X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 to ma byc macierzynski dla bezrobotnych zarejestrowanych mam, wiec nie ma mowy o wspolnych dochodach. 500 zl Dudy ma byc dla tych o niskich dochodach ponoc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak o karmieniu a ja nad tym nie myślę , niewiem czy bede "dojna krową" hehe
    U mnie w rodzinie kobiety krótko karmily max 6msc bo pokarmu nie miały albo było za mało

• diatomka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cud sie zdarzyl, ucho odpusxcza!

Lila gratulacje

Trix a Ty nadal w dwupaku?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam ze z karmieniem dziecko zdecyduje, mnie mama karmiła 11 miesiecy, moja siostre 2 miesiace a brata 6 miesiecy, kazde z nas samo zdecydowało o oddaniu cyca. Ja na pewno bede tak długo karmic jak zuza chce ale nie dłuzej jak 12 miesiecy

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coz ja bede swiadoma "dojna krowa" - jak to okreslila staraczka max do roku. Potem mm.

Jutro ide z jagoda do lekarza. Beda jej krew pobierac na okreslenie poziomu bilirubiny. Nie wiem jak one z tych malych zylek chca krew pobrac :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 15:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila gratuluje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie będziecie miały mleka to co ? Wiem że jakąś bawarke sie piję na laktacje , ja tylko dwa razy mialam kropelki na bluzce w calej ciąży i cisza ale pamiętam ze któraś wspominala o ciazy ze starszakiem ze zero siary a po porodzie nawal .

Nie miałam nic złego czy obrazliwego na myśli pisząc dojna krowa :P

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam ze tylko maly procent kobiet naprawdę nie ma mleka, reszta po prostu za szybko sie poddaje. W ciazy ani razu moje cycki nie daly mleka ;D ale to o niczym nie swiadczy
    Ja chcemkarmic max do roku przy czym pierwsze 6mieesiecy tylko mleko a potem mleko plus rozszerzenie diety

Paulinek, easymum, snoopy_etka, Sigma, 4me, Lady Savage, Anitka201 lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Ja słyszałam ze tylko maly procent kobiet naprawdę nie ma mleka, reszta po prostu za szybko sie poddaje. W ciazy ani razu moje cycki nie daly mleka ;D ale to o niczym nie swiadczy
    Ja chcemkarmic max do roku przy czym pierwsze 6mieesiecy tylko mleko a potem mleko plus rozszerzenie diety

Patrząc na moją mamę, całkowicie się z Tobą zgadzam :) Jestem najstarsza i mam pięcioro młodszego rodzeństwa. Mnie i brata mama nie karmiła piersią, bo taka kiedyś była moda :( Siostrę próbowała, ale szybko się poddała, zresztą nikt jej nie pomógł. Ale już z trójką pozostałych tak się zawzięła, że karmiła spokojnie, bez żadnych problemów.
    Ja też chcę przez pół roku karmić tylko piersią, a potem rozszerzać i stopniowo odstawiać, bo jakoś widok biegającego po mieszkaniu i wyjmującego sobie samemu pierś syna - niekoniecznie mnie przekonuje...

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w ciąży rzadko kiedy była maleńka kropelka siary, a teraz dosłownie cieknę. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    A więc tak po Angeli rozpakowały się:
    23. Agniesja 3.09 synek Dawidek 3170 54cm 38t5d cc
    24. Nancy 4.09 synek Mikołaj 3810 58cm cc
    25. chabasse 4.09 synek Antoś 3850 56cm 39t6d cc
    26. Anitka201 6.09 synek Filip 4020 58cm 39t sn
    27. Anulka20 7.09 synek Wiktor 3340 54cm 40t1d sn
    28. Misi@ 7.09 synek Antoś 3400 55cm 40t2d sn
    29. Carmen 7.09 synek Marcel 3880 58cm 40t sn
    30. Lila1983 8.09 synek Leon 3030 52cm 38t1d cc

Dokładnie ja spisywalam I zatrzymalam się na anitka201

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mi poradzi jak skutecznie dziecko wybudzic by piersią karmić bo to len nic go nie obchodzi do piersi przystawiam a oni złapie i koniec zasypia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 15:56

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Ktoś mi poradzi jak skutecznie dziecko wybudzic by piersią karmić bo to len nic go nie obchodzi do piersi przystawiam a oni złapie i koniec zasypia?
    Zmienic pieluche albo rozebrac ;)

skabarka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A jak nie będziecie miały mleka to co ? Wiem że jakąś bawarke sie piję na laktacje , ja tylko dwa razy mialam kropelki na bluzce w calej ciąży i cisza ale pamiętam ze któraś wspominala o ciazy ze starszakiem ze zero siary a po porodzie nawal .

Nie miałam nic złego czy obrazliwego na myśli pisząc dojna krowa :P
    bawarka to mit, podobnie jak brak mleka ;) chyba, ze kobieta jest ciezko chora...

• bento Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, Carmen, Lila Gratulacje!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:32

Misi@ lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumiem tego wybudzania na jedzenie, co prawda nie mam w ogole doświadczenia ale wydaje mi sie ze biologia robi swoje i organizm sie nie zaglodzi sam z siebie i dziecko w koncu sie obudzi jak bedzie glodne

Staraczka23, 4me, Sigma lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zniklam, nie zniklam... podczytuje na bieżąco =)
    Jestem juz u teściów, a tu troszkę ciężko z zasiegiem i dlatego mam ograniczony dostęp do internetu =)

Generalnie sobie odpoczywamy i czekamy na godzinę '0' ... jeszcze tylko dwa dni! :D :D :D

Ps. Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusią i trzymam kciuki za rodzące =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 16:05

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po wizycie, nic konkretnego ;)
    Ktg super, zero skurczy. Lekarz sie zdziwil ze jeszcze nie urodzilam :D
    Za tydzien jak sie nie ruszy to szpital i wywolujemy, wiec musze sobie pomoc zeby wywolalo sie samo.. :P
    No i pocieszyl mnie faktem ze z tak slaba szyjka i rozwarciem porod bedzie trwal 4-6 h .. Ale chyba tak naprawde nigdy nic nie wiadomo i wyjdzie praniu:)
    Takze porzadkow dzien 5 ! :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planowałam karmić małego rok. Oczywiście rozszerzałam mu dietę po 6 miesiącach, no ale po roku on nadal potrzebował mleka, więc zaczęłam go przestawiać na mieszankę w butelce. I tu zrobiło się ciężko, przestawianie trawało 3 miesiące... Po roku i trzech miesiącach byłam już wykończona karmieniem... Teraz zacznę wprowadzać mieszankę wcześniej i po roku twardo odstawię od piersi - taki mam plan.

Moja siostra nadal karmi syna, który w październiku skończy 2 lata - moim zdaniem to za długo.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja jechałam juz z 3 minutowymi skurczami do szpitala miałam 40 km i miałam na wszystko czas (ktg, dokumenty, bad lekarskie, lewatywa) wiec spokojnie :-)
    Co do wagi to ja mam już te sprzed ciąży wiec spokojnie. W ostatni miesiąc zatrzymało mi się masę wody min 3 kg i na 2 dzień po porodzie praktycznie cała zeszła.
    No wlasnie jesli wszystko będzie przybiegalo w miare standardowo- czyli regularne skurcze to mam zamiar do tych 5 min przynajmniej wytrzymać - jak mnie panika nie ogarnie to moze i dluzej skoro lekarz tak każe;) ja bez korków to mam do szpitala jakies 10 min autem ;)

Paczek byl pyszny

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2340 2341 2342 2343 2344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ