X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa,Misi@ co do tantum rosa to ja uzywalam przy infekcji i dzialalo super;dlatego do szpitala tez mam spakowane :)
    Moje Siostry natomiast uzywaly juz w domu zaparzonych torebek rumianku.Kladly na podklad i tak chodzily,ponoc super ulga.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was czytam regularnie, ale ciężko coś napisać jedną ręką, jak drugą trzymam piszczałkę przy cycku.
    A jak jest wolna chwila to zawsze jest coś do zrobienia, pranie, jedzenie itp.

Co do pęknięcia - ja zostałam nacięta, a i tak pękłam. I pomimo, że sama byłam za nacinaniem, to okazało się, że szwów przy pęknięciu ( i to nie za ładnym, z rozwarstwieniem międzytkankowym) w ogóle nie czułam, a tam gdzie nacięte dość mocno przeszkadzało. Więc chyba coś w tym jest, że pęknięcie nie jest takie złe.
    Poza tym ja czułam moment nacięcia (nie jako ból, ale poczułam natychmiast, że zaczęło szczypać) i nie było to szczególnie przyjemne.

U nas zaliczyliśmy pierwszy mini kryzys na cycku. Mała płacze przy przystawieniu, pręży się, odkręca, wypluwa brodawkę. W końcu zaczyna ssać, ale ten początek jest średni - a w sumie nic się nie zmieniło, pozycja ta sama i to niezależnie czy cycki mocno napełnione mlekiem aż ciekną czy puste. Zaliczyłyśmy fridę i jest ciut lepiej, ale wczoraj byłam już podłamana, zupełnie nie wiedziałam już co robić. :(

No i wielkie gratulacje dla wszystkich nowych mamuś!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:59

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla mam ;)

Lady może mini baby blues Cię dopada?:) Może oddaj tatusiowi małą na chwile, a Ty wyjdź z domu na spacer, albo zrób coś dla siebie dla odetchnięcia?;)))

p.s jak to jest ze śpiworkami do wózka na jesień/zimę? Niezbędne?

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myśle, że spiworki sa niezbedne.Ja dostałam 1 do wózka głęgokiego od siostry, ale myśle nad zamówieniem takiego do fotelika sam, bo dużo podróżujemy i małej może byc zmino w takim odkrytym foteliku nawet w kombinezonie w zimowy czas.

720fbe94f2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    p.s jak to jest ze śpiworkami do wózka na jesień/zimę? Niezbędne?

dostałam taki śpiworek po siostrzenicy i podobno był niezbędny, praktyczny i wogóle wychwalony ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ania ale 120 to optymalne ciśnienie. Nawet do 139 lekarze uważają, ze jest podwyższone ale jeszcze akceptowalne. Mi sie często zdazalo takie. Chyba, ze Ty jakis niskociśnieniowiec jestes ?

niby masz racje do 140/90 jeszcze jest ok ale oczywiscie czytałam o zatruciu ciązowym tzn jak sie ma wysokie cisnienie do tego obrzek i białko wmoczu. Jutro mam wyniki OB i morfologia, jak sie okaze ze te białko jest to od razu jade do IP nie chce pod koniec ciezy jeszcze zaszkodzic małej.Wiem troche panikuje ale przecież czymś się trzeba martwić ehhhh ;/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    phi, jak to jest z ktg? Dzwoniłam do szpitala i u mnie trzeba po 1 mieć skierowanie od ginekologa, a po 2 trzeba się umawiać?! Skierowania nie mam bo gin prywatny, a jakbym podjechała na ip i powiedziała, że np słabiej czuję ruchy to istnieje obawa, że nie tylko zrobią KTG, ale jeszcze zostawią? Czy tylko zrobią KTG?

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinni zrobić ktg bez problemu w kazdym szpitalu bez skierowania, a zostawiają wtedy, gdy coś jest nie tak, a nie dlatego ze mają pusty oddzial- tak jest w teorii, ale ja nie jezdze na ktg do mojego szpitala obok tylko do kliniki od razu 40 km, bo wiem ze u mnie juz bym była zostawiona nie wiadomo po co.

720fbe94f2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się że jak chodzi się do prywatnego gina to wszystkie badania w tym KTG są zlecane również prywatnie, przynajmniej u mnie tak jest, KTG robię na miejscu w klinice za 30zł

ale na IP powinni zrobić ci KTG bez problem

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra jestem za karmieniem piersią- wielkie TAK ale karmienie tak dużych dzieci dla mnie juz jest przeginka- zobaczcie sobie filmik ;)

A 6 latka?!? To juz w ogóle! Wręcz zastanawiam się co wyrosnie z takiego chłopca ? Ale moze tu sie jakas moja pruderyjnosc włącza... Sick! Poza tym czy takie mleko ma jeszcze jakiekolwiek wartości odżywcze....?

http://youtu.be/7COwdyn7L8Q

Paulinek, Anitka201 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    niby masz racje do 140/90 jeszcze jest ok ale oczywiscie czytałam o zatruciu ciązowym tzn jak sie ma wysokie cisnienie do tego obrzek i białko wmoczu. Jutro mam wyniki OB i morfologia, jak sie okaze ze te białko jest to od razu jade do IP nie chce pod koniec ciezy jeszcze zaszkodzic małej.Wiem troche panikuje ale przecież czymś się trzeba martwić ehhhh ;/
    Wcale nie trzeba sie czymś martwic :D jestem pewna, ze wszystko ok u Ciebie ;) glowa do góry, czarne myśli na bok ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Czarna_88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja kiedyś oglądałam program na TVN style i tam była babeczka co karmiła już chyba 10 latke! !!!jak dobrze pamiętam i to jest chore!

Gratulacje dla nowej mamy :-) duzo zdrówka dla was :-)

4me lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dla mnie też to jest dziwne...takie przyzwyczajanie dziecka do siebie i nie dawanie mu wolności w odpowiednim momencie...

4me lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No dobra jestem za karmieniem piersią- wielkie TAK ale karmienie tak dużych dzieci dla mnie juz jest przeginka- zobaczcie sobie filmik ;)

A 6 latka?!? To juz w ogóle! Wręcz zastanawiam się co wyrosnie z takiego chłopca ? Ale moze tu sie jakas moja pruderyjnosc włącza... Sick! Poza tym czy takie mleko ma jeszcze jakiekolwiek wartości odżywcze....?

nie to nie jest fajne, to jest zboczone :/ sama znam osobę która ciągnęła pierś do 6 roku życia, blee o.O

4me lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Jak dla mnie to jest przesada. Rozumiem, że dobrze jest karmić piersią do pół roku, max do roku, kiedy większość z nas wraca do pracy. Natomiast absolutnie nie rozumiem, jak można karmić kilkuletnie dzieci. I tak - takie mleko nie ma już wartości odżywczych, raczej chodzi o odruch. I nie - nikt mi nie wmówi, że 6-latek potrzebuje akurat TAKIEJ bliskości od matki.

4me lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)) gratulacje dla nowych mamusiek!!
    Kiedys slyszalam w tv, ze wyrzucili z knajpy starsza pania z synem bo go karmila piersia a on mial 40lat!!!! Nie wiem jakim cudem ona wciaz miala pokarm xD ale domyslacie sie, ze zony to on nie znalazl....
    A mi sie dzisiaj snilo wlasnie, ze karmie piersią moje maleństwo! Ale oczywiscie nie widzialam jej buźki :( wiec musze czekać cierpliwie....
    Mąż znów dziś cały dzień w pracy :( także zapowiada się lenistwo i nuda
    Co do uchodźców to po drodze jest tyle innych krajow a oni akurat chca do najbogatszych oni nie szukaja schronienia a łatwej kasy za nic! Jestem absolutnie przeciwna, panstwo powinno wspierac nas mlode mamy, ktore rodza kolejne pokolenie Polakow a nie tych arabusow co zaraz nam tu zrobia meczety i beda chcieli wprowadzac prawo schariatu :///
    Mam nadzieje ze jednak ich nie przyjmiemy

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uchodźcy jak uchodźcy...mnie drażnią niektóre matki, tak jak przypadki na grupie na fb...

Bez pracy (decydowały się na dziecko nie mając szans na macierzyński, licząc tylko na zasiłki ?!), po kilkoro dzieci, a jeszcze pretensje, że jak dostaną ten tysiąc to dopiero od stycznia i bez wyrównania za te miesiące od września do stycznia...

A i pretensje, że jak to one jeszcze muszą do urzędu pracy chodzić, zaświadczenia zanosić i w ogóle czemu tak mało...nosz kuźwa...

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam , ktg masakra !!
    Dziewczyna na oko 25lat źle mi poprzypinala ten sprzęt i kazała na lewym boku leżeć , tętno ze 150 zaczęło spadać do 112 na monitorku ciągle czerwona lampka sie palila , wpadla położna i zaczęła ją opierdalac bo źle mnie podpiela i nie mialam lezec calkiem na lewym boku tylko lekko z pozycji na wznak przechylic sie w lewo tak jak na ip w sobotę , cała mokra byłam z nerwów .
    Na doktorka też trzeba bylo czekac i weszlam o 10,25 , położna 2x mnie wazyla bo nie wierzyla ze schudlam 4,5kg w ciągu tygodnia (!) A to przez gorączkę bo mało jadłam .
    No i tak lekarz dał wskazówki że w ciągu 2dni od badania mogę krwawic ze śluzem ze to będzie czop , czekac na skurcze i do szpitala , jak odejdą wody też czekać na skurcze max 6godzin , życzył na zaś lekkiego porodu bez stresu a jak nie urodze do konca tygodnia to przyjsc w poniedziałek przed 15 a wcześniej na ktg .

Carmen gratulacje.

Lady a twoja mama juz byla ? Jak z twoim R sytuacja pomaga ci przy malej ?
    Musisz nerwy na wodzy trzymać bo tak jak juz sie boisz mozesz w nerwach malej cos zrobic nieświadomie :/

Paulinek dobrze mowisz , jeszcze multum pytań leci na grupach jakie papiery zanosic do urzedow aby przyznali pieniądze , hitem i tak byla jedna dziewczyna która pytala ile mozna " wyciągnąć" z mopsu pieniędzy , jej mąż czy partner pracuje na czarno a ona zajmuje sie dzieckiem i im nie starcza , chca oszukać panstwo , i nie oni jedni bo dostala duzo odpowiedzi ,jedne podpowiadały drugie opier... bo dziecko skończony rok ma wiec spokojnie i ona do pracy moze isc , cos wspominala ze facet nie chce pracowac na umowy bo wiecej zarobi na czarno , tylko gdzie tu logika ? Przepracuje na czarno a później kto mu da rente czy emeryture , o tym nie myślą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 11:07

Paulinek lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Uchodźcy jak uchodźcy...mnie drażnią niektóre matki, tak jak przypadki na grupie na fb...

Bez pracy (decydowały się na dziecko nie mając szans na macierzyński, licząc tylko na zasiłki ?!), po kilkoro dzieci, a jeszcze pretensje, że jak dostaną ten tysiąc to dopiero od stycznia i bez wyrównania za te miesiące od września do stycznia...

A i pretensje, że jak to one jeszcze muszą do urzędu pracy chodzić, zaświadczenia zanosić i w ogóle czemu tak mało...nosz kuźwa...

O tak, to ja dostaję wysypki też jak widzę historie w TV typu "Matka umarła, osierociła 8 dzieci, trzeba wybudować ojcu i dzieciom dom, bo mieszkają w jednym pokoju z kuchnią, kibel na dworze, a ojciec tylko z prac sezonowych się utrzymuje". Ludzie są niepoważni - nie stać mnie na utrzymanie, to mam jedno dziecko, a nie ośmioro. My mamy teraz jeden pokój z kuchnią i łazienką, na szybko szukamy działki i będziemy budować dom, bo jak Michałek będzie miał dwa lata, góra trzy, to nie wyobrażam sobie, że mieszkamy w takiej ciasnocie. I nikogo nie martwi, że się zadłużymy na kilkaset tysięcy złotych aż do emerytury. Bo nam się nawet becikowe nie należy.

Paulinek, easymum lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to juz w ogole mnie denerwuje, to ja kurde odkladalam decyzje o dziecku poki nie bede miec w miarę stabilnej pracy zeby dostac macierzynski itp i najpierw kupiliśmy mieszkanie oczywiście na wielko kredyt i tak się martwię co to będzie jak będę musiała wrócić do pracy a mala do zlobka czy damy rade finansowo bo nie wiem wlasnie cay dostane dofinansowanie na zlobek, bo takie głupie pindy mi zabiora miejsce wlasnie!! I jeszcze one nic nie placa zadnych rachunków bo przecież jak maja dzieci to nikt im wody czy pradu nie odetnie i z mieszkania nie wyrzuci,..

Paulinek, Pola Irene lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 2336 2337 2338 2339 2340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ