Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No własnie dziewczyny co do rejesteracji w USC ....orientujecie sie jak to wyglada chodzi mi o to, ze ja rodze 100km od miejsca zamieszkania i czy jak bede lezała w szpitalu maz bedzie mogł jechac załatwic to? Czy dopiero jak wyjdziemy bedzie mozna to załatwiac, bo srednio mi sie potem jeszcze raz usmiecha jechac..,...
A tak poza tym witam sie z Wami w 40tcCC juz pojutrze coraz wiekszy stres ...;(
-
paula2013 wrote:Daj znac pozniej jak to sciaganie pessara, bo ja straasznie sie boje a to przede mna....i trzymam kciuki zeby nie bolalo
Spoko, napiszę jak tylko wrócęChoć śmiałam się do męża, że najfajniej by było jakby lekarz po zdjęciu stwierdził, że szyjki brak - jest piękne rozwarcie i jedziemy na porodówkę
W ogóle to mam dziś jakiś płaczliwo-emocjonalny dzień. Najpierw pożarłam się rano z mężem i wyłam do poduszki, a potem zobaczyłam na TVP2 zapowiedź tego nowego programu o wcześniakach i rozryczałam się jak bóbr...
-
nick nieaktualnyCześć kobitki...rany, ale mi ten czas ucieka przy dwójce bąbli!
sa słodkie, ale o 20 dzieci wykapane, połozone a my z mezem padamy na twarz:P
ale ten czas kiedy dajemy z siebie 100% maluchom ( kosztem chodzenia w piżamie do 14 albo po deszcze o 7 rano) procentuje, bo mlody juz nauczył sie ze nic nie stracił przez pojawienie sie siostry i znów jest "tuli, tuli" z mamą
ufffffffffffffffffffffffffffff
cały czas bujam sie z laktacja bo młoda nijak sie nie najada...po 50 min przy cycku i tak dojada z butli....ehhhh.....
aha - dziwczyny po cc! polożna polecila mi żel z arniki ( http://www.aptekamini.pl/flos-lek-zel-arnikowy-na-since-potl-50ml.html#nclid=579fcef85a66ae06c2f89c7b048baae9 )..8 zł a rana wygoiła się expresowo! mimo, ze pojawił sie mi mały krwiak, to dzięki tej masci wchłonął sie juz po 2 dniach!..blizna jest duzo mnie czerwona ...generalnie jestem zachwycona
skabarka lubi tę wiadomość
-
skabarka wrote:wiecie co, ale ja np kompletnie nie rozumiem tego wyzywanie mężów na porodówce... serio... mnie męczył poród przez 3 dni i mąż ani razu złego słowa nie usłyszał! ba, byłam wdzięczna że jest ze mną, że mnie wspiera, a momentami było mi go szkoda bo miał biedny taką zagubioną minę... później mi opowiadał, że w tych naprawdę ciężkich momentach nie wiedział jak mi pomóc i to było dla niego najgorsze ;-/
położna stwierdziła że jeśli nie chce aby mnie dotykano to finał jest juz bliski
Mój mąż też na koniec stwierdził że dobijala go ta bezradność.skabarka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Koalka wrote:hmm...no niby sam poród krótki,ale skurcze miałaś od 3 rano,a urodziłaś o północy,więc jakby to zliczyć to 21godzin męki(i tak dużo dziewczyn liczy czas swojego porodu od 1 skurczu i dlatego im wychodzi,że rodziły po 20godz)no i nie obyło się bez komplikacji,ale najważniejsze że masz najgorsze już za sobą-tego Ci zazdroszczę
Anita a powiedz nacięcie bolało?czułaś kiedy położna nacieła?
Rodziłaś ze znieczuleniem czy bez?I jak to jest z łożyskiem?po jakim czasie od wyjścia dzidziusia się je rodzi i czy to jeszcze boli jak już jest się wykończonym tym całym porodem?bo żadna dziewczyna nie wspomina o łożysku.Dali Ci coś żebyś szybciej to łożysko urodziła?
No i napisz jakie ciuszki małemu ubierasz 56 czy 62?bo mój do małych też nie będzie należał.
Nacięcie nie bolało bo lekarz najpierw mnie znieczulil, przed szyciem tez mnie znieczulil wiec to tez nie bOli.
Łożysko rodzisz zaraz po dziecku i tego nawet nie czujesz - przynajmniej ja nie czulam.
u mnie poród był tak szybki ze rodziłam bez znieczulenia -tylko miejscowo krocze.
co do ciuszków to malucha ubieram w 56 i ma sporo luzu. Ale na razie ubieram mu tylko pajace. Bo wydają się wygodne.
no i mały odziedziczył po mnie atopowe skórę. .juz to widzę i pediatra tez to zauważyła wiec jego i moja pielęgnacja jest identyczna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 12:46
Koalka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jutro o 9 powitam Leona na swiecie
Czarna_88, moka89, karolcia87, Staraczka23, Lilla My, Lady Savage, AniaM, diatomka, magdalenkaihelenka, paula2013, Carolline, Gusiak, Sigma, ceska, Kasiarzynka, .ona., skabarka, MadziaRatMed, adzia, Anitka201, snoopy_etka lubią tę wiadomość
-
moka89 wrote:Bu Bu Bu wszyscy wiedzą kiedy będą tulić dzidziusia
(( A ja siedzę jak na bombie
Grawitacja mi dzisiaj nie sprzyja, bo czuję mała nisko i uciska w szyjkę, a do tego się przeciąga jakby miała 150 m apartament...
Moka nie jesteś sama ja też siedzę jak na bombie i czekam na rozwój sytuacji tak ze jesteśmy razem ☺ -
Staraczka kciuki w takim razie , cos czuje ze Twoje godziny z dzidzia w brzuszku sa policzone!
Lila nooo super! Jutro zobaczysz swoj skarb!
a ja sie boje bo to ucho nic nie przechodzi:/ najlepiej mi po apapie, ale tylko 4 na dobe mozna. Sprobowalabym jakis nurofen ale pewnie nie mozna:( i nic mi nie dziala przeciwzapalnie bi apap nie ma tefo dzialania:( -
hej, hej widzę że dużo akcji zaczyna się rozkręcać ale to dobrze niech maluszki wychodzą
u nas dzisiaj 3. rocznica ślubu więc ciasto przygotowane i czekam na męża, liczyliśmy na prezent od Anastazji ale na nic się nie zapowiada więc czekamy dalej ale zero objawów
jejuuu jacy ludzie potrafią być pojebani, właśnie się dowiedziałam że na wsi u moich dziadków stare baby i dziady gadają że w sobotę urodziłam 7-miesięczną córeczkę, aż mi ciśnienie skoczyło przez chwilę ze zdenerwowania ale po chwili stwierdziłam że za rok, dwa czy trzech już tych wszystkich starych pruchn nie będzie na świecie i nie będzie komu wymyślać plotek... tak to jest z 70 czy 80-latkami którzy nie mają swego życia a sensacją jest gdy samochód przejedzie przez wioskę
-
nick nieaktualnyNo wlasnie tak coraz częściej skurcze czuje , jak noc nie bedzie nasza to jutro na ktg zobacze czy cos sie klaruje i lekarz zerknie .
Wgl mam takie łamanie w kosciach przez tą pogodę
Diatomka wiesz co mi pomoglo na ucho , kropelki miętowe te co na ból brzucha są z cukrem , wlalam kilka kropel na wacik i wsadzilam do ucha -
Udało się poród SN Wiktor godzina 12.30 waga 3340 długi 54 cm ciężko było ale warto
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 14:24
Staraczka23, Czarna_88, agatka196, Lilla My, paula2013, kasig, karolcia87, magdalenkaihelenka, moka89, Carolline, Lady Savage, julita, Gusiak, lila1983, 4me, Wonderland, Sigma, easymum, Kucykowa, Kasiarzynka, .ona., diatomka, skabarka, MadziaRatMed, adzia, Anitka201, snoopy_etka, monaaa85, chabasse lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny