X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka, bo przy 8 chyba faktycznie jeszcze nie trzeba przetaczać, tak mi się wydaje przynajmniej :P Popularne, to fakt, słyszałam o większej ilości takich przypadków :) ale to, czy coś się faktycznie specjalnego działo i co, to już chyba zostanie na sali operacyjnej :D pytałam o to położną, co mogło być przyczyną takiego nagłego spadku, powiedziała, że widocznie musiałam stracić sporo krwi podczas operacji, ale oficjalnej przyczyny nikt nie wskazał :P

btw. ja byłam zdziwiona, że o krew jest tak łatwo :P ja mam grupę krwi 0, jestem kiepskim biorcą :P a mimo to krew była raz dwa, transport z banku szybciutki, nie było problemu. Myślałam, że trzeba być w znacznie gorszym stanie, żeby tak szybko dostać krew, że to jest zarezerwowane dla jakiś ciężkich przypadków, a tu proszę - miłe zaskoczenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 23:52

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszyszkie kluczowe parametry hemoglobiny były zanizone. No i kolejna sprawa to nie moglam sama dojść do wc taka byłam słaba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 00:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zawsze tak jest, że za hemoglobiną idzie też hematokryt i erytrocyty (a w sumie to odwrotnie, ale jeden kit) ;)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zasnąć nie mogę skurcze dalej mnie męczą pomimo że dostałam lek rozkurczowy ehh ciężka ta noc jak siedzę na łóżku to mi lepiej niż jak leżę. Lekarz mnie badał bo chciałam coś przeciwbulowego i mówi że dalej tak samo jest jak było i ze jak są skurcze co 5-10 min nic nie robimy śluz zabarwiony krwią dalej jest i mówi że powoli się coś rozkręca. Ahh idę spać moze w końcu zasne na godzinkę

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak znow szybciotko ;) od godziny sacza mi sie wody i to na rozowo z krwia. Zjem cos i zaraz jedziemy na IP. Skurczy i boli brak :/
    Trzymajcie kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 02:57

polkosia, Anitka201, karolcia87, adzia, Dominka92, agania, Lady Savage, skabarka, agatka196, Czarna_88, Gusiak, kasig, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nadszedl Twoj czas! Powodzenia!

A mnie obudzil masakryczny bol ucha:( musialam wziac apap a i tak boli... Wczoraj caly dzien bollalo. Nie wiem co tu zrobic:/ chyba lekarz mnie czeka

Misi@ lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje ból ucha jest jednym z gorszych dla mnie :/
    Ją nadal czekam na przyjęcie. Dobrze, że się najadlam :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki!!

Aaaa!!! U Was tez taka ulewa? Mam wrażenie, że zaraz mi się do domu wleje ta woda. A ogródek się cieszy po tych tygodniach suszy.

Misi@ lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia trzymam kciuki za dzybki porod.

Mi rana po cc spac nie daje. Zarowno dizycznie jak i psychicznie. Wczoraj zauwazylam, ze na odcinku 1,5 cm jej brzegi sie nie zrosly i juz panikuje ze cos poszlo nie tak. Do tego jej lewa strona dtrasznie mnie piecze w szczególności podczas karmienia na lezaco. Jutro ide na sciagnieciel szwow to moze cos mi powiedza skad to.

Jagoda jest ewidentnie bezoczkowa wiec wisi mi calyczas na piersi. Dobrze ze z pokarmem nie ma problemów.

Misi@ lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej się męczę 1,5 h pospalam ile jeszczebędę się męczyć nie wiem
    Misia trzymam kciuki za poród

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 05:08

Misi@ lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Misia dziś musi być Twój dzień!!Do boju!!
    ja jadę tylko na ktg, 2 dni po terminie :/ ehh
    milego dnia dla wszystkich :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .

Wczoraj zagladalam do was ale nie mialam siły pisać , gorączkę zbijalam do wieczora i tak co wstalam do wc to zaraz zasypialam tym sposobem caly dzien zlecial .
    3x bluzkę zmienialam bo mokra jak mysz byłam , wydaje mi sie ze to jakas 3dniowka mogla byc , dzisiaj jest juz w miarę ok , na 9 ktg potem o 9.40 lekarz dostalam od męża zakaz wychodzenia z domu , wrócę i mam leżeć chociaż jeszcze dzisiaj zebym odlezala .
    U mnie tez pada :/

Misi@ kciukam za pomyślny poród :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• adzia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi powodzenia kochana. Życzę Ci w miarę bezbolesnego i szybkiego porodu. ☺

Misi@ lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się idzie na zdjęcie szwów to trzeba dzwonić i się umawiac czy tak po prostu mozna przyjść?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wysłałam męża po cotton ballsy z biedry - są super! Także mogę polecić, za tą cenę na prawdę warto :)

Wizytującym i rodzącym życzę powodzenia, czekającym cierpliwości, karmiącym morza mleka i spokojnych dzieciaczków :)

Misi@ lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen jak Cie nie umowili na termin to chyba idzie sie kiedy pasuje. A powiedz mi umawiali Cie.konkretnie na jakas date do usc by zarejestrowac Tymka?? Czy idzie sie kiedy pasuje??

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen mi kazali sie po prostu zglosic na oddzial w danym dniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Kathleen jak Cie nie umowili na termin to chyba idzie sie kiedy pasuje. A powiedz mi umawiali Cie.konkretnie na jakas date do usc by zarejestrowac Tymka?? Czy idzie sie kiedy pasuje??

Na rejestrację dziecka ma sie chyba 14dni albo 21 , idziesz kiedy chcesz a jak nie zdążysz to z automatu rejestrują i dają imię jakie chcą .

• ela Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zmykam na wizytę, mam na 8.45. U nas też pada, a że nie niemieszczę ☺ się już do samochodu czeka mnie 20 min spacerek w jedną i w drugą.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Mam iść na zdjęcie szwów jutro i się zastanawiałam czy na ip czy do przychodni i czy się mam umawiac specjalnie czy nie. Ale juz się dowiedziałam, w sumie to najłatwiej zadzwonić i spytać XD Od razu poproszę żeby zdjęli młodemu ten zacisk z pepka bo został tak pedzilismy do domu XD A teraz nie wiem jak to zdjąć XD

Jeśli chodzi o USC to dostajesz karteczke w szpitalu jakiego dnia i na która godzinę masz przyjść. I zawsze jest to urząd przynalezny do szpitala, a nie Twój. Przynajmniej w wwa tak jest. A, że tez mam na jutro, a urząd jest obok szpitala to obskoczymy wszystko za jednym zamachem :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 2325 2326 2327 2328 2329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ