X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - powodzenia!
    Lila, serdecznie gratuluję... :)

Zastanawiam się, jak "wielka" grupa jest nas - jeszcze nierozpakowanych :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila gratulacje :)

Snoopy zerknij na pierwsza strone

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie pierwsza strona juz jest mocno nieaktualna... Musimy poczekac na szefowa, az wroci ;D

relgio4pxlxziakh.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza strona mnie przeraża juz tyle rozpakowanych dzieciaczków przede mną i za mną ze aż strach.

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila gratulacje!
    PannaB powodzenia!

Ja wrocilam wlasnie od lekarza- wszystko zamknięte na cztery spusty ;) tak samo jak dwa tygodnie temu wiec jeszcze trochę cierpliwości mi potrzeba.
    Jesli wczesniej nie urodzę to na pierwsze KTG mam iść dopiero na dzien przed terminem ;)
    A i lekarz zaleca, ze jak mi sie zaczną skurcze to mam czekać aż będą regularne co 3 min! OMG ja myslalam, ze zalecenia pooloznej co 5 min to juz ne wytrzymam a on mi tu kaze czekać na 3 minutowki ;) ale twierdzi, ze tak lepiej dla mnie bo w domu przyjemniej sie męczyć niż w szpitalu ;)

Nie przytylam wiec w nagrodę kupilam sobie paczka- OMG ja jem jednego paczka na rok w tlusty czwartek ;) idę palaszowac z kawa :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam ze szpitalnego łóżka. Leże na pato. Wczoraj ostro mnie przeczyściło z rana, pozniej było normalnie, jadłam, nic się nie działo. Wieczorem z mojego brzucha dochodziły dziwne dźwięki i strasznie mi się odbijało jakby gazowanym. Żołądek i jelita nie wyrabiali ;/ w nocy obudziłam sie na siusiu i znowu wielkie rozwolnienie (sorka zamszczegoly ) trEslo mnie, nie mogłam sie uspokoić i nie czułam dzielecka. Pojechaliśmy na ip, tam godInne ktg, usg, badanie itp. Rozwarcia brak, ale że powiedziałam że słabo czułam ruchy to mnie położyli na oddział.

TakE Paulinek, jak nie chcesz leżeć to lepiej isc prywatnie na ktg :p

Obchod 11 sekund na 3 osoby, kolejne ktg, tętno, krew moc i tak dzien leci. Skurcze max na 48% takE nic nie zapowiada porodu.
    Chce do domu!

Co do tego 1000 to wydaje mi się, że nie mozna miec żadnych dochodów, czyli jesli ja nie pracuje ale maz ma pensje to z zasiłku nici . A szkoda, bo decyzja o dziecku była świadoma, podjęta mimo utraty pracy i z pewnością wykorzytalabym te pieniążki w dobry sposób na dziecko :)

Pisze z tel wiec sorka za błędy. Gratulacje dla nowych mam!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem. Wczoraj wyszliśmy. Jejku, w ogóle nie wiem co to się działo...Mam pytanie, czy może ktoś z Was zapisywał narodziny maluszków? Muszę wszystko zaktualizować, pewnie czeka mnie z 50 stron czytania:p

easymum, monaaa85, Czarna_88, kasig lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos to spisywal, tylko kto kurcze ;D

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ktg tuż przed każdą wizytą u ginekologa od 27tc oczywiście bezpłatnie,zresztą jak wszystkie badania.

Współczuje Wam dziewczyny,że musicie myśleć o pracy/żłobku jeszcze przed porodem.Ja na razie w ogóle nie zaprzątam sobie tym głowy,na razie chce urodzić,skupić się na macierzyństwie i potem zobaczę co dalej,ocenie czy chce siedzieć w domu z małym czy będę miała dość i poszukam jakieś pracy,a może postaramy się o 2 dzidziusia? ;) Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie dawać do żłobka takiego rocznego malucha,ale życie pokaże ;)

Co do uchodźców to niestety ja też jestem na nie!Wkurza mnie ich postawa roszczeniowa,że oni wszyscy chcą do Niemiec,to przepraszam oni uciekają przed wojną czy do dobrobytu?Chociaż ja sama nie mieszkam w "swoim kraju"to jednak mój Mąż pracuje,płaci podatki i nas utrzymuję,nikt nic nam nie dał i państwo ani polskie ani niemieckie do nas nie dopłaca.
    Poza tym dlaczego inne państwa arabskie ich nie przygarną tylko pchają się do Europy???

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusia i dużo siły życzę :-)

U nas Nocka jedna z cięższych. Małej coś się poprzestawialo bo co 1,5-2 się budziła na cyca. Wcześniej tego nie było. Nie wiem czy pokarm zrobił mi się jakiś malowartosciowy czy co? Do tego najlepiej w nocy mieć oczka jak 5 zł.
    Właśnie wróciliśmy z spacerku.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Ktos to spisywal, tylko kto kurcze ;D
    Chyba Anulka no ale ona sama sie juz rozpakowala wiec zapisywanie sie skonczylo wówczas.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Kochane jestem. Wczoraj wyszliśmy. Jejku, w ogóle nie wiem co to się działo...Mam pytanie, czy może ktoś z Was zapisywał narodziny maluszków? Muszę wszystko zaktualizować, pewnie czeka mnie z 50 stron czytania:p

Nancy spisywała Gusiak ale coś znikła i Anulka20 ale poszła rodzić, ja przed chwilą się cofnęłam do tego 3 września i wszystko pospisywałam narazie na kartce, za chwilę spiszę to w poście to będziesz mogla uzupełnić. Tak więc nie musisz się już cofać daj mi chwilkę to napiszę

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No dobra jestem za karmieniem piersią- wielkie TAK ale karmienie tak dużych dzieci dla mnie juz jest przeginka- zobaczcie sobie filmik ;)

A 6 latka?!? To juz w ogóle! Wręcz zastanawiam się co wyrosnie z takiego chłopca ? Ale moze tu sie jakas moja pruderyjnosc włącza... Sick! Poza tym czy takie mleko ma jeszcze jakiekolwiek wartości odżywcze....?

http://youtu.be/7COwdyn7L8Q
    Ja planuje karmić 8 miesięcy. Maksymalnie do roku. No i jak ostatnio teściowa się o tym dowiedziała to wyskoczyła ze dziecko powinno się karmić do 3 lub 4 roku życia...taaa juz się stosuje :-) haha rozbawiła mnie tym :-)

4me lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Lila gratulacje!
    PannaB powodzenia!

Ja wrocilam wlasnie od lekarza- wszystko zamknięte na cztery spusty ;) tak samo jak dwa tygodnie temu wiec jeszcze trochę cierpliwości mi potrzeba.
    Jesli wczesniej nie urodzę to na pierwsze KTG mam iść dopiero na dzien przed terminem ;)
    A i lekarz zaleca, ze jak mi sie zaczną skurcze to mam czekać aż będą regularne co 3 min! OMG ja myslalam, ze zalecenia pooloznej co 5 min to juz ne wytrzymam a on mi tu kaze czekać na 3 minutowki ;) ale twierdzi, ze tak lepiej dla mnie bo w domu przyjemniej sie męczyć niż w szpitalu ;)

Nie przytylam wiec w nagrodę kupilam sobie paczka- OMG ja jem jednego paczka na rok w tlusty czwartek ;) idę palaszowac z kawa :)
    Ja jechałam juz z 3 minutowymi skurczami do szpitala miałam 40 km i miałam na wszystko czas (ktg, dokumenty, bad lekarskie, lewatywa) wiec spokojnie :-)
    Co do wagi to ja mam już te sprzed ciąży wiec spokojnie. W ostatni miesiąc zatrzymało mi się masę wody min 3 kg i na 2 dzień po porodzie praktycznie cała zeszła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja planuje karmić 8 miesięcy. Maksymalnie do roku. No i jak ostatnio teściowa się o tym dowiedziała to wyskoczyła ze dziecko powinno się karmić do 3 lub 4 roku życia...taaa juz się stosuje :-) haha rozbawiła mnie tym :-)
    Dla mnie to Twoje 8msc do roku to już dość długo,bo sama planuje karmić chyba do skończenia przez małego 6msc,a co dopiero do 3,4 lat!!Masakra!

PS:Anitka wyszliście już ze szpitala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 14:34

• kasig Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak po Angeli rozpakowały się:
    23. Agniesja 3.09 synek Dawidek 3170 54cm 38t5d cc
    24. Nancy 4.09 synek Mikołaj 3810 58cm cc
    25. chabasse 4.09 synek Antoś 3850 56cm 39t6d cc
    26. Anitka201 6.09 synek Filip 4020 58cm 39t sn
    27. Anulka20 7.09 synek Wiktor 3340 54cm 40t1d sn
    28. Misi@ 7.09 synek Antoś 3400 55cm 40t2d sn
    29. Carmen 7.09 synek Marcel 3880 58cm 40t sn
    30. Lila1983 8.09 synek Leon 3030 52cm 38t1d cc

Lady Savage, Lilla My, Nancy87 lubią tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero po spisaniu zauważyłam że sami chłopcy ostatnio, no i już 30 dziewczyn urodziło, czyli zostało jeszcze 41, całkiem sporo :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka jeszcze nie wyszliśmy ze szpitala. Może uda się jutro :-)
    Ja pocztowe planowałam karmić 6 miesięcy ale myślę że 8 będzie optymalne.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce karmić 6 miesięcy samą piersią, potem do roku z rozszerzaniem diety, a potem zależy od małej, ale nie więcej niż 2 lata. A jak w końcu wyjdzie to się zobaczy.

PannaB lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2339 2340 2341 2342 2343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ