X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę jak u mnie będzie z karmieniem , wiecie może byc tez taka sytuacja jak u mojej siostry , karmila ale tylko miesiac potem woda leciala maly darl sie z glodu , nie byl wartościowy polarm i na początku byl dokarmiany mm a potem juz cyca wypluwal .

Boże patrzcie na tvn faceci bez cierpliwości do dzieci !! Jebnela bym takiego

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Ja nie rozumiem tego wybudzania na jedzenie, co prawda nie mam w ogole doświadczenia ale wydaje mi sie ze biologia robi swoje i organizm sie nie zaglodzi sam z siebie i dziecko w koncu sie obudzi jak bedzie glodne
    a to swoja droga :)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra !! Ojciec do dziecka zeby gadal ty chamie ,pedale , spier*** no az sie gotuje we mnie , nic tylko naslac kogo trzeba

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Zobaczę jak u mnie będzie z karmieniem , wiecie może byc tez taka sytuacja jak u mojej siostry , karmila ale tylko miesiac potem woda leciala maly darl sie z glodu , nie byl wartościowy polarm i na początku byl dokarmiany mm a potem juz cyca wypluwal .

Boże patrzcie na tvn faceci bez cierpliwości do dzieci !! Jebnela bym takiego
    pierdoly :P woda leciala, taaa :) po prostu laktacja ustabilizowala sie na zbyt niskim poziomie przez dokarmianie mm. kazda butelka mm to sygnal dla piersi, ze moga produkowac o te 1 porcje mniej :)

Paulinek, MadziaRatMed lubią tę wiadomość

• ela Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ale mnie umęczył ten dzień skurcze pojawiają się na godzinę co 8-10 min, potem znikają. Wykąpałam, wygliłam się zobaczymy co wieczór przyniesie. Teraz leżaczkuję.☺

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    pierdoly :P woda leciala, taaa :) po prostu laktacja ustabilizowala sie na zbyt niskim poziomie przez dokarmianie mm. kazda butelka mm to sygnal dla piersi, ze moga produkowac o te 1 porcje mniej :)
    Zle ujelam , karmila normalnie piersia nawet jak ta woda leciala i mlody sie darl , myslala ze tylko jej cieknie woda a nie ze maly to pije , sciagala laktatorem i sie okazalo ze tak jak by traci mleko , wtedy jak karmila to dokarmiala mm jak byl glodny .
    Jakoś w całość logiczną chce to napisac ale co innego w myslach mam a inaczej wychodzi w pisaniu :D
    Ostatnie bezmozgowie ciążowe haha

• kasig Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela kciukam żeby się w końcu rozkręciło u Ciebie :)
    Czarna daj znać co tam u Ciebie, skurcze ucichły czy może już rodzisz?

Staraczka mam nadzieję że mój mąż nie będzie się nigdy zachowywał tak jak Ci tatusiowie z rozmów w toku,mnie też skręca jak na to patrze

Co do karmienia ja chciałabym karmić minimum pół roku, ale co z tego wyniknie zobaczymy

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Dziewczyny o godz. 9:10 powitalismy na swiecie Leona. Waga 3030 i 52 cm. Jest sliczny i w ogole zakochalam sie w kolejnym mezczyznie swojego zycia. Zaraz zabieraja mnie na sala z operacyjnej, fotki wysle wieczorem.
    Cieszę się!!! Byliśmy nawet dzisiaj na żelaznej :) Gratulacje!!!!!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Ja nie rozumiem tego wybudzania na jedzenie, co prawda nie mam w ogole doświadczenia ale wydaje mi sie ze biologia robi swoje i organizm sie nie zaglodzi sam z siebie i dziecko w koncu sie obudzi jak bedzie glodne
    No ja nie wybudzam, sama bym się zloscila jakby ktoś mnie budził na jedzenie XD Mloda przesypiala mi 5h w nocy i było ok. Tymon troche za dużo spadł wagowo w szpitalu ale wtedy spał godzine, budził się głodny i cycowal pół nocy. Więc jak dziecko normalnie przybiera na wadze i je normalnie to nie ma co. Tym śpi max 4h w nocy, juz pare razy zdarzyło mu się dluzej. Ale wsze go codziennie prawie i jest ok więc nie stresuje sie. Głód i kupa zawsze go obudza XD

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją po dwóch godzinach skurczy rodzlam już. W sumie poród trwał b. Krótko. Może to działanie oxy, może liści malin a może mojego ciała ;)
    Ją rozumiem wyburzanie do karmienia mój mały cały czas śpi a na spuocha nie chce jeść. Wczoraj karmilam raz dziś o 10:00 stwierdzilysmy z położna, że tak nie może być i rozebrała go. Ale pół godziny trwało za nim się obudził. Zjadł coś. Potem udało się go nakarmić i 13:00 i teraz książę spi . a powoli mógłby coś zjeść.
    Coś go męczy bo przez sen troszkę poplakuje.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Nie ma czegoś takiego jak niepelnowartosciowy pokarm z cycka. Na początku zawsze leci woda, a jak dzidzius pociumka to leci juz geste. Pokarm mamy ma zawsze to co potrzeba. Ja karmilam Taske 4 miesiące. Ale ona sama się odstawila najpierw od jednego cycka i w ogole go nie chciała, a potem i drugi jej się znudzil. A ja nie naciskalam. W sumie to w ogole mleko krótko piła, szybko ja na jogurty itp przestawilam bo nawet butla jej nie pasowała. Za to rozszerzanie diety powoli chce zacząć jak z Tasia czyli po 4 miesiącu. Tu jakąś marchewke, tu ziemniaczek... Ale wyjdzie wnpraniu tak naprawdę...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam do Czarnej ale narazie nie rodzi, skurcze w miejscu, nic więcej sie nie rozkręciło

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Ktoś mi poradzi jak skutecznie dziecko wybudzic by piersią karmić bo to len nic go nie obchodzi do piersi przystawiam a oni złapie i koniec zasypia?

ŁASKOTANIE po stopach, albo mycie buzi mokrą pieluszką

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Zmienic pieluche albo rozebrac ;)
    Kochana na mojego syna to nie działa :-P a co do budzenia każą w szpitalu bo jeszcze spadnie a on wogole jeść nie chce najchętniej to by spał i nic nie robił

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma i Kathleen dobrze piszą, nie ma czegoś takiego jak niepełnowartościowe mleko. Po prostu nie można dokarmiać butelką, trzeba częściej przystawiać i mleko będzie takie jak ma być. Acha i czasem jak przystawia się dziecko tylko na chwilę to też się nie najada, bo najpierw leci pokarm rzadszy a potem gęściejszy, bardziej kaloryczny.

Staraczka nie słuchaj co ci tam rodzina opowiada, jakby co pytaj doradcy laktacyjnego w szpitalu, no i ew. koleżanek z forum:)

Lady Savage lubi tę wiadomość

17u9df9hyjbnpcim.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka rozebrać. Przewijać. U mnie mała tak się od razu budzi.

No niestety u nas w szpitalu każą wzbudzać dzieciątko do jedzenia. A jeszcze jak spada z wagi to już w ogóle każą dziwny rytuał robić. Ważyć przed karmieniem, po karmieniu i z karteczka do położnej i ewentualnie butla.
    Ja tez wybudzałam ale u mnie był nawał i każde pół godziny dłużej powodowało ból w cyckach z przepełnienia i każde pociągnięcie małej cyca łzy w oczach.
    Teraz sama się budzi raz co 4h,raz co 3 a czasem co 2- zwłaszcza w nocy i karmie z jednego cycka i ewentualnie dokarmiam z drugiego, a potem zaczynam od tego na którym skaczylam poprzednie karmienie.
    A w szpitalu każą 20 min z jednego i 20 min z drugiego- twierdzą że jest to bardzo efektywne karmienie.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola dzięki , jednak wolę na miejscu kogos pytać , w domu to chociaż pokażę po odciaganiu jak te mleko wygląda :P

Z resztą mówię zobaczę jak to będzie , nie mówię tak nie mówię nie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh dziewczyny a u mnie po południu temperatura znowu 37,6.. moje marzenia o tym,że jutro wyjdę odpływają w sina dal...a już sobie układałam w głowie co mam w domu do zrobienia zanim sie mała urodzi.
    za to na popołudniowym ktg skurcze co 10 minut, zapewne do rana znowu się wyciszą. jeśli mam być nie wypisana jutro to chce juz urodzić i się stąd zabrać, chociaż nie mogę złego słowa powiedzieć na opiekę położnych i w ogoe na atmosferę na oddziale, ale ile można...

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na warsztatach slyszalam ze trzeba najpierw jedna pierś opróżnić i dopiero potem dac ewentualnie druga bo sklad sie zmienia w czasie karmienia o jak sie karmi chwile jedna a potem druga to dziecko wlasnie dostaje to rzadsze mleko skladajace sie glownie z cukrow a dopiero potem leci konkretne zarelko ;D

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenkaihelenka a co masz w domu do zrobienia? Bo mi sie nudzi juz nie wiem co robic a moze o czyms tam jeszcze nie pomyslalam!

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 2341 2342 2343 2344 2345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ