. Mi jest teraz wiecznie goraco i chodzenie na boso to moj system chlodzenia:) ale pamietam ktores wakaxje z dwa lata temu moze weszla. Z synkiem do wody w zalewie nooo do kostek bylo. Do wieczora mialam juz mega zapalenie pecherza z krwia w tle.

Tak w ogole obudzila mnie Zgaga:/ za pozno kolacja a bylismy w restauracji i jadlam krem z dyni z kielbaska peperoni i lososia na placku warzywnym oraz surowke ... To teraz mam;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o 00.20 urodziłam. Filip waży 4020 i 58 cm długi. Caly prod od odejścia wód trwał 4 godz

diatomka, anula1990, KathleenPL, Misi@, agania, wiaraczynicuda, 4me, adzia, karolcia87, anulka20, la_lenka, marlenak_me, kasig, Luna1, monaaa85, MadziaRatMed, Dominka92, Paulinek, paula2013, Czarna_88, Lilla My, Carolline, hakorośl, Lady Savage, snoopy_etka, Gusiak, Kucykowa, agatka196, Kasiarzynka, Bruma, chabasse, Wonderland lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanitka piekna wiadomosc! Gratulacje! Noo i waga niczego sobie;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh nie mogę spać. Dziewczyna obok tak strasznie chrapie.. malutki na razie odsyła porod.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny o 00.20 urodziłam. Filip waży 4020 i 58 cm długi. Caly prod od odejścia wód trwał 4 godz
    Brawo, kolejna ekspres mama :) Buziaki dla Ciebie i malucha.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka gratuluje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka gratulacje. Waga calkiem ladna :-)

Kathleen a ja na Zelaznej leze. Pojechalam z nastawieniem ze bede czela ze 4h na IP. Po 30 min byla decyzja ze zostaje, zajelam ostatnie lozko na patologii. Jejku jacy tu sa ludzie mili, w szoku jestem. Jesynie wenflon mnie za przeproszeniem nakurwia ale da sie przezyc.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Anitka gratulacje. Waga calkiem ladna :-)

Kathleen a ja na Zelaznej leze. Pojechalam z nastawieniem ze bede czela ze 4h na IP. Po 30 min byla decyzja ze zostaje, zajelam ostatnie lozko na patologii. Jejku jacy tu sa ludzie mili, w szoku jestem. Jesynie wenflon mnie za przeproszeniem nakurwia ale da sie przezyc.
    Mówiłam. To naprawdę świetny szpital, a jak coś się dzieje to decyzję podejmują natychmiast. Po wenflonie do tej pory mi ręką dretwieje :/ Powodzenia!!!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w nocy trafiłam ponownie na porodowkę. Ogólnie strasznie krwawilam i okazało się ze muszą mnie wylyzeczkowac. Zabrali mi małego bo praktycznie mdlalam na siedzaco ale zaraz mam go dostać. Jak tak będzie wyglądał połog to jest jakaś masakra...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Anitko. Zdrowia..a jak ssię teraz czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A ja w nocy trafiłam ponownie na porodowkę. Ogólnie strasznie krwawilam i okazało się ze muszą mnie wylyzeczkowac. Zabrali mi małego bo praktycznie mdlalam na siedzaco ale zaraz mam go dostać. Jak tak będzie wyglądał połog to jest jakaś masakra...
    Dla mnie polog jest gorszy od porodu. Poród trwał "chwile "a polog się ciągnie i jest nieprzyjemnie :-( pobrali małej rano krew czekamy na wyniki jak ja bardzo chce wyjść do domu wczoraj ryczalam jak głupia Przy R ze chce do domu żeby mnie tu nie zostawial ze boje się tego i tamtego...

• 4me Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Anitka gratulacje!!!
    Kurcze juz nie miała wczoraj sily pisac ale tak wlasne sobie myslalam o Tobie, ze jak regularne skurcze co 6 min nie są powodem by jechać do szpitala to ja juz nie wiem jak rozpoznać poród. Jednej strony szok, ze odesłali cie do domu- ja bym się bala, ze dosłownie bede wracać z glowka miedzy nogami juz ;) z drugiej przynajmniej krócej sie meczylas w tym szpitalu.
    Kicha za to z tym pologiem... Trzymaj się z każdym dniem na pewno bedzie lepiej ! Gratulacje!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka gratuluję☺.życzę szybkiego powrotu do zdrowia. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ojej Anitko. Zdrowia..a jak ssię teraz czujesz?
    W sumie zobaczymy jak będzie wieczorem bo na razie skurcze brzucha minęły. Musieli mnie naciąc bo młody miał dużą główkę no i nie wiem jak będzie się goila rana. Szwy mam rozpuszczalne wiec mają się wchłonąć.

• 4me Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Wiecie to nie glupie z tym chodzeniem na boso. Zalezy od wrazliwosci organizmu wg mnie. Mi jest teraz wiecznie goraco i chodzenie na boso to moj system chlodzenia:) ale pamietam ktores wakaxje z dwa lata temu moze weszla. Z synkiem do wody w zalewie nooo do kostek bylo. Do wieczora mialam juz mega zapalenie pecherza z krwia w tle.

Tak w ogole obudzila mnie Zgaga:/ za pozno kolacja a bylismy w restauracji i jadlam krem z dyni z kielbaska peperoni i lososia na placku warzywnym oraz surowke ... To teraz mam;)

Moze ale to po prostu jakies mega nieprofesjonalne stwierdzenie diagnozy... Powodów mogą byc setki a tekstami "nie chodź na bosaka bo będziesz chora", "nie siadaj na betonie bo zlapiesz wilka" itp itd to moja babcia mnie straszyla a medycyny nie skończyła;) mogl sobie podarować tak profesjonalną diagnozę:D

Carolline lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał u nas dzis w ciagu dnia maksymalna temp odczuwalna to 10C :( buuuuu-jesień idzie- ja nie chcę:( specjalnie nie narzekałam na upały, abym teraz mogła;)

P.S. Anitka- na pocieszenie- wielkie zakupy coraz blizej Ciebie :D tak mi sie skojarzyło jak pomyślałam, ze by mi sie ciuchy na te jesień przydały nowe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 07:05

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2317 2318 2319 2320 2321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ