X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja peklam, bo nie zdążyli mnie naciąc idę zobaczyc jak tam psmpers małego i nakarmić 3 h minęły a on nie budzi się pewnie mały len

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratuluje ;)
    Rodxilam w Poznaniu na lutyckiej. Peklam bo nie zdążyli mnie naciac.
    Nie miałam lewatywy i tak jak przez cały sierpień miałam biegunki tak dwacdni przed porodem ich nie było.
    Herbatę z malin pilam tydzień 3x dziennie po lyzce liści. Później doczytalam, że miała być łyżeczka, ale to była niedziela a w pon już maly na świecie;)
    Mój malutki śpi. Tylko raz go cycowalam odrazu po porodzie. W nocy próbowała, ale na spiocha nie chciał. A jak się obudził to tylko chciał się poprzytulac. Położne mówią żebym się nie martwiła, że odsypia trudy porodu i dziś będzie lepiej. Oby bo slyszalam jak mu jelita grają i martwie się zżejest ggłodny.
    A czy Wy uzywalyscie tamtum rossa po? Ja chyba spróbuje za chwilę. Póki mały śpi.
    Dziś z emocji nie przespana nocy, chyba adrenanina mnie trzyma . miłego dnia ;)

Kucykowa, adzia, kasig, 4me lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja używam tantum rosa i polecam. Rana ładnie się goi w sumie od początku normalnie siedziałam nawet okrakiem. Ja dopiero dzisiaj dostałam sporo pokarmu. Wczesniej maluchowi wystarczała siara która leciała w mikro ilościach :-)
    ja również nie przespalam nawet minuty w pierwszej nocy po porodzie :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Misi@,GRATULACJE !! :) Super,ze juz tulisz Antosia :)
    My meldujemy sie nadal w dwupaku. Dzis caly dzien bedziemy same. Tez skorzystam chyba z seriali :D I poczytam zaleble ksiazki.
    Co do lewatywy to moja kolezanka rodzila tydz temu i poleca, dlatego dla spokoju tez poprosze.
    Milego dzionka :)

Misi@, 4me lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ gratulacje :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) my dalej w 2paku i w domku.
    Życzę dzisiaj powodzenia na wizytach i szybkich mało bolesnych porodow ;-)

Kucykowa lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ gratuluję ;-) u mnie to samo było ze odsypia ale już w nocy musiałam go budzić 24,3 i 6 i teraz najadl się i śpi :-D ja też idę odsypiac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 06:58

Misi@ lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wczoraj tematow nie bylo to moze mój się rozwinie :)

Jakie macie zdanie o tym aby uchodźcy byli w Polsce ?

Mi się to nie podoba , papież mówił żeby parafie wzięły 1-2 rodziny a co z ludźmi ktorzy są "sami" będą chodzić po ulicach i zabijać ? :/

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ale wybralas temat ;-)

Wiesz ja jakoś ię powiem tak ani nie powiem nie ... W końcu to są ludzie którzy walczą o życie swoich rodzin i swoje... (nie mówię ze wszyscy, nie mam na myśli ekonomicznych )
    Wydaje mi się ze każdy z nas będąc na ich miejscu walczył By o swoją rodzinę.
    Tylko mię podoba mi się to jak oni sie zachowują bo oni chcą do Niemiec (czy innego kraju) i koniec nie interesuje ich to ze są nielegalnie na terenie innego kraju.... oni stawiaja jakies warunki i jeszcze pritestuja... I takim zachowaniem robią wszystko zeby ludzie ich nie chcieli ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 07:13

4me lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaracZka mnie sie tez to nienpodoba, glownie to ze oni sie nie dostosuja do naszej kultury i grxzecznie beda zyli w swojej tylko beda narzucac. Do tego sa agresywni. Poza tm jedt wiele rodzin polskich nawet i z Ukrainy ktorym pomoc sie nalezy. Nie jestem rasistka ale boje sie islamiZacji Europy , zaraz sie pewbie zamachy zaczna . W Norwegii gwalty . Bo Europejka kusi to jest sobie winn a no chorzy ludzie!

Mama mi pobrala krew na toxo iGM , na crp ppobierzemy w piatek to moze ucho do tego czasu odpusci

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo wczoraj tematu nie bylo , jakos sie nasunęło bo na polsacie mam :D
    Na fb też udostępniają , hitem to chyba logo biedronki będzie .
    Poza tym zaczął się spam a ludzie idioci klikają i tak sie rozprzestrzenia ponoć filmik ze zgwalcili Polkę a policja na to " to nie był gwałt sama chciała"
    Wczoraj oglądałam tvn to wpuscili ich chyba do berlina , ludzie przywitali ich oklaskami jak jakis bohaterów .

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest ich żal jako ludzi po prostu ale tak jakaż diatomka napisała mi właśnie dnie podoba się to ze oni narzucają swoje warunki oni wymagają i zadają ! I to jest chore moim zdaniem

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • ela Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, noc średnia od czwartej skórze w miarę bolesne, ale nie regularne, lekko krwawiłam, a teraz cisza zobaczymy czy coś się rozkręci.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • julita Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ gratulacje! :D kto dzisiaj?

Misi@ lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz kraj jest dla nich malo atrakcyjny i mysle ze oni i tak robiliby wszystko zeby na zachod sie przemiesicic

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita dzis Ela

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem przekonana do uchodźców. Wszyscy mówią, jak to Polakom pomagano w różnych czasach, ale nie wydaje mi się, że Polacy byli tacy roszczeniowi. Raczej wyobrażam to sobie tak, że jechali np. do Niemiec czy płynęli na jakimś statku do USA i jak trzeba było, to siedzieli pod mostem, łapali jakąkolwiek pracę i jedli resztki, a nie szli do ambasady, że im to się należy i w jakich warunkach ich trzymają.

4me lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A trix siejuz rozpakowala? Ona chyba tez juz sporo po czasie.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj zapowiadali reportaż o nich w uwadze tylko mowili ze wkrótce , urywkami pokazali jak przez te ogrodzenia druciane przechodzą , już to się nie podoba bo za wszelką cenę chcą mimo zakazów .
    No nic moze po reportażu zmienię zdanie jak sie będą wypowiadać . Mi szkoda tych maluchów bo ludzie są tak zdesperowani ze w jednym materiale dosłownie dzieckiem na oko pół rocznym prawie rzucali aby było dojscie do pociągu .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    A trix siejuz rozpakowala? Ona chyba tez juz sporo po czasie.
    Ona wczoraj chyba jeszcze pisala , spojrzalam na pierwszą stronę i nie jest wpisana albo na oczy mi padło

‹‹ 2334 2335 2336 2337 2338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ