X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo niestety tak jest...chcesz normalnie funkcjonować, pracujesz, martwisz się...a tacy cwaniacy więcej dostaną bo Tobie się nie należy;) pracują za granicą na czarno, biorą tutaj kasę z zasiłku dla bezrobotnych, nie są małżeństwem to jeszcze laski dostają kasę jako samotne matki...i weź się tu nie wkurzaj na takie pieprzenie;p

p.s inna sytuacja jak ktoś nie chce ślubu ze względów poglądowych itp, a inna jak słyszę, że "po co im ślub, jak tak więcej kasy dostaną, a i w żłobkach/przedszkolach mają pierwszeństwo..."

anula1990 lubi tę wiadomość

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie orientuje sie któraś jak to jest ze zlobkiem? Bo slyszalam kiedys ze to 1stycznia juz sie trzeba zapisywać!!

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia u mnie dzwoniłam ostatnio i taki myk: miejsc na wrzesień następnego roku nie ma;) Trzeba brać papiery (można przed urodzeniem) wypełnić, (potem ewentualnie dopisać datę urodzenia) i czeeeekać...w kolejce;) może się uda, ale przed Tobą są matki bezrobotne poszukujące pracy, matki samotne i te pseudo "samotne", matki dzieci niepełnosprawnych (to rozumiem) itp ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zagalopowujcie sie :P
    Ja tez zaszlam będąc bezrobotna bo chwilę przed pozamaciczna pracowalam bez umowy na próbę a jak sie zaczął szpital i operacja to szybko znaleźli na moje miejsce i nie bylo mowy o powrocie .
    Na dzien dzisiejszy niewiem czy ten tysiąc bedzie mi sie należał :D :D :D

• ela Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że u mnie cisza (poza krwawym czopem), więc to wcale nie musi być mój dzień.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka to Twoja decyzja, ja sobie nie wyobrażam nie mieć jakiegoś zaplecza typu macierzyński zachodząc w ciążę...a to, że umowa mi się kończy z dniem porodu i po macierzyńskim nie mam pracy teoretycznie to co innego, nie zamierzam czekać do ostatniego dnia macierzyńskiego, żeby szukać nowej pracy tylko ogarnąć to o wiele wcześniej

A po 2 z tego co czytałam będzie Ci się od stycznia tysiąc należał prawdopodobnie do końca macierzyńskiego czyli do września, ale nie wyrównają Ci za wrzesień, październik, listopad i grudzień 2015.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    nie to nie jest fajne, to jest zboczone :/ sama znam osobę która ciągnęła pierś do 6 roku życia, blee o.O
    Kiedyś oglądałam reportaż o długim karmieniu piersią. Nastolatka wracała że szkoły i do mamy do cycka... A co gorsze, tatuś siadał do drugiego... Okropnosc!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, już po ktg w przychodni. Ja do ginekologa też chodzę prywatnie, ale skierowanie dostałam do przychodni przyszpitalnej (w tym szpitalu pracuje mój lekarz) normalnie na nfz. Także chyba nie musi się koniecznie płacić za ktg, jeśli ma się prywatnego lekarza.
    Co do żłobków, to rzeczywiście trzeba dużo wcześniej się zapisywać. Siostra posłała córkę teraz, ale już w grudniu musiała się orientować w dokumentach itp. Oczywiście jeśli jesteś normalną rodziną, to z miejscem może być ciężko ~im się fuksem udało i tylko dlatego, że odpowiednio wcześnie się zapisali. Sporo miejsc zajmują samotne matki (często z fikcyjnymi separacjami).

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody zarejestrowany, szwy zdjęte... Generalnie dobrze rozpoczęty dzień. I muszę przyznać, że syn mój jest cudowny i umie się zachować :D

Paulinek, Lilla My, marlenak_me, julita, easymum lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli najlepiej nie wracac do pracy tylko zrobic jeszcze z 5dzieci i jeszcze sie rozwiesc :/ no super! U mnie jest tak ze moi rodzice mieszkają 230km ode mnie a rodzice meza 100km i jakos sobie nie wyobrażam ze oni beda sie opiekowac mala, a jak mam wziąść nianie to mpge nie wracac do pracy bo niania bierze minimum 8zl na godz a ja zarabiam 11...

relgio4pxlxziakh.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy_etka ja mam taką samą sytuacje z lekarzem normalnie na ktg Idziesz do szpitala na NFZ juz tak byłam kilka razy :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Staraczka to Twoja decyzja, ja sobie nie wyobrażam nie mieć jakiegoś zaplecza typu macierzyński zachodząc w ciążę...a to, że umowa mi się kończy z dniem porodu i po macierzyńskim nie mam pracy teoretycznie to co innego, nie zamierzam czekać do ostatniego dnia macierzyńskiego, żeby szukać nowej pracy tylko ogarnąć to o wiele wcześniej

A po 2 z tego co czytałam będzie Ci się od stycznia tysiąc należał prawdopodobnie do końca macierzyńskiego czyli do września, ale nie wyrównają Ci za wrzesień, październik, listopad i grudzień 2015.
    Ja nie zdążyłam do pracy iść bo po operacji miesiąc dochodzilam do siebie , mamy odłożone pieniądze wlasnie na takie niespodzianki , zastanawiam sie czy nie składać papierów o tego tysiąca

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Czyli najlepiej nie wracac do pracy tylko zrobic jeszcze z 5dzieci i jeszcze sie rozwiesc :/ no super! U mnie jest tak ze moi rodzice mieszkają 230km ode mnie a rodzice meza 100km i jakos sobie nie wyobrażam ze oni beda sie opiekowac mala, a jak mam wziąść nianie to mpge nie wracac do pracy bo niania bierze minimum 8zl na godz a ja zarabiam 11...

Dolicz jeszcze, że musisz dojechać i wrócić z pracy, a to oznacza dodatkową godzinę dla niani. Mam ten sam problem. Co prawda zarabiam więcej niż 11zł na godzinę, ale niania bierze u nas ok. 10zł i nie wiem, ile sobie policzą za dojazd poza miasto. Już patrzyłam na żłobek - 650zł miesięcznie + wyżywienie. Ale boję się żłobka trochę i dzieciaka mi też szkoda. Niestety, ale nie stać nas na to, żebym została na wychowawczym.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • julita Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po macierzyńskim wracam do pracy, podjęliśmy z mężem decyzję że córeczką po roku zajmie się moja mama bo we wrześniu przyszłego roku kończy karierę zawodową, tylko obawiamy się że może ją za bardzo rozpieścić...

Staraczka jeśli ten tysiąc ci się należy od stycznia no to składaj papiery, dlaczego miałabyś tego nie zrobić? :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Lady a twoja mama juz byla ? Jak z twoim R sytuacja pomaga ci przy malej ?
    Musisz nerwy na wodzy trzymać bo tak jak juz sie boisz mozesz w nerwach malej cos zrobic nieświadomie :/

Moja mama nie przyjedzie, nie dostała urlopu, a rafał pracuje do 16 potem jezdzimy po lekarzach, badania, wazenie,przyjezdzamy do on szybko je a ja sama ogarniam mała, potem on siada do kompa i pracuje.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Kiedyś oglądałam reportaż o długim karmieniu piersią. Nastolatka wracała że szkoły i do mamy do cycka... A co gorsze, tatuś siadał do drugiego... Okropnosc!
    o.O ?!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po macierzyńskim ide na studia doktorancie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się że Staraczką, że nie każda kobieta, która będzie uprawniona do tego "niebotycznego" tysiąca złotych to patologia. Ja pracowałam przez 5 lat, zawsze na jakieś zastępstwa albo śmieciówki. Ostatnią pracę miałam na zastępstwo di 15 marca, a po tym czasie mialam przejść na umowę o pracę. Stało się jednak tak, że na 2 tygodnie przed wylądowałam w szpitalu i dostałam zalecenie nie wracania już do pracy. Oczywiście dyrektorka jak się dowiedziała o ciąży, umowy już nie przedłużyła... teraz jestem na zasiłku z zus, ale macierzyńskiego już nie będzie...
    Oczywiście nie jest tak, że od tego tysiąca uzależniałam decyzję o dziecku, bo też czekałam po ślubie aż 5 lat na kredyt i mieszkanie, a poza tym mój mąż nieźle zarabia. Skoro jednak mam szansę na ten tysiąc od państwa, to czemu mam nie skorzystać?
    Za rok też będę chciała posłać małego do żłobka i pójść do pracy, ale np. ze względu na to, że nie będę na macierzyńskim, to raczej nie mam szans, bo pracy będę dopiero szukać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita niewiem jak to wygląda z zarobkami na osobę a mąż mało nie zarabia bo ponad 2500tys do tego premie potrafi wyciagnac w jednym miesiącu 3200

Lady codziennie u lekarza ? Ja bym wręcz kazała żeby mi pomógł chociaż godzinę , nie wiem jak bedzie u mnie ale na pewno zwrócę uwagę bo dziecko to nie tylko maluszek ktory lezy i patrzy jak tatus minki strzela trzeba sie zająć hehe

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamom! :) Misi@, Carmen - czy kogoś jeszcze przegapiłam? :)

Misi@ lubi tę wiadomość

‹‹ 2337 2338 2339 2340 2341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ