Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja uważam ze z karmieniem dziecko zdecyduje, mnie mama karmiła 11 miesiecy, moja siostre 2 miesiace a brata 6 miesiecy, kazde z nas samo zdecydowało o oddaniu cyca. Ja na pewno bede tak długo karmic jak zuza chce ale nie dłuzej jak 12 miesiecy
-
nick nieaktualnyCoz ja bede swiadoma "dojna krowa" - jak to okreslila staraczka max do roku. Potem mm.
Jutro ide z jagoda do lekarza. Beda jej krew pobierac na okreslenie poziomu bilirubiny. Nie wiem jak one z tych malych zylek chca krew pobracWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 15:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA jak nie będziecie miały mleka to co ? Wiem że jakąś bawarke sie piję na laktacje , ja tylko dwa razy mialam kropelki na bluzce w calej ciąży i cisza ale pamiętam ze któraś wspominala o ciazy ze starszakiem ze zero siary a po porodzie nawal .
Nie miałam nic złego czy obrazliwego na myśli pisząc dojna krowa -
Ja słyszałam ze tylko maly procent kobiet naprawdę nie ma mleka, reszta po prostu za szybko sie poddaje. W ciazy ani razu moje cycki nie daly mleka
ale to o niczym nie swiadczy
Ja chcemkarmic max do roku przy czym pierwsze 6mieesiecy tylko mleko a potem mleko plus rozszerzenie dietyPaulinek, easymum, snoopy_etka, Sigma, 4me, Lady Savage, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
MadziaRatMed wrote:Ja słyszałam ze tylko maly procent kobiet naprawdę nie ma mleka, reszta po prostu za szybko sie poddaje. W ciazy ani razu moje cycki nie daly mleka
ale to o niczym nie swiadczy
Ja chcemkarmic max do roku przy czym pierwsze 6mieesiecy tylko mleko a potem mleko plus rozszerzenie diety
Patrząc na moją mamę, całkowicie się z Tobą zgadzamJestem najstarsza i mam pięcioro młodszego rodzeństwa. Mnie i brata mama nie karmiła piersią, bo taka kiedyś była moda
Siostrę próbowała, ale szybko się poddała, zresztą nikt jej nie pomógł. Ale już z trójką pozostałych tak się zawzięła, że karmiła spokojnie, bez żadnych problemów.
Ja też chcę przez pół roku karmić tylko piersią, a potem rozszerzać i stopniowo odstawiać, bo jakoś widok biegającego po mieszkaniu i wyjmującego sobie samemu pierś syna - niekoniecznie mnie przekonuje...MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
kasig wrote:A więc tak po Angeli rozpakowały się:
23. Agniesja 3.09 synek Dawidek 3170 54cm 38t5d cc
24. Nancy 4.09 synek Mikołaj 3810 58cm cc
25. chabasse 4.09 synek Antoś 3850 56cm 39t6d cc
26. Anitka201 6.09 synek Filip 4020 58cm 39t sn
27. Anulka20 7.09 synek Wiktor 3340 54cm 40t1d sn
28. Misi@ 7.09 synek Antoś 3400 55cm 40t2d sn
29. Carmen 7.09 synek Marcel 3880 58cm 40t sn
30. Lila1983 8.09 synek Leon 3030 52cm 38t1d cc
Dokładnie ja spisywalam I zatrzymalam się na anitka201 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStaraczka23 wrote:A jak nie będziecie miały mleka to co ? Wiem że jakąś bawarke sie piję na laktacje , ja tylko dwa razy mialam kropelki na bluzce w calej ciąży i cisza ale pamiętam ze któraś wspominala o ciazy ze starszakiem ze zero siary a po porodzie nawal .
Nie miałam nic złego czy obrazliwego na myśli pisząc dojna krowachyba, ze kobieta jest ciezko chora...
-
Ja nie rozumiem tego wybudzania na jedzenie, co prawda nie mam w ogole doświadczenia ale wydaje mi sie ze biologia robi swoje i organizm sie nie zaglodzi sam z siebie i dziecko w koncu sie obudzi jak bedzie glodne
Staraczka23, 4me, Sigma lubią tę wiadomość
-
Nie zniklam, nie zniklam... podczytuje na bieżąco
Jestem juz u teściów, a tu troszkę ciężko z zasiegiem i dlatego mam ograniczony dostęp do internetu
Generalnie sobie odpoczywamy i czekamy na godzinę '0' ... jeszcze tylko dwa dni!
Ps. Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusią i trzymam kciuki za rodząceWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 16:05
-
I ja po wizycie, nic konkretnego
Ktg super, zero skurczy. Lekarz sie zdziwil ze jeszcze nie urodzilam
Za tydzien jak sie nie ruszy to szpital i wywolujemy, wiec musze sobie pomoc zeby wywolalo sie samo..
No i pocieszyl mnie faktem ze z tak slaba szyjka i rozwarciem porod bedzie trwal 4-6 h .. Ale chyba tak naprawde nigdy nic nie wiadomo i wyjdzie praniu:)
Takze porzadkow dzien 5 !
-
Ja planowałam karmić małego rok. Oczywiście rozszerzałam mu dietę po 6 miesiącach, no ale po roku on nadal potrzebował mleka, więc zaczęłam go przestawiać na mieszankę w butelce. I tu zrobiło się ciężko, przestawianie trawało 3 miesiące... Po roku i trzech miesiącach byłam już wykończona karmieniem... Teraz zacznę wprowadzać mieszankę wcześniej i po roku twardo odstawię od piersi - taki mam plan.
Moja siostra nadal karmi syna, który w październiku skończy 2 lata - moim zdaniem to za długo. -
Anitka201 wrote:Ja jechałam juz z 3 minutowymi skurczami do szpitala miałam 40 km i miałam na wszystko czas (ktg, dokumenty, bad lekarskie, lewatywa) wiec spokojnie
Co do wagi to ja mam już te sprzed ciąży wiec spokojnie. W ostatni miesiąc zatrzymało mi się masę wody min 3 kg i na 2 dzień po porodzie praktycznie cała zeszła.
Paczek byl pysznyAnitka201 lubi tę wiadomość