X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ogromne gratulacje <3 <3 <3!

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Udało się poród SN Wiktor godzina 12.30 waga 3340 długi 54 cm ciężko było ale warto :-)

Gratulacje ;)

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka w końcu się doczekałaś :) gratulacje :)

Czarna - łączę się z tobą w takim razie :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Anulka :)
    u mnie godzina zero zbliża się wielkimi krokami ale niestety nic się nie dzieje, wolałabym żeby jednak coś się zadziało, bo nie uśmiecha mi się bezproduktywne leżenie w szpitalu od środy i czekanie kiedy zdecydują się wywoływać, to może potrwać nawet i ponad tydzień tak więc jestem troszkę zdołowana.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Udało się poród SN Wiktor godzina 12.30 waga 3340 długi 54 cm ciężko było ale warto :-)

Gratuluję :) no błyskawicznie poszło :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak apropo szpitala , zauważyła któraś że leżąc w szpitalu więcej sie je ? :D

Pamiętam jak leżałam w tamtym roku to co chwilę mielilam coś w buzi i byłam ciągle głodna :D

• bento Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20, Anitka Gratulacje!!

Oj ja już nie mogę się doczekać... moka89, Czarna łączę się z Wami w niecierpliwym oczekiwaniu.

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest, gdy minie termin trzeba się zgłosić do szpitala?

sRUqp2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

od razu nie trzeba, zwykle lekarz każe się zgłosić mniej więcej po tygodniu, ale to zależy od lekarza i sytuacji. Ja muszę się zgłosić w terminie bo już od lipca mam łożysko 3 stopnia a po za tym mimo brania leków na nadciśnienie troche mi ono skacze, tak więc lekarz chce miec nas pod kontrolą. Z jednej strony dobrze, bo będę czuła się bezpieczniejsza, ale z drugiej strony leżenie w szpitalu nie wiadomo jak długo fajne nie jest

bento lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dzisiaj co chwile bóle z krzyża ...mam nadzieję że to dobrze. Normalnie już bym chciała tą 18 i wizytę u doktorka... Ale na razie idę sprzątać sobie i odkurzać :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • kasig Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Pamiętam jak leżałam w tamtym roku to co chwilę mielilam coś w buzi i byłam ciągle głodna :D

Ja chyba też w szpitalu więcej jadłam, ale to chyba z nudów staraczko, no i wiadomo jak ktoś Cię odwiedza to zawsze coś przyniesie, no więc co ma się zmarnować :)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Mi moj prowadzący ostatnio mówił, że tydzień po terminie ma mnie mąż odwieźć do szpitala. Nie mówił nic natomiast o Ktg, a niektóre z was chodzą..

bento lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Ja chyba też w szpitalu więcej jadłam, ale to chyba z nudów staraczko, no i wiadomo jak ktoś Cię odwiedza to zawsze coś przyniesie, no więc co ma się zmarnować :)

Haha i dlatego nie chciałam w sobotę zostać żeby nie jeść dużo :D

• bento Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Mi moj prowadzący ostatnio mówił, że tydzień po terminie ma mnie mąż odwieźć do szpitala. Nie mówił nic natomiast o Ktg, a niektóre z was chodzą..

Mój lekarz zalecił KTG co 5 dni, tak dla pewności.
    Wczoraj pielęgniarka w czasie podpinania skomentowała mój brzuch... że noszę tam chyba bliźniaki...
    Jezu nie wiem sama dlaczego taki wielki jest, ale w 1 ciąży było to samo.

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    To zalezy od lekarza i szpitala... Zapytaj sie swojego albo sprawdz jak jest u Ciebie w szpitalu. Ja sie spotkałam z potwierdzonymi przypadkami, ze koleżanki miały sie zgłosić po tygodniu i po dwóch... Niestety lekarza niektórzy uważają, ze przenoszona ciaza to dopiero 42 tydzień...
    To dopiero maskra-dwa tygodnie dluzej sie męczyć, czeajac na TEN dzień i na koniec miec jeszcze indukcje porodu :/

Dlatego zreszta ja sie nie nakręcam i rzadziej Was czytam teraz ;) bo ja nie mam żadnych objawów i jakbym tak sobie juz od 2 tygodni wkrecala, ze to może juz to później jak przechodzę o dwa tygodnie to oszaleje ;) a cos czuje ze ja sobie jeszcze poczekam ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 15:35

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Ja leżałam w szpitalu raz w zyciu- daaaawno temu i przez 4 dni zdążyłam schudnąć... Jedzenie wyglądalo obrzydliwie i jadłam tylko to co mi przyniosła rodzina a tego tez nie wiele bo kupa rozmazana na kafelkach w wc nie przysparzała apetytu... Powaga! Od tej pory nienawidze szpitali. Lezalam na wewnętrznym, pelno syarszych ludzi,niektórzy juz z demencją- w nocy albo ktos umierał albo puszczal bąki albo prosił mnie abym mu pomogła uciec bo wojna sie zaczyna... Po 4 dniach wypisalam sie na własne życzenie :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, bo ciaza trwa 38-42 tygodnie... to nie jest kwestia pogladow lekarza. medycznie przenoszona ciaza jest po 42 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 15:44

Carolline lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja leżałam w szpitalu raz w zyciu- daaaawno temu i przez 4 dni zdążyłam schudnąć... Jedzenie wyglądalo obrzydliwie i jadłam tylko to co mi przyniosła rodzina a tego tez nie wiele bo kupa rozmazana na kafelkach w wc nie przysparzała apetytu... Powaga! Od tej pory nienawidze szpitali. Lezalam na wewnętrznym, pelno syarszych ludzi,niektórzy juz z demencją- w nocy albo ktos umierał albo puszczal bąki albo prosił mnie abym mu pomogła uciec bo wojna sie zaczyna... Po 4 dniach wypisalam sie na własne życzenie :/

o matko, w takiej sytuacji chyba też nie miałabym apetytu

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratuluje! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen glupie pytanie, czy w zosce robia lewatywe przed cc??? Bo kurcze zestresowana jesten i od 3 dni nie bylam na kibelku.

‹‹ 2329 2330 2331 2332 2333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ