X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie dziewczyny co do rejesteracji w USC ....orientujecie sie jak to wyglada chodzi mi o to, ze ja rodze 100km od miejsca zamieszkania i czy jak bede lezała w szpitalu maz bedzie mogł jechac załatwic to? Czy dopiero jak wyjdziemy bedzie mozna to załatwiac, bo srednio mi sie potem jeszcze raz usmiecha jechac..,...

A tak poza tym witam sie z Wami w 40tc ;) CC juz pojutrze coraz wiekszy stres ...;(

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Daj znac pozniej jak to sciaganie pessara, bo ja straasznie sie boje a to przede mna....i trzymam kciuki zeby nie bolalo

Spoko, napiszę jak tylko wrócę :) Choć śmiałam się do męża, że najfajniej by było jakby lekarz po zdjęciu stwierdził, że szyjki brak - jest piękne rozwarcie i jedziemy na porodówkę :D

W ogóle to mam dziś jakiś płaczliwo-emocjonalny dzień. Najpierw pożarłam się rano z mężem i wyłam do poduszki, a potem zobaczyłam na TVP2 zapowiedź tego nowego programu o wcześniakach i rozryczałam się jak bóbr...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki...rany, ale mi ten czas ucieka przy dwójce bąbli!

sa słodkie, ale o 20 dzieci wykapane, połozone a my z mezem padamy na twarz:P

ale ten czas kiedy dajemy z siebie 100% maluchom ( kosztem chodzenia w piżamie do 14 albo po deszcze o 7 rano :P) procentuje, bo mlody juz nauczył sie ze nic nie stracił przez pojawienie sie siostry i znów jest "tuli, tuli" z mamą <3 <3 <3 ufffffffffffffffffffffffffffff

cały czas bujam sie z laktacja bo młoda nijak sie nie najada...po 50 min przy cycku i tak dojada z butli....ehhhh.....

aha - dziwczyny po cc! polożna polecila mi żel z arniki ( http://www.aptekamini.pl/flos-lek-zel-arnikowy-na-since-potl-50ml.html#nclid=579fcef85a66ae06c2f89c7b048baae9 )..8 zł a rana wygoiła się expresowo! mimo, ze pojawił sie mi mały krwiak, to dzięki tej masci wchłonął sie juz po 2 dniach!..blizna jest duzo mnie czerwona ...generalnie jestem zachwycona ;)

skabarka lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    wiecie co, ale ja np kompletnie nie rozumiem tego wyzywanie mężów na porodówce... serio... mnie męczył poród przez 3 dni i mąż ani razu złego słowa nie usłyszał! ba, byłam wdzięczna że jest ze mną, że mnie wspiera, a momentami było mi go szkoda bo miał biedny taką zagubioną minę... później mi opowiadał, że w tych naprawdę ciężkich momentach nie wiedział jak mi pomóc i to było dla niego najgorsze ;-/
    Dokładnie, myślę tak samo. Mój bardzo mnie wspierał i cieszyłam się ze jest ze mną. Tak ogólnie to ja uwielbiam masaże i wydawało mi się ze przy porodzie będę tego chciała. Jak przyszło co do czego nie dałam się mężowi dotknąć bo tak mnie denerwował dotyk. Ale powiedziałam to jemu na spokojnie :-) położna stwierdziła że jeśli nie chce aby mnie dotykano to finał jest juz bliski :-)
    Mój mąż też na koniec stwierdził że dobijala go ta bezradność.

skabarka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka chyba masz rację bo chwilę temu niteczki zauwazylam przy podcieraniu i na wkladce taki brunatny kolor

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    hmm...no niby sam poród krótki,ale skurcze miałaś od 3 rano,a urodziłaś o północy,więc jakby to zliczyć to 21godzin męki(i tak dużo dziewczyn liczy czas swojego porodu od 1 skurczu i dlatego im wychodzi,że rodziły po 20godz)no i nie obyło się bez komplikacji,ale najważniejsze że masz najgorsze już za sobą-tego Ci zazdroszczę ;)
    Anita a powiedz nacięcie bolało?czułaś kiedy położna nacieła?
    Rodziłaś ze znieczuleniem czy bez?I jak to jest z łożyskiem?po jakim czasie od wyjścia dzidziusia się je rodzi i czy to jeszcze boli jak już jest się wykończonym tym całym porodem?bo żadna dziewczyna nie wspomina o łożysku.Dali Ci coś żebyś szybciej to łożysko urodziła?
    No i napisz jakie ciuszki małemu ubierasz 56 czy 62?bo mój do małych też nie będzie należał.
    Te skurcze przed odejściem wód były bolesne ale na tyle lekkie ze funkcjonowała cały dzień i nawet byłam u znajomego na 40. Wróciłam z niej szybko bo o 20 i 20 min później się zaczęło :-)
    Nacięcie nie bolało bo lekarz najpierw mnie znieczulil, przed szyciem tez mnie znieczulil wiec to tez nie bOli.
    Łożysko rodzisz zaraz po dziecku i tego nawet nie czujesz - przynajmniej ja nie czulam.
    u mnie poród był tak szybki ze rodziłam bez znieczulenia -tylko miejscowo krocze.
    co do ciuszków to malucha ubieram w 56 i ma sporo luzu. Ale na razie ubieram mu tylko pajace. Bo wydają się wygodne.
    no i mały odziedziczył po mnie atopowe skórę. .juz to widzę i pediatra tez to zauważyła wiec jego i moja pielęgnacja jest identyczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 12:46

Koalka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tvn style w miescie kobiet jest o karmieniu dzieci piersia, ale baardzo wydluzonym karmieniu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jutro o 9 powitam Leona na swiecie :-)

Czarna_88, moka89, karolcia87, Staraczka23, Lilla My, Lady Savage, AniaM, diatomka, magdalenkaihelenka, paula2013, Carolline, Gusiak, Sigma, ceska, Kasiarzynka, .ona., skabarka, MadziaRatMed, adzia, Anitka201, snoopy_etka lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila super trzymam kciuki za was ☺✊✊

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka to może noc będzie wasza ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 13:52

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili :) bomba :) jutro trzymamy rano kciukasy by wszystko poszło wspaniale!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu Bu Bu wszyscy wiedzą kiedy będą tulić dzidziusia :((( A ja siedzę jak na bombie :/

Grawitacja mi dzisiaj nie sprzyja, bo czuję mała nisko i uciska w szyjkę, a do tego się przeciąga jakby miała 150 m apartament...

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Bu Bu Bu wszyscy wiedzą kiedy będą tulić dzidziusia :((( A ja siedzę jak na bombie :/

Grawitacja mi dzisiaj nie sprzyja, bo czuję mała nisko i uciska w szyjkę, a do tego się przeciąga jakby miała 150 m apartament...

Moka nie jesteś sama ja też siedzę jak na bombie i czekam na rozwój sytuacji tak ze jesteśmy razem ☺

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka kciuki w takim razie , cos czuje ze Twoje godziny z dzidzia w brzuszku sa policzone!

Lila nooo super! Jutro zobaczysz swoj skarb!

a ja sie boje bo to ucho nic nie przechodzi:/ najlepiej mi po apapie, ale tylko 4 na dobe mozna. Sprobowalabym jakis nurofen ale pewnie nie mozna:( i nic mi nie dziala przeciwzapalnie bi apap nie ma tefo dzialania:(

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka to może podejdź sobie do lekarza rodzinnego czy laryngologa na pewno pomoże ☺

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • julita Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej widzę że dużo akcji zaczyna się rozkręcać ale to dobrze niech maluszki wychodzą :)
    u nas dzisiaj 3. rocznica ślubu więc ciasto przygotowane i czekam na męża, liczyliśmy na prezent od Anastazji ale na nic się nie zapowiada więc czekamy dalej ale zero objawów ;)

jejuuu jacy ludzie potrafią być pojebani, właśnie się dowiedziałam że na wsi u moich dziadków stare baby i dziady gadają że w sobotę urodziłam 7-miesięczną córeczkę, aż mi ciśnienie skoczyło przez chwilę ze zdenerwowania ale po chwili stwierdziłam że za rok, dwa czy trzech już tych wszystkich starych pruchn nie będzie na świecie i nie będzie komu wymyślać plotek... tak to jest z 70 czy 80-latkami którzy nie mają swego życia a sensacją jest gdy samochód przejedzie przez wioskę :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tak coraz częściej skurcze czuje , jak noc nie bedzie nasza to jutro na ktg zobacze czy cos sie klaruje i lekarz zerknie .
    Wgl mam takie łamanie w kosciach przez tą pogodę :/

Diatomka wiesz co mi pomoglo na ucho , kropelki miętowe te co na ból brzucha są z cukrem , wlalam kilka kropel na wacik i wsadzilam do ucha :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się poród SN Wiktor godzina 12.30 waga 3340 długi 54 cm ciężko było ale warto :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 14:24

Staraczka23, Czarna_88, agatka196, Lilla My, paula2013, kasig, karolcia87, magdalenkaihelenka, moka89, Carolline, Lady Savage, julita, Gusiak, lila1983, 4me, Wonderland, Sigma, easymum, Kucykowa, Kasiarzynka, .ona., diatomka, skabarka, MadziaRatMed, adzia, Anitka201, snoopy_etka, monaaa85, chabasse lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Udało się poród SN Wiktor godzina 12.30 waga 3340 długi 54 cm ciężko było ale warto :-)
    I sie doczekałas , super gratulacje :)
    Odpoczywajcie sobie i opisz później :)

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratulacje dla was ☺ duzo zdrowka ☺

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 2328 2329 2330 2331 2332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ