Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Omg juz 35 mam rozpakowanych! Idzie jak burza! Kilku mam z listy oczekujacych wcale nie kojarze:/
Rodzice mi kupili koszulke i szlafrok do szpitala, w kolorze fuksji! Matko i corko daj po oczach. Ale musze wziac bo i tak nie mam szlafroka;) zreszta przykrosci nie chce im robic bonsie wykosztowaliLady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanulka20 wrote:Mi nie pozwolili nawet chciałam chociaż do butelki odciągac nie i koniec, wola sztuczne i na noc nie będę miała małego
cały czas leży i nie jest wyciagany z tego czegoś ehh a jeszcze czekam na to crp czy spadnie czy nie bo jak nie to antybiotyk i siedzenie w szpitalu bez małego bo wtedy mały chyba na innym oddziale
MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry wieczór! Mój mały śpi koło mnie
Dziś o 14:00 mamy otrzymać wypis...
Dziewczyny, jak długo podczas karmienia piersią boli brzuch? Do końca połogu?
Ją nie biorę żadnych przeciwbolowych leków. Jako jedną z nielicznych tutaj. Tak samo nie urodziłam że znieczulenie. Dziś mezus prosił bym pomyślała i wybrała prezent dla siebie z okazji narodzin synka
Dobrej nocyKathleenPL, Kucykowa, monaaa85, Lady Savage, skabarka lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Dobry wieczór! Mój mały śpi koło mnie
Dziś o 14:00 mamy otrzymać wypis...
Dziewczyny, jak długo podczas karmienia piersią boli brzuch? Do końca połogu?
Ją nie biorę żadnych przeciwbolowych leków. Jako jedną z nielicznych tutaj. Tak samo nie urodziłam że znieczulenie. Dziś mezus prosił bym pomyślała i wybrała prezent dla siebie z okazji narodzin synka
Dobrej nocyMisi@ lubi tę wiadomość
-
Misia mnie bolało tak z 4 dni z każdym karmieniem i to tak konkretnie a do tego leciało jak z kranu. Ale faktycznie u każdej to inaczej wygląda.
My dziś noc koszmarna. Od wczoraj boli mnie głowa aż szarpie mnie na wymioty. Wzięłam paracetamol ale to gówno dało a teraz apap bo się wykoncze. Do tego mała od 2 do teraz spać nie chciała. Mam nadzieje że teraz pośpi bo padam na twarz. -
Hej
Dziewxzyny mam prosbe, wstawcie linki jak moZe ktoras z Was na ten urlop macierzynski oraz dodatkowy macierzynski i rodzicielski. Musze mezowi wyslac a tu u rodzicow mam tylko swoj telefon i polapac sie nie moge
Zaraz mama krew mi pobierze, zebym tylko crp po tym uchu miala dobbre -
Dzień dobry
Witamy się w 40 tc
I z malym w brzuszku dalej
kochanie chodź już do rodziców
♡♡♡
Miłego dnia brzuchatki i mamusie z malenstwami na raczkachMisi@, monaaa85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatka196 wrote:Misia mnie bolało tak z 4 dni z każdym karmieniem i to tak konkretnie a do tego leciało jak z kranu. Ale faktycznie u każdej to inaczej wygląda.
My dziś noc koszmarna. Od wczoraj boli mnie głowa aż szarpie mnie na wymioty. Wzięłam paracetamol ale to gówno dało a teraz apap bo się wykoncze. Do tego mała od 2 do teraz spać nie chciała. Mam nadzieje że teraz pośpi bo padam na twarz.
Wspolczuje bólu głowy , pewnie to też zmęczenie ;/
U nas dziś noc lepszą. Tylko 3 razy karmilam. No i teraz
Miłego dnia
agatka196 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
I my nadal z Corcia w brzuszku
Kurcze w nocy chyba Mala lezala mi na jakims nerwie,bo bolaly mnie plec i rwalo az do uda lewej nogi. Mialam sen,ze urodzilam czworaczki i to samych chlopakow!bylam zalamana w tym snie...Bardzo plakalam,ze chce moja wymarzona corke
Misi@, super,ze dzis wychodzicie!!W domku to w domku
Maz poszedl do pracy,ide kimnac jeszcze.
Milego dzionka!
Córcia
-
MadziaRatMed wrote:Dzieki Nancy! Ale w takim tempoe to sama tu zostane ma polu walki!!
Dluza sie te dni w nieskończoność
Spokojnie nie jesteś sama
Mamuśki czy wniosek na urlop macierzyński wypisujecie na jakimś ogólnym wniosku czy z pracy wam daja do wypelnienia?MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry
Ja od 5 nie śpię , mgła była piękna , dawno nie widziałam takiej
Od rana chodzę na tron , biegunka mnie dopadła i brzuch znowu na @ boli .
Przez te nerwowe tłumaczenie czemu do łóżka nie wezmę małej ,mialam głupi sen że spała z nami i co ? I wypadła z łóżka !!!
Mąż wczoraj mówił żebym obiadu nie robiła,po drodze kupi kebaby jak będzie wracał z pracy bo potem nie będę mogła jeść fastow
Kolejny tydzień ciąży sie zaczął yeah !!
Już ostatki z brzusiem
O kurde , jutro nowy tydzień będzie , myślałam że dzisiaj piątekWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 07:44
-
Dziewczyny czy zauważyłyście coś takiego, że na początku ciąży pojawiły się u was sny, albo dziwne sny - ovufiend nawet przyznawał za to "ciążowe" punkty.
Potem sny zniknęły i pod koniec ciąży pojawiły się znowu?
U mnie wróciły w 9 miesiącu i co noc coś mi się śni. Niby jakieś głupoty, ale w sumie zawsze to jakieś urozmaicenie i chyba lepiej się wypoczywa jak coś się śni - przynajmniej ja tak mam. -
nick nieaktualnyPaola mi w płodne bocian się śnił
Coś w tym jest bo nawet wyżej napisałam ze miałam sen dzisiaj , jak są złe to raczej nie budzę się wypoczeta , w połowie ciąży też były sny prawie codziennie i to na forum był temat przewodni killa dni bo dużo z nas miało sny -
Witam sie w 38=39 tyg!
Szczerze to nie sadzilam ze doczekam takiego tyg ciazy! A ty prosze;)
Co do macierzynskiego to doczytalam ze sa trzy wnioski do wypelnienia jak ktos chce isc na roczny urlop
- wniosek o macierzysnki 20tyg
- wniosek o dodatkowy macierzynski 6tyg
- wniosek o urlop rodzinny 26tyg
Ten drugi i trzeci wniosek jest w jednym - wspolnym druku dostepny a ten pierwszy osobno -
Ale czasem przy zoltaczce podobno jednym z czynnikow powodujacych jej natezenie jest jakis skladnik mleka matki, ale najpierw trzeba to stwierdzic, a nie odstawiac dziecko a priori od cyca.
A u mnie dzis ciezka noc... mloda wybudzona nie chciala zasnac, zasnela po 3h, po cycaniu z obu piersi, 40ml mleka modyfikowanego i potem jeszcze po jakims czasie, jak udalo mi sie odciagnac, po kolejnych 40 ml mojego.
A ogolnie pobyt tutaj jak w psychiatryku, napisze kiedys jakas ksiazke o wszystkich mamusiach, ktore sie przewinely w mojej sali. Wiec tak: saigonke wymienili nam wczoraj na nowa, jak do tej tez beda przychodzic tlumy na wspolne jedzenie ryzu, to sie zastrzele. Mialam tez mame, ktora tak telepala dzieckiem przy usypianiu, ze gdyby wypadlo jej z rak, to byloby chyba pierwszym dzieckiem na orbicie. A teraz mam zeschizowana pierwiastke po cc, ktora walczy o kp, i chwala jej za to, ale czy musi noworodkowi puszczac kolysanki z telefonu, gadac ciagle cos do niego, jakby rozmawiala z doroslym itd. Po 3h uspilam mlodego, a ta zaczyna rajd po pokoju z dzieckiem w jednej rece i tymi grajacymi pieprzonymi kolysankami w drugiej. Wiem, ze jestem nietolerancyjna malpa, ale trudno. Rzygam tecza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 08:34
diatomka, agatka196, Anitka201, Bruma lubią tę wiadomość