Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lila gratulacje!
PannaB powodzenia!
Ja wrocilam wlasnie od lekarza- wszystko zamknięte na cztery spustytak samo jak dwa tygodnie temu wiec jeszcze trochę cierpliwości mi potrzeba.
Jesli wczesniej nie urodzę to na pierwsze KTG mam iść dopiero na dzien przed terminem
A i lekarz zaleca, ze jak mi sie zaczną skurcze to mam czekać aż będą regularne co 3 min! OMG ja myslalam, ze zalecenia pooloznej co 5 min to juz ne wytrzymam a on mi tu kaze czekać na 3 minutowkiale twierdzi, ze tak lepiej dla mnie bo w domu przyjemniej sie męczyć niż w szpitalu
Nie przytylam wiec w nagrodę kupilam sobie paczka- OMG ja jem jednego paczka na rok w tlusty czwartekidę palaszowac z kawa
-
A ja się witam ze szpitalnego łóżka. Leże na pato. Wczoraj ostro mnie przeczyściło z rana, pozniej było normalnie, jadłam, nic się nie działo. Wieczorem z mojego brzucha dochodziły dziwne dźwięki i strasznie mi się odbijało jakby gazowanym. Żołądek i jelita nie wyrabiali ;/ w nocy obudziłam sie na siusiu i znowu wielkie rozwolnienie (sorka zamszczegoly ) trEslo mnie, nie mogłam sie uspokoić i nie czułam dzielecka. Pojechaliśmy na ip, tam godInne ktg, usg, badanie itp. Rozwarcia brak, ale że powiedziałam że słabo czułam ruchy to mnie położyli na oddział.
TakE Paulinek, jak nie chcesz leżeć to lepiej isc prywatnie na ktg :p
Obchod 11 sekund na 3 osoby, kolejne ktg, tętno, krew moc i tak dzien leci. Skurcze max na 48% takE nic nie zapowiada porodu.
Chce do domu!
Co do tego 1000 to wydaje mi się, że nie mozna miec żadnych dochodów, czyli jesli ja nie pracuje ale maz ma pensje to z zasiłku nici . A szkoda, bo decyzja o dziecku była świadoma, podjęta mimo utraty pracy i z pewnością wykorzytalabym te pieniążki w dobry sposób na dziecko
Pisze z tel wiec sorka za błędy. Gratulacje dla nowych mam! -
Kochane jestem. Wczoraj wyszliśmy. Jejku, w ogóle nie wiem co to się działo...Mam pytanie, czy może ktoś z Was zapisywał narodziny maluszków? Muszę wszystko zaktualizować, pewnie czeka mnie z 50 stron czytania:p
easymum, monaaa85, Czarna_88, kasig lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam ktg tuż przed każdą wizytą u ginekologa od 27tc oczywiście bezpłatnie,zresztą jak wszystkie badania.
Współczuje Wam dziewczyny,że musicie myśleć o pracy/żłobku jeszcze przed porodem.Ja na razie w ogóle nie zaprzątam sobie tym głowy,na razie chce urodzić,skupić się na macierzyństwie i potem zobaczę co dalej,ocenie czy chce siedzieć w domu z małym czy będę miała dość i poszukam jakieś pracy,a może postaramy się o 2 dzidziusia?Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie dawać do żłobka takiego rocznego malucha,ale życie pokaże
Co do uchodźców to niestety ja też jestem na nie!Wkurza mnie ich postawa roszczeniowa,że oni wszyscy chcą do Niemiec,to przepraszam oni uciekają przed wojną czy do dobrobytu?Chociaż ja sama nie mieszkam w "swoim kraju"to jednak mój Mąż pracuje,płaci podatki i nas utrzymuję,nikt nic nam nie dał i państwo ani polskie ani niemieckie do nas nie dopłaca.
Poza tym dlaczego inne państwa arabskie ich nie przygarną tylko pchają się do Europy??? -
Gratuluję nowym mamusia i dużo siły życzę
U nas Nocka jedna z cięższych. Małej coś się poprzestawialo bo co 1,5-2 się budziła na cyca. Wcześniej tego nie było. Nie wiem czy pokarm zrobił mi się jakiś malowartosciowy czy co? Do tego najlepiej w nocy mieć oczka jak 5 zł.
Właśnie wróciliśmy z spacerku.
-
Nancy87 wrote:Kochane jestem. Wczoraj wyszliśmy. Jejku, w ogóle nie wiem co to się działo...Mam pytanie, czy może ktoś z Was zapisywał narodziny maluszków? Muszę wszystko zaktualizować, pewnie czeka mnie z 50 stron czytania:p
Nancy spisywała Gusiak ale coś znikła i Anulka20 ale poszła rodzić, ja przed chwilą się cofnęłam do tego 3 września i wszystko pospisywałam narazie na kartce, za chwilę spiszę to w poście to będziesz mogla uzupełnić. Tak więc nie musisz się już cofać daj mi chwilkę to napiszę -
4me wrote:No dobra jestem za karmieniem piersią- wielkie TAK ale karmienie tak dużych dzieci dla mnie juz jest przeginka- zobaczcie sobie filmik
A 6 latka?!? To juz w ogóle! Wręcz zastanawiam się co wyrosnie z takiego chłopca ? Ale moze tu sie jakas moja pruderyjnosc włącza... Sick! Poza tym czy takie mleko ma jeszcze jakiekolwiek wartości odżywcze....?
http://youtu.be/7COwdyn7L8Qhaha rozbawiła mnie tym
4me lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Lila gratulacje!
PannaB powodzenia!
Ja wrocilam wlasnie od lekarza- wszystko zamknięte na cztery spustytak samo jak dwa tygodnie temu wiec jeszcze trochę cierpliwości mi potrzeba.
Jesli wczesniej nie urodzę to na pierwsze KTG mam iść dopiero na dzien przed terminem
A i lekarz zaleca, ze jak mi sie zaczną skurcze to mam czekać aż będą regularne co 3 min! OMG ja myslalam, ze zalecenia pooloznej co 5 min to juz ne wytrzymam a on mi tu kaze czekać na 3 minutowkiale twierdzi, ze tak lepiej dla mnie bo w domu przyjemniej sie męczyć niż w szpitalu
Nie przytylam wiec w nagrodę kupilam sobie paczka- OMG ja jem jednego paczka na rok w tlusty czwartekidę palaszowac z kawa
Co do wagi to ja mam już te sprzed ciąży wiec spokojnie. W ostatni miesiąc zatrzymało mi się masę wody min 3 kg i na 2 dzień po porodzie praktycznie cała zeszła.
-
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Ja planuje karmić 8 miesięcy. Maksymalnie do roku. No i jak ostatnio teściowa się o tym dowiedziała to wyskoczyła ze dziecko powinno się karmić do 3 lub 4 roku życia...taaa juz się stosuje
haha rozbawiła mnie tym
PS:Anitka wyszliście już ze szpitala?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 14:34
-
A więc tak po Angeli rozpakowały się:
23. Agniesja 3.09 synek Dawidek 3170 54cm 38t5d cc
24. Nancy 4.09 synek Mikołaj 3810 58cm cc
25. chabasse 4.09 synek Antoś 3850 56cm 39t6d cc
26. Anitka201 6.09 synek Filip 4020 58cm 39t sn
27. Anulka20 7.09 synek Wiktor 3340 54cm 40t1d sn
28. Misi@ 7.09 synek Antoś 3400 55cm 40t2d sn
29. Carmen 7.09 synek Marcel 3880 58cm 40t sn
30. Lila1983 8.09 synek Leon 3030 52cm 38t1d ccLady Savage, Lilla My, Nancy87 lubią tę wiadomość