X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Czyli najlepiej nie wracac do pracy tylko zrobic jeszcze z 5dzieci i jeszcze sie rozwiesc :/ no super! U mnie jest tak ze moi rodzice mieszkają 230km ode mnie a rodzice meza 100km i jakos sobie nie wyobrażam ze oni beda sie opiekowac mala, a jak mam wziąść nianie to mpge nie wracac do pracy bo niania bierze minimum 8zl na godz a ja zarabiam 11...

Moi rodzice mieszkają w tym samym mieście, ale i tak nie pomagają i nie zamierzają się zajmować dziećmi mojej siostry i moimi. Oni jeszcze pracują, płacą składki, a i tak będą mieli nieszczególne emerytury. Poza tym podejrzewam, że nawet jakby nie pracowali to i tak by nic z tego nie było, oni po prostu nie chcą, wolą mieć własne życie. Trudno im się dziwić, ale czasami jestem na nich zła.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Julita niewiem jak to wygląda z zarobkami na osobę a mąż mało nie zarabia bo ponad 2500tys do tego premie potrafi wyciagnac w jednym miesiącu 3200

Lady codziennie u lekarza ? Ja bym wręcz kazała żeby mi pomógł chociaż godzinę , nie wiem jak bedzie u mnie ale na pewno zwrócę uwagę bo dziecko to nie tylko maluszek ktory lezy i patrzy jak tatus minki strzela trzeba sie zająć hehe

no prawie, co 3 dni mamy przyjeżdzać kontrolować wagę, i jej podawać, więc byliśmy w piątek i teraz w pon, teraz będzie w czw, a w między czasie, usg bioderek, badanie krwi, moczu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jak juz Cie Zuzia meczy to mogę po nią wpaść i Ci oddać wieczorem ;D przynajmniej bede miala zajecie na cały dzien!! ;D

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dobra wiadomość! jutro albo pojutrze wyjdę do domu :) chyba,że urodzę albo wróci gorączka.
    miałam infekcje w moczu i kilka dni temperature >37 dostałam antybiotyk dożylnie i dzis rano juz było ok i na obchodzie lekarz powiedział, ze mogę w domu poczeka na poród bo nic złego się nie dzieje i już jest 37tygi3d wiec mogę być spokojna :)
    takze mam nadzieję, ze temperatura nie wróci i moze już jutro będę spała w swoim łóżku :)

gratulacje dla nowych mam!
    ile już mamy dzieciaczków?ktoś zapisuje?

Staraczka23, snoopy_etka, Paulinek, Lady Savage, Gusiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie przecież na tym samym osiedlu jesteście :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Kiedyś oglądałam reportaż o długim karmieniu piersią. Nastolatka wracała że szkoły i do mamy do cycka... A co gorsze, tatuś siadał do drugiego... Okropnosc!
    Nieeee!! To juz jest zboczone totalnie!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    dziewczyny dobra wiadomość! jutro albo pojutrze wyjdę do domu :) chyba,że urodzę albo wróci gorączka.
    miałam infekcje w moczu i kilka dni temperature >37 dostałam antybiotyk dożylnie i dzis rano juz było ok i na obchodzie lekarz powiedział, ze mogę w domu poczeka na poród bo nic złego się nie dzieje i już jest 37tygi3d wiec mogę być spokojna :)
    takze mam nadzieję, ze temperatura nie wróci i moze już jutro będę spała w swoim łóżku :)

gratulacje dla nowych mam!
    ile już mamy dzieciaczków?ktoś zapisuje?
    Zapisy skończyły sie na angeli i jej blizniaczkach , pozycja 22
    W miedzy czasie chyba 6kolejnych maluszków sie urodziła :)

Zdrówka życzę

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A U nas skurcze teraz tak co 8-9min ....

Paulinek, snoopy_etka, MadziaRatMed, magdalenkaihelenka, AniaM, Lady Savage, kasig, 4me, adzia, Gusiak, skabarka lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna mnie też dziś w nocy męczyły i to takie nawet bolesne a rano jak ręką odjął...na ktg kilka do 70.
    ale miejmy nadzieję,że u Ciebie się rozkręci :)ja mam jeszcze czas.

Czarna_88 lubi tę wiadomość

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza ze wszystkim na szczescie, belly podaje, ze ciaza donoszona, ale przeciez mam 3 tygodnie do porodu wiec powinna za tydzień dopiero byc donoszona, w kazdym razir mam nadzieje, ze urodze 1pazdziernika bo wtedy dostane kase z ubezpieczenia a jak urodzę we wrześniu to nie dostane bo nie minie 9miesiecy karencji :/ byloby na wykonczenie lazienki!! :D takze ja sie ciesze z ciszy i czekam spokojnie.
    Ale Wy macie takie tempo, ze zaraz tu sama zostane!!

monaaa85 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen gratuluje ;)
    Czarna trzymam kciuki za postęp i szybki poród ;)
    Marlenak i za Ciebie by w końcu coś się rozpoczęło ;)
    Mójmmały cały czas śpi, ciężko go wybudzic. Z położna zajęło nam to pół godziny :p nawet jak wrócił że szczepienia to spał a myslalam, że będzie płakać. Teraz od godziny go nie ma zabrali na USG główki i badanie słuchu. Już zaczynam się martwić, że tak długogo nie ma ;/ prawdopodobnie wwychodziły w czwartek, chyba, że coś będzie z małym.
    Ją już dostała zastrzyk z b12 więc myślę, że szybko wrócędo siebie. Dziś na obiad buraczkowa.nawet smaczna :)

marlenak_me, diatomka, Kucykowa, Czarna_88 lubią tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    U mnie cisza ze wszystkim na szczescie, belly podaje, ze ciaza donoszona, ale przeciez mam 3 tygodnie do porodu wiec powinna za tydzień dopiero byc donoszona, w kazdym razir mam nadzieje, ze urodze 1pazdziernika bo wtedy dostane kase z ubezpieczenia a jak urodzę we wrześniu to nie dostane bo nie minie 9miesiecy karencji :/ byloby na wykonczenie lazienki!! :D takze ja sie ciesze z ciszy i czekam spokojnie.
    Ale Wy macie takie tempo, ze zaraz tu sama zostane!!

A to nie jest 10 miesięcy!

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ubezpieczeniu z mojej pracy jest 9 miesiecy karencji a ja zaczelam dopiero w styczniu odprowadzac, bo nie spodziewalam sie, ze tak szybko sie uda:) takze mamy nadzieje jednak na ten pazdziernik bo to jednak 2500zl. Aoe i tak najważniejsze żeby dzidzia byla zdrowa :) moze chociaż za pobyt w szpitalu dostane choc nie wiem czy porod sie liczy do tego

relgio4pxlxziakh.png
  • PannaB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz w szpitalu,leze na patologii,mialam usg i ktg,krew itp.czekam na anastzjologa,jutro mnie pzeniosa na porodowke,o dziwo narazie strresu brak trzyajcie prosze kciuki

Lady Savage, Kucykowa, snoopy_etka, KathleenPL, magdalenkaihelenka, monaaa85, kasig, Czarna_88, agatka196, easymum, Gusiak, Dżuls, skabarka lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz w szpitalu,leze na patologii,mialam usg i ktg,krew itp.czekam na anastzjologa,jutro mnie pzeniosa na porodowke,o dziwo narazie strresu brak trzyajcie prosze kciuki

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Lady jak juz Cie Zuzia meczy to mogę po nią wpaść i Ci oddać wieczorem ;D przynajmniej bede miala zajecie na cały dzien!! ;D

:P Ok, ale z małą modyfikacją :P przyjdz po nią wieczorem i oddaj rano :P

hakorośl lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już maly jest i cycuje ;) USG się zepsulo. Więc nadal nic nie wiem :/

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :P Ok, ale z małą modyfikacją :P przyjdz po nią wieczorem i oddaj rano :P
    Patrzac na to jak ostatnio wygladaja moje nocki czyli co 2 godziny pobudka na siku i picie to chyba mi bez roznicy xD

Lady Savage lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB trzymam kciuki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o godz. 9:10 powitalismy na swiecie Leona. Waga 3030 i 52 cm. Jest sliczny i w ogole zakochalam sie w kolejnym mezczyznie swojego zycia. Zaraz zabieraja mnie na sala z operacyjnej, fotki wysle wieczorem.

marlenak_me, Lilla My, magdalenkaihelenka, snoopy_etka, julita, Paulinek, Lady Savage, Staraczka23, Sigma, Pola Irene, MadziaRatMed, moodliszka, karolcia87, kasig, monaaa85, la_lenka, 4me, Czarna_88, Kucykowa, Misi@, agatka196, adzia, Anitka201, diatomka, Dżuls, Gusiak, KathleenPL, Wonderland, skabarka, chabasse lubią tę wiadomość

‹‹ 2338 2339 2340 2341 2342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ