Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ja na obiad zupa przecieranka (taki smak dziecińswta robiony leniwie czyli kostka rosołowa, ziemniaki i marchewka i to zblendowane na papke
) i do tego placki ziemniaczane:))
zastanawiam się czy jest sens teraz kupować długie spodnie, bo kurde mam tylko dresy, reszta z racji obrzeków jest za mała... zostało 3 tyg do terminu ale nia mam pojecia jak bedzie po porodzie czy zejda na tyle, ze ubire tamte spodnie? tzn ja w nie wchodze ale czuje sie jak w jakims lateksie taka scisnietaco myslicie???
-
Ja już nie kupuję żadnych ubrań na te 3 tygodnie, chociaż też w mało co wchodzę. W dodatku z butów wchodzę tylko w sandałki, ale kit z tym - nie wiem, czy stopy mi wrócą do poprzedniego rozmiaru po ciąży, bo wydaje mi się, że to nie opuchlizna, ale na długość są większe.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
BENTO a czemu jak indukcja to przełużony pobyt w szpitalu??
wiecie ja czasami myśle, ze lepiej te pare dni w szpitalu spedzic jednak, bo mimo, ze to nie dom to wlasnie sa tego plusy! w domu na pewno bede chciala sprzatac itp a tam tylko czowiek mysli o sobie i dziecku i latwiej chyba przetrwac te pierwsze najgorsze dni pologu -
no buty tezxz masakra, ubiore adidasy ale ciasno w nich strasznie ;/ luzuje mega sznurowi ale staram sie chodzic wlasnie w sandalach bo one sa szersze i wygodne. mialam nadzieje, ze obrzeki zejda jak sie ochodzi ale dupa ;/ pewnie to juz macica tak uciska
-
Bento ,też miałam dzisiaj takie mocne skurcze...i skonczyło sie tym ,że ze zmęczęnia zasnełam i dopiero sie obudziłam.W nocy tez mnie meczyly ale myślalam ze mi sie to śniło tylko...Boże jakbym chciała już urodzić.Wszystko mi sie sypie i boje sie ,że wpadne w jakaś depresje jak dłużej to potrwa...Jutro wizyta jak nic nie ruszy to chyba sie pochlastam...Mój gin cały czas mówił ,że przy cukrzycy która mam jeszcze z przed ciązy rozwiązanie przed 38tc nastąpi,żeby mały nienabierał bez potrzeby na wadze,ciekawa jestem swoją drogą jaka jutro bedzie waga.Co do moich kg to od tamtego piątku przytyłam 3 kg ! Dzisiaj jak stanełam na wadze to prawie zawału dostałam...wypróznic sie nie moge,boje sie ze zaraz mi hemoroidy wywali :(nogi jak banie...Eh...jutro musze poskarżyć sie ginowi bo zawsze mówie ze wszystko ok ze mną ale od ostatniej wizyty czuje sie jak wieloryb i już mam naprawde dosyć.
bento lubi tę wiadomość
-
MadziaRatMed Nie wiadomo czy oksytocyna podziała tak szybko jak powinna, czy inne metody nie zawiodą i może być tak że skończy się cc. U mnie szyjka bardzo wysoko, wszystko zwarte i zamknięte, dziecko też wysoko. Wiem, że wszystko może się zmienić w przeciągu kilku godzin, ale już mam stresa...
-
A ja sobie sprzątam na raty, maż pracuje w salonie więc nie chcę mu za bardzo przeszkadzać, ale coś tam robię bo leżenie dobija
Na obiad mam resztę rosołku od mamy, a mężowy zje guseppe (chyba jedyna smaczna mrożona pizza
)
Brzuch mi się spina, czasem poboli, ale light, nic się nie zapowiada
Madzia - ja kupiłam ostatnio zwykle leginsy M w h&M, bo chłodno się zrobiło i nie mam w czym chodzić, wynoszę je po ciąży.chociazby po domu. Noszę je pod brzuchem, wiec rozmiar jest spoko -
moka89 no fakt leginsy tez mam, ale nie czuje sie dobrze w tak obcislych "spodniach" chwilowo, bo jak je sciagam to wszedzie slady po szewkach przez te obrzeki;/
BENTo nie martw sie masz jeszcze 5 dni do terminy a widzisz, ze tu dzieciaczki lubia robic niespodzianki ! takze bedzie dobrze)
bento lubi tę wiadomość
-
Co do indukcji, to bardzo chciałabym jej uniknąć z tego względu, że w moim szpitalu przyjmują po 10 dniach po terminie i po 2 kolejnych zaczynają działać. Masakra. Muszę w poniedziałek pogadać z moim ginem (miałam nadzieję, że juz się nie zobaczymy przed porodem ale cóż..) jak on to widzi. Jeśli postanowi mi wcześniej rozwiązać, to zmieniam szpital. Tym bardziej, że któraś tu rodziła na lutyckiej w Poznaniu i jest zadowolona (chyba Misi@)
-
Z zakupów, to kupiłam wczoraj stanik do karmienia - póki co jeden tylko, żeby sprawdzić, czy rozmiar będzie ok jak dostanę pokarm (wzięłam i tak o rozmiar w górę). Kupiłam w Triumphie - 89,90zł, ale bardzo przyjemny w dotyku. Zupełnie nie przekonał mnie model w Esotiq - głównie przez fiszbiny pod biustem. A i jeszcze fajne dwupaki są w Marks & Spencer po 170zł - jeden biały i jeden czarny. Wybrałam rozmiar i mama mi dokupi jak będzie trzebaSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
moka89 a gdzie chcesz rodzic??
ja też źle znozekoncowke, tez placze bez powodu nic mnie nie cieszy itp, ale niestety musimy byc swiadome ze do 42tc jest to fijologia i moze jednak dziecko tyle czasu potrzebuje... chociaz na moje ten ostatni miesiac jest kompletnie niepotrzebna meczarnia -
Lilla - wlasnie słyszałam od koleżanki, że w triumphie mają fajne staniki do karmienia i to bardzo ładne
Ja na początek mam taki zwykły z bazarku, a pózniej jak rozmiar się wyklaruje to biegnę po porządny i seksowny stanik, co by cycki do ziemi nie ciągnęły
Co do rozmiaru stopy, to mam nadzieję, że to zwiekszona ilośc wody i nasza waga powoduje, że ta stopa się bardziej spłaszcza i jest większa. W innym wypadku mam do wyrzucenia sporo butów(( Aktualnie chodzę w crocsach, a skarpetki stopki mi się odciskają
chociaż po leżeniu w szpitalu opuchlizna zmalała, więc wniosek z tego taki, że jak się dużo łazi to stopy też puchną :p
-
Madzia - w Raszei. Z mojego chwilowego pobytu na patologii jestem zadowolona, czysto, ładnie, wszyscy bardzo mili, opieka fajna. Co D wie godziny sprawdzali tętno dziecka, w ciagu dnia kilka razy Ktg i w ogóle... No ale przeraża mnie to czekanie do 42 tyg. Niby ciąża tyle moze trwać, ale moja cierpliwość sie kończy
-
nick nieaktualnydziewczyny, od wczoraj mam śluz lekko podbarwiony krwią, skurcze niby jakies sie pisza ale bez rewelacji, jak dzis nie bede miala wieczorem tem,peratury to jutro mi obiecali ze wyjdę.
no ale co do tego śluzu, wiem,ze nie ma na o reguły ale jeśli taki miałyście to na ile przed porodem?
nie zdziwie sie jak rano mnie wypiszą a wieczorem wróce ;P -
..i ja mam prawie trzy tygodnie do terminu.. I jak pierwsze miesiące zleciały bez problemów..to teraz się dłuży jak chol... Sprawność umysłowa 25%, sprawność fizyczna 35%... Płaczliwość, rozdrażnienie równo po 85%..
Ale staram się bardzo nie narzekać..tylko troszkę
bento, anula1990 lubią tę wiadomość