X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:33

sRUqp2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Mój młodszy wrócił ze szkoły z gorączką, nie mogę teraz rodzić muszę go wykurować. Mam nadzieję, że życie nie będzie przewrotne.
    No cos chodzi bo mloda od niedzieli w domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:18

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Mi nie pozwolili nawet chciałam chociaż do butelki odciągac nie i koniec, wola sztuczne i na noc nie będę miała małego :-( cały czas leży i nie jest wyciagany z tego czegoś ehh a jeszcze czekam na to crp czy spadnie czy nie bo jak nie to antybiotyk i siedzenie w szpitalu bez małego bo wtedy mały chyba na innym oddziale
    Sama się dziwię. Zosia (ta dziewczyna ode mnie z sali co nasi mężowie sa spokrewnieni) tez została z dzieckiem na naswietlaniach. Cały czas przy nim mogła być, mogła normalnie karmić itp. No i wyjść bez dziecka nie ma mowy. Nawet jak go przeniosą. Najwyżej bedzies spala na podłodze. Nie daj się bo to nie jest normalna praktyka. Stan zapalny tez lepiej z mlekiem mamy się leczy bo w mleku sa przeciwciała. No co za kuzwa debile.

skabarka lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy sie wypakowani. Maks urodzil sie wczoraj po 22 mial 3180g i 52cm. Porod sn ale po oxy, lacznie 5h. Wiecej moge opisac z domu jak juz wrocimy.

Staraczka23, Bruma, Wonderland, Pola Irene, la_lenka, Czarna_88, agatka196, julita, Lady Savage, skabarka, snoopy_etka, adzia, marlenak_me, Gusiak, 4me, KathleenPL, karolcia87, Kucykowa, Lilla My, monaaa85, MadziaRatMed, magdalenkaihelenka, Misi@, Dżuls, Sigma, Kasiarzynka, .ona., FreshMm, chabasse, Carolline lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento bo ja spać na 100% nie będę z niemowlakiem , wole już wstawać z łóżka całą noc do dziecka i uspokajac nizeli zrobić krzywdę spiąć , nic i nikt mi nie wmowi ze urodze i bede dziecko chciala miec w łóżku aby był spokój w nocy , w tym temacie będę stanowcza

diatomka, Kasiarzynka, Carolline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Meldujemy sie wypakowani. Maks urodzil sie wczoraj po 22 mial 3180g i 52cm. Porod sn ale po oxy, lacznie 5h. Wiecej moge opisac z domu jak juz wrocimy.
    Gratulacje

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ;/ mam kryzys laktacyjny 3 tyg, godzina odciągania pokarmu i co ... i marne 10 ml ;/
    Lady, laktator to żaden miernik produkcji pokarmu. Ja sama nawet przy nawale nie dawałam rady ściągnąć więcej niż kilkanaście ml.
    Dziecko inaczej działa - jest żywe, ciepłe, pachnie, ślini brodawkę - to zupełnie inaczej wpływa na produkcję pokarmu niż sztuczna maszynka.
    Jeśli masz kryzys to przystawiaj córkę jak najczęściej - tak żeby pokazać piersiom, że mają produkować więcej. A ilością z laktatora sobie głowy nie zawracaj, bo złym myśleniem tylko sobie zblokujesz laktacje.

Lady Savage, Sigma lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Bento bo ja spać na 100% nie będę z niemowlakiem , wole już wstawać z łóżka całą noc do dziecka i uspokajac nizeli zrobić krzywdę spiąć , nic i nikt mi nie wmowi ze urodze i bede dziecko chciala miec w łóżku aby był spokój w nocy , w tym temacie będę stanowcza

Spanie z dzieckiem jest super, ale ja w tej chwili trochę, żałuję, że nie byłam stanowcza... Mam teraz dwulatka, którego nie jestem w stanie nauczyć spać samemu w łóżeczku, a za chwilkę będzie drugie dziecko. Nie mam pojęcia co robić. Jedyne co działa to uśpienie go w łóżku i przeniesienie do łóżeczka, ale i tak za kilka godzin się budzi...

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A właśnie mamusie :)
    ważę równie 100 kg :P jeszcze 5 i będę ważyć tyle co przed ciążą :)
    Ja mam już 15 kg na minusie..masakra ja juz nie chce chudnąć bo to dopiero 3 doba po porodzie i juz tyle zlecialo. W sumie w ciazy "przytylam" 13 kg (ostatnio dużo wody mi się zatrzymało) z czego na końcówce ciazy bylo 8 na plusie do wagi sprzed ciąży.

marlenak_me, MadziaRatMed lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamus.

Leon jest cudowny. Grzeczniutki i w ogole.
    Niestety u nas tez wyszly problemy sercowe :-( na echo serca w brzuchu wyszly jakies dodatkowe skurcze i to sie wczoraj potwierdzilo. Zabrali go w nocy i jest pod monitoringiem caly czas. Dopiero jitro bedzie u niego kardiolog i postanowi co dalej. Dopoki kardiolog go noe zdiagnozuje to lekarz nie chce go odlaczyc od monitoringu. Ciezko jest mi, bo walcze o pokarm a w tej sytuacji jest bardzonciezko. Karmie go tak czesto jak sie da ale to zdecydowanie za malo. Przykro mi jak wszystkie mamy maja maluszki a my nie.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Też miałam takie podejście a w szpitalu spalam razem z małym bo z niego jest straszny przytulas. Teraz mam do dosłownie na wyciągnięcie ręki bo łóżeczko jest obok naszego łóżka. Dziecko bardzo zmienia nasze przekonania itp itd wiec ja juz się nie zarzekam ze czegoś nie zrobię :-)

skabarka lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z domku. Ponad dobę trzymali mnie na patologii, a ja jestem wykończona. Przespałam 3h i jeszcze bym podrzemała :/ Z dzidziulkiem ok,maga wyszła im niższa o 200 g niż tydzień temu u mojego gina, także na nic się nie nastawiam. Rozwarcia brak...zero.. :( W moim szpitalu prxyjmują po 10 dniach na oddział i na drugą dobę wywołują. Masakra, późno jak dla mnie :/

Gratulacje dla nowych mam. Zdrówka!

Czarna_88 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola , anitka tylko jak ktoś nie rozumie albo przeoczy to że ja po prostu wiem jaki mam sen i czasami potrafię strzelic męża albo kopnąć psa jak śpię to trzeba to powtarzać do zrzygania , mama juz pytala czy będę ryzykować i brać małą do łóżka , mówiłam że nie i przyznała mi rację , ba zasmiala sie nawet ze jak będę na początku chodziła zmęczona to mała będzie musiala płakać w nieboglosy zebym sie obudziła , tu problemu nie będzie bo mąż ma w miarę lekki sen więc będzie mnie budził .
    Jak bym miała z dzieckiem spać to nie wiem w kartonie jakimś albo jej łóżeczku i tu nawet bym się bała że ją przydusze .
    Przykład u lady , facet ucieka z łóżka jak mała śpi bo się boi

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Lady, laktator to żaden miernik produkcji pokarmu. Ja sama nawet przy nawale nie dawałam rady ściągnąć więcej niż kilkanaście ml.
    Dziecko inaczej działa - jest żywe, ciepłe, pachnie, ślini brodawkę - to zupełnie inaczej wpływa na produkcję pokarmu niż sztuczna maszynka.
    Jeśli masz kryzys to przystawiaj córkę jak najczęściej - tak żeby pokazać piersiom, że mają produkować więcej. A ilością z laktatora sobie głowy nie zawracaj, bo złym myśleniem tylko sobie zblokujesz laktacje.

Dziękuje

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja mam już 15 kg na minusie..masakra ja juz nie chce chudnąć bo to dopiero 3 doba po porodzie i juz tyle zlecialo. W sumie w ciazy "przytylam" 13 kg (ostatnio dużo wody mi się zatrzymało) z czego na końcówce ciazy bylo 8 na plusie do wagi sprzed ciąży.

ja przytyłam 23 kg w całej ciąży z czego już stracilam 18 :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Gratulacje dla nowych mamus.

Leon jest cudowny. Grzeczniutki i w ogole.
    Niestety u nas tez wyszly problemy sercowe :-( na echo serca w brzuchu wyszly jakies dodatkowe skurcze i to sie wczoraj potwierdzilo. Zabrali go w nocy i jest pod monitoringiem caly czas. Dopiero jitro bedzie u niego kardiolog i postanowi co dalej. Dopoki kardiolog go noe zdiagnozuje to lekarz nie chce go odlaczyc od monitoringu. Ciezko jest mi, bo walcze o pokarm a w tej sytuacji jest bardzonciezko. Karmie go tak czesto jak sie da ale to zdecydowanie za malo. Przykro mi jak wszystkie mamy maja maluszki a my nie.

Lila będzie dobrze, moja mała jeden cały dzień beze mnie leżała na innym oddziale z powodu wady serduszka. Trzymam kciuki by u ciebie tak jak u mnie był to tylko jeden dzień :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:28

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam ostatnio radochę przymierzać ciuchy z przed ciąży XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh mam nadzieję, że ja też szybko wróce do swego rozmiaru, bo ostatnio robiąc porządki w szafie miałam wrażenie, że składam ubranka dla lalek, a przecież chodziłam w tych rzeczach niecały rok temu :-)

denerwuje się przed jutrem, ale mam nadzieję spać w nocy, bo musze wypocząc przed godziną "0".

720fbe94f2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka super ze w domu już jesteście :-)
    Lila będzie dobrze z malym zobaczysz :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 2351 2352 2353 2354 2355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ