X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Na rejestrację dziecka ma sie chyba 14dni albo 21 , idziesz kiedy chcesz a jak nie zdążysz to z automatu rejestrują i dają imię jakie chcą .
    Na rejestracje jest 14 dni. RejRejestruje sie dziecko w miejscowosci w ktorej znajduje sie szpital. Jezeli jest sie malzenstwem to maz musi miec dowod swoj i marki oraz odpis aktu malzenstwa ( maz rejestrowal jagode w us gdzie bralismy slub wiec odpisu aktu malzenstwa nie potrzebowal) w przypadku par bez slubu matka musi byc przy rejestracji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rejestracje w usc mamy rozpracowana, a co z meldunkiem? Usc przesyla sam informacje do danego urzedu czy musimy jechac zameldowac dziecko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Na rejestrację dziecka ma sie chyba 14dni albo 21 , idziesz kiedy chcesz a jak nie zdążysz to z automatu rejestrują i dają imię jakie chcą .

No noe zawsze. W Wawie np.na Inflanckiej moja bratowa miala wyznaczony termin przez szpital.do usc (ten sam co zdjecie szwow).Wiec jestem.ciekawa jak na zelaznwj u Kathleen.

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie ciesze bo to juz 37tc/38tc czyli CIĄŻA DONOSZONA !!!

Dodatkowo dzisiaj mamy drugą rocznice ślubu ,więc jest co świetować :P

AniaM, Misi@, skabarka, Lady Savage, Czarna_88, Gusiak, Carolline lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Mam iść na zdjęcie szwów jutro i się zastanawiałam czy na ip czy do przychodni i czy się mam umawiac specjalnie czy nie. Ale juz się dowiedziałam, w sumie to najłatwiej zadzwonić i spytać XD Od razu poproszę żeby zdjęli młodemu ten zacisk z pepka bo został tak pedzilismy do domu XD A teraz nie wiem jak to zdjąć XD

Jeśli chodzi o USC to dostajesz karteczke w szpitalu jakiego dnia i na która godzinę masz przyjść. I zawsze jest to urząd przynalezny do szpitala, a nie Twój. Przynajmniej w wwa tak jest. A, że tez mam na jutro, a urząd jest obok szpitala to obskoczymy wszystko za jednym zamachem :D

dzieki. No wlasnie tak myslalam ze tak.jest :-) w sumie dobrze bo wszystko zalatwisz za jednym zamachem.

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Na rejestracje jest 14 dni. RejRejestruje sie dziecko w miejscowosci w ktorej znajduje sie szpital. Jezeli jest sie malzenstwem to maz musi miec dowod swoj i marki oraz odpis aktu malzenstwa ( maz rejestrowal jagode w us gdzie bralismy slub wiec odpisu aktu malzenstwa nie potrzebowal) w przypadku par bez slubu matka musi byc przy rejestracji.
    Hejka z rana.

Ja tylko dodam od siebie, ze jesli ktos nie jest małżeństwem to mozna przed porodem pójść do USC i wypełnić dokumenty o uznanie ojcostwa. Musi byc matka, ojciec i kierownik USC przed, ktorym sklada sie oświadczenie. Jesli to inny Urzad niż ten, który wydawał nasze własne akty urodzenia, trzeba miec jeszcze odpis własnych aktów urodzenia. Dla par bez ślubu procedura warta zalatwienia- po pierwsze mama po porodzie nie musi juz byc przy rejestracji, po drugie gdyby cos sie stało z mama podczas porodu to ojciec bez takiego uznania w USC nie ma żadnych praw do dziecka i musi czekać aż sad mu je nada a to sie w jeden dzien nie załatwia :/
    Jesli ktos nie ma ślubu to uważam, ze warto to zajmuje 15 min a ojciec ma prawo do dziecka w razie w...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    wtrącę się tylko. Nie musi być matka przy rejestracji, jeśli PRZED narodzeniem dziecka zgłoszą rodzice oboje, że ojciec dziecka uznaje ojcostwo nienarodzonego dziecka. Wystarczy iść razem do USC z zaświadczeniem od gina, że matka jest w ciąży i dowodem osobistym, resztę potrzebnych dokumentów mają w bazie danych (w Warszawie). I koniec :) My tak robimy :)

Trzymam za was kciuki wszystkie!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) U nas brzydko i ponuro, ale o dziwo czasem lubię taką aurę... zaszyłam się właśnie pod kocykiem i piję pyszne kakao z Wedla z odrobiną cynamonu :) w sumie fajnie w taki dzień nie musieć iść do pracy...
    Dziś dzień ściąganią pessara - z jednej strony radość, a z drugiej tak pisałyście o tym, że to boli, że trochę się boję...

• bento Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Nie czytałam Was ostatnio, zaraz nadrobię i pogratuluję wszystkim świeżym mamusią.

Byłam wczoraj na Ktg i wszystko super, nawet skurcze się pisały, więc może coś się wydarzy.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurczy brak podają mi ocxy. Rozwarcie na 1,5;/ maływważy wdg tego usg 2900 g malenstwo. Czekam na rozwój akcji. Dziewczyna obok rodzi wyzywa męża że ich cora nie będzie mieć rodzeństwa Na razie mnie to smiesxy, ale jestem ciekawą co ją będę robić. Mąż przerażony ech niech już się zacznie

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim swierzym i jeszcze czekajacym mamom
    Mnie pozostalo kila dni a objawow nadchodzacego porodu brak, ide dzis do lekarza i zobaczymy jak bedzie, moze dowiem sie czegos wiecej :-)

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowilam ze absolutnie nie bede wyzywac meza i wszystkich dookola , chce mojej obietnicy doczymac dlamnie najlepiej jest jak man cisze wtedy moge sie rozluznic i przejsc chyba kazdy bol:-)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wrocilam wnerwiona , mialo byc ktg na 9 i wizyta o 9,40 i co ? Pukam do lekarza cisza , ide na ktg babka mowi ze lekarza dzisiaj nie ma i wpisali mi wizyte jutro na 10,10 ale mam byc 40min wcześniej zeby ktg zrobili no gdybym wiedziala to dalej w domu bym sie kurowala

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dziewczyny jak znow szybciotko ;) od godziny sacza mi sie wody i to na rozowo z krwia. Zjem cos i zaraz jedziemy na IP. Skurczy i boli brak :/
    Trzymajcie kciuki :)

Misia powodzenia!

Misi@ lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Ja postanowilam ze absolutnie nie bede wyzywac meza i wszystkich dookola , chce mojej obietnicy doczymac dlamnie najlepiej jest jak man cisze wtedy moge sie rozluznic i przejsc chyba kazdy bol:-)
    Oj sie polubilo :P
    Zamierzasz z mezem rodzic ?
    Kolezanka mi mowila ze lepiej z kims bo wtedy za reke micniej scisniesz i sie nie drzesz hehe

• AniaM Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :) ja robiłam dzisiaj ostatnie badania typu ob i morfologia nawet tak z ciekawości bo jednak tak od 18 wieczorem utrzymuje się większe ciśnienie tzn ok 140/90 a ponoć jak będzie białko w moczu to jest konieczność pojechała na ip

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:37

bento, Kucykowa, adzia, snoopy_etka, Czarna_88, .ona., diatomka, Misi@, Anitka201 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dostałam sms od Nancy, że Anulka ją odwiedziła, i ma 4 cm rozwarcia i też dziś będzie rodzić.

Więc mocno zaciśnięte kciukasy za Anulkę i Misię!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 09:25

bento, agatka196, snoopy_etka, Czarna_88, .ona., Gusiak, diatomka, Misi@, hakorośl lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa. No i tydzień do porodu mi został :) dobrze do środy mam jeszcze zaplanowane rzeczy potem powoli może coś się rozkręcać choć mi tam.się nie spieszy :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:38

‹‹ 2326 2327 2328 2329 2330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ