Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyStaraczka23 wrote:Na rejestrację dziecka ma sie chyba 14dni albo 21 , idziesz kiedy chcesz a jak nie zdążysz to z automatu rejestrują i dają imię jakie chcą .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStaraczka23 wrote:Na rejestrację dziecka ma sie chyba 14dni albo 21 , idziesz kiedy chcesz a jak nie zdążysz to z automatu rejestrują i dają imię jakie chcą .
No noe zawsze. W Wawie np.na Inflanckiej moja bratowa miala wyznaczony termin przez szpital.do usc (ten sam co zdjecie szwow).Wiec jestem.ciekawa jak na zelaznwj u Kathleen. -
nick nieaktualnyKathleenPL wrote:Mam iść na zdjęcie szwów jutro i się zastanawiałam czy na ip czy do przychodni i czy się mam umawiac specjalnie czy nie. Ale juz się dowiedziałam, w sumie to najłatwiej zadzwonić i spytać
Od razu poproszę żeby zdjęli młodemu ten zacisk z pepka bo został tak pedzilismy do domu
A teraz nie wiem jak to zdjąć
Jeśli chodzi o USC to dostajesz karteczke w szpitalu jakiego dnia i na która godzinę masz przyjść. I zawsze jest to urząd przynalezny do szpitala, a nie Twój. Przynajmniej w wwa tak jest. A, że tez mam na jutro, a urząd jest obok szpitala to obskoczymy wszystko za jednym zamachem
dzieki. No wlasnie tak myslalam ze tak.jestw sumie dobrze bo wszystko zalatwisz za jednym zamachem.
-
Mozjaka wrote:Na rejestracje jest 14 dni. RejRejestruje sie dziecko w miejscowosci w ktorej znajduje sie szpital. Jezeli jest sie malzenstwem to maz musi miec dowod swoj i marki oraz odpis aktu malzenstwa ( maz rejestrowal jagode w us gdzie bralismy slub wiec odpisu aktu malzenstwa nie potrzebowal) w przypadku par bez slubu matka musi byc przy rejestracji.
Ja tylko dodam od siebie, ze jesli ktos nie jest małżeństwem to mozna przed porodem pójść do USC i wypełnić dokumenty o uznanie ojcostwa. Musi byc matka, ojciec i kierownik USC przed, ktorym sklada sie oświadczenie. Jesli to inny Urzad niż ten, który wydawał nasze własne akty urodzenia, trzeba miec jeszcze odpis własnych aktów urodzenia. Dla par bez ślubu procedura warta zalatwienia- po pierwsze mama po porodzie nie musi juz byc przy rejestracji, po drugie gdyby cos sie stało z mama podczas porodu to ojciec bez takiego uznania w USC nie ma żadnych praw do dziecka i musi czekać aż sad mu je nada a to sie w jeden dzien nie załatwia
Jesli ktos nie ma ślubu to uważam, ze warto to zajmuje 15 min a ojciec ma prawo do dziecka w razie w...
-
Mozjaka wrote:Na rejestracje jest 14 dni. RejRejestruje sie dziecko w miejscowosci w ktorej znajduje sie szpital. Jezeli jest sie malzenstwem to maz musi miec dowod swoj i marki oraz odpis aktu malzenstwa ( maz rejestrowal jagode w us gdzie bralismy slub wiec odpisu aktu malzenstwa nie potrzebowal) w przypadku par bez slubu matka musi byc przy rejestracji.
My tak robimy
Trzymam za was kciuki wszystkie!
-
Witam się i ja
U nas brzydko i ponuro, ale o dziwo czasem lubię taką aurę... zaszyłam się właśnie pod kocykiem i piję pyszne kakao z Wedla z odrobiną cynamonu
w sumie fajnie w taki dzień nie musieć iść do pracy...
Dziś dzień ściąganią pessara - z jednej strony radość, a z drugiej tak pisałyście o tym, że to boli, że trochę się boję...
-
nick nieaktualnySkurczy brak podają mi ocxy. Rozwarcie na 1,5;/ maływważy wdg tego usg 2900 g malenstwo. Czekam na rozwój akcji. Dziewczyna obok rodzi wyzywa męża że ich cora nie będzie mieć rodzeństwa Na razie mnie to smiesxy, ale jestem ciekawą co ją będę robić. Mąż przerażony ech niech już się zacznie
-
nick nieaktualnyA ja wrocilam wnerwiona , mialo byc ktg na 9 i wizyta o 9,40 i co ? Pukam do lekarza cisza , ide na ktg babka mowi ze lekarza dzisiaj nie ma i wpisali mi wizyte jutro na 10,10 ale mam byc 40min wcześniej zeby ktg zrobili no gdybym wiedziala to dalej w domu bym sie kurowala
-
Misi@ wrote:Dziewczyny jak znow szybciotko
od godziny sacza mi sie wody i to na rozowo z krwia. Zjem cos i zaraz jedziemy na IP. Skurczy i boli brak
Trzymajcie kciuki
Misia powodzenia!Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlicja83 wrote:Ja postanowilam ze absolutnie nie bede wyzywac meza i wszystkich dookola , chce mojej obietnicy doczymac dlamnie najlepiej jest jak man cisze wtedy moge sie rozluznic i przejsc chyba kazdy bol:-)
Zamierzasz z mezem rodzic ?
Kolezanka mi mowila ze lepiej z kims bo wtedy za reke micniej scisniesz i sie nie drzesz hehe -
nick nieaktualny
-
A ja właśnie dostałam sms od Nancy, że Anulka ją odwiedziła, i ma 4 cm rozwarcia i też dziś będzie rodzić.
Więc mocno zaciśnięte kciukasy za Anulkę i Misię!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 09:25
bento, agatka196, snoopy_etka, Czarna_88, .ona., Gusiak, diatomka, Misi@, hakorośl lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny